Än är dom kvar...

Nu har förbundet/kaptenerna vaknat till liv och lagt ut sin träningstrupp inför SM.
http://www.innebandy.se/templates/page____90109.aspx

Magnus Larsson och Robert Lövgren är fortfarande med i leken och jag vidhåller att dom borde finnas med när den slutgiltiga SM-truppen tas ut också.

*****

Träning/spel igår på Älvbrinken med tolv utespelare och tyvärr bara en målvakt. Ruskigt kul att spela och kul när det blir lite dueller, men tyvärr tycker jag stundtals det är lite för mycket slamsande.


*****


Ikväll och i morgon blir det Ume Open för hela slanten. Rebellgitarristen ska spela med två band och det känns väl som jag måste vara solidarisk och se dom. Sedan blir det väl Perishers, Mando Diao och lite annat smått och gott. Skulle inte vara otippat om helgen också slutar med att vi komponerat fram nån ny Rebellerna-låt.


Oooops they did it again

SM-truppen för Pojkar 17 skulle tydligen finnas ute på förbundets hemsida under onsdagen. Gör den då det? Nej självklart inte. Känns som att det är rätt många ur laget som surfat in på hemsidan i förhoppning om att se om de tagit sig vidare eller inte. Eller har spelarna insett att det inte är lönt att lyssna på de tomma orden?

Att hålla vad man lovar och publicera sånt här i tid är något kaptenerna/förbundet måste jobba på om man vill få bättre rykte och bli tagen mer på allvar. För tyvärr har det varit så här i på tok för många år.

Spekulationer

Det tog som bekant slut för Dalen i slutspelet i måndags, vilket är tråkigt. Men hade laget varit bättre på att stänga matcher när man leder hade man först och främst hamnat bland de fyra första i serien och fått välja motståndare i högre grad och sedan klarat av slutspelet bättre.

Om jag nu ska spekulera om fortsättningen känns mötet mellan AIK-Täby som det mest öppna. Det kan sluta hur som helst och som så många andra gillar jag inte AIK och hoppas att Täby kan dra det längsta strået. Vilket Täby har full potential för. Jag fattar inte det där snacket även i år att de skulle vara ett skrällag. Var man i final ifjol och har mer eller mindre en bättre trupp i år kan det väl inte vara en skräll att ha tagit sig till semi.

Mötet Warberg-Pixbo känns som att Warberg borde klara av. Men det är klart matchar Pixbo sina stjärnor hårt och låter Daniel Dahl och Henrik Quist till exempel spela sjukt mycket kan Warberg få det tungt. Jag vill hur som helst att Täby ska ta hem finalen och det tror jag man har störst chans att göra mot Pixbo. Därför hoppas jag på en final mellan Täby-Pixbo. Men ska man gå på de flesta experttipsen blir det nog AIK-Warberg i final, vilket känns som en ganska rimlig final.

*****

Robert Lövgren och Magnus Larsson var igår på länslagssamling och jag säger som vanligt, utan att vara helt påläst om alla övriga där, att de borde finnas med i den slutgiltiga truppen. Då kommer nog jag och förhoppningsvis herr Holmström fara ner och kika på killarna i Sundsvall.

Väl där hoppas jag även på ett mysigt Ikea-besök med Jonas Holmström.

Hoppas det inte tar slut ikväll

Ikväll spelar Dalen mot Pixbo och det krävs en vinst för att hålla sig kvar i slutspelet och sedan ytterligare en vinst på bortaplan för att gå vidare. Jag hoppas Dalen klarar det, framförallt för att brorsan verkar odla något slags slutsspelsskägg. Så ur den aspekten hoppas jag verkligen det blir final. haha

*****

Två utebandymatcher i helgen och det är kul att få lite variation i spelet. Framförallt kul att få grisa ännu mer än vanligt, få se offensiv planhalva och eventuellt hänga dit ett eller annat mål. Lunkan dök upp på söndagen också och denna gång presterade han bättre än förra gången. Förberedelser är allt!

Nu ska jag förbereda mig för Dalenmatchen. Det gör jag genom att duscha, städa och äta.

Utebandy ikväll

Ikväll blir det som sagt utebandy 19:00 på Älvbrinken. Hoppas så många som möjligt sluter upp till en hård kanp. Störst press ligger självklart på Johan "Lunkan" Lundqvist som borde vara grymt revanschsugen. Går också rykten om "Illern" kommer dyka upp om det inte vankas påskmiddag i det grymt uppsnackade köket. Han kan bli en riktig joker i leken och hur står han upp i det mer fysiska spelet?

