Första dagen

Gjorde idag, precis som många andra, min första dag som student denna termin. Det känns väl inte särskilt speciellt med att vara student, med tanke på att jag läst 3 1/2 år innan, men däremot var jag lite förvirrad när jag skulle läsa schemat igår. S311 var självklart Samhällsvetarhuset 311.

Första dagen på idrottsjuridiken innebar enbart en kort introduktion, så jag behövde inte slita ihjäl mig första dagen. Däremot verkar ämnet riktigt intressant, så jag hoppas det blir lärorikt. Den kursansvarige har som mål att vi ska ha nytta av det vi lär oss i idrottsintresset efter kursen. Så VIF-innebandy kanske känner någon nytta av mig i framtiden...

*****

Träning ikväll. Förra måndagen var vi 18 utespelare. Återstår att se vad det blir för uppslutning ikväll...

Byte

Byter i morgon min tillvaro till att bli student. Dock blir det inte under någon längre period, utan jag ska bara läsa en halv termin i ämnet Idrottsjuridik. Personligen hoppas jag att det ska bli riktigt intressant och denna vecka måste jag ställa väckaren tre dagar för Umeå-resa.

*****

Nolia Cup är slutspelad och det blev de två lagen som var förhandstippade som tog hem det hela. Det vill säga IBK Dalen på herrsidan och damcupen vann Iksu.

*****

Åkte på en släng av matförgiftning under lördagseftermiddagen, men inte värre än att jag kunde se de matcher jag planerade att se.

*****

Vindelnlaget på läktaren stärktes under finaldagen upp av tvillingarna Raring som tragiskt nog höll på Thorengruppen i herrfinalen.

*****

Jag må ha blivit matförgiftad, men stackars Bowlarn verkade lida av svininfluensa hela helgen, så nu får man väl det också. Men då blir man väl en erfarenhet rikare...

*****

Efter att ha "genomlidit" två dagar av diverse gruppspel så viker herr och fru Holmström in årorna när det ska börja spelas om pokalerna. Miss i planeringen eller lockade kanske saft och bullar på hemmaplan mer. Dom "skyllde" i alla fall hemresan på förre (?) Vindelnspelaren Robert Lövgren och bloggen ska väl inte vara sämre "SHAME ON YOU!".

*****

Nu ska jag själv skämmas lite, alternativt se ett avsnitt av nån tv-serie innan jag styr min riktning mot sängen för några välförtjänta sekunder av sömn...

"Gunvald"

Såg senaste Beckfilmen, "I stormens öga" ikväll på bio. Jag måste säga att den hade en rätt annan ton än de flesta andra Beckfilmerna. Tyvärr blev den lite för seg och förutsägbar för att kunna nå någon högre höjd. Så den hamnar i samma fack som de andra svenska polisfilmerna, det vill säga en lättsmält film som varken är direkt bra eller dålig.

*****

I morgon börjar finalspelet i Nolia Cup. Synd bara at man inte får ett hett derby mellan Dalen och Umeå City på herrsidan. Det blir till att invänta DM-finalen om man vill se det.

*****

Som många recensenter förmodligen påpekat så skulle senaste Beckfilmen kunnat heta "Gunvald" eller något liknande, eftersom Mikael Persbrandts karaktär Gunvald Larsson är mannen i fokus...

Halvtid

Jag har tagit någon slags halvtidsvila för innebandytittandet idag nu. Dock kommer andra halvlek att vara betydligt längre än första då jag bara sett Granlo-Sandåkern på förmiddagen. En match där SSK lyckades vinna med uddamålet. Däremot tror jag ett mer utvilat Thorengruppen blir för tufft sedan för SSK.

*****

Cupens mest "intressanta" händelse hittills är dock i mina ögon när en Superligaspelare försökte smita in utan att betala inträde och sedan var upprörd när han blev avslöjad.

*****

Herr Holmström har utlovat att han kommer filma lite av någon match i eftermiddag och jag hoppas verkligen att han lägger in ett kommentatorspår när kameran är på "rec".

Mitt eget inköp av kamera kommer dock skjutas upp lite då jag inte orkat grotta in mig i utbudet.

*****

Verkar som vi har på gång en matchprogramskvinna i alla fall till herrmatcherna kommande säsong. Vore grymt om någon tar på sig det. Är riktigt kul med uppdaterade och fräscha matchprogram.


Första Cupdagen avklarad

Min första dag på Nolia Cup är avklarad och det blev tre matcher på läktaren. Det hela kan recenseras med att IBK Dalens två lag tog självklara segrar och Sandåkerns SKs herrlag imponerande spelade 9-9 mot Ersboda SK. ESK som dessutom hade kryddat sitt lag med spelare från superligalaget Umeå City.

