Gillade vad jag såg och kände

Igår när jag var med och spelade på P93-träningen fick jag uppleva nåt underbart. Jag kom och skulle bryta in på första stolpen, vilket resulterade i en liten svullnad på överläppen och ett frislag. Ska man bryta in på mål ska det också kännas, utan att det blir för uppenbart fult.

Tack för svullnaden och bryter jag in mot mål en gång till så fortsätt att sätta emot!

Mindre konkurrens

Såg nån rubrik skymta förbi på Aftonbladet där det gick att utläsa att "Blondinbella" lägger ner sin blogg. Jag vet inte hur avsaknaden av konkurrens kommer att påverka mig, men förmodligen kommer jag stå ensam kvar på toppen och låta lyckan le mot mig rakt i ansiktet.

Okunskapens Sverige

Jag vet inte om ni minns Fredrik och Filip-programmet "Ursäkta röran vi bygger om" som sändes i TV4 för väldigt många år sedan. Det var väl lite av deras debutprogram och blev väldigt omtalat. Känslan är att de var arga på allt och alla men följande klipp är faktiskt väldigt kul och intressant tycker jag. Och framförallt visar det hur historielösa vi svenskar kan vara, för någonstans på vägen på måste det faktiskt ringa en varningsklocka. Min uppmaning till andra är att läsa mindre skönlitterära böcker och mer facklitteratur!

Till Emma Anderssons försvar i dessa två klipp ska det faktiskt sägas dock att frågorna är stundtals långa och nazistreferenserna är inlindade i det. Men intervjun är genialisk och som sagt borde det ringa någon varningsklocka!





Starkt av Kleerup

Såg igårkväll Debatt som handlade om droger och artister. Stor huvudperson blev väl helt naturligt musikern Andreas Kleerup som för en tid sedan gick ut hårt och kritiserade att polisen gjort drogtester under Grammisgalan. Förmodligen lär väl hans drogtest visa positivt. Mycket kan självklart sägas om droger och skapande och jag tänker inte här och nu ta någon ställning i den frågan. Däremot var det sjukt starkt att Kleerup ställde upp och pratade och debatterade i ämnet, där nästintill 100 procent skulle välja att tiga om de var i hans sits tror jag. Det är i mina ögon otroligt starkt gjort och något som fick mig att imponeras av Kleerup.

Dagens musiktips

Idag tycker jag ni ska lyssna på min favorit Refused-låt "Rather be dead". NJUUUUUUT:



Jernsläpp?

Hjärnforskare (?) Daniel Jernberg har tydligen varit i farten igen. I en krönika i VF där journalisten Daniel Bergeman skriver följande om Cityspelaren Daniel "Dille" Jernberg efter derbyförlusten mot IBK Dalen:

"Jag tog ett snack med Cityforwarden Daniel Jernberg efter matchen. Han var bitter och jag kan förstå honom. Främst över en situation när Dalens Matthias Hofbauer på slutsignalen vände om och skrek ut sin (skade-)glädje mot Jernberg.
 – Han skriker både mig och Mats (Jonsson) rakt i ansiktet. Vill han göra det så är det väl upp till honom men jag tycker att det räcker att man vunnit, säger Jernberg.

Innan han levererar en sur salva tillbaka:
 – Det finns inga rymdforskare i det där laget direkt. Knappast någon som skriver 2.0 på högskoleprovet…"

*****

Det kommer väl knappast som en slump att det är mot just Daniel Jernberg detta sker? Det är väl samma spelare som bland annat en gång i tiden firade ett mål genom att slita av sig sin matchtröja och under hade en stulen motståndartröja. Tycker man ska ha lite mer fläckfritt förflutet/nuvarande om man ska börja gnälla över sånt där...

*****

Medan damlaget låg hemma och spydde i någon slags kollektiv magsjuka och därmed ställde in sin träning, så fick herrlaget ytterligare en möjlighet att träna. Jag fick bland annat chansen att spela ihop med en gammal backpartner, nämligen min bror. Vårt lag rullade på tre backar, där den tredje var Jonas "The Whisper" Holmström. En gammal och ärrad backuppsättning med andra ord, men då vann vi också med 4-2 i matcher.

