Kribbes tunga dag

Kribbe hade en tung träning i torsdags. Först bortvänd av en gammal gubbe och sedan förnedrande överkörd av en junior. Bildbevis bifogas:

image21

image22



Alla goda ting är tre?

Har läst en hel del tips om hur herrarnas elitserie ska sluta. De flesta verkar tro att Dalen slutar trea i grundserien. Huvudsaken det blir bland de fyra främsta så man får hemmafördel i slutspelet. Väl där hoppas jag Dalen för en gångs skull kan vara bäst när det gäller.

Annars kan det bli en tredjeplats även där...

Två matcher

Två matcher har spelats sedan sist. Först en DM-match mot ungdomarna i Gimonäs, där vi till en början spelade helt okej men sedan tappade totalt. Vi tappade även fokus och fattningen vilket renderade i en hel del onödiga utvisningar när vi jagade kvittering. Men DM har inte varit vår styrka de senaste säsongerna. Vi får nog sträcka oss tillbaka till 2004/2005 för att hitta ett bra DM. Då blev vi utslagna av division I-laget Umeå City med 5-2 i åttondelsfinalen.

Mot Gimonäs drog vi också på oss ett matchstraff som kommer att granskas. Rent spontant känns det inte som det lär bli så mycket av det. Jonas Holmström är i alla fall avstängd en match i DM tills vidare, vilket blir nästa år. Däremot kan han ju få en till match eller något framöver, men det är upp till en "jury" att avgöra. Jag tror personligen inte det blir direkt så mycket. Har sett betydligt värre saker på en innebandyplan.

Igår var det också dags för seriepremiären. Vi spelade på två femmor då en del spelare var borta av olika anledningar. Tycker vi gjorde en helt okej match och det känns som att vi är något på spåret nu inför fortsättningen. Adam Holmgren gjorde seniordebut från start i målet och Simon Larsson stänkte dit tre baljor. Övrigt som kan nämnas är att Kristian Täljeblad de två första perioderna som back. Omskolad på matchdagen eftersom undertecknad var krasslig, Per Nilsson (bortrest), Thomas Eriksson (fingerskadad) och Magnus Larsson (höftskadad).

Närmast väntar roadtrip till Övik på onsdag och Skellefteå på söndag. Jag brukar alltid resonera att det är kul att resa lite och upptäcka världen. Så även i detta fall.

Ikväll är det DM

Ikväll 20:15 är det DM-match mot ungdomarna i Gimonäs på Ålidhem. Ska bli intressant att se hur den matchen artar sig, men en sådan där liten sunkhall gynnar ju egentligen bara grisar som mig och skottglada som kusinen. Innebandy är bättre på en större plan.

Inga större skavanker eller skandaler i truppen, så förhoppningsvis kan vi pumpa på.

Återkommer väl senare med en eventuell analys...

Hås borta ur leken

Hås gjorde vad som skulle och och vann sin match med 7-0 idag. Men det hjälpte föga då de andra resultaten grinade dom i ansiktet. De är därmed borta från kvalspelet till trean. Innebandyprofilen och tillika kusinen Lars "Snygg-Lars" Vilhelmsson höll sig i skinnet och blev inte utvisad idag, däremot bjöd han på en lite spexig pose.

image20

Helgen

Har helg nu och ikväll blir det lite innebandylir 19:00. Hade idag tänkt fara och kolla på lite affärer i Umeå, men jag blev nog för lat.

Andra saker att göra i helgen blir nog att se kommunens stolthet när det gäller fotboll, Hås FF. Deras öde avgörs på lördag. Så dit borde ju en liten supporterresa anordnas.

För övrigt är Jonas nere i Dalarna och hälsar på sitt syskonbarn. Det är tydligen fler än Tobbe i familjen som producerar...

Sjukligt

Många spelare verkar vara sjuka nu. Förhoppningsvis är dom sjukt bra när dom väl kliver ut på planen igen. Det är i alla fall mina förväntningar på de som vilar sig i form.

Dalen vann ikväll som väntat DM-finalen. Förra säsongens vill säga, eftersom årets redan har börjat spelat. Sjukligt var ordet där med.

Holmström-wannabe

Jag har varit lite av en Holmström-wannabe på slutet inser jag och inte bloggat. Men nu gör jag ett litet kort inlägg. Sedan sist har vi gjort säsongens första match, en träningsmatch mot Vildmännen. Det blev förlust med 7-5 och jag måste säga att jag är hyfsat nöjd med matchen ändå. Vi gör lite för många individuella misstag och slarvar, men i övrigt spelade vi stundtals riktigt bra. Full utdelning i powerplay blev det också. Vildmännen med vännen Thobias Löfgren i spetsen kommer att bli riktigt farliga i division IV.

