Synd II

Appropå syndiga övergångar så går Peter Jihde tillbaka till Tv4 från SVT. Jihde som blommat ut under tiden på SVT lär väl få en stjärnroll på TV4. Frågan är om SVT får något i utbyte. Kanske värvar man kanalens egna Hristo Stoichkov i form av Robert Perlskog. Jihde som har en del innebandykopplingar kan ju kanske hjälpa till på TV4 innebandysändningar.

Besökte för övrigt Bowlarn idag på Q8 och det var betydligt mindre kunder idag.

Laul går i Holmströms fotspår

Läser på aftonbladet.se att Robert Laul ska ha semester nu från tidningen och sin blogg. Jag tycker det känns som Jonas Holmström sätter trenderna i det här landet när det gäller bloggar. Nu återstår det bara att se om Simon Bank tar över och blir semesterbloggare precis som Simon Larsson är på vindelnsif.se.

Nu är det för övrigt dags för lite solsken tycker jag.

Synd

Viktoria Wikström väljer att gå från Dalen till Iksu. Alltid känsligt när man väljer rivalklubben. Men jag vet hur det är att leva i synd. Jag har gått från både Vindeln till Hås och från Hås till Vindeln i fotboll. Det handlar dock bara om ungdoms- eller B-lagsfotboll, men fansen valde ändå att busvissla alla två gångerna jag hade bollen på matcherna.

Rusning

Var och drog mitt strå till stacken i miljötänket och lämnade papper och glas i återvinningscontainrar idag. Passade också på att beöka Bowlarn och hans bror på arbetet. Jag antar det var personalen som drog folk, för det var rätt så mycket kunder på Q8.

När jag skulle hem sedan fick jag min dos av "storstadsliv". Varje fredageftermiddag kan innebära att man får cirkulera runt kvarteret innan man hittar en parkeringsplats. Kanske beror det på att jag bor i samma hus som Systembolaget eller också är det bara det faktum att Snygg-Lars flyttar in i huset.

Social verksamhet?

Om inte jag har fel så har Jonas Holmström, Simon Larsson, Robert Lövgren, Per Nilsson och Oskar Larsson alla en mjukisdress från Vindelns IF fotboll. Men om man surfar in på deras hemsida så står ingen av spelarna med i truppen. En snabb analys är att fotbollen har tyckt synd om dom och därmed gett spelarna en mjukisdress för att dom ska få känna gemenskap. Eller också är det så tragiskt att de nämnda har köpt likadana kläder som fotbollen.

Jag hoppas att någon av de inblandade kan uttala sig i frågan.

Scoop

Blev igårkväll tipsat om ett hett scoop som jag hoppas kunna släppa på bloggen framöver. Det är lite för känsligt läge just nu för de inblandade för att kunna avslöja det i denna stund.

Jag återkommer i ärendet.

Grejerna har kommit

Tidigare idag kom Robert Lövgren förbi och levererade innebandysakerna jag beställt tillsammans med han och Per Nilsson. Kanske var det någon fler också som var med. Herr Lövgren uppträdde helt korrekt som väntat men hann innan besöket var över dela med sig av en fördom om lägenhetsmänniskor.

"Provkörde" en långärmad tröja idag, men det var på tok för varmt. Känns bra. Bara solen som fattas.

Allting är en bluff

Jag har säkra källor på att det inte är Simon Larsson som skriver på Jonas blogg. Det är Jonas som skriver alla inlägg. Detta i något slags desperat försök att få fler kompisar i laget. Jag vet inte hur han får det att gå ihop. Dessutom kan jag meddela att Nils Vilhelmsson inte skrivit ett enda inlägg i den här bloggen. Bakom orden står helt enkelt Per Nilsson.

ALLTING ÄR EN BLUFF!

För övrigt blev det en cykeltur ikväll också. Det är bara för underbart hur mycket det handlar om cykling här på hemsidan.

Paket på vift

Vi är några som beställt lite innebandygrejer via Robert Lövgren. Just nu rapporterar han att paketet verkar vara på vift. Assist heter företaget och just nu ringer herr Lövgren runt och leker lite kriminalare för att lösa det svåra fallet. Skulle Bowlarn få nys om fallet skulle han självklart hävda att det inte är postens fel i alla fall. Men jag tror paketet har anlänt till Bowlarns jobb och han helt enkelt har tagit grejerna själv. En fräck och jävulsk kupp! Fast han är nog mest intresserad av cyklar förnuförtiden.

Appropå cyklar så blev det ingen löpning igår på dagen för min del, utan istället en mil på cykeln efter jobbet. Därefter fortsatte Becktemat och nu är ytterligare en film sedd i det lilla maratonet.

Har strul med mina tre tv-kanaler här hemma. TV4 verkar inte funka och jag mailade ett halvt sarkastiskt mail till Franklins Fastigheter att mitt gigantiska tv-utbud har blivit lite mindre. Frågan är om dom löser problemet.

