En känga till mig...

Var på det förlorande laget när vi spelade fotboll i torsdags. Det svider än...

*****

Jag har tidigare nämnt att min brorson Samuel är en ärlig prick som sågat brorsans snabbhet som innebandyspelare. Idag var det jag som fick mig en känga. Detta samtal utspelade sig vid middagen när jag skulle ta potatisgratäng:
Samuel: "Pytte-pytte-lite"
Jag: "Vadå då? Tycker du jag är tjock eller?"
Samuel: "Mmmmm"

*****

För övrigt måste jag passa på att gratulera Björnlands-Becks som numera kan titulera sig "Jägmästare".

Svar till "Allvetare"

Följande kommentar har skrivits angående klippet om Rikard Palm:

Allvetare... om Hatten av för Palm:
Jag har hört att detta är en fejk, som journalist som du är så måste du väl gå på säkra källor, eller vilken blaska skriver du för? =)

Mitt svar: Klippet är förmodligen lika falskt som silikonet i mina bröst och jag skriver för blaskan blogg.se där mycket skit publiceras.

Hatten av för Palm

SVT:s nyhetsläsare Rikard Palm är ju en person rent historiskt inte är rädd för att bjuda på sig själv. Och ofta bjuder han ju på sig själv utan att veta om det. I detta inslag är hans mick fortfarande påslagen när han kommenterar hur piraterna vid Somalias kust kapar båtar. Lyssna och njut på hans kommentatorspår.


Fan Fan Fan

Ja det där gick ju verkligen Manchester Uniteds väg - i alla fall de första minuterna. Men sedan var det verkligen nattsvart. Mycket tråkigt att man inte kunde prestera bättre och Barcelona vann verkligen rättvist.

Nu blir det bara att ladda om och hoppas att hockeylaget Detroit Red Wings presterar bättre i natt.

Brajbandet har hittat en ny knarkarkvart

Ikväll är det Champions Leauge-final där min tro och förhoppning ligger i att Manchester United ska ta hem det. Herr Holmström sa någonting om att han tänkte ha visning där hemma av den, så jag får väl kolla upp sanningshalten i det.

*****

Hittade idag mitt "brajband" som låg i skuffen på bilen av någon anledning. Brajbandet är ett svettband som hade färger som fick en innebandymotståndare en gång i världen att vid accosciera till knark vid upprepande tillfällen säga "brajband" till mig. Jag orkade inte ödsla så mycket energi på det uttalandet från honom utan frågade bara om det var meningen att jag skulle bli upprörd när han sa det. Jag fick dock inget vettigt svar så jag antar historien får placeras i facket "misslyckat trashtalk".

*****

NHL-hockeyn i natt fick mig att somna, vilket var bra i sig, men det innebar också att det inte blev någon simning för mig på morgonen. Tanken var då att jag skulle simma vid den här tiden, men nu tror jag det blir en promenad istället.

*****

Jag brukar inte vara något fan av damdelen på Noliacupen, men i år är det fyra elitlag anmälda. Så risken är väl att den blir lite roligare att se i alla fall.

*****

Hockeyn jag somnade ifrån var Carolina-Pittsburgh. I natt är den mer intressanta serien som innehåller Detroit Red Wings. Då somnar jag inte!

Håll munnen stängd

Här är förklaringen till varför man ska behålla tandskyddet inne i hockey.



Sömn blir NHL

Min plan var att sova tidigt ikväll för att kunna kliva upp i morgonbitti och köra ett simpass. Eftersom min kropp inte alls kunde somna så blir det nu istället NHL i natt och så får jag ta simningen på eftermiddagen. Nu laddar jag upp med att se lite gamla Seinfeldavsnitt och det kan ju knappast bli bättre.

Hatten av för Bodström

Tycker att politikern och juristen Thomas Bodström visar upp en skön humor i detta klipp. Det är någon slags uppvisningsmatch i fotboll med kändisar och en av lagkompisarna har lite mindre koll.


Student-VM till Umeå

Läser nu på morgonen att Student-VM i innebandy kommer att spelas i Umeå nästa säsong. Jag tycker att Snygg-Lars Vilhelmsson borde bli uttagen. Allt annat är ett fiasko av kaptenerna.

Inlägg utan rubrik

Nyss hemkommen från ett Vindelns IF-möte. Dessvärre glömde jag att ta upp en sak med ledamoten Camilla Bergström efter mötet. Vi var två av fyra resenärer till Rhodos för några veckor sedan och hörde där en låt som hon kände igen. Eftersom hon tydligen brukar läsa bloggen så ställer jag frågan här. Det var en gammal låt med varken svensk eller engelsk sång. Kan du tänkas ta det på dessa få ledtrådar Camilla?

