Matchen mot Strand

4-4 mot Strand och det var en riktig Hawaiimatch. Ingen höjdare ur tränarsynpunkt. Vi börjar bedrövligt och jobbar oss sedan succesivt in i matchen. Sett till hela matchen var nog oavgjort ett rätt logiskt resultat.

Vi kom till spel med många spelare borta. Bland annat Robert Hedman (33 poäng), Jonny Granström (31 poäng) och Robert Lövgren (13 poäng). Totalt hade vi borta spelare som svarat för över hälften av våra 159 poäng.

Strand analyserade oss i en halvtidssummering att vi hade bra topp, men dålig bredd. Läge för andra spelare att kliva fram och visa vår bredd med andra ord.

Vi spelade på två backpar, två centrar och tre forwardspar.

Johan Röring gjorde sitt första A-lagsmål. Ruskigt kul och det var ett riktigt viktigt mål.

Simon Larsson har tagit mycket stryk de senaste matcherna, vilket är underbart att se. Han tar mycket smällar och gnäller inte. Det innebär att vi får en del speltid i powerplay. Idag blev han crosschekad framför mål vilket ledde till ett tvåminutersutvisning.

Strand var tydligen inte nöjda med domaren. Jag har tidigare analyserat dem som rätt griniga så fort det får något emot sig. Däremot har dom blivit bättre sedan ifjol. Jag tycker dom ska vara glad att crosscheckingen bara blev en tvåa. Sedan är det väl lite tvivelaktigt att deras tränare beträder planen för att prata med domaren, samt att han var på väg över till vårt bås för att prata med någon i vårt lag. Deras målvakt skadade sig och då har man tre minuter på sig att få på en utespelare målvaktsutrustningen. Det tog mer än fem minuter. Utespelaren ska sedan noteras som målvakt i matchprotokollet. Sedan står utespelaren typ två minuter till periodvilan och sedan får dom byta tillbaka till sin ordinarie målvakt som tydligen var hel igen då. Sedan kastade väl målvakten hjälmen också en gång i ren ilska.

Jag tror faktiskt inte Strand hade gynnats om nu domaren hade dömt helt efter regelboken. Eller också är det kanske det dom är upprörd över? Dom kanske gillar att rätt ska vara rätt.

Spelaren som fick hoppa in som målvakt fick en 2+10 i slutet av matchen. Tråkigt för han!

Per Nilsson är fortsatt het från sin backposition som lagkapten.

Det var tänkt att Johan Lundqvist skulle spela idag, men han blev magsjuk på morgonen. Conny Eriksson gjorde comeback efter sitt ryggproblem istället.

"I en match mellan två lag som spelade hårt men schysst lyckades domaren förstöra totalt genom noll spelkänsla och en fullständigt VÄRDELÖS insats. Magnus Rutqvist....... PINSAMT!!! (Tycker synd om Thomas Eriksson som faktiskt är en bra domare och gör en bra insats)."

Ovanstående är ett utdrag ur Strands referat. Ungefär lika pinsamt som när Lyckseles hockeytränare uttalade sig i tidningen en gång med typ "domarjäveln var helt värdelös idag. Det var som en jävla cirkus där ute".
Jag tycker herr Wikström som lagt in referatet ska rannsaka sig själv.

Jag skrattade gott när jag läste referatet. Och hellre läser jag ju ett referat än inget alls, som det är på de flesta andra sidorna i den här serien.

Det känns som vi ligger där vi ligger och det ska vi befästa helt när vi åker på inlandsturné om någon vecka. Det ser jag fram emot ruskigt mycket och jag hoppas alla andra spelare gör det också. Då får vi svetsa ihop laget, spela två matcher och kanske se en och annan film.

Tycker att vi visade bredd ändå idag. Andra spelare har klivit fram när de mer meriterade har varit borta. Jag tycker man ska komma i håg också att Strand trots allt är bättre än statusen på Liljahallen.