Nu väntar lite lunch och ikväll är det dags att avverka lite tid på jobbet. Bara sju dagar till semester. I like it!

Dags för fika

Efter en kväll på jobbet ska jag nu varva ner med lite goda mackor och se en gammal Beckfilm. Jag missade träningen ikväll så det blir att ta igen det i morgon på dagen istället. I övrigt måste jag säga att Simon Larsson levererar i sin roll som bloggare. Men vem gjorde inte det i början?

Simon Larsson som vikarie

Simon Larsson vikarierar tydligen som bloggare på Jonas Holmströms blogg. Jag är otroligt besviken att han avslöjat det. Självklart borde han loggat in, bytt lösenord och sedan skrivit inlägg i Jonas namn.

Men det här med vikarie är ju inget nytt på våra bloggar. Snubben från Bistrot har ju bloggat på Bowlarns sedan första början. Hur ska man annars kunna förklara den ständiga reklamen?

Skum rubrik

Även om det stämmer så är den här rubriken lite skum:

Elen spökade för Tobbe

Igår var det midsommar.
Tobbe Holmström kopplade bort strömmen ur ett hus.
Brasan som brann i huset fortsatte lysa.
BUGG!


Inte ens en elektriker kunde förklara varför.


Ledigt igen

Skönt med ledighet igen. Kvällen spenderades på Östvallen med lite fotboll. Jag och herr Endfors har suttit och taggat varandra för jobbet, men duellerna oss emellan uteblev trots att vi spelade på olika lag. Kul att det var folk så att det gick att spela elvamanna, även om inte spelet värmde.

Värmande däremot var det att se att Magnus Larsson var där och kollade. Återhämtningen efter hans skada vekar gå helt okej och han ser pigg ut.

En som inte var pigg igår var Mattias Lövgren som tog en bonusrunda på cykel till Lia och tillbaka innan träningen.

Iksu går på "gamla" meriter

Följande citat går att läsa om Iksu i deras jakt på Faluns Jenny Magnusson.

"Vi ser en enorm potential i henne. Hon är en av landets bästa innebandyspelare. Jag tror aldrig jag har sett en spelare prestera så bra som hon gjorde när vi mötte dem för några år sedan. Hon var enormt dominant och gjorde inte ett misstag, säger Niklas Nyström."

Kul att dom lägger stor vikt vid att hon var bra för några år sedan. Måste vara liknande scoutegenskaper som tog Zarley Zalapski till Björklöven för några år sedan.

Ängen

Fick en resekatalog med posten idag och där står det att jag bor på Storängen istället för Storvägen. Låter ju somrigt och härligt om ni frågar mig. Så vill ni plocka några blommar till midsommar besök mig på Storängen 45. Jag har mycket goda kunskaper om blommor och kan ge tips på hur du ska komponera en vacker bukett som passar just DIG!

Lars utvisning del III

Fotbollens badboy har slagit till på nytt. Efter en avstängning var kusinen Lars Vilhelmsson tillbaka på fotbollsplanen och även denna gång slutade det med två gula kort. Han försökte lova i en kommentar här på bloggen att det inte skulle bli några fler kort, men det gick väl sådär... Ryktena säger för övrigt att det var en riktigt komiskt andra gula kort. Men det får han berätta om själv. Vill han prata ut så kommer han ges utrymme på hemsidan.

Tills vidare fortsätter han gå "anger management kurser" som klubben betalar.

Sagan om konungens återkomst

Idag var det alltså dags för när mannen som skulle spela med Hås utvecklingslag att göra comeback med Vindelns A-lag istället. Han blev varken hjälte eller syndabock. Jonas Holmström återfanns till en början i en ensam forwardsroll och det var precis som det låter. Han kändes ganska ensam där på topp. Sedan hamnade som vänsterback helt plötsligt. Jag vet inte om det beror på att managern ser honom som en allroundspelare eller om han inte hittat Jonas roll än i laget. Blir intressant att se vart han är placerad nästa match.

Inte blev det några kort heller för honom - däremot ett vredesutbrott mot en motståndare/domare som självklart var värt minst ett gult kort. Matchen slutade för övrigt med 1-0 förlust.

image11

15:00 smäller det

15:00 smäller det idag. Då gör Jonas Holmström den efterlängtade comebacken i Vindelns A-lag i fotboll. Fast för att vara på den säkra sidan var där 14:30, eftersom matcherna brukar börja innan utsatt tid. Han har värvats som en frälsare som ska ta laget upp i seriesystemet.

Men historien är mörk - väldigt mörk. Vem minns inte det röda kort han drog på sig när laget låg i division V. Fult - mycket fult. Beckham skickade sitt England mer eller mindre ur VM med sitt röda kort mot Argentina och Holmström höll på att göra detsamma med VIndeln (fast inte i VM). Men allt gammalt groll är glömt och idag vallfärdar vi till Östvallen för att se om fansen kommer se honom som Messias eller Judas.