Däremot gjorde Holmström sedan en "Hedman", vilket innebär att man drar hem från träningen direkt när den är slut. Givetvis en otrolig besvikelse, men jag är övertygad om att Holmström är tillbaka i gammal form när det gäller att sega i omklädningsrummet redan nästa träning. Det är ju där man bygger lag till stor del och vad har han för val när mer eller mindre halva laget direkt visade sitt missnöje över hans beslut...

Så hittade vi Petter Nordin

Många har undrat hur vi hittade målvakten Petter Nordin. Nu ska sanningen fram! Vi sökte med lykta efter en målvakt inför säsongen, satte in en annons i tidningen med följande ord "Vindelns IF innebandy söker en målvakt. Om du är intresserad skicka en audition-video där du inleder med att säga "Va filmar du?" följt av ett skönt garv, släng sedan in lite schyssta bussbilder och avsluta med att säga nån ramsa med godis i munnen. Sedan är det självklart en bonus om det är lite fräsch musik till din video".

Vi fick ett svar - av Petter Nordin - och därför är han nu målvakt i laget. Här kommer hans audition-video:


City-Dalen

Det blev inget tunnlande av Lars Vilhelmsson på träningen, eftersom han var krasslig och hade vikt ner sig. En som däremot dribblade och hade sig var Per Nilsson. Kul att han var tillbaka efter skador/sjukdomar/resor. Efter träningen passade jag och samme Nilsson på att se en inspelning av superligamatchen Umeå City-Dalen. En match som Dalen vann rätt väntat. Däremot blev det mest bara ställningskrig kändes det som. Nån hård duell, men jag hade helt klart hoppats på mer hat.

Sedan kändes det ofta som att fel spelare fick avslut i Dalen. Jag ger inte mycket för finske Ville Ladensou (orkar inte kolla upp stavningen) som avslutare till exempel.

*****

Måste berömma att det varit hyfsat mycket kommentarer på bloggen de senaste veckorna. Fortsätt med det ni tappra läsare som finns där ute, även om inte detta inlägg känns som ett hett ämne att kommentera.

Vad gjorde Carlbom 06/07?

Andreas Carlbom är en grym innebandyspelare som numera "tyvärr" inte spelar i högsta ligan utan huserar i division II-laget Thorengruppen. Men vad gjorde han egentligen säsongen 2006/2007? Ja enligt innebandy.se så tillhörde han Dalens damlag. Min bror var en av tränarna i Dalens damer då och jag måste ställa frågan "Varför i helvete lät ni inte honom spela?". Statistiken visar noll matcher och han blev till och med slagen av floppspelaren Ann "Ann som försvann" Jonsson som VIF fick i utbyte mot att man släppte en spelare till Dalen under pågående säsong. Eller är det bara IDA-systemet som spökar ännu en gång?


Hate and love

Jag älskar våra bussresor med herrlaget, men jag fullkomligen hatar att förlora. Så kan man summera min lördag ungefär. Vi hade en bra första halva av matchen och i anfallszon skapade vi chanser, även om vi inte var effektiva nog sett till de chanser vi hade tycker jag. Men vi gör trots allt sju stycken mål och då ska vi vinna om vi spelar enligt planerna. I den sista perioden rann det iväg och vi förlorade till slut. Vi gör några defensiva misstag och sedan uppskattade jag inte domarinsatsen heller. Ruskigt svårt att spela när vi flera gånger tappar bollen i uppspelsfasen för att motståndarna hugger på klubborna och domarna inte blåser. Att Dorotea sedan gör två-tre mål på dessa lägen gör självklart att vi blir lite hängiga med huvudet...

Tyvärr är domarnivån i innebandy rent generellt på tok för dålig. Det gäller allt från Superligan till division IV södra västerbotten. Det har sagts förr och jag säger det igen. Se tio innebandymatcher och du kommer inte se att det finns någon röd tråd eller nivå i dömningen. Se tio fotbollsmatcher och du kommer ändå se ett tydligare mönster hur domarna dömer.

Nu är det ju inte domarnas fel att vi förlorar förstås. Vi måste ju vara tillräckligt bra att vi tackla om vi får sånt här emot oss. Vi har ett ungt lag och det finns mycket potential. Gäller bara att vi får behålla det vi har och kan bygga vidare. Vi lär oss saker varje träning och match jag och min kollega ser hela tiden framstegen. Även matchen mot Dorotea lär vi oss saker av.

