SSK-vinst?

Idag höjer jag ett finger och säger att Sandåkerns SK vinner mot IBK Handen. Jag tror också att Niklas Blomberg vaknar till liv och hänger några mål.
I övrigt höjer jag inga fingrar alls...

Istället tar jag och fixar lite här hemma innan jag och Juristen styr mot Umeå.


Efterlysning

En kaffemugg har gett sig till känna efter att ha tillbringat tid i en bil ett längre tag. Kaffemuggen söker sin ägare och såg denne iförd en ryggsäck senast för någon vecka sedan. Muggen tror att den och ägaren skulle ut på hajk, baserat på ryggsäcken. Alternativt skulle den kunna tillhöra en innebandyspelare eftersom muggen såg bilen parkeras utanför idrottshallar, men då torde utövaren vara minst 35 år. För vilka andra spelare har med sig ryggsäck och kaffemugg på match?

Ett problem uppstår eftersom vi inte har några spelare som är 35 år, så mest troligt eftersöks en vilsen hajkare utan kaffemugg.
Muggen kan återfås mot beskrivning, men den är gul och ser ut så här:


FF

Hade FF ikväll i och med att Jonas "Jonken" Holmström är ute och ränner. Han ser just nu Sverige genom en bilruta och jag unnar honom och alla andra resandet. Mina två stora droger i livet är idrott och resor.

Nu när Jonas är borta har vi ändrat taktik lite. Vindelns herrar spelar numera 2-2-1, där jag spelar spets och bara fiskar efter bollar. Jag ska med andra ord bli en ny Daniel Persson, som en gång i tiden härjade på i Röbäck. Nämde jag också att jag slår eventuella straffar?

*****

Och appropå FF och bilruta så kan man ju passa på att citera ur Kents låt med just titeln FF:

"Du somnar in
Ditt huvud tätt mot rutan
Och vid din kind
fladdrar imman som en dröm
Jag blinkar till
Tårar kan jag vara utan
Men för din skull
så gör jag vad som helst"

*****

Daniel Persson utnämnde för övrigt vi i Vindeln till ett av det fulaste lagen han mött en gång i tiden. Jag lyfter än i dag hatten och tackar för berömmet.

City fortfarande lillebror?

Detta var säsongen när lillebror Umeå City skulle gå förbi storebror IBK Dalen. Efter sju omgångar har City tre poäng och Dalen 12. Jag har bara sett en City-match i år och det var hemma mot AIK. Den matchen fanns det nog inte ens en teoretisk chans att vinna, men Sirius hemma däremot måste man verkligen vinna om man vill vara med och slåss om slutspelsplatserna.

Hold on to your dreams

Jag ska nu checka ut...
Klockan har inte passerat midnatt.
Det händer inte ofta att jag lägger mig innan tolvslaget.
Sedan jag skaffade bloggen har jag nog nämnt här varje gång skulle jag tro.
God natt

400 mail bortrensade

Har tillbringat lite tid med att rensa i mailen på morgonen. Cirka 400 mail har jag tagit bort och jag känner en skön frihetskänsla.
Nästa steg?

Förmodligen gymma lite så jag kan leva upp till min hemsidepresentation.

Välmående för kroppen

Tänkte vara snäll med kroppen inatt och la mig för att sova innan NHL-hockeyn jag tänkte se. När väckaren ringde så var kroppen inte lika sugen som sinnet på att se matchen, så jag somnade om. Förmodligen lika bra för min kropp - och sömnvanor för den delen också...

*****

Massagebehandling ikväll som förhoppningsvis kommer smärta baksida lår och vader. Jag hoppas också att det kommer innebära att jag får lite lättare ben sedan.

Välmående som sagt.

Taktikgenomgång med Holmström

Under lunchen blir Jonas Holmström plötsligt kreativ och ska prata innebandy. Han tillhör kategorin som tycker att taktiktavlor är överskattade. Man kan instället använda vad som finns till hand för att visa taktiken:



På bilden ses bland annat:
* Två plastknivar
* En plastgaffel
* Ett stearinljus
* En ljuslykta
* En kaffekopp
* Ett piller som knappast skulle vara godkänt om dopningskontrollanter analyserade det.