*****

Lyssnade på lite Thåström på morgonen och då vill jag som vanligt fara och se honom live. Vore inte fel med en  varm sommarkväll i Malmö igen med lite Thåström.  Jag tror för övrigt att jag kommer bo i Skåne eller Köpenhamn en vacker dag i framtiden. Men först måste jag göra några säsonger i innebandyn.

Ren

Det blev renstek och renhjärta som jag köpte idag och det tänkte jag avnjuta i helgen. Huruvida det är någon i personalen som kört på en och annan ren och sedan fixar köttet så vet jag inte. Men historien skvallrar om att det blir ruskigt gott med den rökta smaken.

*****

Följer sportradion på jobbet och nås av infon att Dalen leder med 4-2 inför den tredje perioeden mot Pixbo. Vore grymt kul om vi fick se ett avgörande på måndag i Gammliahallen. Vi har biljetterna ordnade och sitter bakom "gästernas" bås. Där får vi förhoppningsvis bevittna en hel del skitsnack, svettlukt, blodstänk och att Bowlarn stöter på någon kvinnlig massör i Pixbo.

Sorterar papper

Sitter här och sorterar bort lite papper som ska till pappersinsamlingen. Jag kan bara konstatera som så många gånger förr att jag har SJUKT MYCKET PAPPER. Förhoppningsvis blir det desto snyggare när jag väl är klar.

*****

Tänkte dock snart fara och se på Rökeriet om det finns något gott kött att köpa. Lite livsnjutargrejer i stil med älghjärta eller hjort (inte Christian). Appropå det hoppas jag Dalen kan besegra Pixbo ikväll så att vi förhoppningsvis kan få se ett avgörande på måndag i Gammliahallen.

Blogg och sömn

Jag tycker jag har haft bra uppdatering på bloggen den senaste tiden och jag hoppas jag kan fortsätta i den stilen. Sedan hoppas jag också att Bowlarn kan vakna upp från sin sömn och ta upp bloggkampen.

*****

Jag vill passa på att tipsa om att de flesta tv-programmen är lätta att somna till. Allt ställs ju i förhållande till hur trött man är. Igår somnade jag till exempel till ett gammalt avsnitt av "High Chaparall".  Eftersom det var på DVD kan man själv välja när det börjar.

I övrigt vill jag tipsa om ett bra blogginlägg

Utebandy på fredag

Det blir utebandy på fredag och nu är bara frågan om vi ska spela på eftermiddagen eller kvällen. Vi får väl se när intresset finns. Klart är i alla fall att vi måste vara ute i god tid så capitano hinner uträtta alla behov han har att göra på hemmaplan så han kan vara med hela tiden.

Så om du läser detta Lunkan - planera ditt liv!

Sportradio

Sitter på fikarasten på jobbet och ikväll är det sportradio som gäller - slutspelsinnebandy och slutspelshockey. Jag måste säga att tiden går mycket snabbare när man kan lyssna på lite sportreferat samtidigt.

*****

En anonym herrlagsmålvakt som jobbar på Jernbolaget ringde tidigare idag och gnällde över att jag inte bloggat om att jag och han var och coachade P96/97 på Laxcupen i Täfteå i lördags. Så nu skriver jag någon rad här så fansen blir nöjd. Vi förlorade våra tre matcher, men i två av dem kunde vi lika gärna vunnit. Laget har aldrig spelat någon match tidigare och det var riktigt imponerande att se vad de presterade. Visst lyste vår orutin igenom ibland, men det finns mycket glädje och framtid där. Jag tror att alla spelarna hade lika kul som vi ledare trots förlusterna.

*****

Gamle herrlagsmålvakten Billy Olovsson-Lindberg dök upp som domare där på cupen också. Känns skönt att han äntligen hittat sin nivå som domare, liksom att jag hittat min nivå som coach.

*****

Nu ska jag spana in vad dalenfans.se skriver om Dalens match. Ledning 5-1 sägs det.

Kvalhelg

Var igår tillsammans med Vindelnmålvakten Jonas Holmström och såg två kvalmatcher i Umeå. Vi inledde 16:00 med att se Thorengruppen-K4 i Elofssonhallen. Den sporthallen är ju inte direkt anpassad för att publiken ska kunna se. Tycker det är beklämmande hur dåliga läktarna är på många idrottshallar (inklusive Fritidscentrum). Som åskådare ska man kunna se hela planen, men Fritidscentrum är ändå många klassar bättre än Elofssonhallen.

Matchen då? K4 vann den ganska övertygande och jag tror Thorengruppen kommer att få en tuff bortaresa och därmed missa uppflyttning. Något som inte höll klassen var målvaktsspelet, varken i Thorengruppen eller K4, och det kändes som varje skott nästan gick in.

