Farväl (?)

Känner inte för det här längre så då avslutar jag det.
Och det gör jag med en Seinfeldhyllning till tonerna av Green Day - precis som Seinfeld.
Jag kanske återkommer nån gång på den här platsen eller i något annat forum.
Till er som älskat, hatat eller gjort som Täljeblad och hävdat att ni inte läst säger jag "tack".


via
videosift.com

Dagens musiktips: Kent - 747



"Ni kan skratta om Ni vill
Håna oss Vi rör oss Ni står still…"

Den maskerade vinkaren

City-Dalen igår blev inte alls som jag trodde. Min gissning innan matchen var att Dalen skulle vinna om man spelade Fredrik Hörnqvist från start. Så blev inte fallet. Hörnqvist var svajig och inhoppande Martin Rudeström var stabil i sista perioden.

Att Umeå City vann var nog dödsviktigt för Puttes mannar. Nu har man plötsligt dubblat poängskörden och självförtroendet fick sig en kick åt rätt håll. Och en som verkligen behövde vinsten var målvakten Erik Ställ som varit hårt kritiserad på slutet.

*****

I skuggan av den tv-matchen har jag sett vår egen match mot IBK Umeå Norr. En av höjdpunkterna var självklart när några unga fans skrek till Simon Larsson efter hans mål. "Vi vill se Simon vinka" - and he did!

Let's go Red Wings och what a hell!

Har just sett ett skadedrabbat Detroit Red Wings spela ut Columbus Blue Jackets. Riktigt imponerande faktiskt och riktigt kul att se en seger. Annars har jag mest lyckats se förlustmatcher på slutet.

Tog en promenad innan matchen och mötte:
* Noll promenerande människor.
* Tre bilar där jag tror två av dem var samma (så två bilar då). Bilen jag såg två gånger var förmodligen nån vilsen nattpatrullare som leker privatspanare.
* Två lastbilar.

Summering: Vad gör jag här?

Nyhetsuppdatering

Det har tidigare läckt ut i media att Umeå City rycker i RIG-målvakten Albin Engholm. Nu kommer nya uppgifter att man kontaktat den gamle världsmålvakten Gunnar Domeij. Självklart inget bra betyg till de befintliga målvakterna Erik Ställ och John Edström, men ingen av dom har då imponerat på mig när jag sett City i år. Jag tror inte Ställ och Edström kommer bli särskilt mycket bättre heller när dom läser tidningarna. Rätt tydliga signaler om att dom inte duger.

*****

Förre Dalentränaren Örjan Lindberg verkar ha hittat en ny klubb. TBS Umeå SK i division IV blir ny klubbadress. Blir dock intressant att se hur spelarna i det laget reagerar som brukar vara vana att få styra själva.

Titta och njut



Klicka på bilden för att se en större version.

Inte bra med förluster

Det är inte bra för hälsan att förlora.
Därför tar vi beslut att inte göra om det tycker jag.

Tre poäng mot Umeå Norr blir nästa mål.

Otroligt vackert

Läste i Aftonbladet tidigare om att Modoprofiler går in och skänker miljonbelopp för att klubben ska kunna värva spelare. Otroligt vackert med sådan klubbkänsla. I Modos fall verkar det röra sig om att Niklas Sundström, Per Svartvadet, Mattias Timander, Per Hållberg och Hans Jonsson slantat upp.

Jag vet inte om man ska vänta sig något liknande i vårt fall. Vi behöver ju varken värva spelare eller vill göra det. Men det vore kul att se Toby Sjögren, tvillingarna Raring, Lars Vilhelmsson och de andra slanta upp studiebidraget till oss.
Nej vi får nog istället förlita oss på Jonas Holmström och David Granström som båda har statusjobb på sin arbetsplats och förmodligen lyfter en rejäl lön.

Eller ligger vårt "hopp" till att gamla spelare lastar in pengar? Kanske att Robert Hedman väljer att skänka några av sina Indexatormiljoner eller Thomas Lindgren skänker halva sin feta läkarlön till oss...

