Uppsnappat från matchen

Vinst idag mot Gullänget/Kroksta och precis som förra gången gjorde de sista målet 19:59 i tredjeperioden. I bortamötet för några månader sedan betydde det att G/K satte 7-7 och knep en poäng, denna gång var det ett tröstmål som innebar 10-4. Noterbart från matchen:
* Jacob Jonsson satte sitt första mål i A-laget, men såg mest generad ut när han fick behålla bollen efteråt.
* Lars Vilhelmsson satte fyra fullträffar och gick upp i ledning i skytteligan.
* Den föredetta "vita kenyanen" Per Nilsson gjorde hattrick.
* Domarparet tillskrev segern vår målvakt Petter Nordin, som jag kan hålla med om var rätt stabil.
* Mattias Widlund började snacka med en motståndare vid en tekning.
* Erik Röring har gjort fyra assist totalt de senaste två matcherna. Topp fem i poängligan kommande säsong?
* Jag hade glömt kalla John Stattin till matchen, men det löste sig ändå och han hann dyka upp innan matchen började.

Löningshelg=tvätthelg

Jag har nyss diskat och det gjorde jag till tonerna från Cat Stevens. Hade också tänkt vara duktig och tvätta idag och eftersom det oftast brukar finnas någon ledig tid varje dag så for jag ner till tvättstugan och kollade läget. Men alla tider var upptagna, så jag drar därmed slutsatsen att löningshelg på industrivägen innebär att man har råd till tvättmedel och därmed kör lite maskiner...

Carpe diem?

Det känns som jag ska förgylla dagen med att göra massa innebandysaker som vanligt. Att vara permitterad innebär ju inte bara möjlighet att slappa utan att också uträtta sjukt mycket innebandyärenden och samtidigt ha full lön. En ekvation som annars inte brukar gå ihop.

Ett annat projekt som känns akutellt just nu är faktiskt att diska...

*****

Var förbi igår på Fritidscentrum och tyckte mig se Petter Nordin, Erik Nordin, Erik Röring och Johan Röring på damträningen. Frågan är vad som lockar mer för dom - träningen eller tjejerna?

Allt har sin förklaring

Jag har varit lite frånvarande de senaste dagarna på bloggen, men det finns självklart en förklaring till det hela. Förlovningen mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel har tagit upp all min tid. Men nu har det börjat lugna ner sig och ni kan snart vänta er fler inlägg här igen.

Tjotjim!

Oscarsgalan

Har under natten bevittnat Oscarsgalan och det är ju så man får flashbacks till när jag och den numera försvunne Krönikören satt och tittade för några år sedan. Den här gången fick jag se galan själv och jag måste säga att timmarna flöt på rätt bra. Tyvärr har jag misslyckats som de flesta åren tidigare med att se alla nomminerade filmer, men den film som drog hem mest priser "Slumdog millionaire" har jag faktiskt sett och den rekomenderar jag.

Lite väntat tog även Heath Ledger hem priset för bästa manliga biroll. Han gör en riktigt bra tolkning i Batmanfilmen, men jag kan inte undå att ställa frågan "hade han verkligen fått den om han inte dött?". Ibland känns det som att priser på sådana där galor delas ut för att det blir så dramaturgiskt fint.

Nu börjar väl racet antar jag med att se de filmer jag inte sett från galan, så jag sedan kan utvärdera om rätt film/person vann.

Nu ska jag fånga dagen på något annat sätt.
So long!

Skämmes

Jag skäms över att vi inte hade närvaro nog att vilja vinna över Röbäck. Riktigt bedrövligt. Så det tänker jag inte kommentera mer här tror jag. Istället letar jag glädjeämnen och hittar att jag i natt kan se Oscarsgalan utan att behöva stiga upp tidigt. De senaste två åren har jag jobbat förmiddag dagen efter galan varit, men i och med att jag är permitterad i morgon får jag ju sovmorgon och kan därför se Oscarsgalan utan att behöva tänka på sömn.

