Ivan Drago

Såg Rocky IV över en bit mat idag. Jag tycker det är en av de bästa Rockyfilmerna (men det behöver ju inte betyda att det är en bra film för det).

Det är rätt skönt att se Dolph Lundgren som Ivan Drago. Uppskattningsvis har han mindre än tio repliker i hela filmen. Fast å andra sidan har han nog fått jobba en del på den fräsiga stubben och musklerna istället...

De tre bästa replikerna av Ivan Drago i filmen:

"You will lose"

"If he dies...he dies"

"I must break you"

Träning igår

Träning igår av mer plojartad karaktär. Kan vara bra att ha en sådan någon gång också, men på onsdag blir det allvar igen! Kommer inte skriva så mycket nu, för det går magsjuka där jag befinner mig. Men närvaron hinner jag med:

Målvakter: Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Thomas Eriksson, Mattias Lövgren, Lars Vilhelmsson, Kristian Täljeblad, Magnus Larsson, Erik Nordin, Per Nilsson, Robert Hedman, Robert Lövgren, Oskar Larsson, Niklas Andersson.

Noterbart är att ingen av de skadade/sjuka spelarna var närvarande. Det är lite ovanligt...

Over and out.

Lövgren kvar i leken

Robert Lövgren är kvar i länslagsdiskussionen. Han var ju med i P15-länslaget så det var väl inte helt oväntat.  Jag gav honom beskedet tidigare idag över telefon och han lät som vanligt, det vill säga trött.

Jag floppade

Jag floppade som inte såg alla Oscarsnomminerade filmer innan galan som var i natt. Men å andra sidan tycker jag det kändes rätt floppat allt ihop då det inte sändes på SVT som vanligt. Jag kunde därmed inte se galan heller.

Jaja, bara att sikta på nästa års istället och framförallt se klart filmerna jag inte hann se innan.

Två matcher

Blev att se två matcher i helgen.
Först pojkar 93 som förlorade med lite väl mycket. Siffrorna rann i väg som det lätt kan göra. Själv satt jag tillsammans med Oskar Larsson i sekertariatet.

Sedan blev det pojkar 90 som vann med 3-0 mot Sävar. Adam Holmgren höll nollan. Skoj! På den matchen stod jag i båset och gav kloka eller dåliga råd - välj själv!

Uppsving på filmtittandet

Mitt filmtittande har fått en rejäl uppsving igen sedan bröderna Larsson lämnade kvar en DVD-spelare förra helgen. Jag lever ju nämligen ett liv utan en och funderar som mest på om jag ska köpa en ny dator.

Men Oskar Larssons DVD-spelare som han lånat ut till lillebror Simon, som han i sin tur lämnat hos mig har givit mig många timmar filmtittande under veckan i alla fall.
TACK!

De två "nya"

Finns en liten nyhet om våra två "nya" spelare Johan Röring och Jimmy Nilsson.
Jag måste säga att jag tycker båda har förgyllt laget.



Jonas Holmström klagar i nån kommentar på den "dåliga" uppdateringen i min blogg. Själv har han pratat flera månader om att skaffa en blogg, men inte gjort det än. Handlingskraftig är ordet!

Mer folk igen

Igår var vi mer folk på träningen igen, vilket var skönt. 16 utespelare+3 målvakter.
Vi har mycket tid kvar till match så vi kan finslipa mycket detaljer inför slutet nu.

Närvaro:
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Erik Nordin, Magnus Larsson, Mattias Lövgren, Tobias Holmström, Lars Vilhelmsson, Thomas Eriksson, Per Nilsson, Robert Hedman, Robert Lövgren, Johan Röring, Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Robin Appelvik, Kristian Täljeblad, Oskar Larsson, Niklas Andersson.

Tips

Eftersom vi inte kommer spela match på två helger så får man en hel del ledig tid på helgerna. Frågan är vad man egentligen ska göra istället - förmodligen se en hel del andra matcher.

Ni är välkomna in med tips på vad man i övrigt kan göra...

Väntat

Det känns ganska väntat, men ändå komiskt att Strand nu tagit bort sitt referat från sin hemsida. Vi får väl se om det dyker upp något nytt intressant referat, annars har jag deras gamla hemma som jag kan ta fram och titta på om jag skulle känna för det.

Läste för övrigt i Thorengruppens gästbok att även någon där lagt märke till den "milda" domarsågningen Strand gjorde.

Bara elva utespelare på träningen

Det var bara elva utespelare på träningen. Vi hade många halvkrassliga spelare som vilade sig. Och det känns som ett ganska klokt beslut, eftersom vi har länge till match också. Förhoppningsvis har vi alla spelare tillgängliga när vi ska till inlandet om någon vecka.