*****

Ska nu ta och se min första allsvenska match för denna säsong. Canal+ visar IFK Göteborg-Malmö FF och det kan ju bli en riktigt bra match tror jag.

*****

Jag har fått för mig att det finns en del arbetslösa och sjukskrivna som ser mycket på tv om dagarna. Än har jag inte fastnat i det träsket. Det som skulle behövas för att jag ska göra det tror jag är en riktigt bra sportkanal, eller varför inte en innebandykanal. Min andra passion när det gäller tv-program är svensk samhällsjournalistik. Så om det startas någon av dessa kanaler så kanske jag skulle fastna på allvar.

*****

Har hunnit se någon minut av fotbollsmatchen och det verkar vara riktigt bra tryck på läktaren. Tänk om det kunde vara samma ös på läktaren på innebandymatcher. Några tappra försök har väl gjorts och man måste ju börja någonstans.

*****

Ska på festival i sommar och ska bland annat se husguden Jocke Thåström och det kommer bli grymt trevligt. Däremot är jag lite less på att överföringen verkar strula till min mp3-spelare, så där är det nästan bara Thåström. Vore skönt med lite variation faktiskt.

*****

Attack, attack, Dalen-attack.

*****

Nu ska jag starta FM på datorn och spela med IFK Göteborg, samtidigt som jag ser matchen på tv. MULTI-man!

Nordin är ute och cyklar

Ett tips kommer flygande från Jonas Holmström. Sätt er tillbaka och ta fram lite popcorn. Lägg upp fötterna på en pall och njut av en minut av Erik Nordin


Ärlighet varar längst

Det sägs att barn oftast säger precis vad de tänker och är uppriktiga. Jag gjorde ett litet experiment idag när jag frågade brorsans snart ett och ett halvåriga son ”Tror du pappa var snabb när han spelade innebandy?”.
Min brorson behövde inte direkt fundera innan han utbrast ”Nej!”.

Så jag måste säga att tesen stämmer. Däremot vågade jag inte fråga något om vad han tror om mig.

Kronwalls propp

Här är Niklas Kronwalls rejäla tackling från nattens match. Självklart ser det alltid otäckt ut när en spelare blir liggande sådär, men jag står fast vid att det inte ens är en utvisning.
Bedöm själva i kommentatorsspåret.



Red Wings i natten

Sitter som så många gånger förr och ser hockey nattetid. Favoritlaget Detroit Red Wings ligger under efter första perioden med 2-0, vilket är bra för matchen i och för sig. Då måste Red Wings gå för fullt offensivt och då brukar det bli roliga matcher.

*****

Måste tacka Jonas Holmström som kommenterat inlägget om långsamma mittfältare i Vindelns IF fotboll. Anledningen till att han inte är omnämnd är att de flesta fansen nog ser honom som en långsam striker och inte en långsam mittfältare.

*****

I hockeyn har för övrigt svensken Niklas Kronwall fått fem minuter för interference, vilket är detsamma som matchstraff. Ett ruskigt hårt matchstraff i mina ögon, då pucken var vid Martin Havlat som Kronwall sänkte med en mina ögon klockren tackling. Min dom: Inte ens utvisning.

*****

Jag har fått anonyma mail om att Jonas Holmström också ligger bakom kommentaren att han skulle vara Vindelns svar på Christiano Ronaldo. Hövva!

 *****

Hockeycoachen Mike Babcock har blivit anklagad för att han tydligen inte skulle gilla spelare från USA. Det är den gamla profilen Jeremy Roenick som beskyller Babcock för detta efter att Detroitbacken Chris Chelios varit petad i flera matcher. Personligen gillar jag bara innebandyspelare som kommer från Brånet i Vindeln.

*****

Vi hade för övrigt ett frukostmöte tidigare i veckan. Och vi i detta fall är innebandysektionens representanter; jag, Jonas Holmström och Marcus Gunnarsson. Herr Holmström hade för övrigt blandat ihop en god smoothie. Jag lyfter på hatten till den gode Holmertz som för övrigt blivit omnämnd många gånger som vanligt. Men han älskar tiden i rampljuset!

*****

Vindelns fotbollsherrar verkar ha lämnat WO till matchen som skulle spelats i fredags. Mindre bra, men å andra sidan finns det innebandylag i Umeå som inte får ihop ett lag under säsong heller så…

 *****

Innan inlägget blev klart så har Samuel Påhlsson hunnit göra 3-0 till Chicago Blackhawks. Och på tal om en namne till honom så har min brorson Samuel fått för sig att jag alltid är ute och åker flygplan. I morgon ska vi båda (tror jag) fara på ett dop i Umeå. Bara att tanka upp flyget i hangaren då och påbörja flygningen snart.

*****

Jag är skapligt bra på att göra milkshake och min tränarkollega är uppenbarligen bra på smoothie. Kanske dags att öppna en liten bar tillsammans?