Saknas på bilden gör bland annat:
* En gul påsklämma

Vinst x2

I helgen var jag med om två sköna segrar. Först vann herrarna planenligt mot Röbäck med 7-1 och i söndags vann 93-laget med 5-1 mot Umeå City.
Livet blir så jävulskt mycket lättare när man vunnit.

*****

Någon påpekade felet som smygit sig in på hemsidan, där jag och Niklas Andersson bytt bild. Det är så lätt hänt att man förväxlar en bolltrollare med en annan.

*****

Förmodligen kommer eventuella Liverpoolsupportrar i laget gasta högt om man slog Manchester United. Och det är ju självklart en stark insats av Liverpool att göra det. Fira nu är väl min hälsning, för inte lär det bli något firarande i slutet av säsongen när man som vanligt slutar 3-4 i tabellen.

*****

Återförenades i helgen med Johan Lundqvist i PP2. Det är några år sedan sist, men nu planerar vi att dra land och rike runt som Gyllene Tider ungefär och samla in pengar i vårt återtåg.

Dagens musiktips: Stonecake - Thuesday afternoon


...

Good morning Vietnam!!!!!!!
Nu tänder vi till för dagens viktiga göromål...

Tja.

Senaste nytt i innebandyvärlden

Trots bilden på Per Nilsson blev det ingen rusningstrafik. Jag är självklart besviken.

*****

Örjan Lindberg får nu sparken från sin klubb. Den mannen vet hur man berör och upprör verkar det som. Mer info finns i denna
artikel.

*****

Marcus "Bowlarn" Gunnarsson har fått en egen kod på domarlistan. Grattis säger vi till MG!

Glödhet Nilsson

Efter den enorma mediehysterien som uppstod när Per Nilssons namn nämndes i förra inlägget så måste man ju verkligen undersöka om intresset kring honom kvarstår. Nu slänger jag in en bild och ser om det blir samma fart i kommentatorspåret bland andra skumma bloggare...

Titta och njut på Mr Mjölk:


Nya tröjor till helgen

De nya matchtröjorna har kommit vilket innebär att fansen äntligen får se Per Nilsson springa runt i tröja 22 igen. Många har hört av sig och varit orolig när Nilsson harvat runt i olika nummer varje match.

Hey twins!

Hemstudier i början av denna vecka och då tar vi oss tid i bloggen att väcka en fundering. Jag har vid flertalet tillfällen åkt samma buss som bröderna Röring, men ingen av dom har "vågat" sätta sig bredvid mig på bussen. Det får mig att fundera:
Är jag så skräckinjagande?
Luktar jag så illa?
Ska man inte som yngre se upp till de äldre lagkompisarna?

Rörings - ge mig svar!

Tungt City

Jag var och såg Umeå City förlora mot AIK igår. Vid ställningen 2-0 till AIK fick Stockholmslaget chansen att spela fem minuter powerplay och då kändes matchen avgjord faktiskt.

Nu väntar två stycken viktiga hemmamatcher för Umeå City. Man möter två andra bottenlag i form av Västerås och Sirius. Jag tror att om man inte tar minst fyra av sex poäng i de matcherna kommer man få det riktigt tungt även i fortsättningen. Umeå City känns ungefär lika bra på att vända en negativ trend som Dalen brukar vara på att knyta ihop säcken i en tredje period.

När katten är borta dansar råttan på bordet

Thobias Löfgren var borta den senaste matchen mot IBF Dalen och då slog radarpartnern Jonny Granström till och gjorde fyra stycken mål. Saknaden var inte så stor kanske?
Eller som fyramålsskytten själv uttryckte det "nu slapp jag städa upp efter Tobbe".

Men jag räknar med båda två nästa match. Och då räknar jag också med att herr Löfgren exploderar poängmässigt!