Närvaro på träningen:
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Per Nilsson, Nils Vilhelmsson, Mattias Lövgren, Tobias Holmström, Oskar Larsson, Tomas Sjögren, Robin Appelvik, Magnus Larsson, Simon Larsson, Johan Röring, Niklas Andersson.

Dessutom en halvskadad Robert Lövgren.

Skrev tydligen i ett tidigare inlägg att Robert Lövgren var 92:a. Jag tror bara jag önskade att han och Matte skulle vara tvillingar. Så vi kan ha egna Sedinbröder i vårt lag. Men jag får helt enkelt vänta tills Johan Röring lockar över sin tvillingbror Erik till innebandyn. haha.

Pojklaget vann

Var och såg pojkar 90 spela idag. Eller jag stod i båset rättare sagt. Min tanke var att jag mest skulle finnas till hands där, men det blir så lätt att det slinker ut lite ord ur munnen.
Tror aldrig pojklaget haft så bra spelare med.

Sju stycken ordinarie A-lagsspelare var med:
Johan Röring (92), Niklas Andersson (90), Kristian Täljeblad (90), Simon Larsson (90), Magnus Larsson (91), Mattias Lövgren (92) och Robert Lövgren (92).

En stor eloge till våra ungdomsledare som fått fram så många spelare till A-laget. Inte illa!

Det blev för övrigt vinst med 5-1 mot Ersboda.

Matchen mot Strand

4-4 mot Strand och det var en riktig Hawaiimatch. Ingen höjdare ur tränarsynpunkt. Vi börjar bedrövligt och jobbar oss sedan succesivt in i matchen. Sett till hela matchen var nog oavgjort ett rätt logiskt resultat.

Vi kom till spel med många spelare borta. Bland annat Robert Hedman (33 poäng), Jonny Granström (31 poäng) och Robert Lövgren (13 poäng). Totalt hade vi borta spelare som svarat för över hälften av våra 159 poäng.

Strand analyserade oss i en halvtidssummering att vi hade bra topp, men dålig bredd. Läge för andra spelare att kliva fram och visa vår bredd med andra ord.

Vi spelade på två backpar, två centrar och tre forwardspar.

Johan Röring gjorde sitt första A-lagsmål. Ruskigt kul och det var ett riktigt viktigt mål.

Simon Larsson har tagit mycket stryk de senaste matcherna, vilket är underbart att se. Han tar mycket smällar och gnäller inte. Det innebär att vi får en del speltid i powerplay. Idag blev han crosschekad framför mål vilket ledde till ett tvåminutersutvisning.

Strand var tydligen inte nöjda med domaren. Jag har tidigare analyserat dem som rätt griniga så fort det får något emot sig. Däremot har dom blivit bättre sedan ifjol. Jag tycker dom ska vara glad att crosscheckingen bara blev en tvåa. Sedan är det väl lite tvivelaktigt att deras tränare beträder planen för att prata med domaren, samt att han var på väg över till vårt bås för att prata med någon i vårt lag. Deras målvakt skadade sig och då har man tre minuter på sig att få på en utespelare målvaktsutrustningen. Det tog mer än fem minuter. Utespelaren ska sedan noteras som målvakt i matchprotokollet. Sedan står utespelaren typ två minuter till periodvilan och sedan får dom byta tillbaka till sin ordinarie målvakt som tydligen var hel igen då. Sedan kastade väl målvakten hjälmen också en gång i ren ilska.

Jag tror faktiskt inte Strand hade gynnats om nu domaren hade dömt helt efter regelboken. Eller också är det kanske det dom är upprörd över? Dom kanske gillar att rätt ska vara rätt.

Spelaren som fick hoppa in som målvakt fick en 2+10 i slutet av matchen. Tråkigt för han!

Per Nilsson är fortsatt het från sin backposition som lagkapten.

Det var tänkt att Johan Lundqvist skulle spela idag, men han blev magsjuk på morgonen. Conny Eriksson gjorde comeback efter sitt ryggproblem istället.

"I en match mellan två lag som spelade hårt men schysst lyckades domaren förstöra totalt genom noll spelkänsla och en fullständigt VÄRDELÖS insats. Magnus Rutqvist....... PINSAMT!!! (Tycker synd om Thomas Eriksson som faktiskt är en bra domare och gör en bra insats)."

Ovanstående är ett utdrag ur Strands referat. Ungefär lika pinsamt som när Lyckseles hockeytränare uttalade sig i tidningen en gång med typ "domarjäveln var helt värdelös idag. Det var som en jävla cirkus där ute".
Jag tycker herr Wikström som lagt in referatet ska rannsaka sig själv. 