Ser på innebandymagazinet.se att dom har en rubrik med "Tränarna vill skapa sig ett namn". Sedan är det en bild på bland annat brorsan till nyheten på förstasidan. Jo han är ju verkligen känd för att ta mycket plats... ÄNTLIGEN någon som uppmärksammar det. Har FC Roma (eller vad dom nu heter) träningsledigt idag eftersom det inte står något om dom?

Noll organisation

Iksu har som media uppmärksammat slarvat med övergången på Hanna Lundström, vilket gjorde att hon inte fick vara med i Europa-Cupkvalet. Det är ju som sagt inte första gången något liknande händer i den klubben.

Jag tror IBK Dalen kommer springa om dom ganska rejält på damsidan. För många fler SM-guld tror jag inte det blir för klubben som verkar ha sämre organisation än ett korplag. Bara för att en tränare är högt uppsatt i Korpen behöver ju inte klubben bete sig som ett korplag.

Lars skakade tass

Kusinen Lars Vilhelmsson har skakat hand med brorsan att han inte kommer prata med domarna den här innebandysäsongen. På onsdag 19:30 spelar vi träningsmatch mot Vildmännen på Fritidscentrum. Kom dit och se matchen - en match där det löftet för övrigt lär brytas innan klockan står på 05:00 i första perioden.

Fast självklart hoppas jag Lars håller det löftet.

Underbart med floskler

Hemsidan är uppdaterad med lite floskler och vilken skön läsning. Lite utanför listan bjöd även Kristian på något som skulle kunna vara floskel när vi skulle hem från Umeå i söndags. Följande ord "Nu tycker jag att vi är tyst hela bilresan" känns som en floskel när det kommer från honom.

*****

Såg ett anslag på konsum om någon som blivit avstulen sin cykel. Förbannat att inte folk får ha sina saker i fred. Trodde för en liten stund där att det var Mattias Lövgrens cykel, men det var det inte. Och det var ju tur - för jag kan nog lova att det hade varit stor sorg om den varit borta. Vi behöver en välmående Lövgren den yngre i laget.

*****

Jag gav Dalen några bilder från Nolia Cup, men dom verkar inte ha använt något på hemsidan. Själv gillar jag den här:

Nolia Cup-reflektioner

Dalenx2 segrade i Nolia Cup, vilket inte var direkt oväntat. Som jag sagt tidigare är det synd att matcherna blir så ojämna och turneringen skulle verkligen må bra av lite fler elitlag.

*****

Johan Röring trodde att fotbollen förlorat med 11-1 och inte 10-1 som coach Holmström sa. Förmodligen ett försök av Holmström att snygga till resultatet.

*****

Synd att man inte fick se Johan Lindgren under Nolia Cup. Många på Dalens hemsida har ju sagt att han sett riktigt het ut under försäsongen. Han befann sig istället på semester (?), men det gjorde väl hela Dalentruppen i och för sig. Var nog inte någon som egentligen behövde ta ut sig särskilt mycket under helgen.

*****

Eftermiddagsjobb i veckan, vilket gör att jag tränar först på fredag. Alltid tungt att missa träningspass, men jag kommer väl desto mer laddad på fredag då. Ikväll gästas vi för övrigt av en gammal division I-målvakt. Stort!

*****

Kristian Täljeblad var nära på att få stanna kvar i Umeå i söndags. Hans eviga prat höll på att göra att han blev utan plats på väg hem. Nu hade väl inte det gjort något med tanke på att hälsade gissningsvis på alla damspelare i cupen. Någon av dom hade säkert kunnat ordna boende åt Abborrtjärnssonen.


Nolia Cup

Sitter i Umeå nu och spenderar mesta av tiden på dagarna med att se Nolia Cup. Kul att se mycket innebandy, men rent generellt så är de flesta matcherna på tok för ojämna. Jag har i och för sig mest bara sett herrmatcher, så damturneringen kan jag inte riktigt uttala mig om.  Surt att det inte kommer fler elitlag till turneringen i alla fall. Det skulle medföra att det blir lite bättre kvalitet och jämnare matcher. Ser i alla fall fram emot mötet mellan Umeå City och Dalen på herrsidan i morgon. Förhoppningsvis kan det bli en riktigt grinig match.

Appropå ojämna matcher så ryktas det om att Vindelns fotbollsherrar förlorade med 10-1 idag. Vikarierande coachen Jonas Holmström lyckades inte få ordning på sitt stjärnlag utan det blev som Peter Jöback sjunger "Guldet blev till sand".