Landslaget

Surfade runt lite på Svenska innebandyförbundet och ramlade över fakta som i och för sig var känd sedan tidigare. Den förra Vindelnsspelaren Thomas Lindgren är U19-landslagets första målskytt genom tiderna. Han är också enda spelare på herrsidan som varit med i något landslag samtidigt som man representerat Vindelns IF.

Fakta finns här.

961108, Helsingfors
Finland - Sverige 1-2 (0-1,0-1,1-0)
  Första perioden: 0-1 (19.31) Thomas Lindgren (Jerker Lundberg).
Andra perioden: 0-2 (7.13) Johan Rönnqvist.
Tredje perioden: 1-2 (2.27) Otis Moilanen (Markus Ketonen).
Utvisningar;Finland: 3x2 min. Sverige: 6x2 min.
Domare: Manuel Kilchenmann och Thomas Erhard, Schweiz.
Publik: 556

Tack skokillen!

Äntligen kunde jag dra nytta av att vi har en kille i laget som reklamerar skor varje vecka. Simon Larsson hade några sulor över som han skänkte till mig. Det var verkligen behövligt eftersom jag nött ut två par i mina skor hittills.

Jag tror att hans sulor kommer att höja mitt spel enormt! haha

Måndag igen

Måndag och åter tillbaka till vardagen och träningar. Man blir ju förslappad på helgen då vi inte har match. Men på torsdag smäller det mot Thorengruppen.
Kvällens träning bjöd på tre målvakter och 17 utespelare. Dessutom riktigt bra fart och inställning.
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Per Nilsson, Thomas Eriksson, Simon Larsson, Robert Hedman, Robert Lövgren, Nils Vilhelmsson, Magnus Larsson, John Stattin, Tobias Holmström, Lars Vilhelmsson, Mattias Lövgren, Conny Eriksson, Erik Nordin, Oskar Larsson, Niklas Andersson, Robin Appelvik, Johan Röring.

En vilande Jonny Granström tittade också förbi. Jag hoppas han snappade upp några av mina konster så det släpper för honom, rent poängmässigt.

Vännäsutflykt

Efter en grymt underbar match idag av pojkar 93, där dom tog sin första poäng, var det dags för en liten Vännäsutflykt.
Match 1
Spöland-Söderhamn 3-2 SD. (Division II)
Kommentar: Ett otroligt sömnpiller. Hände inte mycket som var värt att notera.
Vindelnsynpunkt: Nisse Lundberg försökte väl riva på. Men det kändes som han inte fick ut så mycket och att han inte gynnades av Spöland rullande på tre femmor.
Matchens höjdpunkt: När domarna tvingade de två i sekertariatet att byta plats, eftersom den som skötte klockan var så slarvig när det gällde att stoppa tiden.

Match 2
Vännäs-Vildmännen 2-10 (Division IV)
Kommentar: Rätt kul, men lite tråkigt att det blev så ojämnt. Innehöll två straffar, två femminutersutvisningar och en hel del mål. Hade hellre betalt dagens entrépengar på den här matchen.
Vindelnsynpunkt: Thobias Löfgren i Vildmännen var bra som vanligt, men han behövde inte direkt slita ihjäl sig. Vännäs var sjukt dåliga och ineffektiva. Min gissning är att det tar hårdare på herr Löfgren att han inte fick vinna Duvancup idag, än den eventuella glädjen han känner för vinsten med Vildmännen.
Matchens höjdpunkt: När Thobbe Löfgren på allvar frågade om deras andramålvakt fick sitta av en utvisning och den småheta stämningen stundtals.


DAGENS HÖJDPUNKT: Att se pojkar 93 spela så bra som dom gjorde. Dom var verkligen värda tre poäng. Men fortsätter dom bara att trampa på som de gjorde och gnäller lite mindre så kommer poängen att ramla in. Mycket framtid i det laget!