*****

Sedan vidare mot Gammlia för att se Sandåkern möta Härnösand. Vi missade inledningen och kom när Sandåkern ledde med 1-0. SSK hade väl sedan inga problem att behålla sin ledning och vann till slut ganska betryggande. Men det känns som det är bra att ha med sig några måls försprång när man åker till Härnösand. Gästerna spelade lite mer Hawaii-aktigt och hade en del riktigt bra spelare. Känns som att om SSK får några mål i mot sig på bortaplan kan dom börja svaja rejält. Ledde väl med 7-0 ifjol när man söp bort det i första kvalmatchen och började gnälla efter insläppta mål. Sandåkern vann då första matchen, men bara med något mål och sedan förlorade man returen.

*****

RIG:s damer förlorade returen mot Hammarby och missar därmed chansen på att få spela i eliten. Tråkigt för de gamla Vindelnspelarna Anna Algotsson och Jennie Holmgren, men jag tycker inte RIG har något att göra i elitserien ändå så ur innebandysynpunkt i helhet tycker jag det var bra.

Hete Hedman!

På Indexator i Vindeln kunde man nyss se en välpolerad Robert Hedman posera med en "blond pingla" på sparkcykel framför en kamera. Huruvida Robert kommer lägga klubban på hyllan helt för att arbeta som modell är dock oklart. Förhoppningsvis kommer en bild dyka upp här när det publiceras. Eller var det för privat bruk?

Larsson och Lövgren kvar i leken

Magnus Larsson och Robert Lövgren är båda kallade till en zonträff med länslaget. Det innebär att de fortfarande har chansen att ta sig till den slutgiltiga SM-truppen för pojkar 17 och det är inte så många spelare kvar nu. Jag vidhåller att både har ruskigt stor chans att ta sig med. Larsson som för övrigt missade P15-länslaget på grund av utlandsresa tror jag nu kommer att få spela med pojkar 17, trots att han är ett år yngre än många.

*****

Såg AIK-Falun igår på tv och det blev väl inte riktigt som jag tänkt mig. Visst hettade det till i slutet och i vissa lägen, men jag vill ha mer känslor än så. För övrigt var det ju spännande att se AIK:s landslagsfemma stå och backa hem till halvplan och låta Falunbackarna rulla fram och tillbaka i typ en och en halv minut tills det var dags för byte. Vet inte riktigt varför AIK hade sådan respekt och jag tror resultatet hade blivit lite bättre om de tryckt på.

*****

Den gamle hetlevrade målvakten Andreas Olsson (numera sportchef i Falun) satt för övrigt ombytt på bänken, då förstamålisen Erik Ställ blivit sjuk. Är det bara jag som ser vissa likheter i temperament mellan han och Vindelns herrmålvakt? Där har det ju också runnit över ibland. Men som sagt; det kan vara kul med lite känslor.


*****


På söndag blir det nog att se både Thorengruppen och Sandåkern spela kvalspel. Thorengruppen har väl det tuffare motståndet och Sandåkern har ju en historia av att inte ha skallen nog att leda med nästan tvåsiffrigt i en kvalmatch. Dom har väl rensat bort det mesta av skiten som inte kunde klara av att släppa in mål, men tendenserna finns där fortfarande tycker jag.


Men jag tror att SSK klarar kvalet upp. Allt annat vore FIASKO! Thorengruppen däremot tror jag får det tuffare. Återstår att se på söndag hur första matchen blir för lagen.


Fotbollskoll

Fick hem en tidning i veckan med olika fotbollsprylar och  på adresslappen bak stod det att jag tillhörde Hås. Känns skönt att man fortfarande är ihågkommen i kommunens bästa fotbollslag. Annars är jag väl mest ihågkommen där efter att jag skickade en spelare på sjukskrivning efter en närkamp på träning.

Hås FF innebär "finrummet" med profiler som Tobias Holmström. Hans bror Jonas återfinns på "fotbollens bakgård" i division VI västra och vad sägs om deras motståndare i serien i år:
* Adak
* Malgovik
* Sorsele/Blattnicksele
* Åmliden
* Åsele

Har dom haft svårt att få ihop lag tidigare år blir det intressant att se hur det ser ut på säsongens bortamatcher i år. Klart är i alla fall att det är ett ruskigt bra tillfälle att bygga ett lag när man får umgås på lite längre bortamatcher. De som spelar får i alla fall en chans att se inlandet lite närmare.