Jag vill också tacka medspelarna att man får sura i fred i nån timme efter matchen utan att behöva säga nåt direkt.

*****

Däremot älskar jag som sagt bussresorna i laget. Nån timme efter matchen hade stämningen mjuknat upp lite och innan vi var framme i Vindeln var det allsång med gitarrspel. Som min kollega Holmström sagt - vi är egentligen världens bästa busslag, men måste bara vinna lite mer så vi kommer upp i serier där vi får åka längre till matcherna. haha

*****

Såg damerna vinna mot Umeå City IBF idag i damtvåan. Imponerades på uppvärmningen när jag såg Vindelnbacken Emelie Hägglund bolla typ 20 gånger på ovansidan av bladet. Där ligger hennes lillebror i lä tror jag. Personligen har jag aldrig gett det något allvarligt försök, men jag törs nästan lova att jag aldrig skulle komma i närheten av 20.

*****

Vår Capitano Oskar Larsson fortsätter att producera mål. Tre nya mot Dorotea och han har verkligen utnyttjat sina kompetenser denna säsong. Det i kombination med mer speltid och mycket annat gör att han hittills samlat ihop 20 poäng. Törs man gissa att lillebror Larsson måste komma tillbaka till Vindeln snart för att inte hamna så mycket efter i maratonstatistiken?

*****

Det blev inga bullar på bussen från Toby Sjögren, men han har lovat att ha det nästa gång vi vinner en bussmatch. Det blir nästa säsong eftersom vi gjort bort alla längre resor denna säsong. Däremot ska jag vara lite snäll med Tobbe på bloggen nu efter allt han gett mig.

*****

I morgon är det derby i Superligan - Umeå City mot Dalen. Matchen tv-sänds och jag får spela in den eftersom jag kommer vara upptagen med att tunnla Lars Vilhelmsson på träningen just då.

Hörnqvist i blågult

Dalenmålvakten Fredrik Hörnqvist är tillbaka i landslaget och det känns faktiskt rätt. Jag har många gånger tidigare kritiserat honom för att vara en ojämn sprattelgubbe. Denna säsong har han dock fått en stabilitet han inte hade förut och de matcher jag sett har han i regel varit riktigt bra. Så detta unnar jag honom.

En annan spelare som ska bli intressant att se vad han kan uträtta är Västeråsforwarden Christian Mattsson. Jag har sett honom i 3-4 matcher denna säsong och han verkligen varit en överraskning för mig.

*****

Niklas Jihde intervjuar lagkompisen Kristoffer Kranberg i sin blogg: Vilka spelare kan du reta dig på i ligan? - Otroligt många faktiskt, nästan alla.

Det är så man känner igen sig själv. Jag anser att man ska hata sina motståndare...

*****

Killen med Carlbomtröjan har fått igen sina skor och nu går det rykten om att han kommer bjuda alla i bussen på lördag på bullar på hemvägen, som tack! haha

*****

IBK Dalen och en del andra klubbar satsar på att liveuppdatera sina matcher på everysport. Kul initiativ, även om jag hellre såg att dom fick lite fart på sina egna hemsidor istället. Det optimala är ju förstås att ha både en fungerande hemsida och liveuppdatering. Det är service!

*****

På lördag åker herrlaget till Dorotea och jag måste säga att jag verkligen älskar när vi har bussmatcher. Det är bra för lagsammanhållningen och det bjuds alltid på roliga händelser.

*****

Pojkar 93-träningen i torsdags var förstärkt av några A-lagsspelare. Tobias Holmström, Johan Röring och Erik Röring fick alla känna på det tuffa livet i farmarligan.

*****

Täbyspelaren Danne Bron-Sundbom gör också A-landslagsdebut och vilken säsong han gjort hittills. Jävligt imponerande!

*****

Bio i morgon - då mår jag mumma!

Nya Carlbomprylar?

Killen som nyligen fick tillbaka sin Carlbomtröja, och i och med det förlängde sitt kontrakt ytterligare, har nu gett sig in i nya förhandlingar?

Efter träningen i onsdags fanns dessa skor kvar, men inte ens Robert Hedman ville ha dom. Så nu finns de ute till försäljning - bara att börja lägga bud.