Innebandysöndag

I morgon väntar en innebandysöndag. Först är det pojkar 93 som spelar i Vindeln, så då blir det att kika efter lite kommande spelare. Sedan blir det avfärd till Vännäs med bröderna Larsson och bröderna Lövgren för att se Spöland-Söderhamn (H2) och Vännäs-Vildmännen (H4).

Kan Thobbe Löfgren i Vildmännen bjuda på show mot grisiga Vännäs? Och kommer Nisse Lundberg i Spöland att vara lika ettrig som vanlig.

Klagomål!

Jag måste klaga lite på min bloggkollega här på hemsidan (Herr Lövgren). Nu har han varit nöjd över Kriiiiiiz i en vecka. Det är dags att gå vidare i livet - alternativt hitta nåt nytt att glädjas över.

Själv har jag bevakat skytte på morgonen och nu ska jag snart fara ner och se Vindelns utvecklingslag på damsidan spela lite innebandy.

Varva ner

Nu ska jag varva ner och laga mat med min Morakompis. Brukar ju kunna bli en film också. 

Vi blev ju till slut lediga från spel i helgen och det innebär att se lite matcher istället och sedan ska jag bevaka lite skytte för VF:s räkning.

På återseende

Floskler

Nu finns det nya floskler inlagda på hemsidan och det är som vanligt underbar läsning. Jag måste säga att jag känner ruskigt glad över att spela i ett lag som säger så mycket roliga saker. Och det hoppas jag alla kommer att fortsätta med - även undertecknad.

För kom i håg. Att hamna på floskellistan är inget dåligt. Det är något vackert  - ett balsam för själen!

Han är hemma

Christer Fuglesang har kommit tillbaka till Sverige efter sin rymdfärd. Det känns ungefär som när Putte Johansson kommer hem från Stockholm och spelar innebandy med oss ibland.

Träningsrapport

14 utespelare och tre målvakter på träningen. Dessutom helt okej fart och lite förbannade miner och känslor. Det var med andra ord en bra träning.

Kvällens mest olycksdrabbade var målvakten Jonas Holmström. Han inledde träningen med att bli rappad av mig över en hand, vilket inte var så populärt tydligen. Men det är sånt man får räkna med när jag är forward i två mot en. Sedan skulle han ställa sig och styra/skymma en målvaktskollega, utan hjälm, och lillebror Tobias fick på en bra träff och prickade honom i ansiktet - resultat? Näsblod ur båda näsborrarna.

Jag måste säga att den äldre herr Holmström var grym på slutet av spelet, så hädan efter kommer vi att rappa och skadeskjuta honom varje träning och eventuellt på matchuppvärmningarna.

Närvaro:
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Conny Eriksson, Robin Appelvik, Thomas Eriksson, Per Nilsson, John Stattin, Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Niklas Andersson, Lars Vilhelmsson, Tobias Holmström, Lars Vilhelmsson, Robert Hedman, Jonny Granström, Oskar Larsson, Oskar Burström.

Dessutom var en lårskadad Mattias Lövgren där. Han gjorde illa sig när han smällde in Robert Hedman i sargen förra träningen. Rykten gör gällande att han fick Hedmans huvud mot sitt lår i duellen.


Kaos del III

Det blir match torsdag 1/2 mot Thorengruppen.
Vilken cirkus! Eller ankdamm. Välj själva.

Kaos. Del II

Nu verkar det inte bli någon flytt, trots ett mail där det står att matchen är flyttad. Domarbrist är orsaken som gör att matchen mest troligt kommer att spelas på lördag.

Men det känns som att det inte är sagt sista ordet i denna soppa än!

Kaos?

Det verkar vara lite kaos på förbundet. För enligt Thorengruppen så är ju allt grönt med en matchflytt för vår match. Men enligt domarlistan ligger matchen kvar nu på lördag. Förhoppningsvis får vi klarhet i vad som gäller i dag. "Bowlarn" har strålande kontakt med förbundsfolket idag sägs det.

The Departed

Är ruskigt sugen på att se The Departed, för jag tror den är riktigt bra. Noterar också Expressens Umeåreporters blogg där han gett den betyget 4/5.
"Såg The Departed i går. Får fyra plus av fem möjliga av mig."