*****

VK hade uppmärksammat att Frida Eriksson inte var spelklar såg jag. Tragiskt och komiskt som sagt!

*****

Jag tycker att jag borde ha mer ont i kroppen av de grymt osköna sittplatserna på Gammliahallen, men än finns det ju tid för smärta.


Har förbundet mjuknat?

I utskicket inför serieträffen i år skriver Västerbottens innebandyförbund att man kan få böter om man inte närvarar. Tidigare år tror jag det har stått att man får det. Eftersom jag tror ingen har fått några böter så har dom helt enkelt kommit till insikten att man KAN få det. 

Det är ju bättre att man skriver KAN istället för att skrika ut att det blir böter och sedan inte verkställa några sådana. Men för att komma till rätta med problematiken att inte vissa lag närvarar på serieträffen tror jag nog man hade blivit tvungen att skicka räkningar för många år sedan.

Dagens musiktips: Ramones - Do you remember Rock 'n' roll radio?


Läktarplats

Igår vann Iksus damer mot IBK Dalen med klara 7-2. Men det jag tycker är mest anmärkningsvärt från den matchen är att Frida Eriksson som gick från Dalen till Iksu inte var med på planen.

Enligt en
Iksuhemsida var parterna överrens i slutet av april om en övergång, så varför spelade hon inte då? Jo Iksu har inte på dessa månader fått tummen ur och skrivit på något övergångspapper. För att vara en förening som vunnit SM-guld är man tämligen amatörmässiga på andra ställen än på planen.

Är det då första gången det händer? Nej, naturligtvis har man strulat till det vid fler tillfällen. För något år sedan hade man klantat till det ännu mer och inte skrivit över två nyförvärv till seriepremiären...

Kräftor

Gårdagens föreläsning om ledarskap, alkohol och dylikt var intressant och det blev en del vettiga diskussioner. Efter föreläsningen diskuterade jag och herr Holmström lite marknadsföringsfrågor. Det får väl recenseras som en helt okej kväll.

Ikväll kommer det att bli kräftor till middag. Jag har aldrig ätit kräftor faktiskt, mer än i diverse röror och dylikt. Ikväll blir det alltså en plottrig debut med hela kräftor.

Dämpa abstinensen i helgen

I helgen blir det till att dämpa innebandyabstinensen lite när Nolia-Cup spelas i Umeå. Synd bara att det inte är bättre lag med på herrsidan.

*****

Kommer eventuellt investera i en filmkamera snart, vilket kommer innebära att vi kommer kunna analysera sönder våra matcher och få fullständig statistik om vi fixar någon som filmar.

*****

Ikväll ska jag på en föreläsning om droger. Skulle tippa att det inte handlar så mycket att man får tips om vad som ger en rejäl åktur, utan snarare är hur man ska komma till rätta med problemen. Så det känns ju som en logisk infallsvinkel i ämnet.

En promenadens dag

Inledde dagen med promenad runt älven med fröken Mattsson och bara för ett tag sedan ringde Emil & Ebba och ville göra samma sak. Så efter lunch blir det ytterligare ett varv. Och med den mängden motion förtjänar jag lite IM:s mat, eller i alla fall tycker jag det själv.

Lunchen kommer avnjutas med Jonas som fällde kommentaren "det finns ju så mycket gott att välja på" innan han rabblade upp halva menyn i ren beslutsångest.

Italiensk afton?


Sekunden senare låg den mörklblå spelaren i straffområdet och trånade efter straff.


Sekunden senare fick den ljusblå spelaren frispark.



Planen i Slipen var fylld av filmare (?) och Hås vann med 4-2.
Tiden stod stilla och Jens Endfors blev placerad som vänsterback.

Fussball oder Floorball

Lördag förmiddag och valet i dag står mellan att se Hås spela fotbollen i Slipen eller se Vindelns innebandydamer spela träningsmatch i VIndeln. En av mina långsamma mittfältsvänner från fjolåret i Vindeln, Jenzen, ryktas vara uttagen i dagens Hås, så det känns nästan som jag måste dit och bevaka hans eventuella succé eller fiasko.

Det som talar emot är ju självklart att matchen spelas i Slipen. Jag tycker att kommunen borde ha nån slags sida på internet där man kan få rapporter hur mycket insekter det är vid fotbollsplanen varje dag.

*****

Simon Larsson har gjort comeback på hemsidan med "Larssons funderingar" och det gillar jag skarpt. Mycket bra läsning och mer kommer.

*****

Nicke Andersson bjöd på ett skönt citat för någon träning sen när han började räkna spelarna som var där och utbrast "fan så här många har vi aldrig varit på en fotbollsträning med Rödå i år". Det är ju bra att vi kan imponera på våra spelare.