Dagens musiktips: Travis - Turn


Rikedom?

"Man känner sig aldrig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen" har tv-profilen Ernst Kirchsteiger en gång sagt. Ikväll gjorde jag comeback som hemmabagare och fick åter känna denna rikedom. Det var på tok för länge sedan jag bakade innan.

*****

En annan comeback som skedde under onsdagen var på simhallen. Jag tog mig åter i kragen och simmade,  trots att min gym/simkompis från förr Jens Endfors inte var med. Han befinner sig i Polen om jag inte är helt ute och cyklar.

*****

Röd dag i morgon och det är ju alltid skönt med lite långhelg så man slipper vardagsstressen.

*****

Bör tilläggas att jag och Endfors också var långsamma innermittfältare i Real Vindelns IFs fotbollslag förra säsongen.

O holy night

Å natten du outtömliga ocean. Återigen surfar jag på en av dina odödliga vågor. Trots löften att hålla mig borta så lockas jag gång på gång in i din trygga vagga.
För att göra det hela mer begripligt i detta fall för de som inte gillar ovanstående vackra meningar.
NHL i natt.
Detroit Red Wings möter Chicago Blackhawks.

City bjuder på en Freudiansk felsägning

Umeå City verkar ha bjudit på något av en Freudiansk felsägning i följande artikel. Eller vad sägs om att tränaren från början heter Robert Hortlund och i slutet heter Robert Nordlund? Bör tilläggas att Ersbodas damer har en tränare som heter just Robert Nordlund, som också Umeå City ryktas ha varit intresserad av att värva. Så är det bara ett önsketänkade från deras sida?


Live från Industrivägen: Let's go Red Wings

Sitter och ser första semifinalen i NHL där Detroit Red Wings tar sig an Chicago Blackhawks. Ser ut att gå vägen för favoritlaget Red Wings.


FM på balkongen

Så var ligasegern säkrad för Manchester United.
Rättvist var det.
Skönt var det.
Men vackert var det då fan inte när det säkrades.

*****

Har tagit plats på balkongen och spelar FM i solskenet. Det var många år sedan jag spelade dator på allvar och nu inser jag vilket gift det där spelet är återigen.

*****

Var för övrigt i fredags och scoutade lite coming-stars inom fotbollsvärlden. Eller vad sägs om namn som: Jacob Jonsson, John Stattin, Simon Larsson och Petter Nordin?

United we stand

Detta är dagen när Manchester United kommer att säkra ligatiteln.
Så vackert.
Så rättvist.
Så skönt.

Framtidssyn

Det är nog inte så långt bort innan vi innebandyboys bestämmer oss för att lira lite fotboll nere där bröderna Holmström växte upp. Då kommer vi givetvis ställas inför en del roliga situationer och bland annat tror jag Jonas Holmström som utespelare kommer hamna i många sådana här situationer när han vill ha straff.


NHL

Såg i natt Pittsburgh vinna mot Washington i NHL i den sjunde avgörande matchen i kvartsfinalserien. Snacka om att vara bäst respektive sämst när det gäller för vid 4-0 i början av den andra perioden kändes det rätt klart.

Hade också större förväntningar på Vancouver Canucks i slutspelet, men man lyckades bara knipa två matcher mot Chicago Blackhawks

Natten mot fredag återstår avgörandet mellan Detroit Redwings-Anaheim Ducks och Boston Bruins-Carolina Hurricanes. Mitt tips är väl som många andras skulle jag tro; Red Wings och Bruins vidare...

Dagens propaganda signerat Vilhelmsson

Jag har aldrig någonsin läst en bok av författaren Björn Ranelid. Mitt tips är faktiskt att jag är rätt genomsnittlig när det gäller kunskapen om honom. Jag har med andra ord läst och hört om honom som person, mer än om hans skrivande. Däremot har jag läst en hel del böcker genom åren, mestadels facklitteratur bör tilläggas. Mycket kan man tycka om Björn Ranelid och jag har många gånger funderat om han spelar en roll eller om han verkligen är naturligt precis som han är i diverse intervjuer och debatter.

Jag har i något sammanhang hört honom fördöma fotbollspelare som sagt att dom "aldrig läser böcker" och att han varit hemma hos Henke Larsson och insett att han inte hade några bokhyllor hemma.

Min poäng, och förmodligen Ranelids också, är att jag tror man blir mer stimulerad som människa om man konsumerar litteratur, tittar på konst och använder sitt intellekt på ett annat sätt än det som man blir matad med via en skärm eller tvbild. Så jag uppmanar "alla" som läser denna blogg att ta några böcker till sommaren, sätt er utomhus och läs dessa och passa även på att insupa alla dofter och andra sinnliga uttryck/avtryck/intryck som våren och sommaren ger...