En liten fråga bara...
Är det inte den värsta konkurrenten som delar ut plus i betyg? Expressen delar väl ut getingar!

Rykten

Det går för övrigt rykten i korridorerna på Fritidscentrum att målvakten och damlagstränaren(?) Jonas Holsmtröm håller på att ladda för ytterligare en blogg på hemsidan.

Skulle helt klart bli intressant med ytterligare en, för ju mer läsning desto bättre. Sen ser jag också en eventuell blogg som ett bra vapen för Jonas att försvara sig när jag eller någon annan försöker psyka honom. Kan bli intressanta drabbningar?

Träningsrapport

Hyfsad fart på träningen igår, med 15 utespelare och tre målvakter. Vi har lite att jobba på sedan förlustmatchen senast, om vi ska kunna besegra Thorengruppen.
Närvaro:
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Tobias Holmström, Robin Appelvik, Thomas Eriksson, Lars Vilhelmsson, Niklas Andersson, Simon Larsson, Johan Königsson, Erik Nordin, Robert Lövgren, Robert Hedman, Magnus Larsson, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Mattias Lövgren, Johan Röring.

Army of dreamers?

Matchen mot Thoregruppen kommer att flyttas från 27/1 till 1/2.
Har läst på två olika ställen på Thorengruppens hemsida nu.

"Den är flyttad från söndag 28/1 till torsdagen därpå, alltså 1 februari, eftersom det passade bättre för bägge lagen att ta en vardagsmatch."

"Nästa helg skulle vi ha mött Vindeln. Båda lagen vill hellre spela en vardag, så matchen är framflyttad till torsdag 1 feb."


Sanningen är att matchen flyttades eftersom Thorengruppen hävdade att dom inte kunde få ihop typ ens två femmor till den 27/1, eller var det nån viktig spelare som var borta? haha

Det är då en felformulering att vi påstått att det blir bättre och att vi hellre vill spela på en vardag. Men men. Skit samma. Vi har revansch att kräva hur som helst.

Snart dags för lite fotboll

Sitter och laddar för lite fotboll i form av Arsenal-Manschester United på Canal+. Hade bestämt mig också för att se Colorado-Detroit klockan 3 igår, men somnade inför tredje perioden.

Detroit svek mig i natt - hoppas inte United sviker mig nu! Den här matchen ska jag inte somna till i alla fall.

Dagen efter

Dagen efter förlusten mot Vildmännen. 10-5 sved ordentligt, men Vildmännen var bra samtidigt som vi var riktigt dåliga. Framförallt var det vännen och gamla Vindelnspelaren Thobias Löfgren och hans kedja som ställde till problem för oss. Men jag är av åsikten att om vi gör en bra match så ska vi slå Vildmännen. Jag tycker för övrigt som jag sagt tidigare att det är konstigt att inte Vildmännen ligger högre upp i tabellen.

Glädjande från matchen var Kristian Täljeblads förstamål i A-laget i seriespel och Jonas Holmströms målvaktsspel trots 10 insläppta. Mindre glädjande var att Tobias Holmström skadade huvudet redan efter två minuter på en sargbit. Men lyckligtvis blev det ingen hjärnskakning, utan bara yttre skador.

Dagen efter den första bloggfria dagen. Jag skrev inget inlägg igår.

Dagen efter en trevlig middag med lite innebandymänniskor från Dalen på Olearys.

Nu får vi tre träningspass innan det är dags för match igen!

Vildmännen

I morgon möter vi som bekant Vildmännen, med tidigare Vindelnforwarden Thobias Löfgren som stjärna (?). Vi förlorade senast med 6-3 efter att ha gjort en riktigt dålig match. Men jag kan inte heller förstå hur Vildmännen bara kan ha vunnit tre matcher. Jag tycker dom borde kunnat ha skrapat ihop några fler segrar faktiskt.