Objektivt

Kommer idag få hem ett nytt objektiv till kameran som jag köpt och jag har enormt höga förväntningar. Förhoppningsvis kan det innebära lite mer actionfyllda innebandybilder på hemsidan bland annat.

*****

Förbundet har äntligen lagt ut information om P15-länslaget på sin hemsida. Nu borde det bara komma ut mer info om P17-länslagen, plus lite info om att en del klubblag i Västerbotten faktiskt spelar kvalspel snart. Men det är klart - ju fler innebandynyheter dom lägger in desto längre ner på sidan kommer ju årets nyhet "namnbytet" att komma. Så jag förstår att dom vill avvakta lite.

*****

Appropå kanslister så har vi nåtts av nyheten att huvudföreningens (VIF) kanslister sa upp sig själva i måndags, men fick dra tillbaka sin uppsägning i tisdags på grund av att facket ogillade den. Än är väl inte sista ordet sagt där antar jag och själv har jag noll koll på vad som händer. Förhoppningsvis blir det bra i slutändan.

Norqvist i Vännäs

Den gamle Vindelnbacken Magnus Norqvist kommer den kommande säsongen att spela i Vännäs hävdar han själv. I och med denna värvning måste Vännäs räknas som seriefavoriter. Eller?

Hursomhelst är det bra för Vännäs att få en sådan bra kille i laget och vem vet om han kan styra upp de halvgriniga medspelarna utan psyke. För min del hade han gärna fått bott i Vindeln istället för Vännäsby och spelat med oss. Frågan kvarstår dock om han kommer hyllas som hjälte eller mottas som en judas när de besöker Vindeln.

Heta på marknaden?

Heta övergångsrykten.

Jag säger bara att det är ju inte första gången dessa två Vindelnspelares namn nämns i samma mening som UIK.

Kännt

Dom som läst Bowlarns blogg, det vill säga alla kvinnor, har säkert noterat att vi varit och sett dansbandsgruppen Kent i Övik. Bandet gjorde en helt okej spelning och det är tredje gången jag ser Kent. Den här gången hade man också med sig ett ganska halvtaskigt förband i mina öron, vilket stärkte Kents aktier förstås.

*****

En del lirare från herrlaget+Bowlarn (ständigt denne Bowlare) spelade utebandy i fredags. Lagkapten Lundqvist var väl den som imponerade mest som vanligt. I sin roll som lagkapten är han van att se efter alla andra spelare, vilket ibland gör att han glömmer bort att ta hand om sig själv. Den här kvällen kostade det en lite tidigare hemresa, men nöden har väl ingen lag sägs det.

*****

Var och såg Vindelngruppen Ahead i lördags och dom kammade hem musiktävlingen och representerar nu Västerbotten i Musik Direkt-tävlingen. Mycket imponerande! Dom öste på bra och själv provade jag på att ta lite konsertfoton. Noterbart är att jag var tvungen att köpa två biljetter, eftersom jag glömde min första på hemmaplan. Men det var det helt klart värt när Ahead bjöd upp och levererade.


Avdelning: STOPPA PRESSARNA!

Avdelning: STOPPA PRESSARNA!

På begäran

Var någon, kanske Per Nilsson, eller någon annan som ville ha en utläggning om Vindelns målvaktssituation. Det kan hon/han/det få:

Jonas Holmström har de senaste två åren varit given förstamålvakt, men både klubben och Jonas (tror jag) hoppas nog att någon hungrig junior peter honom snart. Då kan han istället försöka förmedla sina kunskaper, något jag tror han tycker är minst lika roligt.

Målvakter i Umeå

Ny rast - nytt inlägg.

Tänkte härmed avhandla min åsikt om Umeås målvakter på högre nivå. Johan Rehn är mina ögon Umeås bästa målvakt och jag ingen aning om vad han sitter på för eventuellt kontrakt. Men enligt min åsikt skulle han vara nummer ett vare sig han spelade i Umeå City eller IBK Dalen. Blir intressant att se hur han gör den kommande säsongen.

Fredrik Hörnqvist som är given förstamålis i Dalen är på tok för ojämn om folk frågar mig. I sina bästa stunder är han superb och i sina mindre bra stunder är han....ja....inte så bra. Därför tror jag Rehn skulle konkurrera ut honom om han gick Dalen.

För Umeå Citys del tror jag att dom även vill värva hem Erik Ställ som står i Falun. Men jag förstår inte vad han skulle ha för nöja att överge förstaposten i Falun för att bli andrakeeper i City. Såvida inte Rehn lämnar för Dalen förstås. För jag tror City plockar hem målskytten Mats Jonsson och då följer nog Ställ med.