So what else is new?

12 utespelare+2 målvakter på kvällens innebandyspel och det får ju räknas som riktigt bra siffor. Det blandas hyperseriösa stunder, oseriösa stunder, finspel och fulspel. Det är väl som det ska vara mitt emellan två säsonger antar jag...

*****

I morgon blir det en liten tripp till Umeå med Bowlarn. En del innebandybesök är inplanerade, men också nöjen i form av till exempel två filmer på bio. Gäller att passa på när man lix far in. Det är ju så långt till Umeå!

*****

Jacob Jonsson
kom hem från mönstringen idag och jag har ingen aning om han fick frisedel eller om han kommer att rycka in i framtiden. Klart är i alla fall att han fick höra mycket militärsnack på träningen.

*****

I en närkamp på träningen mumlade Toby Sjogreen "jag hatar att möta dig" . Sådant ska man aldrig erkänna för grisspelare som undertecknad!

Charmskola

Detta underbara klipp har Jacob Jonsson tipsat om. Titta och njut:



Fredagsläsk

Enligt säkra källor har Korpens stora antiläsk-ambassadör på nytt setts på en affär i Vindeln när hon varit och shoppat bland annat en back dricka. För att vara så emot läskeblask tycker jag att det inhandlas lite väl ofta.

Dags att börja stå för sitt sockermissbruk snart kanske? För jag hoppas verkligen inte hon köper ut…

Annons

Sitter vid köksbordet och sorterar lite papper. Hittar bland annat en annons i ett Vindelnblad där en lägenhet i centrala Stockholm hyrs ut. Säkert bra läge, men att lova "gångavstånd till allt" var väl ändå att ta i?

Skön reklamfilm


Ovanligt

Nu ska jag göra något som jag verkligen inte brukar göra annars. Jag ska försöka lägga mig och sova innan midnatt och chocka kroppen. I och för sig är det mest för att jag ska kunna vakna piggt när Detroit Red Wings spelar 04:30 i natt, men sedan har jag ju som nyårslöfte lovat mig själv att försöka rätta till mina sömnproblem. Även om det hittills inte direkt gått enligt planerna...

Innebandykväll

Nyss hemkommen från ett innebandymöte som pågick i 2-3 timmar. Det är ju helt underbart med sådana möten och vad krävs egentligen för att man ska kunna få jobba med innebandy på heltid i Vindeln? Rent konkret känns det som att det är en bit bort, men fortsätter vi växa som vi gör, så vet man aldrig.

*****

Tobias Holmström, eller någon med signaturen #4 har kommenterat i bloggen att han är center och det känns kul att han äntligen accepterat sin roll.

*****

Nu tror jag att jag ska ta en kvällspromenad innan jag beslutar om det blir att se NHL i natt eller i morgonbitti.

Tobex och Folkbladet

Vindelnforwarden Tobias Holmström har nu i vår återfunnits i lite fotbollssammanhang på folkbladets hemsida. VF har i år en slags drömelva där man kan ta ut elva spelare och vara med och tävla. Det är en rätt lokal koppling i den tävlingen så man kan använda sig av spelare ner till division IV. I Hås FF återfinns en del kända innebandynamn och bland annat kan man utläsa att Tobias Holmström är värderad högre än Peter Hansson.

Det finns också att läsa om hur läget är i de olika lagen i en annan artikel. Där står samme Holmström uppskriven som en spelarförlust och jag tror ingen har sett honom på fotbollsplanen i år. Kommer han leverera till alla (?) själar som tagit ut honom i drömelvan eller är han förlorad för fotbollen. Jag hoppas på svar...

Dagens musiktips: Thåström - Långt bort



På hemmaplan igen

Har nu varit hemma några timmar efter en vecka på Rhodos. Lite mer info om den resan kommer att dyka upp på hemsidan senare. Vad har jag då hunnit göra efter att jag landat på Industrivägen 12?
* Spelat lite gitarr
* Sett Detroit Red Wings fölora i sudden death.
* Sett uppdrag granskning på datorn

På Rhodos hann jag bland annat:
* Vara på otroligt intressanta föreläsningar
* Ha många intressanta innebandydiskussioner
* Spendera Valborg med bland annat en man som såg ut som Kajan i Hipp Hipp och som dessutom bjöd på lite imitationer.
* Få lite färg. Brun hävdar jag - röd hävdar andra.
* Försökt få ut maximal kvalitetstid med mannen somliga kallar Bowlarn.

*****

Dessutom har jag tänkt möta Toby Sjögren i tennis någon gång i sommar. Han spelar ju en del på fritiden, så det lär väl bli storstryk. Vi har kontaktat arrangören för att hitta en bra tid som passar in med allt annat som sänds på tv.