*****

Visste ni för övrigt att Hans Jonsson är syskon med en av de största värvningsflopparna i Vindelntröjan? Hans syster heter nämligen Ann "som försvann" Jonsson och ingick i en bytesaffär med Dalen för några år sedan. Hennes facit i Vindeln? Förmodligen inte ens en träning.

Vad menade han?

Efter träningen igår sa Jonas Holmström följande ord:
"Jag hoppas alla är grymt sugna på att spela på söndag. Jag skulle då gärna spela, men kommer nog stå vid sidan om. Hoppas alla känner likadant."

Några frågor uppstår:
* Hoppas han att alla ska hålla med om att han borde stå vid sidan om?
* Hoppas han att alla spelare ska känna känslan att dom vill spela med kommer stå vid sidan om?

Någon som har nån förklaring?

Blinda domare

Herrtvåanmötet mellan Skellefteå IBK-Umeå City IBF på fredag döms bland annat av en domare som heter Per-Anders Blind. Antingen har han väl ärvt sitt efternamn eller också är han en stor humorist som tagit det. Jag har ingen koll på hur bra han är som domare, men det känns som man själv stött på en del domare genom åren som borde ha det efternamnet. Ingen nämnd - ingen glömd.

Jag noterar

När jag vaknade i morse noterade jag ett tunnt snötäcke på marken när jag tittade ut genom fönstret. Den iaktagelsen hamnar på minuslistan.

*****

Noterar att landslagsinlägget skapat viss form av debatt. Och som vi alla vet är ju viss form av debatt bättre än ingen alls.

*****

Jag noterar också att vi helgen ställs mot en bokstavskombination. Klockan 11:00 på söndag möter vi TBC, TBS, TGC, H1N1 eller något annat som mest låter som en sjukdom.

Landslag

Såg en rubrik på innebandy.se "nya återbud till U19" och tänkte direkt att nu måste väl ändå Robert Lövgren och Simon Larsson få chansen i den blågula tröjan. Tyvärr var det damernas U19, så det sket sig även denna denna gång. Duon får drömma vidare.

Dalenpladder

Bevittnade Dalen-Täby igår och jag måste säga att Umeålaget faktiskt förtjänade att ta minst en poäng. Inledningsvis kändes det dock som Umeå City-AIK - några snabba mål i baken och det kändes kört. Martin Rudeström byttes ut mot Fredrik Hörnqvist och Hörnqvist gjorde nog en av sina bästa matcher jag sett faktiskt. Tyvärr var inte Dalen nog effektiva, samtidigt som Daniel Ramsin var stabil i Täbys mål.

Sedan måste jag även påpeka att Peder Bodén är en grym spelare. Tyvärr söker han ju mer eller mindre alltid passning och när han väl skjuter så tar han alltid in bollen i bladet. Skulle Bodén prova att skjuta direktskott någon gång också är jag övertygad att han skulle gjort nåt mål mot Täby. 

SSK-vinst

Igår var jag och Juristen och kikade på lite innebandy. Sandåkerns SK lyckades till slut ta hem segern, men det såg ett tag ut som att det skulle gå åt helvete. SSK plockade en korkad utvisning och släppte in mål i det efterföljande boxplayet, sedan släppte man även in ett mål i ett powerplay. Däremot trodde jag som jag tidigare nämnt att Niklas Blomberg skulle hänga lite mål, men han verkar fortfarande inte vaknat till liv på allvar än. En som däremot var het var Christoffer Sjöström som tidigare spelat i Obbola och RIG.

*****

Idag tänkte jag se IBK Dalen-Caperiotäby. Vi är ju själva spellediga och då måste man ju dämpa abstinensen med annan innebandy.

*****

I och med min poäng förra helgen så sprang jag ifrån Per Nilsson i maratonstatistiken. Han var hemma från en träning i veckan och förmodligen arbetade han med sin personliga sorg.