Vore intressant att se Rehn i Dalen, för det är defensivt de sviktat i år och tidigare. Hursomhelst kommer City med Rehn och Ställ bli tvungen att rotera på posten, precis som Rehn och Hörnqvist i Dalen skulle bli tvungna. Blir intressant att se hur det blir med Umeås målvakter den kommande säsongen.

Lite tid över

Har lite tid över nu på lunchen och det ägnar jag åt att skriva ett litet inlägg. Har väl egentligen inte mycket att säga. Men jag kan ju i alla fall skriva att började mina två första meningar i det här inlägget med "har" - lite variation tack! Jag lovar att jag ska skärpa mig.

*****

Läser Båwlaräns blogg att han tror Pittsburgh Penguins kan bli farliga i slutspelet i NHL. Jag är inte beredd att hålla med. Däremot visar Malkin upp en fin form och med Crosby på det kan det bli farligt. Hossa tror jag däremot kommer bli en floppvärvning.

Mitt favoritlag Detroit har ju haft det tungt i slutspelet de senaste åren. Så fort det tuffar till brukar dom väga lite för lätt, men förhoppningsvis kan dom stå upp i årets slutspel. Annars är alltid Ottawa kul att se tycker jag.

*****

Kan tipsa om att Vindelnbandet Ahead med en del daminnebandyprofiler från Vindeln spelar i Umeå på lördag. Tycker faktiskt folk kan ta tummen ur och fara och se dom på en musiktävling där. Dom brukar kunna ösa på!

Förlust mot Obbola

Vi förlorade mot Obbola i söndags med 10-6 och det känns lite tråkigt med tanke på att vi skapade mycket chanser som vi inte förvaltade. Ett lag i motgång brukar ju ha svårt att sitta sina lägen och det såg man idag.  En som satte sina lägen var i alla fall Robert Lövgren som gjorde fyra av lagets mål. Han har ett riktigt bra skott när han väl använder det.

*****

Det känns som att det är bara i Obbola och Sävar man inte har tillgång till hallen en timma innan match. Idag tror hallen öppnades med 45 minuter kvar till match. VÄRDELÖST!

*****

Erik Röring gjorde sin första poäng i A-laget när han spelade fram Robert Lövgren till ett av hans mål. Känns som det blir fler poäng från Erik den kommande säsongen. Han har ju på slutet spelat back, något som han började göra i pojklaget. Och just våra pojklag ska ha en grym eloge för hur de får fram spelare. Utan dessa ledare och lag skulle vi inte kunna spela med våra egna produkter. De två senaste åren har vi enbart haft spelare som bor eller härstammar från kommunen. GRYMT!

*****

Lars Vilhelmsson och Robert Hedman slutade på lika många poäng i den interna poängligan. Lars har gjort fler mål och Hedman har gjort sina poäng på färre matcher. Vem som är den moraliske vinnaren är väl upp till var och en att avgöra, men i statistiken brukar mål räknas före assist.

*****

Pojkar 91 vann mot serieledande IBK Dalen/GUIF idag. Detta gjorde man trots att många "nyckelspelare" återfanns i A-laget. Strålande framtid som sagt och till nästa år tror jag på fler ungdomslag. Vi får allt yngre ungdomslag och det är bra att dom får börja med klubba och boll tidigare.

*****

Jag tror inte vi haft ett domarpar den här säsongen från Umeå där man kunnat känna av vilken nivå de satt. Då har det inte spelat någon roll dessvärre om vi haft bottenskrapet eller de som får blåsa i pipan i högre serier. I mina ögon har vi haft de bästa domarna när vi varit i Övik och Skellefteå. Förhoppningsvis kommer nivån bli bättre och domarna bli mer konsekventa. Sedan är det självklart inte lätt att vara domare.

*****

Ett assist från min klubba i helgen. Gratisassist kan man säga, passade över bollen till Robert Lövgren som sköt från halva plan. Kändes inte otagbart om man säger så. I och med mitt poäng passerar jag min bror i maratonstatistiken. Han må vara superligatränare, men jag har gjort mer poäng i Vindelntröjan. Snacka om att ligga i lä.

Welcome to Vindeln

Dricka skulle inhandlas till maten idag. Först ett besök på HP:s där man möttes av en lapp på dörren "kommer strax". Sedan gick resan vidare mot Bistrobengan (även känd som Refhagen) och där kan man tydligen fortfarande inte handla med betalkort. Trots att han i flera veckors tid sagt "det kommer nästa vecka". Kommer han ens att skaffa en kortläsare?

Så kan det vara när man vill handla i Vindeln. Lite invecklat - men kanske charmigt.

Slutsats: Drick vatten!