Skön 93-seger

Seger idag med 93-laget och vinstsiffrorna skrevs till 5-4. Alltid otroligt skönt att ta hem jämna matcher.  Nu gäller det att herrlaget följer den inslagna vägen och hämtar hem poängen mot Röbäck. Men det gäller att vi inte underskattar killarna från Elofsson-land, bara för att de ligger sist i tabellen.

Efter matchen blir det att direkt bege sig till Gammliahallen för att se streckmatchen mellan Umeå City och Balrog. Tar City hem segern ligger man en poäng bakom just Balrog i jakten på den sista slutspelsplatsen.

Youtubefritt

Såg finalen av "På spåret" ikväll och då var det bland annat ett klipp på Alfred Hitchcock när han hade förbjudit folk att komma in på bion efter "Psycho" börjat. Motiveringen var helt enkelt att man köper inte en deckare och börjar på sidan 100. Jag håller med herr Hitchcock om att man inte ska smyga in efter filmen börjat på bio.

*****

På söndag är det dags att möta Röbäcks IF på bortaplan. Vad jag minns från förra mötet mot dem, var att vi var sjukligt ineffektiva och bommade mängder av målchanser. Förhoppningsvis har vi ställt in siktena och har fart under fötterna. Då tror jag det blir tre poäng.

*****

Har noterat att jag mer eller mindre bara länkat till massa youtube-videor på sistone här i bloggen. Så detta inlägg tänkte jag hålla fritt från det.

Hedlund

Varför inte förgylla dagen med att kika lite på karaktären "Hedlund" från Sällskapsresan 2 - snowroller:


Breaking news: Röringarna goes siames

Tvillingarna Röring har tröttnat på att bara vara vanliga tvillingar och inför matchen mot Thoren beslutade dom sig för att bli siamesiska tvillingar. Här är bildbeviset:


Otroligt galet klipp

Vill bara tipsa om denna otroligt roliga scen ur Minority report där Peter Stormare och hans svenska kollega fått skriva lite eget manus till vad dom ska säga antar jag:



Uppe med tuppen

Jobbar eftermiddag i veckan och vaknade lite tidigare än planerat idag måste jag säga. Hur tacklar man det? Svaret är att man ser lite klipp från Rockyfilmer och lyssnar på den klassiska låten "Eye of the tiger". Kan något av detta vara en del av en försäsongsträning? Antingen att träna på det klassiska viset som Rocky Balboa eller på det konstgjorda sättet som Ivan Drago. Otroligt komiskt i alla fall hur "skrämmande" och "främmande" det kommunistiska Sovjet och dess idrottare framställs. Hur de vinner sin framgång på konstgjord väg.

Det är ju självklart en spelfilm, men annars känns det som både Usa och Sovjet/Ryssland är rätt representerade när det gäller konstgjord träning och dopning.



Nu ska jag överlägga med alla mina sambos om jag ska sova någon timme till eller kliva upp och få en riktigt lång dag.

Jag erkänner

Jag vet inte om ni noterat uppgörelsen i hockeysverige mellan Lindköping och Brynäs. Nu har de inbladade fått sina domar och det är dags att analysera varför de blev som de blev. Aftonbladet drog idag på att hockeyspelaren Andreas  Jämtin, och linjedomaren som var vittne till bråket med Brynäsledningen, är vänner på internetsidan facebook. Detta kan ha påverkat hans vittnesmål antar jag dom vill ha det till.


Jag vill därför redan nu meddela att jag är vän med innebandydomaren Peter Popuu på facebook. Detta kan vara bra för folket att veta redan nu om jag skulle bli inblandad i nåt skit på innebandyplanen...

*****

Till signaturen som tror att Erik Rörings bästa musikminne har med Kristian Täljeblad att göra så kan jag meddela att herr Täljeblad hade i alla fall lämnat över gitarren till någon ur det äldre gardet då.


Appropå...

