Välkommen Stativ

Har idag köpt ett stativ som jag kan använda till min videokamera och systemkamera. Inspirerad av en herrlagsspelare har jag valt att kalla det för John Stativ.

Grym entré

Ikväll gjorde jag en ruskigt jobbig entré i huset. Jag råkade tappa en tom glasflaska som jag höll medans jag pratade i telefonen. Summan av det blev glassplitter, men telefon verkar ha överlevt i alla fall. Nu har jag finkammat golvet i entrén och förhoppningsvis finns inte en enda liten glasbit kvar.

Ville bara dela med mig. Jag förstår att ni bryr er...

Jaha?

Nu kommer ett nytt sånt här inlägg om vad som egentligen hänt sedan det senaste inlägget. Jo bland annat detta:

* Blivit grymt besviken över att vi bara spelade 6-6 mot Örnsköldsvik/2.
* Sett en gammal innebandylegends hund springa över vägen med misstänkta självmordstankar...
* Sett 6-6 matchen på video.
* Bevakat hockey i Lycksele för VF-s räkning.
* Sett en bit av damernas fullständiga kross av Hörnefors IF.
* Ringt in lite innebandykommentarer för VF-s räkning.
* Varit på en föreläsning i idrottsjuridik.
* Varit på pojkar 93-träningen.
* Sett Jonas Holmström stärka sina aktier (som målvakt) efter att han skulle passa till mig i en övning på 93-träningen.


Idiot-inlägg

Idioterna, som signaturen "Camilla" uttryckte det, som kände lugnet efter träningen var bröderna Larsson och Perry Nilsson. Men som sagt i min värld är det så långt ifrån idioti man kan komma...

Vad som däremot kan klassas som idioti torde väl vara att jag tre av de sju senaste nätterna valt att sova i en soffa framför datorn. Jag säger ingenting om själva grejen att sova i en soffa, men däremot har jag valt den tvåsitsiga soffan som jag styrt mot skrivbordet och inte den mer sovanpassade tresitsiga...

Det mina vänner är förmodligen idioti!

Kärlek

Detta fulkomligt älskar jag med idrott. Träningen slutar 22:00 och man är hemma 23:30 trots att man bor granne med hallen. I omklädningsrummet bygger man väl laget? Kan dock bli tungt att spela med fyra spelare bara...

Seriepremiär snart

Seriepremiären närmar sig för oss och på lördag börjar det hela. Då möter vi Örnsköldsvik/2 på hemmaplan klockan 14:30. Ett ungt motstånd med rätt mycket spring i benen skulle jag tippa. Läget i vårt lag är väl att 3-4 spelare inte är tillgängliga, men i övrigt kan vi välja och vraka.

*****

Funderar på att ta tag i mitt planerade videokamerainköp i morgon.

*****

Division IV södra har faktiskt smygstartat när bokstavskombinationerna TGC och TBS mötte varandra. Seger för TGC med 3-2 och det laget kan faktiskt bli riktigt bra i år. Mycket gamla ersbodaspelare huserar där. TBS är ju fjolårsvinnarna Thoren/2 som bytt namn och där finns ju Vindelnbekantingarna Mattias Lövgren och Sebastian Berg-Sandin.

*****

TGC och TBS låter ju annars mest som sjukdomar...

Vinst i debuten

Det blev vinst i fotbollsdebuten 2009 med 4-3. Ett assist mäktade jag med och i övrigt såg jag nog mest bara trött ut.

*****

Per Nilsson gav oss en inblick i hans barndom efter kvällens träning. Eller vad sägs om följande citat:
"Jag minns när man var liten och såg på Bumbibjörnarna, åt nygräddade bullar och drack vispgrädde"

*****

Quentin Tarantino har gjort mycket bra filmer men jag måste nog säga att "Inglourious Basterds" är hans bästa. I alla fall av dom jag sett. Rekomderas starkt!

Yada yada yada

Fick igår bevittna en riktigt tråkig innebandymatch mellan Dalen och Järfälla. Det är ju i och för sig premiär och då ska man väl inte grotta ner sig alltför mycket. Tre poäng till Dalen i alla fall och det var väl det viktigaste antar jag.

*****

"Flickan som lekte med elden" var helt okej, men känns väl egentligen mest som en uppladdning inför den tredje och avslutade filmen.

*****

Som någon nämnde måste jag självklart kommentera Manchester Uniteds seger i derbyt. Skönt säger jag utan att ha sett matchen.

*****

Ikväll kommer jag eventuellt att göra fotbollsdebut för säsongen 2009 och det blir isåfall i ett korplag. Har jag äntligen hittat hem? I Korpen platsar ju alla sägs det...