Somliga går med trasiga skor

Har tidigare skrivit här på bloggen, om jag inte missminner mig, att jag i och med årsskiftet lovat mig själv att ta hand om min kropp bättre. Jag har de senaste två dagarna kört gympass och i tisdags promenerade jag hem från jobbet också. I perioder är jag riktigt bra på att ta promenader, men nu måste det bli mer långvarigt. Tisdagens promenad gjorde dock att energin tog slut och jag tvingades fylla på depåerna när jag kom hem. Men å andra sidan kanske inte havregrynsgröt och äggmackor klassas som direkt onyttigt, så jag har kanske ryggen fri denna gång.

*****

Håller på att plöja igenom en serie filmer om Varg Veum, vilket i snabba drag kan beskrivas som någon slags norsk motsvarighet till Wallander eller Beck. Precis som sina svenska jämlikar är det rätt så lättsamt filmtittande och man vet vad man får för pengarna. Nu har jag å andra sidan inte betalt direkt mycket för filmerna, men ni fattar....

*****

Har lagt fram ett förslag till Bowlarn om att se lite bio på fredag. Vi brukar då och då fara ner och plöja två filmer på en kväll och nu känns det som att det är dags igen. Den film jag helst vill se på bio just nu är "
Benjamin Buttons otroliga liv" och vi får väl se om herr Gunnarsson nappar på förslaget. Kombinationen regi: David Fincher och skådespelare: Brad Pitt har ju onekligen varit lyckat förr, eller vad sägs om "Fight Club" och "Se7en".

*****

Nu väntar sömn och det är något jag också ska lära mig uppskatta...

Dumpad? haha

I söndags vaknade jag och möttes av följande lapp på köksbordet:

"Nils. När du läser detta är jag långt, långt borta. Besvära inte dig själv genom att leta efter mig, för du hittar mig aldrig! Tack för gårdagen det var trevligt........."

Ibland blir man bränd! haha

Dagens musiktips

Dagens musiktips blir som vanligt något som Thåström är inblandad i. Denna gång "Vacker död stad" med soloartisten Thåström, vilket också är en ruskigt skön låt live...

Njut mina vänner.


Back on track?

Precis som lyckan log åt signaturen "Engmanovic" i förra inlägget så log den mot oss igår. Efter två bra träningar så genomförde vi matchen mot tabellfyran Holmsund helt enligt planerna. Skönt att se att vi slet för varandra igen och då kommer också poängen. Och att vinna är ju det skönaste som finns, även om "Engmanovics" segrar nog var mer inkomstbringande...

*****

Vi spelade tio minuter i boxplay igår utan att släppa in något mål. Jag har sagt det förr och säger det igen "spelar man i Vindeln får man lära sig att spela boxplay". Det är i alla fall riktigt starkt - samtidigt som Holmsunds powerplay var rätt uselt.

*****

Givetvis finns det alltid sorg i stunder av glädje och från Aborrtjärn rapporteras det att Kristian Täljeblad tappat bort två av sina fem plektrum. Jag tycker härmed att vi ska börja samla ihop så att han får nya plektrum. Frågan är om folk är villiga att skrapa ihop tio kronor...

*****

Fick höra att det var någon bloggare som kritiserat att jag hade rubriken "myggfritt" på förra inlägget. Jag läser aldrig den bloggen själv, men tydligen finns det alltså en till blogg på innebandyns hemsida.

*****

Nyförvärvet Jacob Jonsson hoppade in igår och var rätt nära på att göra mål i A-lagsdebuten faktiskt. För övrigt är det en spelare från Vindeln och vår trupp består endast av spelare med moderklubb: Vindelns IF. Även David Granström debuterade i målet och fick vinna i debuten.

*****

Johan Lundqvist samlade ihop fyra utvisningsminuter igår. Folk kallar det utvisningar, men han kallar det andningspauser. Detta är bara ett sätt för Johan att få vila sammanhängande i två minuter och återfå andningen, eftersom han vet att laget ändå inte släpper in mål när han sitter utvisad.

Myggfritt

Om jag inte såg fel i morse när jag for till jobbet så var det minus 28 grader ute. Så varför bor man här? Jag är ingen supporter av vintern och måste faktiskt säga att jag mest bor kvar här för att jag har ett förhållande med innebandyn. Annars hade jag mest troligt bott på varmare breddgrader. Men den tiden kommer väl också.

