3:ans spårvagn genom ljuva livet

Kommer vara frånvarande från bloggen en vecka.
Semester från mig själv eller nåt i den stilen!

Balkongblogg

Sitter på balkongen uppe hos föräldrarna och inväntar att övriga delar av familjen ska återvända hem. Det vankas grillning och det blir säkert en trevlig smakupplevelse.

*****

IBK Dalens herrar har idag offentliggjort att man har en ny tränare i Håkan Wirtala. Rätt skönt förmodligen för föreningen att bli av med den frågan och istället fokusera sig på annat skulle jag tro.

Dessutom lär det säkert underlätta att knyta nån till spelare till sig nu när man gjort klart med en huvudtränare.

*****

Midsommarfirande i morgon och hela sektionsledningen i innebandy lär vara på samma plats. Har vi inte retat upp omgivningen med innebandyprat så har vi misslyckats tycker jag...

*****

Håkan Wirtala var för övrigt tränare på hockeygymnasiet i Vännäs när jag gick skola där.

Mindre smickrande statistik

Kommunens fyra representationslag i fotboll (herrlagen: Hås, Rödå, Vindeln och damlaget Tvärålund) har tillsammans spelat 26 seriematcher. På dessa matcher har man hittills tillsammans presterat följande:
* 1 vinst
* 4 oavgjorda
* 21 förluster
* 25 gjorda mål
* 118 insläppta mål
* 7 poäng

Noterbart är att Hås har tagit mer än 70% av de sju inspelade poängen. Några av lagen spelar veckomatch i veckan och det börjar onekligen bli dags att snygga till statistiken.

Eventuella statistikfel skyller jag på fotbollsförbundets tabeller.

Underhållning

Såg U-21 landslaget i fotboll ikväll på tv. En skön 5-1 seger och riktigt bra spel innebar bästa tänkbara start på EM-spelet. Nu kommer man ju självklart stöta på lite tuffare motstånd än Vitryssland framöver, men att få en sådanhär bra start kan ge bra självförtroende vilket man måste ha i en turnering.

I en källare med Bowlarn...

Jag har idag varit nere i innebandyförrådet och inventerat tillsammans med Marcus "Bowlarn" Gunnarsson och trots att vi höll på nån timme så kom vi bara en bit på vägen. Där återstår en del arbete med andra ord.

*****

Avesta förra veckan och Borlänge nästa vecka. Jag kanske snart kan bli turist på heltid.

*****

Grymt höga förväntningar på Thåström under Peace & Love-festivalen. Han har hittills aldrig gjort mig besviken så det ska nog vara lugnt.

Holmström har kommenterat

Jag har på morgonen bland annat lagt in en nyhet om att Tobias Holmström är klar för ytterligare en säsong i herrlaget. Det har faktiskt varit klart en längre tid, men vi valde att vänta med nyheten tills herr Holmström gav en kommentar. Nu har han tagit tid på sig och filat på kommentaren så förhoppningsvis är den gångbar!

Personligen tycker jag Tobias har tagit några kliv framåt och rättvist blev utsedd till mest värdefullaste spelare förra säsongen. Det som imponerade mest på mig i hans nya roll som center var att vi verkligen kunde utnyttja den fart han har. Han har i mina ögon potential att bli en av de bästa tvåvägsspelarna i VIF Innebandy någonsin om han fortsätter i samma stil defensivt och offensivt kommande säsonger.

Ni valde rätt

Vi var sex personer ikväll på träningen och tränarna måste ha varit på riktigt bra humör som lät majoriteten bestämma vad vi skulle göra på träningen:
1. Spela småmål inomhus.
2. Springa utomhus+spela småmål inomhus
3. Fysa inomhus eller utomhus.

Samtliga fyra som fick frågan klarade provet i och med att de valde bort det enkla första-alternativet och istället gick på ett av de andra två. De valde att först ta en springtur och sedan spela.

Hatten av till Johan Raring, Erik Raring, Toby Sjogreen och Antony Oakstream. Ni växte i mina ögon.

Home

Hemma igen efter en liten mini-semester, så nu finns det ju risk/chans att det börjar dyka upp lite inlägg här igen.

