Mer film

Gårdagens filmtips blev som sagt "LA Confidential" och efter en rätt hyfsat intensiv biosommar från min sida så måste jag säga att dagens tips blir "Batman - The Dark Night". En jävulskt mörk historia (vilket inte är negativt direkt i min värld) och bra skådespelarinsatser. Sedan brukar ju Christopher Nolans filmer vara sjukt snygga, så även denna. Jag rekomenderar den och ger den 8/10 (på gränsen till 9). Även om jag egentligen föredar Christian Bale i "The Prestige", en av mina verkliga favoriter på senare år.

*****

Jag gillar för övrigt min avslappnade stil i bakgrunden på bilden som finns i nyheten om Magnus Larsson:



*****

Appropå Batmanfilmer så har jag som den nördiga IMDB-människan jag är gett de andra filmerna följande betyg:
"Batman" (1989) - 7/10
"Batman Returns" (1992) - 6/10
"Batman Forever" (1995) - 6/10
"Batman & Robin" (1997) - 4/10
"Batman Begins" (2005) - 8/10

*****

För övrigt var ett av mina favoritprogram när jag var liten den otecknade serien av Läderlappen som hade ett ruskigt medryckande ledmotiv.

*****

Nu väntar käk innan jag ska ta Östvallen med storm och förhoppningsvis sätta in nån skön glidtackling i det blöta gräset. Om inte åska och blixtrar sätter stopp för oss - nyss gick i alla fall brandlarmet.

På återseende.

Comeback

Jag gör en liten smygcomeback här i bloggen innan det offentliggörs på hemsidan att jag börjat blogga igen. Man vill ju inte svika sina trogna besökare (som förmodligen går att räkna på en hand) brorsan, Thobbe L och nån till stackare. Jag kunde tydligen inte hålla mig längre, men bloggsemestern har varit skön och förhoppningsvis innebär det att jag är taggad för att blogga ytterligare en säsong.

*****

Robert Lövgren och Magnus Larsson till Sandåkern. När de plockat ut sitt drömlag i Vindeln med spelare som de själva lirat med så har båda valt backparet Magnus Norqvist-Andreas Eklund. Kan man rent sträcka sig och säga att det är världens bästa innebandybackar?

*****

Vi är erbjudna att möta Strand i träningsmatch under augusti och det låter väl trevligt? Lite hett "derby" mot ett Vännäslag kan ju inte slå fel, även om det riktiga derbyt under säsongen blir när vi möter en av världsbackarna i form av Magnus Norqvist i Vännäs. Han låter däremot meddela att han är långt ifrån toppform. Men jag tror bara han försöker tona förväntningarna på sig själv i Vännäs.

*****

Återvänder till jobbet på måndag efter fyra veckors semester och jag kan väl inte påstå att jag känner mig så superladdad. Men jag tror att semestern hade känts lika snabb även om jag haft tio veckor.

*****

På SVT2 visas just nu den grymt underbara filmen "
LA Confidential". Tyvärr saknar SVT texten vilket förmodligen har inneburit att man tappat 90% av den tänkta publiken. Jag ger den i alla fall 10/10, så ta chansen och se en av mina favoriter Kevin Spacey i en jäkla bra film någon gång. Det är mitt filmtips för dagen, sedan avgör ni själv hur ni får tag i filmen.

*****

Jonas Holmström kommer att göra comeback i Vindelns fotbollslag på söndag sägs det. Jag har redan fyra seriematcher i bagaget. Hursomhelst kommer han inte få låna bollen av mig på söndag. Som det stora egot jag är kommer jag göra allt jag kan för att ta upp jakten på Thomas "Sjöblom" Sjögren i den interna skytteligan.