Budgivningen avbruten

Jag kan härmed meddela att budgivningen på Sjögrens Carlbomtröja är avbruten. Plagget är åter i Tobias Sjögrens ägo och Vindelns IF kan meddela att man kommit överrens om en uppgörelse med Sjögren. Hur mycket pengar det är inblandat i affären kommer inte offentliggöras, men Sjögren lär bli Vindeln troget åtminstone i detta liv.

*****

Jag har de senaste tio åren haft vad majoriteten kanske skulle kalla rätt störda sömvanor, eller snarare utebliven sömn. Detta år har jag lovat att ta hand om mig själv bättre och det innefattar även sömn. Snart är en halv månad avklarad och det har gått hyfsat i alla fall, men långt ifrån perfekt. Natten till idag hade jag däremot riktigt svårt att somna trots tjuriga försök. Det kanske inte var någon hit att jag sov lite efter jobbet, trots en rätt bra dos av nattsömn natten innan.

*****

Gjorde entré på P93-träningen i onsdags iklädd Bowlarns arbetsväst från OKQ8. "Publiken" älskade mig och nu närmast kommer jag sätta upp en liten krogshow på Hotell Forsen i Vindeln.

*****

När jag inte klarade av att somna så såg jag istället Guldbaggegalan på internet. Jag måste verkligen berömma SVT och många andra kanaler som lägger ut egenproducerat material så man kan titta på det i efterhand.

*****

Såg i tisdags film med "Polisaspiranten" och ikväll kommer även "Krönikören" till trakterna. Förhoppningsvis hinner vi hitta på nåt skoj. 

*****
 
Oskar Larsson satte fyra straffar av fyra möjliga igår på träningen. Det kallar jag bra utdelning.

*****

Drömde för övrigt i natt att jag spelade i något lag och mötte Umeå City. I matchen hamnade jag i en duell kring mittplan som slutade med att jag slashade sönder min klubba över ett ben på en City-spelare. Sedan kom den där griniga norska zorro-killen och gav igen, så mitt lag slapp spela boxplay.

Läsaren får själv fantisera vilket lag jag spelade med, om det är en önskedröm eller mardröm att slasha sönder en klubba sådär. Ta gärna några sekunder och fundera om jag är frisk som drömmer sånt här också.

Uppdatering budgivning

Budgivningen på Sjögrens Carlbomtröja som han glömde efter träningen går lite halvtungt. Därför har jag tagit beslutat att lägga in en bild som kanske lockar er att lägga ett bud. Bugivningen inleddes med att #92 i herrlaget la ett bud på 50 kronor genom bloggen. Sedan har Tobias Sjögren smsat in ett bud på 100 kronor för att få tillbaka sin tröja. Maffiametoder att sälja tillbaka något till någon som redan äger det....


Bör tilläggas att varken jag eller min människolampa är till salu, trots att vi förmodligen framstår som billigare än Dalenplagget.

Fortsätt budgivningen i bloggen...

Efter regn kommer solsken

Helgens match var ju som sagt "mindre bra", men det som verkligen var positivt var att vi vände på det och följde upp det hela med en bra träning. Riktigt kul att se att samtliga närvarande laddade om batterierna och gjorde vad vi skulle på träningen. Totalt 18 utespelare gjorde att vi spelade en internmatch 2x20 minuter, där det gråa laget till slut vann med 6-5 i suddendeath. Lars Vilhelmssons långboll förvaltade Johan Röring på ett snygg sätt. Måste jag tillägga att jag spelade i det gråa laget? Det bör de flesta räknat ut eftersom jag ens orkade nämna resultatet.

*****

Om vi spelade upp oss och gjorde en bra träning igår så var Helsingborgs närvaro i Gammliahallen i söndags allt annat än imponerande. Ett effektivt Dalen fullkomligt mosade FC Helsingborg och det var klasskillnad.

*****

Toby Sjögren glömde sin Carlbomtröja efter träningen och den finns numera hemma hos mig. Härmed börjar budgivningen på tröjan. Utgångsbud 10 kr. Vad ger ni för den?

*****

Rykten säger att det blir filmkväll ikväll och det är ju aldrig fel. Frågan är vad det blir för gött bara?