Appropå Håkan Hellström finns det ett riktigt fan till honom i herrlaget. Vindelnbacken Erik Rörings bästa musikminne uppges innehålla en del Håkan Hellströmlåt och en en del innebandybuss med Vindelns herrar.

Håkan på besök i Umeå

Var igårkväll på Håkan Hellström-konsert och den mannen har för vana att verkligen leverera. Så gjorde han även igår, även om jag personligen gillar utomhusspelningen jag såg I Borlänge i somras bättre. Men det är svårt att jämföra Idunteatern med en sommarkväll så...

Noterbart är att Vindelns IFs avgående ordförande Håkan Gunnarsson också var på plats. Jag hade sittplatsbiljett precis som herr Gunnarsson och satt hyfsat nära honom. Innan konserten skanderade publiken "Håkan-Håkan-Håkan" och Gunnarsson ställde sig upp. Kort därefter satte sig Håkan Gunnarsson ner igen och fansen tystnade. Den mannen är stor i Umeå med andra ord. Men det kan också vara en slump och att herr Gunnarsson ställde sig upp för att någon skulle gå förbi just då. Hursomhelst passade det in väldigt bra till ljudet från publiken.

Hellström ikväll

Fikarast på jobbet och redan har man börjat räkna hur många timmar det är kvar till helg. Kvällen kommer fögyllas (förhoppningsvis) av en Håkan Hellström-konsert i Umeå. Även den andra bloggaren på hemsidan uppges ska dit.

*****

Såg Peter Forsbergs elitseriecomeback mot Skellefteå igår på tv och det känns som det kan bli en del utsålda arenor i Sverige om hans kropp håller för fortsatt spel. 


*****


Läser att UIKs fotbollsdamer inte har råd att köpa Lisa De Vanna. Ungefär samma sits som Vindelns fotbollsherrar som inte har råd att betala mitt kontrakt. Eller är det helt enkelt så enkelt att jag inte håller division VI-klass? Så det blir försäsongsträning istället med innebandyn.


Jag måste vara sist

Jag brukar vanligtvist vara den som lämnar träningen sist, men igår var jag inte ombytt och valde att inte vara sist från omklädningsrummet. Straffet blev att jag glömde en väska jag hade med, så det kanske finns en anledning till att jag ska vara sist från träningen. Annars glömmer jag helt enkelt lika mycket prylar som alla andra.

Per Nilsson påstås ha sagt att ingen borde ta med sig väskan, eftersom vi hade lämnat några strumpor en gång som var hans. Men jag säger bara "Mästerkatt" Nilsson att om jag hade lämnat allt som tillhör dig då hade du inte haft några fräcka långkalsonger att glida runt i längre...


*****


Tillbaka på jobbet efter två dagars sjukfrånvaro och här städas det för fullt. Kan vara rätt skönt att göra något annat på jobbet faktiskt. Tiden går lite snabbare.


*****


Vi hade en kille på provspel igår och jag tror han får komma och visa upp sig lite fler gånger innan vi bestämmer om vi vill slanta upp pengarna det kostar att ha honom i laget. Han vet träningstiderna, så det bör inte vara något problem.


Roligt med rapportering

Det är riktigt kul att innebandymagazinet rapporterar idag att Sandåkern kan ta hem seriesegern i division II-norra ikväll. Lika underhållande är bilden de lagt in, eller rättare sagt bildtexten.

"Sju viktiga spelare för Sandåkern som under onsdagen kan säkra seriesegern. Foto: Erik Nordvall " skriver innebandymagazinet.se.

Vad jag vet har då bara Dalenspelarna John Lehnberg (6) och Johan Samuelsson (11) varit med en match, så jag vet inte hur viktiga de varit trots om de säkert var grymma matchen de spelade. Notera för övrigt Vindelnbekantingen Robert Lövgren (17) som betar av sina 15 minuter i rampljuset.

Frågan är dock om SSK besegrar sitt "spöke" RIG som man brukar ha problem med.