Inga forsflugor som vanligt

Var ute och sprang efter jobbet, ikväll/natt,  eftersom jag missade försäsongträningen. Som vanligt var det inga forsflugor alls som Bowlarn pratar om. Han borde göra sina turer på kvällen för då verkar det då inte vara några framme. Eller också beror det hela på att han tar med sig alla hem.

Sitter och suger i mig en Brämhults juice till några mackor. Surfade in på deras hemsida och såg att dom ibland brukar ha smaken "blodapelsin". Den tror jag grymt mycket på!

Oskar Larsson tog studenten idag. Det var vår ende spelare som gick ut tredje året på gymnasiet i år. Och frågan är som vanligt om klubben skrapar fram något jobb åt spelarna. Eller också får han fixa det på egen hand.

Jag tittade för övrigt till min studentmössa som ligger i bokhyllan. Där har min gamla klasskompis
Anders Rinzén skrivit sanningens ord "Nils, du kan inte cykla". Tänk så rätt han har. För jag har några olyckor på kontot. Jag erbjöd för övrigt honom att börja spela innebandy i Vindeln för nåt år sen, men han valde hockey i Teg i stället. Jag hoppas han ångrar sig! haha

Tv4 tar över

Tv4 ska tydligen ta över innebandysändningarna. Vet inte vad jag ska tro om saken förrän jag sett upplägget helt. Klart är i alla fall att det kommer bli drygt med all jävla reklam. Sedan fattar jag inte varför man byter namn från elitserien till svenska superligan.

Men som sagt - själva sändningen vet jag inte vad jag ska tycka om.

Åter igen

Åter igen är det en eftermiddagsvecka för mig på jobbet. Det innebär att jag måste träna själv och inte kan träna med laget. Hur jag än vrider och vänder på det så är det alltid roligare att träna i grupp. Då kan man peppa och psyka varandra.

Lars Vilhelmsson utlovar förövrigt inga fler gula kort i fotbollen från hans sida. Ett intressant löfte - vi får väl se hur det går.

Lars utvisning del II

Jag har nu rotat i arkiven och hittat bilder på hur det förmodligen såg ut när Lars "filmade" i Hås senaste match och inte fick frispark utan istället sitt andra gula kort för dagen. Frågan är bara vilken som stämmer bäst med verkligheten? Bild 1 eller Bild 2. Ordet är fritt

image8

image9

Solklart

Pratade nyligt med kusin Lars som spelat fotboll med Hås idag. Han fick två gula kort och blev därmed utvisad. Lars hävdar förstås att han inte skulle blivit utvisad. Utan att ha sett matchen så säger jag bara SOLKLAR UTVISNING.

Däremot var det tydligen INTE två gula kort för snack som jag trodde.

Jag var taktisk i dag

Jag valde att jobba i dag på nationaldagen så jag istället kan vara ledig på fredag och få längre helg. Tycker det var riktigt smart av mig. Ibland blixtrar jag till. Ikväll väntar på nytt försäsongsträning innan man sedan kan fara hem och se lite landslagsfotboll på tv. Jag törs nästan gissa att kvällens landskamp inte blir lika händelserik som den mot Danmark.

Noterar i Jonas blogg att han tränade fotboll igår. Mitt tips är att han kommer att ha spelat match innan sommaruppehållet.

Sönderpsykad

Såg Vindelns herrar, Hås herrar och delvis Tvärålunds damer i helgen. Det gjorde mig sugen på att spela lite fotboll så jag bad Simon Larsson (den nya fotbollsspelaren) höra med tränaren om jag fick komma. Jag for dit och hela träningen kan summeras med att jag blev sönderpsykad av Kristian Täljeblad - precis som Obbolaspelarna blev i fredags.

Jag kommer nu överväga om jag ska se någon fler match med laget.

Uppdatering

Igårkväll efter jobbet 23:00 tänkte jag gå ut och gå en promenad. Det slutade med att jag istället sprang broarna runt. Flåset var väl inte vad det borde vara, så försäsongsträningen är självklart välkommen. Glömde dessutom stretcha ljumskarna - vilket fick en följd av att dom känns döda idag.

Har idag "bowlat bistro" med Bowlarn. Lite fika och sedan blev vi dessutom bjudna på glass av Mats på cykel och fritid. Man märker att Bowlarn är ett stort namn i krokarna där. Men det är ju inte direkt överfyllt med kunder på Bistrot så det är kanske inte så svårt att vara stor.

Ikväll väntar en tur till Östvallen för att se Vindelns fotbollsherrar. Jag försöker ordna en cykelkaravan till matchen. Samling 18:30 utanför Arbetsförmedlingen och sedan kommer vi fram och får se lite av värmningen. Där ser man vilka spelare som är heta. För övrigt har Vindeln alltid börjat sina matcher innan utsatt tid hittills. FÖR JÄVLIGT!

Som vanligt får alla innebandyspelare se upp för min kamera. För det kommer att smattra! Så heter du till exempel Röring eller Täljeblad i efternamn kan du räkna med att fastna på bild.

Vi ses utanför Arbetsförmedlingen