*****

Fick nu sms om att Tobbe Holmström akut blivit inkallad till Hås-matchen idag. Antingen driver han med mig eller också får jag se både han och Jenzen. Det mest troliga är ju dock att Jenzen kastat in handduken.

Dagens outfit

Precis som signaturen #92 påpekar har detta blivit en modeblogg numera, så därför har jag fotat mig själv i dagens outfit:


Somliga går utan skor

Jag har ett par skor jag inte riktigt kommer överrens med. Någon som är spekulant?


Höst med tröst?

14 grader och blåsigt väder i mitten av augusti. Varför bor man på ett ställe där hösten börjar redan nu?

Svar: Jag är väl förälskad i Innebandyn i Vindeln.

Hövva!

Led man som Liverpoolsupporter förra helgen så kan jag intyga att man inte var direkt nöjd som Manchester Unitedsupporter igår. Man Utd förlorade mot Burnley och det var länge sedan jag såg ett så slarvigt och ofukuserat United. Igår hade även jag instämt i Jonas Holmströms sågningskör mot Michael Owen, även om hans anledning mest är avundsjuka tror jag, då Owen inte återvänt till Liverpool.

Uniteds manager Alex Ferguson valde att byta ut Anderson, Owen och Brown. Och det gjorde han verkligen helt rätt i. Även om det lika gärna kunde varit Park istället för Anderson också.

Summering av matchen: Skit!

Tvättstugemaffia?

Har som sagt idag haft tvättid och valde den mellan 12:00-16:00. Jag hade inte så mycket att tvätta, men när jag kommer ner nu vid 15:00 så har någon tömt maskinen och stoppat in sin egen tvätt. Tur för mig att jag inte skulle tvätta nåt mer för annars hade jag nog varit kinkig.

Min gissning är att det finns numera någon typ av maffia i huset och jag kommer titta på försiktiga ögon när jag träffar någon i trapphuset. Jag vill inte bli inblandad i någon härva och kommer hålla mig undan alla suspekta affärer som eventuellt kommer erbjudas.

På förmiddagen har jag hittills...

...varit på Bil&Traktor för att fixa blinkers fram på bilen.
...letat min kalender.
...pratat skytte i telefon.
...bokat tvättid.
...spillt mellanmjölk på höger vad.
...hittat min kalender.
...kommit på att jag hade bokat tvättid.

Minns söndagen med glädje

Det är fortfarande med glädjande känslor jag kan titta tillbaka på söndagen. Den innehöll nämligen en skön trippel, eller vad sägs om:
* Manchester United 3 poäng
* Dalen vann Tjeck-Open
* Liverpool 0 poäng

*****

Jag och Mr. MVP 2008/2009, även känd som Tobias Holmström, gick i lördags till ett matställe i Vindeln. När Tobias beställt säger restaurangägaren något i stil med "du måste variera dig", varpå Tobbe ändrar sin beställning. Vet inte vad det säger om lillebror Holmströms personlighet, men han kommenterade det hela själv med orden "han har en poäng".

*****

Storebror Holmström var självklart bitter när Liverpool inkasserade noll poäng. Men till skillnad från många andra andra fans i idrott säger han ju i alla fall "vi förlorade". Annars brukar ju många säga "vi vann" och "dom förlorade". Han är med andra ord ingen medgångssupporter bara?

*****'

Nu ska jag ta och peta i mig nån slags frukost innan Marcus "Bowlarn" Gunnarsson plockar upp mig och visar mig Umeås nöjesliv!


Så här tacklar man en förlust


Dalen i final

IBK Dalens herrlag spelar idag final i Tjeck-Open. Rätt imponerande faktiskt tycker jag, även om det förstås är en försäsongsturnering. Laget har gjort en del riktigt bra prestationer och jag hoppas man kan knipa segern också. Kul att se spelare som till exempel Peter Löfgren och Peter Grönroos göra bra insatser mot tufft motstånd.

*****

Sitter och ser IFK Göteborg-Helsingborg på canal+ och Göteborg har bjudit på två fina mål.

*****

Blir nog multiupplägget med att se både Manchester United-matchen och IBK Dalens finalmatch. Lite som ett Olearys fast med mindre popcorn och alkohol.

Hattrick-hjälte!?

Gårdagen gick kempegrejt så förhoppningsvis kommer den som är intresserad av Rebellerna att kunna ta del av lite musik framöver.

Lunchen med Nyman var inte fy skam den heller. Ägg, räkor och majonäs på Catarinas slår ju faktiskt aldrig fel.

*****

Har på förmiddagen suttit och kikat på Dalens försäsongsmatch över internet. Tre mål av Anton Ermling imponerar, men tyvärr lyckades jag inte se hela matchen. Dock ny chans när Umeålaget på nytt matcher idag 16:00.