Sjukanmäld

Inleder med att vara lite poetisk och säger "jag och min kropp har haft ett 25-årigt förhållande fyllt av svek". Som tur är så är vi riktigt bra på att förlåta varandra, men jag måste vara lite kritisk mot min kropp och kritisera den faktiskt. Under två veckors tid var jag permitterad och hemma från jobbet. Då var jag hur frisk som helst, men under senaste helgen började jag bli förkyld och nu tvingades jag redan efter en dag på jobbet att sjukanmäla mig. Drygt var ordet!

Men självklart - jag förlåter min kropp, för den förlåter alltid mig.

Dagens höjdpunkt

Dagens höjdpunkt hittills var när jag insåg att säsongens smak av Brämhults juice "blodapelsin" åter finns tillgänglig. Nu finns några flaskor i kylskåpet och frågan är om något kommer toppa denna nyhet idag.

Dags att byta lag?

Var och såg damerna ta en riktigt skön seger idag mot Sävar IBF. Den största applåden från läktaren tror jag Ida Långström fick när hon sparkade bort bollen framför mål. Vart var alla dessa supporters när jag spelade kontinuerligt? Med dom kunde jag nåt hur långt som helst...

Landslagsuppehåll

Landslagsuppehåll i innebandyn vilket innebär att lagen på herrsidan från division II till superligan är spellediga. Eller i alla fall var till exempel Sandåkern, Thorengruppen, Ersboda och andra lag lediga. Umeå City i superligan däremot spelade match, vilket jag tycker är otroligt märkligt. För motståndet stod Jäfälla, som bland annat hade en av sina poängbästa spelare Sebastian Gafvelin borta på U19-landskamp. Det är möjligt att lagen kommit överrens om att man kan spela det datumet, men det känns lite kalkon med en superligamatch när division II-lagen är spellediga.

Eller har man bara bedömt innan säsongen - ingen i Umeå City har något i ett landslag att göra...

Lördagsreflektioner

Firar just nu segern mot Umeå City IBF/2 med lite tortillachips och ostdip. Lite reflektioner kring matchen och övrigt:

* Imponerande vinst av laget där ingen viker ner sig.

* Niklas Andersson gör fyra poäng, men jag hoppas de tillresta fansen också noterar det försvarsarbete han gör.

* Johan Röring och company förlorade inte många närkamper i anfallszon idag.

* Kristian Täljeblad har spelat vänsterforward de två senaste matcherna och sliter på bra.

* David Granström har tre vinster av tre möjliga i målet. Fortsätter han så spelar vi snart i Superligan.

* Omklädningsrummen i Sjöfruhallen är riktigt rymliga och bra. Lägg där till en hyfsad läktare och för en gångs skull verkar man ha lyckats rätt bra i bygget av en idrottshall av mindre skala.

* Jag trodde att vi var på väg att göra ett felaktigt byte i slutet av matchen, ropade "nej, nej nej". Toby Sjögren som är lojal skyndade sig av och in hoppade Johan Röring (eftersom jag sett fel) och fick sedan lägga in bollen i öppet mål. Jag har en känsla av att Sjögren aldrig förlåter mig.

* Matte Lövgren satt återigen på läktaren när vi spelade. Han börjar likna vårt största fan och frågan är när klubben slantar upp miljonerna och köper hem honom.

* Har idag snappat upp att när Jacob Jonsson pratar i telefonen så lägger han på en bred norrländsk dialekt. Man har ju hört många killkompisar som börjar prata i tonläge som om dom pratar med ett litet barn, när gissningsvis deras tjejer ringer, men Jacke han lägger på en bred norrländsk dialekt. Och det gör han nog vem som än ringer. Han följer inte trenderna, han sätter dom...

* Efter vår match såg vi mötet mellan Västerbotten P17 och Sandåkerns SK. Dagen i Umeå avslutades med mat i Umeå tillsammans med Oskar Larsson, Kristian Täljeblad, Jacob Jonsson, Mattias Lövgren och damlagstränaren Simon Stålberg. Där den sistnämnde stod för underhållande kommentarer måste jag säga.