Semester: Close up på Krönikören del I

Befinner mig för närvarande på semester fram till måndag  och kommer enbart uppdatera bloggen om min vän Krönikören säger eller gör något kul. Här kommer del I:

Den gamla innebandykrönikören på vår hemsida utbrister efter att ha sett en krönika i Aftonbladet.
"Fan vad jobbigt att vara krönikör och måsta tycka till om massa saker hela tiden".

7:e matchen avgör

Det blir en sjunde och avgörande match i NHL-finalen eftersom Pittsburgh vann med 2-1 i natt.
Nu ska jag däremot hoppa i säng så jag eventuellt hinner sova lite innan det är dags att fara till Umeå där jag ska ha möte med en annan innebandyförening.
Vad det mötet handlar om står skrivet i stjärnorna...

Inställt fika

Skulle idag ha fikat nere på kvarn med Norrlänningen som blev Stockholmare och sen Norrlänning igen, men det hela blev inställt. Jag har istället vikt eftermiddagen åt att tvätta och pyssla med lite andra grejer.

Det uteblivna fikat kommer självklart att göra att mina lagkompisar kommer att ha svårt att hänga med på träningen ikväll...


Godkänd!

Jag klarade CNC-provet med rätt bra marginal ändå. Samtliga 14 ämnesområden fick jag godkänt på och det var faktiskt lite överraskande. Antingen är jag bara bra på gissa eller också kan jag helt enkelt det där. Jag tror på det första.

*****

I natt kan Stanley Cup-finalen avgöras om Detroit Red Wings vinner. Så mina arbetslösa innebandyvänner och annat löst pack - join me!

*****

Signaturen Camilla tycker att vi ska vara någorlunda vuxna på byn också under skolavslutningen Jag trodde vi skulle vara strikt kommersiella i vårt framträdande där. Personligen framtäder jag på annan ort så jag räknar med att mina övriga "vänner" presterar i min frånvaro.

*****

I morgon ska jag och Bowlarn till Umeå och det är ju alltid kul att känna pulsen från stan igen som Håkan sjunger...

Meningsfullt prov

Det blev inget inlägg igår på dagen och jag förstår om ni känner en stor tomhet. Samma tomhet kände jag när jag blev informerad om att det inte alls var Stanley Cup-final natten till idag, utan matchen är ikväll.

*****

Jag var igår och gjorde ett slags teoriprov i CNC vilket verkar vara ett liknande jag gjorde för några år sedan. Problemet är bara att jag inte har så uppfräschad kunskap så jag lär prestera sämre än förra gången. Dom pratar om att provet ska leda till ett grönt certifikat i CNC och det har jag redan. Så det som kan hända är väl att dom tar tillbaka mitt då...

För övrigt strulade kommunens internet så det webbaserade provet gick lite struligt. Därför måste jag fara tillbaka och göra klart det idag.

*****

Innebandyn ska sälja hamburgare på skolavslutningen på fredag. Så leta er ut i kvällen/natten och köp en hamburgare.

Valnatten

Jag hoppas ni som hade åldern inne har röstat till Europaparlamentet. Enligt val.se röstade 1632 personer av 4480 röstberättigade i Vindeln och jag var en av de 69 som röstade på Vänsterpartiet. Då vet ni det om ni placera mig i ett politiskt fack.

Godnatt!

Den här staden gör mig galen ikväll

Jag har nyss bokat en resa till Avesta vilket kommer innebära att Krönikören och poliskvinnan kommer att få en inneboende. Blir ju kul att återigen tillbringa lite tid med dessa och förhoppningsvis bjuder dom sjukt bra väder!

*****

Har sett en del tennis på slutet. Sedan om det beror på att det gått så bra för Robin Söderling eller om det är taggning inför sommarens tennismöte med Toby Sjogreen står väl skrivet i stjärnorna.

*****

Matchens bedrift i Sveriges fotbollsmatch igår tycker jag bildproducenten stod för som "råkade" byta kamera när Kim Källström skulle slå straffen. Det hela medförde bland annat där jag såg fotboll att min vän Endfors jublade för mål. Tyvärr var det inte sant.

Självklart ska dom ha tid i rampljuset

Självklart bör även John Stattin och Kristian Täljeblad uppmärksammas från balen. Önskningarna har varit många efter denna bild och nu kommer den:



Bilden tagen från www.folkbladet.nu

Helt riktigt

En riktigt sur förlust för Sverige igår mot Danmark.
En riktigt skön vinst för Detroit Red Wings i natt.
En riktigt skön sovmorgon sedan...