Jag skrattade gott när jag läste referatet. Och hellre läser jag ju ett referat än inget alls, som det är på de flesta andra sidorna i den här serien.

Det känns som vi ligger där vi ligger och det ska vi befästa helt när vi åker på inlandsturné om någon vecka. Det ser jag fram emot ruskigt mycket och jag hoppas alla andra spelare gör det också. Då får vi svetsa ihop laget, spela två matcher och kanske se en och annan film.

Tycker att vi visade bredd ändå idag. Andra spelare har klivit fram när de mer meriterade har varit borta. Jag tycker man ska komma i håg också att Strand trots allt är bättre än statusen på Liljahallen.


På återseende.
 

Uppladdning

Sjukt laddad för match mot Strand. Ska äta lite gröt nu och sedan är det snart dags för avresa. Jag hoppas alla är grymt laddade och fokuserade.

Ska bli intressant och se vem/vilka som kliver fram idag!


Avgör Hedman igen?

Förra mötet mot Strand vann vi med 4-3. Robert Hedman avgjorde med två sekunder kvar att spela. Avgör han även på lördag?

I förra helgens match mot Holmsund gjorde Hedman 3 assist och blev därmed främste framspelare genom tiderna.

Däremot har han 11 mål kvar i numerärt överläge innan han når Patric Johanssons 32 powerplaymål.

Domarbyte

Enligt domarlistan har det blivit ett domarbyte i helgen.
Ut med Mathias Olofsson och Hans Lundqvist och in med Thomas Eriksson och Magnus Rutqvist.


Hur som helst ska vi ha tre poäng med oss!


0-0 på träningen igår

Det blev 0-0 under spelet på träningen igår. Visst gjorde Jimmy Nilsson och vikarierande damspelaren Lia Gass bra insatser i mål - men lite kritik till oss utespelare att vi inte får in en enda boll. Det ska inte bli 0-0 i innebandy.


Surfade in på Holmsunds hemsida idag och ser att dom inte skriviit ett enda ord om vår match från förra helgen. Tyvärr känns det som den genomsnittliga innebandyhemsidan i Sverige. Det är inte många sidor det är bra uppdatering på.

Jonas Holmström såg HELA träningen igår. Bäst jag nämner det innan jag får ett ilsket sms.

I helgen möter vi Strand i den otroligt pissiga Liljahallen. Den höll ju inte ens standarden när jag gick på Liljaskolan för några år sedan.

Jag såg "Blood Diamond" igår i jakten på att hinna se de stora Oscarsnomminerade filmerna innan galan. Det känns som jag måste öka tempot lite mer.



Närvaro igår på träningen:
Målvakter: Jimmy Nilsson, Lia Gass.
Utespelare: Nils Vilhelmsson, Robin Appelvik, Per Nilsson, Mattias Lövgren, Tobias Holmström, Johan Röring, Kristian Täljeblad, Robert Hedman, Magnus Larsson, Erik Nordin, Oskar Larsson, Lars Vilhelmsson, Niklas Andersson.
Dessutom som sagt Jonas Holmström på sidan!


Trots den usla målproduktionen igår kan man i alla fall glädja sig åt den halvgriniga stämningen. Alla vill vinna och det känns bra inför matchen. Det ska vara lika bra inställning på träning som på match.


Slutligen några tänkvärda ord:
Alla har en vilja att vinna.
Men alla har inte en vilja att förbereda sig för det.

TAGGA TILL HELGEN NU!

Guden snackar med Viera

Här är ett klipp på när guden pratar med Viera i spelargången.

Hörnefors boys

Inför den här säsongen gick tre Vindelnspelare till Hörnefors.
Robert Johansson
Fredrik Hägglund
Magnus Norqvist.

Jag har tyvärr bara sett någon match på försäsongen och sedan en period i serien. Robban J har väl varit halvskadad och fungerat mer som match-coach, men de andra har två har spelat mer frekvent.

Så här har de i alla fall enligt innebandy.se gått för dom i siffror.
Fredrik Hägglund: 19 matcher, 8 mål+7 assist=15 poäng. 14 utvisningsminuter.

Robert Johansson: 19 matcher, 1 mål+0 assist=1 poäng. 0 utvisningsminuter.

Magnus Norqvist: 19 matcher, 0 mål+0 assist=0 poäng. 0 utvisningsminuter.

Mitt mål är att hinna se någon till match med Hörnefors.