Vi ska göra allt vi kan för att dom inte ska vinna mot oss i morgon, men samtidigt är vi medvetna om att vi nu möter de tre lag vi förlorat mot (Vildmännen, Thorengruppen och Sandåkern/2). Vi kan med andra ord inte slöa oss igenom matcherna.

Så slut upp på Ålidhem i morgon 11:00 för att heja på oss eller vissla åt min vän Judas!

Lite sent men...

Det känns som lite sent, men jag länkar ändå till en summering av herrfyran som Strand gjorde under juluppehållet.
Så här skrevs det om Vindeln:
"3. Vindelns IF   (22 p)
- Bra topp, sämre bredd. Började lite svagt, men har gått väldigt starkt innan jul. Kommer ge SSK en bra fight om andraplatsen!"


Hela summeringen

Därför borde liggande spel vara tillåtet

På grund av att innebandy har massa töntiga regler, där ibland liggande spel går vi miste om sådana här godbitar:

"Alexander the great" (Redan en klassiker)

Vilket domarpar!

Ser på domarlistan att Vindelns damutvecklingslag kommer att ha Nisse Widing och Niklas Lindmark som domare i sin bortamatch på söndag. Jag uppmanar därför samtliga Vindelbor att bege er till Holmsund (matchen börjar 15:00). För bara domarna är värda bilresan plus eventuellt inträde.

Två underbara människor. Jag har svårt att se att någon kommer att bli förbannad på dessa två skojfriska herrar.

22 spelare på träningen

Vi hade ingen frånvaro på träningen idag, så det var 19 utespelare och tre målvakter närvarande. Inte fel att ha tillgång till så mycket folk. En helt okej träning lovar gott inför revanschmötet med Vildmännen.

NÄRVARO:
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren och Jimmy Nilsson.
Utespelare: Conny Eriksson, Tobias Holmström, Robin Appelvik, Thomas Eriksson, Lars Vilhelmsson, Niklas Andersson, Simon Larsson, Per Nilsson, Johan Königsson, Jonny Granström, Erik Nordin, Kristian Täljeblad, Robert Lövgren, Robert Hedman, Magnus Larsson, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Mattias Lövgren och John Stattin.

Nu är det bara att ladda för match i helgen!

Kohonen bästa utlänning

Läser på innebandynytt.se att Mika Kohonen är bästa utlänning i Elitserien just nu, när det gäller poäng. Han torde väl vara en av de bästa genom tiderna också.

Bästa utlänning i Vindeln genom tiderna är Thobias Löfgren, från landet Lycksele. I helgen möter vi honom och hans nya klubb Vildmännen!


Kubrick-time!

Snart väntar tv:n och ett av Stanley Kubricks guldkorn i form av Full Metal Jacket.
Kan för övrigt rekommendera de flesta Kubrickfilmerna. Han är en av mina favoritregissörer, tyvärr död sedan 1999.

Han var lite för smart för sin omgivning tror jag - ungefär som jag på innebandyplanen.
Förhoppningsvis hade han i alla fall bättre självinsikt.


Somliga går med trasiga skor...

...som mästertrubaduren Cornelis Vreeswijk sjöng. Det känns som mina skor gjort sitt snart. Fast första steget blir att byta sulor bara. Mina skor gör i alla fall mer nytta än skada snart när vi genomför vår fysträning.

Jag är för övrigt sugen på att köpa likadana skor som jag redan har. Det är nämligen de enda riktigt sköna innebandyskor jag haft tror jag. Jag förstår att alla är jätteintresserade av att få veta detta.

I vårt lag har vi för övrigt en kille som byter skor lika ofta som Tobbe Holmström fixar frillan. Simon Larsson reklamerar sjukt mycket skor!

Jubileumskillen tillbaka i vardagen

Jubileumskillen Robert Hedman som gjorde sitt 200:e poäng i helgen blev inte direkt bjuden på tårta på träningen. Vi var tillbaka i vanlig träning och faktum är att vi vill hålla nere Hedmans matchvikt så han inte blir så lönnfet.