En poäng mot Dalen

Vi är fortfarande obesegrade i serien vilket är imponerande.
Vi gjorde mål med en sekund kvar igår mot IBF Dalen vilket är imponerande.

Däremot...
...är jag inte lika imponerad av att vi i mina ögon underpresterar och försätter oss i onödiga situationer där vi tvingas slita onödigt hårt för att ta poäng.

Får jag be om er uppmärksamhet...

Riktigt många borta från kvällens träning kändes det som, ändå var vi 18 utespelare och två målvakter. Sjukt sjukt. Nu laddar vi för att ta tre poäng av IBF Dalen som inlett med två raka segrar.

*****

Efter segern som vi förhoppningsvis tar ska jag slå mitt kloka huvud i hop med Juristen, tillika den gamla mittbackspartnern i Hås-laget som spelade kval till pojkallsvenskan.

*****

Fribiljetter till City-AIK på söndag. Till det säger vi "tackar".

*****

Robert Hedman gjorde sin första träning för säsongen ikväll. Det var ett tag sedan han spelade sist och visst syntes det att han var ringrostig. Ändå säger jag bara "upp med tröjan i taket när karln är helt borträknad".

*****

Det har varit ovanligt många dagar i skolan denna vecka, även om det inte blir så länge varje gång. Jag måste nog hitta nåt jobb där man jobbar 10-12 och får full månadslön.

Skäggigt!

Har suttit och sett och Sveriges fotbollsmatch och skönt att laget kunde bjuda Lagerbäck på en seger i sista(?) matchen. Två mål av Skägg-Mellberg, vilket styrker tesen ytterligare: Underskatta aldrig spelare med skägg.

*****

För övrigt verkar innebandytränaren Örjan Lindberg tvingas flytta vidare. Men frågan är ju om det stormat där nere på samma sätt som uppe i Umeå. Nån verkar i alla fall ha kommenterat artikeln att han haft jobb...

Mer om det i denna
artikel.

Tråkigt tapp

Vi kommer att tappa Oskar Larsson som flyttar till Ulricehamn för att jobba. Ett tråkigt tapp för oss, men samtidigt måste man ju gratulera herr Larsson till jobbet.

Hej

Bloggen har precis som ni noterat varit död. Ett vanligt fenomen i bloggvärlden att bloggen periodvis dör. Jag skyller på PM-skrivande och diverse andra innebandygrejer denna gång.

*****

Sedan sist har vi tagit vår första trepoängare i serien för denna säsong. Däremot långt ifrån den sista. Vi gjorde det däremot med extremt mycket slarv. Vi bjöd på majoriteten av de sju mål vi släppte in. Däremot starkt att göra 10 framåt förstås.

*****

Simon Larsson och Lars Vilhelmsson är målmaskiner hittills i serien. Men med tanke på hur mycket de skjuter så borde de också ha kraven att göra mål. Vilket dom gör!

*****

Vi har mött Holmsund City två gånger denna säsong. I Holmsund finns en spelare som heter André Andersson och hans facit mot oss är bland annat två stycken 2+10 minutare. Terapi nästa?

*****

Damerna vann sin DM-match mot Iksu Ungdom och nu väntar Iksu i nästa omgång. Om de nu är med i turneringen. De vill väl inte själva vara med.

*****

Pelle Nilsson har nu gjort lika många poäng som mig genom tiderna (22). Men eftersom han föddes som kenyan, utvecklade grymma handleder och jag själv föddes som gris, så finns risken/chansen att han kommer springa ifrån i poängligan.

Nu sömn!

Inga julklappar

Har idag fått höra att min brorson Samuel vid flera tillfällen när han var på en Iksumatch pekade på domaren Jocke Hagy och sa nöjt "Nisse". Inget ont om Hagy, men det blir nog inga julklappar för Samuel från min sida i alla fall...

*****

Simon Larsson hävdar att han var FIFA-kungen och förvisso vann han mot Oskar medans jag var där. Men kungstatusen måste han fixat sig efter jag for isåfall.

