The End eller bara semester?

SM-finalerna är nu spelade och inte heller i år tog vi oss dit. Man kan därmed räkna ytterligare ett säsongsslut. I och med besvikelsen att jag inte heller i år fick spela SM-final så har jag beslutat att lägga ner bloggen, eller i alla fall ta semester från den på obestämd tid.

Kanske återkommer jag när nästa säsong närmar sig, eller tidigare. Man vet aldrig helt enkelt. "Nerläggningen" tror jag kommer skapa stor debatt i idrotts-sverige, men framförallt tror jag att Jonas Holmström och andra ofta omnämda personer får lite mindre skit.

Jag lämnar över staffettpinnen till frivillig person som vill sitta och gnälla på förbundet och skriva sarkastiska åsikter. Tills dess vi möts igen tänker jag träna, resa, njuta av livet och eventuellt lira lite musik.

1, 2, 3, 4 SLUT.

Mitt yrke finns nu på hitta.se

image27

Den vanliga önskningen

Det slår mig som vanligt hur jävla härligt det skulle vara med en ny Thåströmskiva och en turné på det. Och blir det spelningar i skåne eller Danmark är jag verkligen inte främmande för att göra en repris och se herr Thåström där.

Jag är less på snö och blask och vill resa i väg nånstans nu. Får ju som sagt en light-resa till Stockholm i helgen för att se SM-finalen. Kan bli skoj, även om jag hellre hade sett andra lag i finalen.

The World's greatest

Gav mig ut på cykeln igår för att bland annat handla, men insåg ju inte att mataffärerna öppnar först 12 på söndagar. Efter att konsumparkeringen ekat tomt så cyklade jag vidare till Q8 där jag tillbringade lite tid med den andra bloggaren här på hemsidan. Vid 12 så gick resan vidare mot ICA och där möttes jag av en ny upplevelse. Jag har nog aldrig varit på affären när den öppnar förut, för det var ju verkligen folkfest där. Jag trodde jag skulle stå där själv vid öppnandet som en tragisk själ.

Nej nej. Där var ivriga människor som bara trånade efter att handla. Men jag kan ju stolt säga att jag var den första kunden som kom in den morgonen och den vinnarinstinkten hoppas jag att jag tar med mig till innebandyn.

*****

Min blogg dör som sagt oftast på helgerna. Tragiskt men sant.

*****

Västerbottens länslag på pojksidan gjorde sin vana trogen och förlorade matcherna i början av turneringen så man sedan inte har något att spela för. Även dom skulle behöva lite vinnarinstinkt. Vi får väl se om Robert Lövgren och Magnus Larsson orkar skriva ihop något till hemsidan om turneringen,

*****

Västerbottens innebandyförbund hade uppdaterat hemsidan hur det gick för sina lag rätt snabbt i helgen. Sådan snabb uppdatering har nog aldrig skett och vi lyfter på hatten i ren glädje för att gratulera. Fortsätt i den stilen grabbar!

*****

Varför vill vädret bara jävlas med mig? Jag vill ha sommar och sol, men vem är det egentligen som önskar detta inferno av snö?

*****

Eftermiddagspass i veckan på jobbet och nu tänker jag utnyttja mitt gymkort på dagen. Men jag skulle bli förvånad om ni kommer att se någon skillnad - är ju rätt musklig redan om man säger så...

Nedräkning?

Den här dagen känns som en enda lång nedräkning till ledighet. Inte för att jag vet vad jag ska göra då, men ledighet är ju alltid ledighet. Jag får väl tända lite ljus, lira lite tramporgel och flumma bort mig i nån psykedelisk melodi.

Vem vet - vi kanske ses?

Lite tråkigt

Det känns lite tråkigt att kvällens match mellan Täby-AIK endast eftersänds, men man får väl hålla sig ifrån all info om matchen och se den anspråkslöst på eftersändningen istället. Jag hoppas, som de tappra läsarna av denna blogg vet, att Täby ska vända på steken och slå ut AIK. Och som båda lagen har pratat om i media hoppas jag att det ska smälla på lite mer nu. Jag menar, vem vill egentligen se två lag som spelar skönspel?

*****

Vinster för New York Rangers, Colorado Avalanche, Calgary Flames och Pittsburgh Penguins i NHL-slutspelet. I och med att jag inte tippat 4-0 i någon matchserie lever fortfarande mitt tips. Det är ju mer än vad man kan säga om en del andra personers tips.

Tipset till slut (inte tillslut)

Här kommer då tipset som nån annan bloggare drömt våta drömmar om i flera dagar nu. Jag tror Bowlarn uteslutande tippar med hjärnan, men jag kommer göra en kombination av hjärna och hjärta. Hjärtat säger att Detroit Red Wings äntligen kommer gå hela vägen igen och därför kommer jag tippa dem som segrare, även om hjärnan nog hade valt något tråkigare lag.