* Slutligen kan jag avslöja att Jonas Holmström coachade med mina skor på sig i dag. Fråga inte ens varför, men tre poäng blev det.

Dagens musiktips: Nirvana - Lithium

Jag har lyssnat på mycket Thåström genom åren, framförallt var det Ebba Grön som gällde i tonåren. Men det fanns ett annat band som jag var minst lika isnöad på och det var Nirvana. Därför blir dagens musiktips en Nirvana-låt.


Debatt

Så vad har hänt sen sist? Jag har sett Debatt, som gjorde en korrekt nyhetsvärdering och la mer krut på debatten om de mindre begåvade poliserna i Malmö som uttalat sig rätt obegåvat om folk i Rosengård. Diskussionen om hockey och våld då? Ja det blev inte mycket som vettigt som väntat. Janne Josefsson är en duktig journalist som gjort mycket bra, men hålla i debatter om idrott tycker jag inte han ska göra. Har sett både den här och den som handlade om sportjournalistik och tycker mest det blir jobbigt att se.

*****

I övrigt har jag sedan förra blogginlägget gjort följande:
* Druckit oboy för första gången på riktigt länge.
* Diskuterat lite innebandyframtid med min kollega herr Holmström.
* Bytt ut två av mina kuddar i sängen.
* Sett den gamla Vindelnmålvakten Adam Holmgren hoppa ner i en isvak och sedan tappert försöka säga sitt eget namn.
Länk finns här. (Tack för tipset Simon Larsson, som i sin tur vill tacka Mattias Lövgren).

Hockey

Har suttit och sett Sverige vinna mot Ryssland i hockey och det var faktiskt en hyfsat intressant match tycker jag. Skönt att se många stabila backar i Tre kronor. Kan bli intressant att se hur det går i fortsättningen av turneringen.

Nu ska jag se Debatt som handlar om bland annat hockey och våld. Känns som att det kan vara en riktigt moraliserande debatt. Eventuellt ger jag en kommentar om det hela sen.

Sopgubbe nästa

Går rykten om att jag och den gode Bowlaren ska köra bort lite skrot från innebandyns förråd nu snart. Resten av dagen fram till pojkträningen 17:15 kommer nog fördrivas med att läsa lite och sedan handla mat. På måndag är jag åter på jobbet igen för att arbeta ett tvåveckorspass. Måste erkänna att man blivit rätt bekväm av sig med att vara hemma med full lön. Då kan man istället lägga stor vikt på att träna, fixa där hemma och spela gitarr. haha

Tog inte chansen

Höll nyss på att skicka med ett vitt tantlinne när jag tvättade färgade sängkläder. Någon hade tydligen glömt det i tvättmaskinen och jag såg det just innan jag skulle starta. Dessutom hade personen som tvättat innan slarvat med att ta bort ludd från filtret till torktumlaren.

Om jag skulle vilja bli en människa som sätter upp ilskna lappar i tvättstugor så hade jag chansen. Istället kommer jag ta ut min ilska på innebandyträningen ikväll.

Kan för övrigt säga att jag inte snodde tantlinnet utan hängde upp det på tork. Vill inte bli beskylld för att vara tjuv om någon anser att jag har ett linne som ser lite tantigt ut nångång. Isåfall har jag alltså köpt det för egna pengar. Så deså!

Blod, svett och hockey

Kom nyss hem efter ett besök på biblioteket. Det är andra dagen i rad jag tar chansen att fara och läsa dagstidningarna där och det är ju ett bra tidsfördriv. Passade även på att spana in lite böcker och såg på en hylla en av mina favoritböcker i yngre dagar, nämligen biografin "Blod, svett och hockey" om Börje Salming.

Jag minns hur jag brukade bläddra fram kapitlet där författaren radat upp Salmings alla skador och sedan inser man vad han presterat. Där fick nog min sunda/osunda inställning näring i unga år om att man ska "bita ihop".