10 000 röda rosor

En vecka av hemstudier väntar, även om det nog förväntas att jag ska skriva lite idrottsjuridik under den tiden. Men jag har då redan hunnit boka in rebellande och "Inglourious basterds" med Rebellgitarristen.

*****

På söndageftermiddagen spelar Dalen seriepremiär och jag tänkte bevittna spektaklet och se vad laget kan prestera. Dalen är väl ungefär det enda lag förutom Vindeln som jag gläds för att de vinner, om de vinner. Umeå City fick inte med sig några poäng mot Pixbo i alla fall, så vi får väl se om Dalen kan skaffa sig ett trepoängsförsprång.

*****

"Flickan som lekte med elden" väntar också under söndagen. Riktigt höga förväntningar har jag på filmen...

*****

Biodagar väntar och då är jag självklart taggad!

*****

Jag hade mer än en synpunkt på domarinsatsen under lördagens lagaktivitet. När ska jag få bära lagkaptensbindeln på riktigt?

*****

Har för övrigt blivit fabror igen, även om jag inte kan påstå att min insats i det hela är värd att uppmärksammas. Men välkommen in i släkten Adam.

*****

Bowlarns domarinsats under torsdagen var dock helt okej. Inte lätt att döma själv och han fixade vår internmatch. Välkommen tillbaka på fler träningar säger vi till honom...

Sluttabell?

I början av denna vecka var det serieträff och där fick de närvarande tippa den serie man tillhör. Tipset från klubbarnas representanter för division IV södra blev följande:

1. TBS Umeå SK
2. IBF Dalen 
3. Sandåkerns SK/2
4. Sävar IBF
5. Holmsund City
6. IBK Umeå Norr
6. TGC IBK
8. Vindelns IF
9. Örnsköldsvik/2
10. Strands IK/2
11. Röbäcks IF


Vi slår med andra ord lite ur underläge denna säsong.

Hjälp jag ser på Japansk tv-show

Ikväll har jag sett på Japansk toaletthumor tillsammans med Johan Lundqvist, Robert Lövgren och Per Nilsson. Att det sedan var en fotbollsmatch innan på tv känns som en parentes.

*****

Grymt drygt att vi inte kommer få någon match i morgon. Men som någon mycket riktigt kommenterat lär det bli internmatch istället.

Surt sa röven

Rundvik kastar in handduken mot oss på grund av att det inte får ihop ett lag. Surt, surt. Tränarstaben jobbar istället på att kunna hitta ett nytt mostånd till morgondagen.

Förhoppningsvis kan det lösa sig ikväll. Vore riktigt jävligt om vi måste ställa in totalt.

20+2

Igår var vi 20 utespelare+2 målvakter på träningen och då var ändå några spelare borta. Jag måste säga att det är grymt kul att kunna köra lite internmatchliknande på träningen och kunna ha två femmor på varje lag.

*****

Vi har en träningsmatch inbokad innan serien som inte har spelats än. Den blir på torsdag 19:30 i Vindeln mot Rundvik. Support the team!

*****

Riktigt bra målvaktsspel igår som så många gånger förr. Och de två som vaktade buren igår var Linus Lundström och Petter Nordin.

*****

Vilken femma ska tränarduon in i på matchen?

Ingen match för Stålberg

DM i söndags och det blev en riktigt målrik match som gick till förlängning. Men en som inte verkade tycka det var så spännande var vår damtränare Simon Stålberg. I slutet av matchen när Dalen knappade in till 11-11 satt han och Marcus "Bowlarn" Gunnarsson och pratade om potatis (!!!) och sedan när det blev förlängning så valde Stålberg att fara hem istället.

Iksu less på DM

Läste i VK för någon dag sedan att Iksus damer inte vill spela DM. Ett problem uppstår ju direkt eftersom de är inlottade i årets DM-spel. Kanske får vinnaren i mötet Iksu Ungdom-Vindeln en enkel kvartsfinal när inte Isku ska vara med.

Visst kan det vara tråkigt för Iksu att spela ojämna matcher, men de verkar ju inte fatta marknadsföringsvärdet i att spela mot de sämre lagen i Västerbotten. Vi i Vindeln fyllde till exempel hallen till bristningsgräns för något år sedan när Iksu kom på besök.

Nu kanske Iksu i och för sig lägger krutet på att utbilda sig i hur man fyller i övergångspapper och dylikt på den tid det skulle ta att spela DM. Och då är det kanske ett vettig investering för dom. Nog med ironi...