Vi var 16 utespelare och tre målvakter på träningen:
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Backar: Thomas Eriksson, Per Nilsson, Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Magnus Larsson, John Stattin.
Forwards: Robert Hedman, Niklas Andersson, Kristian Täljeblad, Robert Lövgren, Mattias Lövgren, Johan Röring, Robin Appelvik, Tomas Sjögren, Alexander Lundström, Oskar Larsson.

I helgen väntar Vildmännen som vi förlorade mot i höstas. Nu ska vi ta revansch i den lilla Ålidhemshallen.

Matchkommentar Hörnefors/2

Igår tog vi en skön seger på bortaplan mot Hörnefors/2. Senast vi mötte dom kom dom till spel med bara sju utespelare, men vi lyckades ändå inte vinna. Alla spelarna var sjukt revanschsugna efter den matchen.

Vi valde att starta gårdagsmatchen på två femmor:
Mv: #92 Jonas Holmström
1:a #7 T. Eriksson-#11 P. Nilsson-#17 R. Hedman-#13 J. Granström-#9 N. Andersson
2:a #10 S. Larsson-#19 N. Vilhelmsson-#4 T. Holmström-#21 M. Lövgren-#16 R. Lövgren
Avb: #66 A. Holmgren-#14 E. Nordin-#8 L. Vilhelmsson-#15 K. Täljeblad-#20 O. Larsson

Hörnefors/2 består till stor del av gamla rävar som har bra bollkontroll och mycket rutin. Några av dom var dock inte med eftersom de försökte hjälpa Hörnefors A-lag till poäng i matchen innan. Under matchen hade vi vissa problem med att vi fick för långt lag, det vill säga backar och forwards hamnade för långt ifrån varandra.

Hörnefors ledde aldrig under matchen, utan vi hade greppet, vilket var skönt. Till den tredje perioden hoppade Lars Vilhelmsson in och han var effektiv i sitt inhopp. Resultatet för hans del blev två mål och ett assist. I målet gjorde också Jonas Holmström en av sina bästa matcher den här säsongen. I och med segern har vi sju raka segrar.

Nu väntar de tre lagen som vi förlorade mot på höstsäsongen (Vildmännen, Thorengruppen och Sandåkern/2). Vi har även där revansch att utkräva. Så att i veckan ska vi jobba på de brister vi har och få igång fötterna ännu bättre. Vårsäsongen har i alla fall börjat bra och nu är det bara att köra vidare.

Hörnefors/2 väntar

Har suttit på Fritidscentrum idag och kombinerat vätskeladdning med att se lite innebandymatcher. Skönt att serierna är i gång igen så man kan se lite innebandy på hemmaplan.

Nu väntar lite mat innan det är dags för samling på Fritidscentrum. Vi går för tre nya poäng som vanligt och kommer idag att börja på två femmor.

Återkommer med en liten rapport efter matchen.

Slagsmål i Dalen

Våld och idrott hör väl inte ihop?
Därför blir jag lite bekymrad när jag läser
följande artikel på Dalens hemsida.

Alfredsson är het

Sitter och surfar runt lite på internet och noterar att Daniel Alfredsson i hockeylaget Ottawa Senators har gjort fem poäng efter halva matchen. Hur många blir det innan matchen är slut?
Matchfakta

Såg också Manchester United slå Aston Villa tidigare idag i fotboll. United avgjorde tidigt och Henke Larsson gick mållös från matchen.

Såg Patrick Ekwall dansa

Såg nyss TV4-profilen Patrick Ekwall dansa på tv och jag måste säga att jag föredrar att läsa hans blogg. Tänkte ge lite tips på bloggar som jag tycker är intressanta (utan någon slags ranking)

Robert Lauls fotbollsblogg
Tomas Ros hockeyblogg
Robert Lövgrens innebandyblogg
Magnus Nyströms hockeyblogg
Patrick Ekwalls blogg
Gunnar Nordströms NHL-blogg
Tipsa gärna på era favoritbloggar genom att skriva en kommentar.