Så: BIT IHOP!

Taktiska justeringar?

Surfade runt lite och hittade tipset på en kul bild när jag läste Sandåkerns gästbok. Så här ser det tydligen ut när SSK gör lite taktiska justeringar i sitt spel:



Bilden är från SSK-hemsida: www.lagsidan.se/sskib

Musiktips: Keops pyramid

Fråga mig inte varför, men igår gick jag runt hemma och sjöng/spelade den gamla Hoola Bandoola Band-låten "Keops pyramid" på tok för många gånger. Det är väl i detta fall rätt tur att jag bor själv med andra ord. Här finns en live-version av låten dock tyvärr utan Björn Afzelius, men istället förstärkt av Joakim Thåström.

 

Stängt

Dryg känsla av att upptäcka att biblioteket är stängt på måndagar när man vill plölja igenom VF-sporten. Nu fick jag istället nöja med mig att surfa runt och läsa nyheterna istället.

Lyckades även surfa in på Öviks hemsida, det vill säga laget vi vann mot i helgen. Vet inte riktigt om jag håller med om allt som står om matchen. Jag skulle vilja påstå att vi lät dom spela upp på ett visst ställe och ser dom det som en bedrift så visst.

*****

Gårdagens seger firades precis som segern innan med att käka lite mat med Oskar Larsson och Kristian Täljeblad framför Premier Leauge-fotboll.

Bowlarn dök förbi och kikade på Super Bowl i natt. Däremot somnade jag i från matchen när herr Bowlare begav sig hem i slutet av matchen.

*****

Ingen J. Holmström på träningen ikväll och det innebär väl att vi fortsätter träna på hur man delar ut tjuvsmällar...


Inte slöar jag...

Är permitterad från jobbet ibland nu, vilket innebär att jag är hemma med full lön. Det klagar jag verkligen inte över, när jag ändå kommer att förlora jobbet 22 mars så gör det inget att man får vara hemma och fixa och dona med annat. Jag har till exempel tagit tag i att fixa mitt trådlösa internet som varit ett vilande projekt några månader. Nu slipper jag äntligen nätverkskabeln som ligger längs golvet.

*****

Skön vinst idag mot Övik/2 med 4-3, även om slappnade av lite i andra perioden och släppte in några billiga mål. Vi måste däremot börja sikta in oss, vet inte hur många avslut vi hade i burgaveln och just utanför. Gillade däremot långa stunder det jag såg på planen och det är för jävla kul när vi krigar på som ett lag.

Däremot lite tråkigt att Johan Röring fick kliva av med en skada, han har varit pigg på slutet. Men som hans mor frågade från läktaren i pausen "är det bara en lårkaka eller?". Jag tror hon menade ungefär så här egentligen "du är väl tillbaka till tredje perioden va?"

Ingen som direkt föll ur ramen idag och då brukar vi vinna. Jag har slagit fast det förr och säger det igen, får vi behålla vårt lag och bygga vidare så kommer vi också klättra i seriesystemet. Hoppas alla vill vara med på tåget.

*****

Måste berömma min "son" Lars som var grym idag tycker jag. Två mål, slet på, fick frislag med sig, höll sig lugn med snacket. Då brukar han också ha en riktigt hög nivå. Jag har sagt det till honom flera gånger och jag tror han snappat upp det, för han som han är idag vill jag alltid ha honom. En grym målskytt som gjort 57 mål i Vindelntröjan i seriesammanhang. Dessutom inte en enda utvisningsminut denna säsong. Mycket bra!

*****

Jag hoppas fansen ser glädjen på vår "hockeyvärvning" Jacke Jonsson när han spelar. Ett mycket bra nyförvärv för oss och självklart är han från VINDELN!

*****

Ungtuppen Toby Sjögren inkasserade två poäng idag och har samlat ihop sju poäng hittills. Lovar gott inför nästa säsong då han lovat att vinna den interna poängligan.