Jag tror inte Iksu tänkt till riktigt. Det smartaste dom skulle göra är att spela DM och alltid be om att få spela på bortaplan. På så sätt kan dom "turnera" runt på vischan och marknadsföra sig. I slutändan kanske det dyker upp mer folk på deras matcher som sett stjärnlaget Iksu spela för att nämna en aspekt.

Inspirationskällan!

Fick en länk skickad till mig där bland annat denna texten stod:

"Under journalistutbildningen sjöng en klasskompis till mig ofta på låten "slå dig fri Emelie" (den som kom i början av 1990-talet). Men han bytte ut Emelie till Emmali. Tillslut fick jag smeknamnet Emmali. Det blev också namnet på mitt företag."

Det känns självklart stort att "ligga bakom" ett företagsnamn, men jag vet inte vad det säger om mig som person att jag sjöng gamla Dia Psalma låtar. Undrar förresten om jag kan kräva nån procent på eventuell vinst? Jag menar vad skulle företaget vara utan mitt namn?

Hedersamt?

"Hedersam" förlust mot topplaget i division III Täfteå IK. Men vem fan vill samla på hedersamma förluster?
Jag hatar att förlora...

Hade vi kunnat behålla fokus i 60 minuter vinner vi mot Täfteå.

Torsdagens överraskning

Åt lunch på sjukhuset i torsdags i väntan på bussen till Vindeln. Och där träffade jag domarlegenden och VF-bekantingen Nisse Widing. Han hade hört rykten att jag lugnat ner mig på innebandyplan, men jag försäkrade honom att det bara berodde på att jag får så lite speltid nuförtiden.

Herr Widing är för övrigt en av de bästa domarna jag stött på under min innebandykarriär och det baseras inte på hans löpsteg, som är i klass med mitt eget och min brors. Däremot hade Nisse ett lugn som spred sig på planen och han hade alltid svar på eventuella spydigheter från spelare. Just det faktum att han accepterade att folk kunde bli upprörda i idrott, som handlar mycket om känslor, och sedan kunna ta en dialog istället för att döma utvisningar så fort det hettar till gjorde honom till en favorit.

Och hade han dessutom haft löpsteget kanske han hade kunnat gjort en ännu större karriär. Och med samma matematik kan ni ju räkna ut hur långt jag och min bror då nått som spelare!

Analys av bilresan

Igår efter matchen tänkte jag, Johan Röring och David Granström diskutera livets vesäntligheter. Men vips tog syret slut efter att Kristian Täljeblad och Isak Nilsson analyserat vilken musikgenre som vissa grupper tillhör.

Tillbaka

Jag var rätt frånvarande i bloggen under gårdagen men det har faktiskt sin förklaring. Onsdagen fördrevs istället med hemtenta, fika med mamma och innebandy i Vännäs.

Hur hemtentan gick är ju svårt att veta som vanligt, men det löser sig nog. Hursomhelst infinner sig alltid den där sköna känslan när man gjort ett prov eller dylikt. När man är klar faller en tyngd från axlarna.

*****

Bortamatchen mot Strand blev en liten missräkning. I alla fall till hur matchbilden utvecklades. Vi borde ha vunnit den tycker jag. John Stattin och Erik Nordin fick planeligt vinna mycket boll, dessvärre lyckades vi inte förvalta vad vi skulle sen. Hursomhelst får vi bygga vidare inför fredagsmatchen mot Täfteå.

*****

Nu ska jag förgylla dagen med att fara på föreläsning. Enligt schema verkar det bara vara två timmar, så det blir en kort tur till Umeå. Om jag inte stannar kvar vill säga. Kanske läge för bio?

José Mourinho hälsar på Carles Puyol


Spelarpresentationer 09/10

Herrlaget är i full gång med att fixa nya spelarpresenationer. På en fråga ska man bland annat svara vilken spelare i Superligan man är lik. En fråga som självklart kommer ge intressanta svar.

* Vem anser sig vara lika Ville Lahdensou?
* Vem tror att tv-profilen Peter Jihde spelar?
* Vem tror att division II-spelaren Andreas Carlbom spelar i Superligan?
* Hur många har inte ens sett superligan?

Div I-tips

Ser på innebandymagazinet att Ersboda är tippad på jumboplatsen i division I herrar och Sandåkerns SK ett pinnhål upp. Jag tror nog att det kommer gå lite bättre för västerbottens bidrag faktiskt, även om bägge lagen verkar ha tunna trupper.

God journalistik

Idag nådde Aftonbladet nya höjder när man publicerade en artikel om den där Färjan-Håkan. Jag har aldrig sett tv-serien och har inga planer på det heller. Men när Aftonbladet skriver följande rader i artikeln "När Nöjesbladet når Håkan Hallin är han på väg hem för att äta falukorv och makaroner." då fattar man att det rör sig om mycket seriös journalistik i alla fall.