*****

Nu ska jag Sveriges fotbollsherrar när dom förhoppningsvis tar tre poäng mot Danmark. Jag tror på en tråkig match och 1-0 till Sverige, men Schweden får gärna prestera mer!

Har nött ut lagkompisar ikväll

Fredagskvällen har spenderats med diverse lagkompisar i innebandyn. Först middag med Tobias Holmström, Simon Larsson och Per Nilsson. Vi satt på Svanen och lyssnade på kärleksfulla ballader och åt oss mätta.

Efter middagen drog jag till tvillingarna Röring och fick med mig Tobbe också. Eftersom jag inte själv har TV4 sport så måste man ju snylta in sig hos nån annan när det är match. Tror det är tredje eller fjärde gången jag snyltar hos Rörings nu. haha

Kvällen avslutades med tv-spel tillsammans med Tobbe, Simon, Pelle och Oskar Larsson. Inte för att jag själv spelade, men de andra levererade. Trots stryk i sista matchen skulle jag nog utnämna Oskar till kvällens FIFA-kung, i alla fall så länge jag var kvar.

*****

Har lovat Röringarna minst kavaj i båset på söndagsmatchen. Hoppas Jonas Holmström kan lova dom något liknande.

*****

Dop i morgon. Dock inte för något av mina egna barn.

*****

Jag tror att Sverige vinner en riktigt tråkig fotbollsmatch i morgonkväll med 1-0. Vinst är det viktigaste i alla fall.

Hej Lycksele

Jobb i Lycksele igår och det känns ju som jag mer eller mindre som jag borde flytta dit nu. Eller vad fan? Lycksele är ju ett ställe jag lärde mig hata förut. Ett motstånd där det alltid blev slagsmål när man spelade hockey, i och för sig var vi väl förmodligen samma spelare som sökte upp varandra hela tiden.

Flytta dit kan jag nog lova att jag aldrig kommer göra...

*****

I helgen möter vi Holmsund City, som vi i början av säsongen mötte i en träningsmatch. Vi vann då, så dom är förmodligen revanschsugna. Vi har en del spelare som inte hunnit möta Holmsund. Så bland annat Jonny Granström, Thobias Löfgren, Nicke Andersson och Simon Larsson får hjälpa oss nu mot hungriga City.

*****

Läste en otroligt rolig nyhet i vårt "interna" forum nu på morgonen och vill i bloggen göra en hälsning riktad mot mina lagkompisar att logga in där.

*****

Jag gjorde en poäng mot Holmsund senast och var inbladad i nån grinig tekning. Förväntad speltid denna match torde väl vara cirka 0 minuter om inte massa spelare viker ner sig vill säga.

Gurgel

Hemma igen från Stockholm och det kan summeras som en lyckad resa.

*****

Tyvärr fortsatte vi i herrlaget att kryssa vidare i serien och har nu två raka oavgjorda.

*****

Umeå Citys herrar förlorade mot Helsingborg och i liveuppdateringen stod det att City såg ut som att de var rädda för att bli smittade av svininfluensan eller något dylikt då de inte gick in i närkampsspelet. De kanske visste att Helsingborg åkte med samma flyg som en man som hostade likt en tbc-smittad...

*****

Nu ska jag se vår match från helgen på video!

Am I god?

På plats i Stockholm för att se NHL. Känns jävligt kul.
Något som känns mindre kul är att jag missar vår innebandymatch i helgen, men resa är ju min andra stora drog så det får väl anses som i godkänt rent egoistiskt.

*****

Vi möter Sandåkern/2 i morgon och deras tränare sa "bra" när han fick veta att jag inte skulle spela. Jag har några teorier om det:
* Han har förväxlat mig med Lars Vilhelmsson?
* Han tror att jag är en riktig trollkarl på innebandyplan?
* Han ser att skaderisken för hans spelare minskar utan min närvaro?
* Jag är en grym innebandyspelare?