Och nu ska jag väl ta tag i dagen...

Breaking news: Bowlarn ställer in

Bloggen (VINDELN)

Tanken var att "publiken" skulle få se hans lätta steg när han mer eller mindre svävar fram. Men nu har bloggen nåtts av ett rykte att Marcus "Bowlarn" Gunnarsson inte kommer att ställa upp i VIF-s motionsevenemang, där det gäller att ta sig broarna runt. Ursprungstipset var att den 25-årige hingsten Gunnarsson skulle vara i snacket om medaljerna, men nu väljer han vad bloggen erfar istället att klippa gräs på annan ort.

Mycket talar för att Gunnarsson fått reda på att någon annan topplöpare ska vara med och springa och därmed skulle segern inte vara lika enkel för Bowlarn. Kan det vara så att Den vite kenyanen dykt upp i startlistan och därmed skrämt den stora VIF-profilen Gunnarsson upp på en gräsklippartraktor istället för att bli förödmjukad vid älven.

Bloggen har varit i kontakt med Gunnarsson som kort bara säger:
- Inga kommentarer.
Samtidigt som han sekunden senare mumlar något om verktyg för att handskas med tändstift.

NILS VILHELMSSON
[email protected]
2009-06-06

Målvaktspusslet

Målvakten David Granström är som ni kanske läst på hemsidan klar för ytterligare en säsong. Med honom har vi nu, precis som förra säsongen, tre målvakter. Lite frågetecken finns dock kring Petter Nordin som står i kö för att operera sitt krånglande knä och dessutom är Jonas Holmström spelande tränare. Så än är kanske inte sista pusselbiten kring målvakterna lagd.

Balen 2009 summerad med en bild



Jonas Holmströms hyresvärd och två andra. (fotot är från
www.folkbladet.nu)

Mr. Krydda 2009

Jag var förbi på Konsum idag och möttes direkt av synen av Vindelnbacken Fredrik "Målgörarn" Sandström iklädd konsumkläder. Tydligen ska han sommarjobba där och sysselsatte sig medan jag var där med att fylla på kryddor, Så om ni kära läsare funderar på vilken krydda som passar bäst till just er matlagning är det bara att besöka Konsum i Vindeln.

Ingen löpare tydligen

Vi var ute och sprang ikväll innan vi spelade innebandy. Min kropp gav inte alls de gensvar jag ville ha så jag måste direkt leta lite förklaringar:
* Det tuffa NHL-tittandet på nätterna har slitit ut min kropp?
* Jag är gammal och slut som artist?
* Mamma Röring har haft rätt hela tiden att jag bara borde hålla mig i båset?
* Det var bara en tillfällighet?

*****

Det bästa med onsdagskvällarna för min del är att jag kan sätta mig till ro och se Uppdrag granskning, vilket förmodligen är ett av de vettigaste programmet som finns i tv-utbudet. Jag hoppas många lagkamrater delar den åsikten.

Två av tre

Inte helt oväntat har nu Pittsburgh Penguins vunnit en match i Stanley Cup-finalen, men jag tror att Red Wings vinner nästa och har sedan chans att avgöra på hemmaplan som sagt. Matchens prestation tycker jag domarna stod för som missade att Pittsburgh spelade med sex utespelare på isen i nästan 30 sekunder en gång.

Min egen prestation då?
Råkade somna i andra perioden, men eftersom den var mållös missade jag inga mål i alla fall. Så jag lyckades prestera i två perioder i alla fall. Men det räcker ju inte om man ska bli en vinnare!

Givande samtal

Fick just ett telefonsamtal av Jonas Holmström.
Nils: Hallå.
Jonas: Hej, jag får ringa upp dig.
Nils: Okej, hej.

Av detta kan man då dra slutsatsen:
* Att vi är väldigt snabba och effektiva när vi pratar i telefon.
* Vi får mycket sagt.
* Att jag hoppas samtalet blir lika intressant nästa gång.

Örjan flyttar

Den föredetta Dalendamtränaren Örjan Lindberg har som ni kanske läst skrivit på för damdivision I-klubben Olofström. Den grymt meriterade tränaren väljer alltså att flytta efter att Umeålaget  sade upp hans kontrakt. Vore intressant att veta vilka klubbar i Västerbotten som ryckte i honom, om nu ens någon var ute efter hans tjänster...