Nej tacka vet jag Rederiet!

Stattin kör med falsk marknadsföring

Vindelnbacken John Stattin är en defensiv back, inget snack om saken. Däremot brukar han alltid utge sig för att bara vara en grisig back. Men det publiken igår fick se var två sidor, först den grisiga backen som vinner bollar och sedan en spelande back i offensiven.

Det imponerade på tränarduon!

Trendbrott

Idag gjorde vi i herrlaget något vi inte brukar göra. Det vill säga vann en träningsmatch! Senast det hände var 2004/2005 och då var det i sudden death mot Sandåkerns SK. Så egentligen får man nog gå tillbaka till 2003/2004 då vi vann mot P88-länslaget.

Å andra sidan brukar vi ha spelat i regel en träningsmatch varje säsong.

Men det blir helt klart intressant att se vad detta trendbrott innebär!

Lunkan och jag

Lite nervöst började jag skratta när jag insåg att jag aldrig skulle bli lika cool som Johan "Lunkan" Lundqvist och hans lila byxor...


Dr Snuggles

Har suttit och sett två program från Uppdrag granskning om läkare i Sverige. Då tycker jag det är läge att faktiskt erkänna att jag sökt till läkarprogrammet på Umeå universitet för många år sedan.
* Hade jag betyg nog? NEJ!
* Ville jag bli läkare? NEJ!

Men visst klingar det bra att kunna säga att man sökt till läkarprogrammet?
En raggningsreplik jag inte utnyttjat än!

Vad hände Tobbe?

Rykten gör gällande att Tobbe Holmström fick vända när han kom på träningen i torsdags för att han fick för sig att han lyckats låsa in någon som sålde jultidningar. Mest troligt skulle nog en inlåst person lyckas öppna dörren inifrån, men bor man i centrala Vindeln vill man ju självklart inte ha dörren öppen.

Det finns ju också en teori om att det krävs nyckel inifrån för att öppna hans dörr och han kände att det var en rymning på gång. Men den teorin är obehaglig.

Jag hoppas Tobias kommer kunna ge svar på tal...
Och hur lyckas man låsa in en jultidningsförsäljare?

Sådan son, sådan far


Tacktal

Igår vill jag tacka Jonas Holmström för att jag fick chansen att spela med honom på träningen. Vi är ett vasst radarpar som kommer skapa oreda för såväl motspelare som medspelare denna vinter.

Idag vill jag tacka Kristdemokraterna som skickat brev till mig. Innehållet slängde jag, men det blanka kuvert som var med kommer jag att återanvända.

NHL-vecka

Vi börjar närma oss en hektisk NHL-vecka där vi kommer att spela tre matcher på sex dagar. Holmsund City hemma på söndag, Strands IK borta på onsdag och Täfteå IK hemma på fredag.

*****

Såg något slags matchblad på Umeå Citys hemsida inför en träningsturnering i helgen. Där fanns bland annat spelaren Johan Johan Lindgren, vilket jag tror är ett sätt att försöka lansera Lindgren som en ny Jay Jay Okocha.

*****

Till Holmsundsmatchen står det klart att bland annat Niklas Andersson, Jonny Granström och Simon Larsson missar den. Öppnar detta för Jonas Holmström i en offensiv roll?


Avdelning: Skön lirare

Hittade detta sköna klipp i Simon Bank och Erik Nivas fotbollsblogg på Aftonbladet. Njut av fotbollspajasen Jimmy Bullard som bjuder på sig själv.


Word on the street

Idag fick jag ett mycket trevligt besked på Idrottsjuridiken som jag läser för närvarande. En salstenta byts ut mot tre mindre hemtentor. Detta passar mig mycket gött!

*****

Hittade ett "skämt" i en blogg som jag tycker var lite trevligt faktiskt:

A young man called directory assistance. “Hello, operator, I would like the telephone number for Mary Jones in Phoenix, Arizona.”

“There are multiple listings for Mary Jones in Phoenix,” the operator replied. “Do you have a street name?”

The young man hesitated, and then said, “Well, most people call me Ice Man.”

 

*****

Min lärare på Idrottsjuridiken säger för övrigt I-K-S-U istället för IKSU. Det ska jag också börja göra.


*****

Vad är ditt namn på gatan?


Täcke på!

Pratade med den gamla Vindelnspelaren och numera domaren Nicke Lindmark idag. Han hade semester och laddade för en vecka i Spanien. Själv är man "fast" i kylan här uppe och i natt gör mitt täcke comeback efter många månader av enbart ett påslakan som värmekälla.

Då fick ni en inblick i mitt liv vare sig ni ville eller inte...