*****

Sjooooogreeeen kan nog andas ut angående tröjan ändå. Med tanke på att han har haft bra närvaro när vi sett innebandy på slutet så förtjänar han faktiskt att få ha kvar den. Om inte någon kommer med ett bra bud förstås. Men oddsen för att nån ens ska orka kommentera detta inlägg är inte så stor. (Kommentarfiske?)

*****

Vi var i fredags och såg toppmatchen i division II mellan Sandåkern-Thorengruppen. Totalt 1051 åskådare, om jag inte minns fel. Riktigt imponerande. Däremot har varken Sandåkern eller Thoren på sina hemsidor lyckats knåpa ihop något som liknar ett referat än. Det imponerar desto mindre...

Måndagsuppdatering

Fikarast på jobbet som innebär lite surfning. Mitt tandläkarbesök gick väl hyfsat i alla fall - inga hål i tänderna, men lite andra "issues" som jag visste om redan.

*****

Vi förlorade stort mot Sandåkern/2 i helgen och jag skulle väl ljuga om jag sa att jag är nöjd med vad vi presterat hittills denna säsong. Tyvärr är vi inte riktigt villiga som lag att ta grovjobbet, vilket innebär att vi alltför ofta jobbar en och en istället för som ett helt lag. Det måste helt enkelt till en attitydförändring hos hela laget, allt från spelare till ledare, så att vi börjar jobba lite mer för varandra. Då kommer också poängen att trilla in tror jag...

*****

Bakade lite i förrgår och frågan är om man någonsin växer ifrån känslan att smeten är mer eller mindre godare än själva grejen man bakar?

*****

När jag får tid över på jobbet och allt flyter på sitter jag för närvarande och bläddrar i lite resekataloger. Aldrig fel att drömma sig bort lite...

Tandläkaren i morgon

I morgon bitti är det dags att besöka tandläkaren och det kan faktiskt sluta hur som helst. Jag har aldrig hittills haft några hål i tänderna, men jag har en känsla av att den trenden kommer vända snart dessvärre.

*****

I tisdags var det Ligacupen som gällde och i morgon "reser" vi ner för att Sandåkern-Thorengruppen i division II. Ett derby som är lagt en fredagkväll i Gammliahallen för att locka mer publik. Smart om ni frågar mig.

*****

Åkte lite runt byn igår med Kristian Täljeblad som rätt nyligt tagit körkort och det var ju ett äventyr i sig. Eller vad säger du Kristian?


*****


Nu återstår snart fem timmar arbete innan jag får ta helg. Skönt ska det bli - att ta helg alltså.


Vad håller dom på med?

Läser att Umeå IK:s fotbollsstjärna på damsidan Marta kommer att lämna klubben. Inte helt oväntat har också "lagkompisen" Johanna Frisk bestämt sig för att byta klubb. Ny klubbadress blir Los Angeles Sol.

Västerbottens folkblad skriver:
"Det har varit mycket att väga in i beslutet och mycket fram och tillbaka men det känns skönt att ha tagit beslutet, säger Frisk som dock säger att Martas beslut inte påverkat henne någonting."

Jasså är det så? Vi får väl se vart Marta hamnar.

Ögongodis

Varför inte förgylla dagen med ett klipp från "Percy tårar" där Killing-gänget gör en skön parodi på Sverker Olofsson. Titta, njut eller varför inte se hela serien.


Skön arbetsdag

Jobbar idag och de flesta andra på jobbet är lediga. Så det känns som en ganska lagom dag och dessutom är det ju inte fel att man är ledig redan i morgon. Så borde alla veckor starta.

*****

Hannes Öhman var varken direkt bra eller smågrinig/småful igår. Dalen kunde ta i alla fall ta en rätt komfortabel seger. Precis som deras samarbetsklubb Sandåkern senare gjorde på kvällen mot division I-laget Ersboda SK. Jag hann även se två av Vindelns damlagsmatcher i helgen och jag måste säga att jag tycker dom stod upp riktigt bra mot division I-lagen Ersboda och Iksu Ungdom. En otroligt klantig/orutinerad tagen utvisning försvårade dock Vindelns chanser att avgöra mot Iksu Ungdom i sista gruppspelsmatchen. Men man lär sig väl förhoppningsvis något av det.

*****

Ikväll tränar vi återigen inomhus och nu kan Johan Röring känna sig lite säkrare. Eller kommer det en ny "open-ice bröstvärmare"?