Inkommet klagomål

Det har inkommit ett anonymt klagomål (Jonas Holmström). Naturligtvis var Jonas Holmström också med på matchsnacket på måndagsträningen.

Rätt ska vara rätt.

Måndagsträning

Tillbaka till träning efter 8-6 mot Holmsund City. Vi visade god moral som sagt men vi visade samtidigt att vi har en hel del att träna på i veckan.
Nu är det full fokus för nästa uppgift - Strand borta. Förra mötet vann vi med två sekunder kvar att spela. Vi underpresterade enormt och har trots vinsten, i princip revansch att kräva.

Närvaro på träningen:
Målvakter: Adam Holmgren, Jimmy Nilsson, Petter Nordin.
Utespelare: Robin Appelvik, Nils Vilhelmsson, Mattias Lövgren, Tobias Holmström, Erik Unga, Johan Röring, Kristian Täljeblad, Per Nilsson, Magnus Larsson, Robert Hedman, Lars Vilhelmsson, Oskar Larsson, Niklas Andersson, Erik Nordin.

Dessutom var skadade Jonny Granström förbi en sväng.
En krasslig Simon Larsson fanns vid sidan hela träningen och var tidtagare (intressanta uppgifter för alla riktiga hardcorefans).

Pepp för Oscarsgalan

Sitter och peppar för Oscarsgalan som är i slutet av februari. Målet är som vanligt att se hela galan och att ha hunnit se alla nominerade filmer innan.

I övrigt ska jag försöka fixa en bild till
Tobbe Holmströms blogg .
Det jobbiga är dock att mallen till bilderna ligger i min dödsförklarade dator.

Vad gör man en söndagmorgon?

Vad gör man en söndagmorgon om man är innebandyskadad som jag? Jo man ser F94 och P93.
Jag följer ju framförallt pojklagets framfart och jag unnade dom ett bättre öde än att förlora med 7-2 (om jag inte minns fel). Rent spelmässigt var det inte så stor skillnad.

Om jag inte är felinformerad så gjorde 93:an Emil Lindmark 1+1 när han spelade med Pojkar 90 i lördags. Inte illa! Som jag sagt tidigare - det finns potential i det laget.

Matchen mot Holmsund

Vi spelade på två backpar, två centrar och tre forwardspar:
Målvakt: Jonas Holmström
Backpar: Per Nilsson-Erik Nordin, Nils Vilhelmsson-Simon Larsson.
Centrar: Robert Hedman, Mattias Lövgren.
Forwardspar: Lars Vilhelmsson-Tobias Holmström, Niklas Andersson-Johan Röring, Oskar Larsson-Robin Appelvik.
Avbytare: Tomas Sjögren.

Vi hade två helt okej domare i form av Roland Alexandersson och Nariman Navaee. Kul med domare där man kan föra en dialog och att dom håller en jämn nivå. Domarstandarden är tyvärr på tok för ojämn överlag.

Johan Röring gjorde debut från start och såg hungrig ut. Han gjorde precis vad man förväntade sig av en debutant - slet på i varje byte.

Oskar Larssons mål är ett typiskt Oskarmål. När han är på tå och står framför mål så är det inte många som kan flytta på honom.

Holmsund var otroligt dåliga på defensiva frislag. Jag tror vi gjorde minst tre mål på frislag och det kändes som om dom hade noll koll på det faktiskt.

Skönt att vi visar att vi har den bredd som man kan läsa på en del hemsidor att vi inte har. Poängkungen Jonny Granström, lagkaptenen Robert Lövgren, backarna Thomas Eriksson och Magnus Larsson, forwarden Kristian Täljeblad var alla borta, men istället var det andra spelare som klev fram.

Med Patrik Fritzson i båset är vi obesegrade. Det innebär att herr Fritzson kan boka in en resa till Vilhelmina och Dorotea redan nu.

Per Nilsson vikarierade som lagkapten i Robert Lövgrens frånvaro. Var det bindeln som gjorde att Nilsson stänkte dit två mål?

Jag tycker Holmsund var riktigt slöa och drog på sig enormt korkade utvisningar bara för att dom springer utan tanke. 

Jasså?

Det går tydligen bra i utförsåkning just nu. En sport där oftast ens föräldrar sätter banan. Är inte det ett tecken på att en sån stor är sport är rätt liten?

Kanske hade finalen i fotbolls-VM slutat annorlunda om en släkting till Zidane varit domare.

Vad är lagsport?

Lagsport handlar ju till viss del om att hjälpa varandra.
Se bara
här

Vanlig träning

Det var precis som det brukar på träningen igår.
Lite fys, lite skavanker och Johan Röring gjorde hattrick på spelet.