NHL väntar...

I natt kommer Detroit Red Wings att få det tuffare tror jag, för nu vänder matchserien i NHL till hemmafördel för Pittsburgh Penguins. Men jag tror ändå Red Wings kniper en av två matcher på Penguins hemmaplan och har sedan chansen att avgöra i Detroit.

Rapporter gör gällande att Micke Samuelsson eventuellt missar matchen på grund av skada. Frågan är också om Pavel Datsyuk snart är tillbaka. I NHL avslöjar man inte detaljer om skador i onödan.

En kväll fylld av förluster

Hamnade lite oväntat hos family Lovegreen igår och spelade lite tv-spel. Jag har alltid varit en datakille där jag spelat med tangentbord och aldrig riktigt haft den rätta känslan för att använda spelkontroll.
Inte nog med att jag var totalt värdelös i NHL.
Jag råkade också tappa min cardkeeper i soffan.
Kvällen gick i förlustens tecken.

Det Ville sig inte... (Självklart måste jag i sann mediastil försöka vara vitsig)

Spekulationer i bland annat lokalpressen har ju placerat Dalenbacken Ville Lahdensou hos rivalerna Umeå City. Och jag skulle verkligen inte ha något emot om det blir så. Enligt mig är det bättre att plocka upp en spelare från till exempel farmarklubben Sandåkern och satsa på honom istället. Baserat på vad  herr Lahdensou presterat de Dalenmatcher jag sett skulle en SSK-spelare kunna axla manteln utan några större problem.   

Karlsson har kontraktsstrul nu igen

Innebandyprofilen Micke Karlsson i Balrog har hamnat i nya kontraktsbråk. Denna gång handlar det om att han anklagar klubben (Balrog) för att ha förfalskat hans kontrakt. Detta är alltså spelaren som en gång i tiden lovade att spela med IBK Dalen samtidigt som han hade ett kontrakt med Södertälje och sedan skrev på för AIK trots att han hade ett kontrakt redan. Om inte mitt minne sviker mig totalt.

Känns som en riktig lågoddsare att han hamnat i nya kontraktsproblem. En otroligt stor lirare som öser in poäng på planen, men framförallt en man som det händer mycket saker kring utanför planen. Historiebrunnen kring honom är outtömlig.

Roliga klagomål

Satt tidigare idag på balkongen och läste lite. Bläddrade bland annat i en resetidning jag prenumererar på och där fanns det listat roliga klagomål som researrangörer fått.  Eller vad sägs om följande fyra klagomål:

1. "Stranden är för sandig"

2. "Ingen talade om för oss att det skulle finnas fisk i havet. Barnen blev vättskrämda"

3. "Jag blev biten av en mygga, ingen har talat om för mig att de kan bitas"

4. "Vi var tvugna att köa ute i solen utan luftkonditionering"

Windy city

Jag har svårt att se nöjet i det blåsiga vädret som varit de senaste veckorna. Värmen älskar jag, men vinden känns bara dryg. Hade det funnits något form av vatten här omkring som blivit vågigt av vindarna hade man ju kunnat försökt sig på en karriär som surfare i alla fall.

Att surfa är faktiskt något jag skulle vilja kunna, men jag är rädd att jag har ett axelparti som är för dåligt om jag skulle ramla och slå runt i vattnet.

Sport och politik

Jag har nyss, tillsammans med Rob Lovegreen och Den vite Kenyanen, sett Detroit Red Wings ta ledningen med 2-0 i matcher i Stanley Cup slutspelet. Igår var Vildmännenbacken (?) S. Larsson på plats när det var hockey. Kul med lite tv-sällskap måste jag säga.

*****

Zlatan tog hem skytteligan i Serie A-fotbollen. Stort!

*****

Robin Söderling slog ut Rafael Nadal i tennisen. Stort även det!

*****

Gjorde under kvällen ett politiskt test på aftonbladet.se för att se vad jag borde rösta på i EU-valet. Något av partierna Vänsterpartiet, Junilistan, Miljöpartiet eller Feministiskt Initiativ sa testresultatet. Jag har redan röstat och kan säga att helt fel ute var jag inte...