Träff med hemlös

Onsdag kommer för mig att innebära två intressanta möten. Först ska jag träffa en gammal klasskompis och luncha med honom. Sedan på kvällen så ska jag och Rebellbasisten mastra lite musik vi spelade in förra sommaren. Vi jobbar i rasande fart må jag säga...

För övrigt tål det att sägas hur många gånger som helst att Rebellbasisten en gång i tiden hade en uppvärmningströja i innebandyn med texten "Hemlös" på ryggen.


I natt jag drömde...

I natt drömde jag att en spelare lämnade in en reseräkning på 14 000 kronor. Kan inte minnas när jag hade en mardröm senast och denna torde nog vara en av de mer underliga...

Det roligaste med att vara programledare


Abstinens

Jag känner att det var på tok för länge sedan jag var och såg en innebandymatch. Lösningen är kanske helt enkelt att fara ner till Umeå och se någon träningsmatch. Annars får jag invänta Nolia-cup som är i slutet av denna månad.

*****

Sandåkernbacken Peter Grönroos får följa med Dalen till Tjeckien. Bara att invänta och se hur många "tittfinter" det blir från hans sida. Jag skulle också vilja se Niklas Blomberg prova på spel i Dalen. Det känns som en målskytt som även kan lyckas i högre sammanhang.

*****

Först förlorade Manchester United igår och sedan krashade ett sparat spel i FM för Robert Lövgren. En tung dag för honom, så vi får hoppas att han har större lycka på kvällens träning.

Dagens musiktips: Broder Daniel - When we were winning


Gått på pumpen

En fågel viskade i mitt öra att bensinen tog slut idag på OKQ8 i Vindeln. Affischnamnet på macken Marcus "Bowlarn" Gunnarsson har semester.
Teori: Detta är en ny typ av situation när någon "tar med sig jobbet hem"
Lösning: Lämna tillbaka bensinen Bowlarn!

Pressrelease

Härmed kan meddelas att den vita faran, inte mitt smeknamn på stranden utan en bil, genomgick besiktning och kommer därmed överleva ytterligare två år till.
- När den gick igenom den obligatoriska kontrollen kändes det naturligt att förlänga avtalet ytterligare två säsonger. Den är en trotjänare och sådana ska premieras. Det är lite småskavanker, men efter lite rehab ska det inte vara några problem, säger en nöjd förare.

Framtid

Sitter och laddar för att bli slagen i lite tennis av Toby Sjoogreen. Men jag hoppas i alla fall att jag tar fler game än tidigare, så jag har någon slags utvecklingskurva.

*****

Jag var inne på Svenska filminsitutets hemsida idag och insåg att det ska spelas in filmer om Skärgårdsdoktorn och en uppföljare till Jägarna. Det kan ju bli riktigt intressant om dom görs bra.

*****

Pratade med Rebellgitarristen igår när han satt på flygplan mellan New York och Los Angeles. Att kunna surfa på ett flygplan kom vi båda fram till att det var jävligt "framtid".

*****

Nicke Andersson var förbi på ett möte med jag och herr Holmström efter träningen igår. Denna gång fick han dock inte se "Gökboet".

Onyttig middag

Igår bestämde jag och herr Holmström oss för att fara och kolla när Tobbe Holmström sommarjobbade som fotograf till Hås hemsida. Hans alster återfinns här.

Matchen vann Hås med 1-0 efter att David Granström blivit fälld och Jonny Granström sedan prickat in målet på straff. Vi får hoppas att dom levererar även i innebandyn.

*****

Efter fotbollen åt jag onyttig middag tillsammans med Putte Johansson och "dussinliraren" Nils Lundberg. En del sköna innebandyanekdoter kom till ytan eller vad sägs om när den gamle stormålvakten Mattias Olofsson lyckades falla på 100 meter löpning. Han lutade sig för mycket framåt. Torde vara rätt ensam om den bedriften.

*****

Kvällen avslutades sedan i Umeå där jag umgicks med en av tre långsamma innermittfältare från Vindelns fotbollslag förra säsongen.

En trevlig dag helt enkelt!

Vad Simon förmodligen skulle sagt

Simon Larsson är som sagt klar för oss den kommande säsongen. Mycket trevligt förstås! Jag och herr Holmström satt och spånade hur kul det skulle vara om Simon uttalade sig som Zlatan gjorde när han skrev på för Barcelona. Zlatan sa då:
"Mina två största ögonblick tidigare var när mina två barn föddes. Det här är det tredje största ögonblicket i mitt liv.
"

Vi tror att Simons version hade blivit:
"Mina två största ögonblick tidigare var när mina två systrar föddes. Det här är det tredje största ögonblicket i mitt liv."