*****

Planerar att se Dalens ligacup-match i morgon och derbyt mellan Sandåkern-Thorengruppen på fredag. Kan bli två intressanta matcher.


Mindre än två timmar till Öhman-show

Gårdagen blev fylld med lite matcher i 13-dagscupen. Jag har inte sett Ersboda SK någonting tidigare denna säsong så det var väl dags helt enkelt. Dessutom fick jag se Sandåkerns herrar "bara" spela 2-2 mot IBK Ersboda, men eftersom det är ett gruppspel där alla fyra lagen går till semifinal gjorde ju inte det så mycket. Gruppspelet handlar ju annars om att slippa möta Ersboda SK i semifinalen.

*****

Cirka 90 minuter kvar till Superligamatchen mellan IBK Dalen och Storvreta. Hoppas på en Dalenvinst och samtidigt vill jag att Storvretaprofilen Hannes Öhman ska skapa lite känslor i matchen. Han är en av mina favoritspelare i Superligan just för att han har så brett register - retsticka, poängmakare och stor vinnarskalle.

*****

Den främsta innebandyspelaren genom tiderna är ju annars självklart Esa Karjalainen.
Och för alla juniorer med dålig koll så är det en gammal svensk storback.

Västerbotten gjorde inte Västerbotten

Västerbottens P15-lag gjorde precis som jag hoppades och vann den andra matchen, vilket innebär att man fortfarande är med i leken. Dessvärre så blev Vindelns bidrag Anton Ekström magsjuk innan avresan och tvingades stanna hemma. Jag lider med Anton och hoppas han laddar vidare mot P17 i framtiden istället. Riktigt surt att bli stoppad av en sjukdom när man är uttagen.

Nu ska jag fara och se Sandåkern där Vindelns enda bidrag blir min bror Henrik Vilhelmsson. Robert Lövgren skulle spela men är sjuk och Magnus Larsson är i fjällen.  Så jag får väl nöja mig med brorsan helt enkelt.

Västerbotten gör en "Västerbotten"?

Har inte hunnit uträtta alltför mycket på morgonen måste jag erkänna. Men jag har noterat att Västerbottens P15-lag förlorade den inledande matchen och kanske är man på väg att göra en "Västerbotten". Detta innebär ungefär att man förlorar de 2-3 första matcherna och sedan är man redan utslagna när man spelar upp sig och tar någon poäng i slutet. Men förhoppningvis kommer vinsten redan i den andra matchen 12:30.

Noterade att Vindelnspelaren Anton Ekström inte återfanns i laguppställningen den första matchen. Antingen går man runt på mycket folk eller också har han känner han av någon av sina krämpor.

*****

 Lite mer än en timme kvar till utebandyn nu. Förhoppningvis finns det en hel del folk som trotsar den eventuella kylan.

Nytt år sägs det

Såg senaste Indiana Jones när den gick på bio och nu kände jag att det var dags att se om den. Så nu sitter jag här med ett glas milkshake i handen och ser film, samtidigt som jag bloggar. Multimänniska måste jag säga.

*****

Morgondagen kommer att förgyllas med utebandy på morgonen. Så som vanligt uppmanas alla att hålla uppe blicken och inte stirra alltför mycket på bollen. Går även rykte om att en framtida värvning kommer att delta. Vi får väl se...

På eftermiddagen blir det Umeåresa som gäller för lite innebandy eller utgång. Framtiden får utvisa vilket.

*****

En kompis som bor i London ska bli farsa i dagarna. Grattis i förskott säger vi till honom!

*****

Glöm inte bort att följa Anton Ekströms äventyr i länslaget på hemsidan och via innebandyförbundet. Matcherna bör liveuppdateras och länken dit hittar ni på vår hemsida.

*****

Eftersom jag varit en liten hangaround i innebandyn sedan den var ny i Vindeln så har jag hunnit se en hel del matcherna. Jag har därför planerat att ranka positionsvis de bästa Vindelnspelarna i mina ögon. Håll ögonen öppna för det framöver eller blunda. Välj själva!

*****

Nu är hotell och flyg bokat till SM-finalen i innebandy och jag kan konstatera att det kommer bli en bra resmånad april 2009. Först USA och Kanada, sedan Stockholm.