För övrigt tänkte jag berätta för när jag såg en blogg för första gången. Det var kanske 2-3 år sedan då jag utbildade mig till journalist. En lärare vid namn Mark Comerford undervisade i vad en blogg var, men det tog några år innan jag orkade skaffa mig min egna! Herr Comerford är för övrigt en riktigt kul kille och en bra föreläsare.

Jag hittade en uppgift på att han började blogga 1999, så man kan säga att han var lite före sin tid. Han var för övrigt med och skapade Aftonbladets hemsida (när nu det var).

Men det främsta tips han lärde ut var att när man jobbar med datorer och det jävlas mycket så finns det en lösning på problemen. Mark hade ett litet rum med gamla avlagda datorer i. Datorer brukade hanslå med med ett baseballträ när det gick emot. På så sätt skulle man må mycket bättre 

Terapi kallas det visst!

P17-länslag

Snart kommer uttagningarna till P17-länslaget att dra igång. Man får anmäla spelare födda 89 och 90. Från herrlagets sida har vi anmält sju stycken spelare:
Mv: #66 Adam Holmgren (-90)
B: #7 Thomas Eriksson (-89), #11 Per Nilsson (-89)
C: #10 Simon Larsson (-90)
Fw: #9 Niklas Andersson (-90), #15 Kristian Täljeblad (-90), #16 Robert Lövgren (-90)

Det känns ruskigt skönt att vi har så många framtidslirare. 

En specialare

Bevittnade igår en lagkamrat äta en mjuk-kaka med följande på:
* Smält cheddarost
* Bearnaise
* Ketchup
* Två stekta korvar

Vissa kallar det osmakligt andra kallar det utmanande och uppfinningsrikt.
VÄLJ SJÄLV!

Onsdagsträningen

På onsdagsträningen var vi 13 utespelare och tre målvakter.
Målvakter: J. Holmström, A. Holmgren, J. Nilsson.
Gråa laget: M. Larsson-T. Eriksson-R. Hedman-J. Granström-L. Vilhelmsson-N. Andersson
Orangea laget: N. Vilhelmsson-S. Larsson-R. Lövgren-M. Lövgren-T. Holmström-K. Täljeblad

Oskar Larsson hade sedan tidigare klivit av träningen med knäsmärtor.

Jag hoppas att alla är revanschsugna för en särskilt bra genomförd träning gjorde inte många spelare. Så förhoppningsvis får Hörnefors/2 sota för det på söndag.

Separation

Lämnade in min krånglande bärbara dator på lagning igår och det var samma svåra separationsångest som när jag tvingades lämna in min kamera förra sommaren. Men förhoppningsvis fixar dom till problemen till ett billigt pris. 

Det här innebär i alla fall att jag måste "tjuvsitta" hos andra människor i större omfattning än vad jag redan gör. 

Snart är det i alla fall dags för träning.

Film-maraton

Är rätt nyligt hemkommen från mitt och min vän Marcus lilla film-maraton. Vi såg två biofilmer på en kväll.
18:00 på Filmstaden blev det
Casino Royale och 21:00 på Astoria blev det The Prestige.

Två mycket bra filmer där jag håller den sistanämnda som den riktiga toppen. En film i min smak helt enkelt. Faktum är att regissören Christopher Nolan aldrig gjort mig besviken hittills.

Bondfilmen var även den mycket bra och det är den bästa tillsammans med Octopussy som jag har sett, men då har jag inte heller sett alla Bondfilmer.

I övrigt har jag köpt lite nya klämmor till Jonas Holmströms hjälm så att han precis som vanligt kan fortsätta att misshandla den mot målet.


Teknisk kille

Robert Hedman säger i sin krönika på hemsidan att han är imponerad över sina lagkamraters teknik. Av en slump hittade jag detta klipp på YouTube.com.

Jag är inte direkt förtjust i zorro-grejer, men jag gillar den här killen!

Tillbaka på Fritidscentrum

Ikväll gjorde vi comeback på Fritidscentrum och jag tycker vi gjorde en helt okej träning. Det kan ju vara lite problem att ställa om från den mindre planen på Älvbrinken till att spela på fullstor igen. Men man såg också att vi har en del detaljer att slipa på inför helgens match mot Hörnefors/2 och det kommer vi fortsätta göra på onsdag.