Tipset hela vägen:

Eastern Conference:
Montreal Canadiens-Boston Bruins 4-1
Pittsburgh Penguins-Ottawa Senators 3-4
Washington Capitals-Philadelphia Flyers 3-4
New Jersey Devils - New York Rangers 3-4

Kommentarer: Montreal vinner lätt sin serie mot Boston. Bowlarn har ju tidigare tippat Pittsburgh som kandidat till slutsegrare, men här bultar hjärtat för Ottawa. Dessutom brukar kanadensarna spela ett roligt spel, men det talar emot att Alfredsson för närvarande är skadad. Dessutom tror jag lite oväntat på bra målvaktsspel från Ottawa. Philadelphia tror jag fysiskt tar bort Washington med lite småfult spel. Såg nån match innan slutspelet och de har potential att reta upp. Rangers drar i en jämn serie längsta strået mot defensiva New Jersey.

Montreal Canadiens-Ottawa Senators 3-4
New York Rangers - Philadelphia Flyers 4-2

Kommentar: Jämn förstamatch där Ottawa drar längsta strået. Lundqvist i Rangersmålet vinner matchen mot Philadelphia.

New York Rangers - Ottawa Senators 2-4

Kommentar: Rangers floppar och Senators fortsätter imponera (mest för att hjärtat säger det) och går till final.



Western conference:
Detroit Red Wings - Nashville Predators 4-2
San Jose Sharks - Calgary Flames 4-1
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3-4
Anaheim Mighty Ducks - Dallas Stars 4-3

Kommentar: Nu börjar orken tryta i kommentarerna, men Detroit pumpar på. San Jose vinner lätt. Colorado har sett heta ut och blixtrar till ytterligare i slutspelet. Anaheim vinner en jämn serie mot Dallas.

Detroit Red Wings-Colorado Avalanche 4-3
San Jose Sharks-Anaheim Mighty Ducks 4-2

Kommentar. Detorit vinner en jämn serie mot Avalanche och vid det här laget har Foppa blivit skadad och kan inte frälsa sitt lag. San Jose vinner tämligen lätt mot Anaheim.

Detroit Red Wings-San Jose Sharks 4-3

Kommentar: Detorit vinner sjunde avgörande i sudden sedan Andreas Lilja solokört från eget mål. Vilket tar Detroit till final.



FINAL
Detorit Red Wings-Ottawa Senators 4-3

Kommentar: Den final hjärtat vill ha. Favoriterna Detroit vinner och jag sitter iklädd min Lidströmtröja och skålar i Brämhults juice med Bowlarn och skrattar åt hur rätt jag hade i tipset.   Det lite mer tråkiga  tipset på finalen är San Jose-Pittsburgh Penguins 4-2.

Men jag vill att Detorit ska vinna och jag tippar som sagt med hjärtat.



SLUTREFLEKTION: Vem fan orkar läsa det här mer än Marcus?


Deprimerande

Vad är det för väder man vaknar till? Blåsigt och snöigt. Jag som längtar efter sommaren och då pallar man inte med sånt här skitväder. Dessutom känns kroppen blytung och vill bara ligga hemma och se film eller nåt. Det känns som jag inte kommer göra många knop ikväll, fast jag borde dock sätta upp en till bokhylla så jag blir av med alla pärmar som ligger och skräpar.

*****

Det är nu offentliggjort att brorsan fortsätter i Dalen ytterligare en säsong. Jag precis som många andra hoppas att dom kan spela lite tajtare och matcha på mindre folk under större del av matcherna. Men då krävs det ju att spelarna kliver fram på ett sätt de inte gjorde under den gångna säsongen.

*****

Sånt här väder får mig i större utsträckning än vanligt att drömma om resor och värme. Jag måste ju bara ta tag i saken också, men jag gissar att det blir först i sommar, om jag nu har någon att åka med. Å andra sidan har jag alltid beundrat de som reser på egen fot. Fast med mitt lokalsinne skulle jag väl bli kvar längre än planerat. "Men skulle Indexator säga idag: "Vill du vara tjänstledig i tre veckor?" så skulle jag inte tveka att boka en biljett. haha


Fan jag som trodde jag skulle slippa vara en sån här som pratar om vädret.


Vad händer?

Kände här på eftermiddagen en liten småförkylningen smyga sig på. Det kanske beror på att kroppen blev så sjukt jäkla chockad över att jag sprang igår. Ikväll blev det en promenad istället. Tänkte dessutom fortsätta chocka kroppen och lägga mig innan 24 ikväll för första gången på jag vet inte när.