Närvarande:
Målvakter: Petter Nordin, Björn Granström.
Utespelare: Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Robin Appelvik, Mattias Lövgren, Lars Vilhelmsson, Johan Röring, Oskar Larsson, Per Nilsson, Thomas Eriksson, Erik Nordin, Robert Hedman, Robert Lövgren, Krisitan Täljeblad, Niklas Andersson, Jonny Granström.

Dessa målvakter

Våra målvakter är på flykt! Så om det finns någon agent som vill sälja en målvakt till oss är det bara att höra av sig på [email protected]

I måndags
Jonas Holmström - krasslig
Adam Holmgren - fingerskadad
Jimmy Nilsson - sjuk

I dag
Jonas Holmström - bortrest
Adam Holmgren - fingerskadad
Jimmy Nilsson - sjuk

Granströms susp

Jag har missat en ytterst viktig historia här på bloggen. Och det är att när jag flyttade till min lägenhet så ärvde jag den gamla Vindelnmålvakten Daniel Granströms förråd, som flyttade från huset samtidigt. I förrådet hade han, som vi kom överrens, lämnat en gammal målvaktsutrustning.

När jag såg en pojkar 93 träning förra veckan så blev ena målvakten Adam Grundström skjuten i skrevhöjd. Numera har han fått ärva Granströms gamla susp. Det känns lyckligt att suspen får fortsätta sin innebandykarriär.



På träningen ikväll var vi BARA 13 utespelare och två målvakter. Det kändes lite ovanligt när man är van att vi är minst tre femmor och tre målvakter. Dessutom hade alla tre ordinarie målvakterna vikt in årorna.
Närvaro:
Målvakter: Petter Nordin, Sandra Sjöstedt.
Utespelare: Erik Nordin, Per Nilsson, Johan Lundqvist, Robert Lövgren, Oskar Larsson, Kristian Täljeblad, Niklas Andersson, Nils Vilhelmsson, Robin Appelvik, Simon Larsson, Mattias Lövgren, Tobias Holmström, Johan Röring.

Sedan var en halvskadad Robert Hedman där också.

Småhett på slutet på spelet och det bådar gott inför kommande match mot Holmsund. Alla känner att dom har mer att ge än det vi visade mot Sandåkerns SK/2.

Utspelade mot Sandåkern

Vi var inte ens nära att ta poäng av Sandåkerns SK/2. Jag tror att det blev en liten baksmälla sedan vi tog poäng mot Thorengruppen och vi som grupp kunde inte ladda om så snabbt. Det är en naturlig reaktion eftersom vi är ganska orutinerade över lag, men vi kommer helt klart att ta lärdom av detta.

Jag kan inte minnas att jag varit inblandad i någon innebandymatch förut där inte Vindeln har gjort mål heller, så det var lite ovanligt. Inhopparen Oskar Larsson hade i och för sig en boll inne, men då dömde domaren bort målet. Det kändes inte heller oväntat, eftersom de flesta domsluten gick emot oss. Men det är bara att ta lärdom av det med. Vi måste kunna vända en match, även om allt är emot oss.

Nu har vi två träningspass i veckan innan vi möter ett Holmsund City som visar allt bättre form.

Sista taggningen

Nu pågår sista taggningen inför mötet med Sandåkerns SK/2. Spelar vi bara med samma inställning som mot Thorengruppen ska det gå vägen.
Men det är förstås ett bra lag vi möter, eftersom dom ligger tvåa i tabellen.

Återkommer med någon slags analys efter vår match och lite annan innebandy man måste se på.

TAGGA!

Dålig uppdatering och seger

Det har varit lite dålig uppdatering på bloggen här på sistone. Sånt som händer. Min bärbara dator är i alla fall dödsförklarad, så det påverkar uppdateringen lite. Men nog med struntprat.

Den flyttade matchen mellan oss och Thorengruppen slutade 5-5 och innehöll en hel del känslor. Halvgrinigt och vassa målchanser. Vi ska dock glömma största delen av andra perioden rätt snabbt eftersom vi tappade 1-0 till 1-4 på snuskigt kort tid. Men hela laget visade en enorm moral och tog igen underläget.

Det oavgjorda resultatet var väl ganska rättvist tror jag med tanke på matchbilden, men visst känns det lite surt på ett sätt att vi inte lyckas avgöra trots några chanser. För oss som lag var det dock som en seger. Skönt att spela upp oss efter bottennappet mot Vildmännen.

Övrigt att notera är att lagets mest rutinerade spelare Robert Hedman drar på sig en 2+10. Det är svårt att lära gamla hundar sitta.