Vi var tre målvakter och tre femmor på träningen, så det var bara att pumpa på.
Målvakter: J. Holmström, A. Holmgren, J. Nilsson
Gråa femman: K. Täljeblad-O. Burström-R. Hedman-J. Granström-N. Andersson.
Röda femman: P. Nilsson-T. Eriksson-L. Vilhelmsson-S. Larsson-O. Larsson.
Blåa femman: N. Vilhelmsson-E. Nordin-R. Lövgren-M. Lövgren-T. Holmström.

Nästa träning onsdag 20:30 på Fritidscentrum.

Världens bästa innebandyspelare

Det finns nog bara en innebandyspelare jag ser upp till.
Och det är den här mannen!

Tv-summering från gårdagen

Jag såg inte herrfinalen i Europacupen igår, däremot såg jag eftersändningen på damfinalen. Helt sjukt att dom inte sände den direkt också förresten.

Jag blir aldrig riktigt klok på Iksu. Dom har världens bästa lag på papperet, men ändå springer  dom runt och ser rädda ut att förlora i finalen. Dom har vunnit två raka sm-guld och ett Europacup-guld, vad är dom rädd för? Eller sprang förresten? Dom gick kanske snarare.

Läser att min bror, tillika Dalentränare, i expressen (
se artikel här) avslöjar att han gärna möter Iksu i kvartsfinal i SM-slutspelet. Jag kan förstå honom faktiskt, för historien skvallrar om att Iksu brukar bli stirrga när dom möter Dalen. Precis som i finalen igår har dom en tendens att bli stirriga.

Iksu är uppskattningsvis minst 10 gånger bättre än Dalen på papperet, men Dalens gnetande tillsammans med Iksus rädsla att förlora mot Dalen kan ställa till problem för regerande mästarinnorna i en eventuell kvartsfinalserie.

Mitt tips till Dalen i en eventuell  match. Skjut från halva plan och egentligen från lite varstans. Det är ju dom lätta bollarna som brukar slinka in i Iksus mål.

Det var i alla fall bra för innebandyn i stort att ett utländskt lag vann damfinalen och jag hade inte gråtit om ett utländskt herrlag hade vunnit heller.

Sorg

Jag måste säga att sörjer lite över att inte ha Visat Sport, så jag kan se Manchester Uniteds cupmatch idag. Om sanningen ska fram så har jag väl inte så många kanaler alls vilket Simon Larsson har skvallrat om i en av sina intressanta funderingar.

Julklappstipset till mig var följande:
"Parabol. Har bara tre tv-kanaler där han bor. Det skulle vara välbehövligt med fler kanaler innan han blir hjärntvättad av alla dokumentärer som går på hans tråkiga kanaler."


Någon parabol fick jag inte i julklapp av min familj, men jag tröstar mig gott med att ha tillgång till Canal+ där hemma så jag kan följa Manchester United slaviskt i ligan istället.



Har nyss ätit varma mackor och kräm och nu närmast väntar lite filmstund med grannen på andra sidan huset på Storvägen 45B.

Jag bjöd igen

Igår var Holmström värd och i lördags så bjöd jag igen. Två innebandymatcher på SVT24 och jag stod för husrum. Men känslan var inte densamma som när Dalen vann mot Storvreta. Visst - en helt okej match av Warberg, men AIK-matchen var ju som ett sömnpiller i mina ögon.

Kanske beror det på att jag unnar något annat lag än ett svenskt att vinna. Känns som det skulle vara kul med lite maktskifte, men å andra sidan lär det väl förhoppningsvis bli en intressant final mellan Warberg och AIK.

Drar Kranberg på sig en femma i finalen hinner nog Kimmo Eskelinen göra ungefär fyra mål. Han är ju helt grym i powerplay, något han inte visade i Finnkampen tidigare under säsongen.

Hyfsad miss

Vill precis som Aftonbladets bloggare Tomas Ros länka till denna otroliga hockeymiss.