*****

"Smörgåsen" fortsätter snacka om tips i NHL-slutspelet och vem vet, rätt vad det är kanske jag blixtrar till och spyr ur mig några visdomsord. Men det skulle ju underlätta om han pungade ut lite pengar för att jag skulle tippa, eftersom jag är en riktig hyperkapitalist (eller?).

*****

Lär inte bli någon resa till Sundsvall och länslags-SM, på tok för mycket är emot för att det ska bli av. Jag får väl istället söka mig efter nåt kulturevenemang i Umeå istället eller nåt.

*****

Känns för övrigt som det är dags att utnyttja gymkortet jag köpt.

Grannen hann först

Satt igår på jobbet och tänkte ge mig i kast på lunchen med att tippa NHL-slutspelet, men läser i "Smörgåsens" blogg här bredvid att han hann före. Jag vill inte vara någon blek kopia eller för den del ge honom facit i dagsläget, så tills vidare låter jag bli att tippa.

*****

Såg innebandyslutspel igår hos Holmström med bihang och tyvärr vann Warberg matchen efter att ha visat upp en grym effektivitet. Jag hade hellre sett en final mellan Pixbo-Täby, men fortfarande kan jag ju hoppas att Täby tar sig dit i alla fall.

*****

Det blev en löprunda efter innebandyn och jag har tänkt öka min motionsmängd/träningsdos avsevärt nu. Dels in för nästa säsong, men även för mitt eget välmående. Det kändes dock på flåset att det var ett tag sedan jag var ute och sprang utan att jaga någon boll eller annat. Men konditionen ska bli bättre och kanske blir det en ny tur redan ikväll. Annars får det bli en promenad. Men om gud (Thåström?) är med mig så kanske jag rent slår på stort och gör båda delarna.


Mindre bra

Jag har ett boxerabonemang på min digital-tv och blev glad när jag såg att man gjort klart med att sända TV4 sport där. Nu läser jag att det verkar strula med förhandlingarna. Mindre bra.

Länk till artikel om tv4 sport i boxerpaketet.


Onödigt kryss

Manchester United kryssade lite - eller väldigt - onödigt mot Middlesbrough igår och missade chansen att rycka lite där upp i engelska ligan. Men jag tror på seger fortfarande. Det som skulle kunna stoppa är väl skador på Rooney och framförallt Ronaldo.


*****


Ikväll fortsätter innebandyslutspelet och jag hoppas verkligen Täby kan knäppa AIK på näsan igen. Det känns som att en av få saker som är positiva med måndagar är just att det brukar vara innebandy på tv. 


Min blogg dör på helgerna

Man tycker att jag borde ha tid och skriva mer på helgerna och det har jag säkert också. Men jag verkar prioritera andra saker helt enkelt. Igår var jag till exempel på dop och innan och efter dopet vart det Umeåcupen med pojkar93. Tyvärr kom dom inte upp i normal standard och facit blev bara en vinst under dagen.

Cupens höjdpunkt var dock när tränaren Simon Larsson lurade en anonym Vindelnback född 1989, med ett tröjnummer mellan 10 och 12. Skämtet gick till så att Simon lurade honom via telefon att superligamålvakten och denne spelares bekanta Johan Rehn skulle ha vaktat målet för Umeå city i P93-cupen. Till saken hör ju att Johan Rehn är född 1989, men det var tydligen logiskt att man kunde få dispens på en så mycket äldre kille.

Naivt mina vänner.

Vanligt gnäll

Nu är det bara två och en halvtimme kvar till min helg och jag fördriver tiden på jobbet med radiosporten i lurarna. Innebandysemifinalerna och hockeysemin mellan Timrå-HV71. Och vad ska jag då gnälla om idag då undrar nog de tappra bloggläsarna. Jo - uppdateringen på många hemsidor. Jag tycker det är sjukt tråkigt på många hemsidor i denna silly season tid då man vill följa lagbyggen på de olika sidorna. Tyvärr är det rätt knappt rapportering kring elitlagen och inte blir det bättre i lägre divisioner. Må hända har inte så många detta behov som jag har, men jag är insnöad och vill ha koll på läget.

Mer fart kring hemsidor eftersökes - eller också är det helt enkelt så att inget lag har klart med sina spelare, men det tror jag inte. En fet truppstatus och lite nyheter kring lagen efterlyses. Och självklart, självklart, självklart kan vi även bli bättre på vår egen hemsida. Min förhoppning är som vanligt om att vi ska växa och ha mer nyheter än tidigare.

Gym

Sitter här på middagen på jobbet och ser mest fram emot att helgen ska börja. 23:00 smäller det och jag tänkte slå till med att se New York derbyt i natt i NHL som sänds på canal+. Morgondagen tänkte jag faktiskt förgylla med att besöka simhallen och gymma lite, samt ta en promenad. På kvällen väntar ett innebandypass och nu någon är intresserad av det.. Det är dags att ta tag i träningen på allvar nu.