Patrik Stefan heter målsumparen i Dallas och det sved nog lite extra att Edmonton kontrade och kvitterade sedan.

Årets miss.

"Ja huvva"

"Ja huvva" som Peter Sundelin kan ha sagt mer än en gång när han blev intervjuad. Men huvva så bra Dalen var mot Storvreta. Dom kontrollerade matchen totalt. En som däremot inte verkade ha kontroll var ena kommentatorn som envisades med att tro att Daniel Marklund var Andreas Westerlund.

Jag får hoppas att det sänds fler bortamatcher med Dalen och att herr Holmström ordnar en lika lyckad tillställning i sitt hem då också.

Sporteftermiddag

Nu väntar en eftermiddag och kväll framför tv:n. Först ut är JVM i hockey och bronsmatchen mellan Sverige och USA. Har sett en del matcher och svenskarna imponerar på mig. I alla fall när det gäller närkampsspelet, där de spelar riktigt transatlantiskt. Jag hoppas dom fortsätter smälla på även denna match.

Sedan 19:00 blir det innebandy hos herr Holmström. Han har smsat och meddelat att han lyckats med ihopkopplingen av tekniken. Därefter blir det Storvreta-Dalen.

Upplägget är ju succéartat - nu är det upp till lagen att prestera. Jag är kräsen!

Jonny Granströms presentation

Jonny Granströms spelarpresentation ligger nu ute på hemsidan och där går att läsa att han tror att någon Vilhelmsson kommer att vinna utvisningsligan. Jag kan bara hålla med - den där Lars lär ju utklassa alla.

Jonny Granströms presentation.

Pelle Nilsson tog hem tipset

Vinnare i det prestigefyllda damlagstipset blev Pelle Nilsson. Bara att lyfta på hatten och gratulera honom. Det var dock ytterst nära att Mattias Lövgren skulle ta hem det, men Pelle hade prickat en målskillnad som var närmast sanningen.

Frågan är dock om han får shortsen som utlovades innan tävlingen?

Milkshake efter träningen

Sitter här och tar igen mig efter den sista träningen på Älvbrinken, innan vi får återvända till Fritidscentrum. Har gjort milkshake, efter att ha blivit inspirerad av coola killar som dricker gainomax efter träningen. Tror det ger ungefär lika mycket att dricka milkshake.

Närvaron var hyfsad - två målvakter och elva utespelare. Jonas Holmström gjorde som bekant comeback i målet och tampades tillsammans med Jimmy Nilsson på den posten. Följande utespelare deltog: Tobias Holmström, Simon Larsson, Per Nilsson, Jonny Granström, Kristian Täljeblad, Robert Lövgren, Robert Hedman, Oskar Larsson, Mattias Lövgren, Sebastian Berg-Sandin och undertecknad.

Spel blandades med fysträning och nu måste vi verkligen få igång fötterna på allvar när vi kommer tillbaka på Fritidscentrum. Övrigt att notera från träningen är att Oskar Larsson klev av med en ömmande fot.

Ikväll avgörs det vem som tar hem det åtråvärda damlagstipset i 13-dagscupen. Spänningen är enorm!

Nu ska jag återgå till milkshaken. På återseende.

A new kid in town

Nu har jag, Nils Vilhelmsson, gett mig in i det glamorösa blogglivet precis Robert Lövgren. Mitt mål är inte på något sätt att konkurera ut #16 i herrlaget, jag föredrar istället att tunnla honom varje träning.

Med två bloggar uppe kommer det att bli ännu mera läsning på hemsidan, vilket är bra.Jag ska också i bloggen reparera löftet jag gav i nån krönika innan säsongen att jag skulle rapportera varje vecka från träningarna. Pinsamt av mig, men bättre sent än aldrig som det brukar heta.

Snart väntar träning och ikväll gör målvakten Jonas Holmström comeback i målet. I övrigt luktar det som att det kommer bli lite fysövningar på  kvällens pass.

Återkommer sedan med en rapport!