Jag var inte ensam...

Jag var inte ensam om att tycka att det kändes som en rimlighet att förbundet hade tagit fram en ny innebandyboll. Även Niklas Jihde skriver i sin blogg att han gick på skämtet, som lika gärna kunde ha varit verklighet. Sedan måste jag självklart skriva att jag och Jihde är rätt lika på andra sätt. Vi är båda rätt framgångsrika inom innebandy, bra målskyttar, har stjärnstatus och småpratar lite med domaren när vi inte får med oss frislagen.

*****

Jonas Holmström verkar nu tveka inför resan till Sundsvall och länslags-SM. Fiasko säger jag, men ändå väntat. Handen på hjärtat tror jag att han inte kommer att åka, vilket innebär att jag nu får leta boende själv - om man nu vill se grabbarna både på fredag och lördag. För söndag (slutspel) lär det ju inte bli om man känner Västerbotten rätt.

I Sundsvall kommer det också bli ett Ikea-besök självklart. Jag har några saker som måste köpas in och då känns Ikea som ett bra ställe.

Städprojektet

Det pågår ett ständigt städprojekt hemma hos mig och jag har en ganska klar bild av hur jag vill det ska se ut. Jag har full förståelse för de som verkligen inte tror att jag kommer lyckas ha snyggt hemma utan massa papper överallt. Men jag ska härmed knäppa de stackars själarna på näsan och säga "jodå det kommer jag lyckas med". Ett led i min städning är dessutom att jag köpt en extern hårddisk så jag även kan städa upp på datorn. Kommer även folk märka av det?

*****

På lördag döps min brorson och ryktet gör gällande att jag kommer agera fotograf på dopet. Namnet blir "Samuel" och jag hoppas han blir en grovjobbare som Samuel Påhlsson, för helt klart måste han ju bli en idrottskille. Helst på innebandyplan och han har ju redan "sett" rätt många matcher, även om han mest ligger och sover. Men jag förstår honom - ibland har det varit dåliga matcher han varit på.

*****

Umeåcupen väntar också för Pojkar 93 och jag tänkte hänga runt laget och leka viktig även där. Kanske kan jag ta en och annan bild också. Seger är det enda som räknas i cupen, precis som vi skulle vinna trean i år.

*****

Noterar också att Robert Lövgren och Magnus Larsson som väntat finns med i P17-länslaget. Nu är det bara att planera in resan och bege sig ner. Hoppas Västerbottens killar för en gångs skull kan prestera.

Lurad

Haha. Måste direkt erkänna att jag precis som Bowlarn påpekar har gått på aprilskämtet om den nya bollen. Skumläste igenom nyheten och tänkte väl ungefär "va fan man vet aldrig med förbundet". Sedan har jag bristande kunskaper i vilket datum det är.

SUMMA=Lurad.

Tack, eller?

Läser i innebandymagazinet om att man ska byta boll till en något större. Känns faktiskt lite skumt att man ska ändra måttet på den, men om man ska lyssna på Peter Runnestigs uttalande om att det blir svårt att zorra så blir jag bara glad. Sådant klarar jag mig utan. Målvakt Holmström lär ju välkomna det hela eftersom det rent logiskt borde öka räddningsprocenten och han är välkommen att kommentera nyheten här.

Paus?

Det känns som det har blivit en liten paus här i bloggandet, men det beror faktiskt mest på att det inte gått att logga in. Blogg.se håller tydligen på uppdatera sitt system på något sätt och sedan har jag å andra sidan sysselsatt mig med att vara på Umeå Open i helgen för att lyssna på lite musik.

Helgens bästa var nog Mando Diao och största besvikelsen Ceasers som jag trodde skulle bjuda på en bättre show än de gjorde. I övrigt kollade jag självklart in min sovkamrats två spelningar med Invasion och Lycke Li. Den första spelningen med Invasionen tiltalade mig eftersom jag är lite skadad på svensk punk och herr Stenberg, Dennis Lyxzén, André Sandström och de andra öste på rätt bra. Lycke Li:s musik är väl kanske inte den som tilltalar mig mest, men jag måste säga att hon hade en jävla energi på scenen.

*****

En annan höjdpunkt i helgen var helt klart fotbollsträning med ett korpenlag i Umeå bestående av lite gamla Refused-killar och annat smått och gott. Kan väl säga att jag hade något mindre tatueringar än många som spelade i laget och att det är ju kul att möta en överman i skäggighet i form av den smålurige dribblern
David Sandström.

Man börjar ju nästan ångra sig att man rakade av skägget - tur jag har presentationsbilden att kika på.