Ligacupen dag #2

Dag två på Ligacupen är avslutad och det slutade med en oavgjord match mellan Umeå City och Övik, samt en säker seger för Dalen mot Västerås. I och med detta får även matchen mellan Övik och Västerås ett visst värde i morgon och det är ju bra för spänningen. För rent spontant känns det inte som en match som lockar storpublik, trots att man hör Öviksfansen på läktaren.

*****

Publiksiffrorna kan ju inte vara nåt man är direkt nöjd med under Ligacupen i Umeå. Läktarna har gapat rätt tomt och man får ju hoppas att i alla fall Dalen-Umeå City ska dra folk. Ska man bygga upp en derbykänsla på allvar mellan lagen måste man också fylla hallen.

*****

Jag gillar att arrangörerna har gjort ett programblad, även om det bara innehåller laguppställningar. Men det minsta man kan kräva då är väl att laguppställningarna stämmer. Öviks laguppställning är från fjolårets och liknar mest någon slags lek i stil med "finn tio fel".

*****

Matte Lövgren lämnade läktaren idag för att istället fara och gymma. Säger det något om underhållningen eller är det bara ett faktum att det kostar att ligga på topp?

*****

Vindelnmålvakten Jonas Holmströms facit på läktaren idag blev en fångad boll, samt en som smet förbi. Detta kan jämföras med försäsongen ifjol när han blev prickad i skallen på läktaren.

*****

Jag hoppas på ett riktigt hett derby i morgon med många heta dueller mellan Dalens #27 Dark Müsli och Citys #33 (om han nu spelar). Jag räknar med att Dalen spelar med stort hjärta efter fiaskot i DM-finalen.

*****

Målvaktsspelet hos Umeålagen har inte imponerat på mig. Dalens Fredrik Hörnqvist är darrig och City som testat både Erik Ställ och John Edström hittills har inte heller imponerat. I morgon vill jag se Martin Rudeström i Dalens mål. Jag har aldrig fått se vad han går för.

För övrigt tror jag Citysupportrarna kommer märka hur mycket man saknar Johan Rehn. Min gissning är att Erik Ställ inte kommer palla pressen i Superligan i år, trots succén i Falun ifjol. Backuppsättningen är inte riktigt densamma i City som i Falun heller.

*****

Såg den nya Arnfilmen ikväll på bio och den var väl helt okej. Kul med lite påkostad svensk film. For för övrigt dit med en gammal journalistklasskompis som i år gett sig in på författarkarriären.

*****

Mitt tips är att Dalen vinner mot City med 7-3. I övrigt hoppas jag på minst två matchstraff!

Adjö!

Ligacupen dag #1

Har spenderat kvällen med att se Ligacupen i innebandy i Umeå. Första matchen slutade med vinst för Dalen med 15-0 mot Övik. Ingen höjdarmatch förstås. Den andra matchen var mellan Umeå City och Västerås, där City vann med 7-5. Roligare att se den andra matchen även om allt känns som en uppladdning inför matchen mellan Dalen och City på söndag.

*****

Vindelntruppen på läktaren bestod av undertecknad, Johan Röring, Erik Röring, Jonas Holmström, Marcus "Bowlarn" Gunnarsson och Mattias Lövgren.

*****

Anton Samuelsson i Dalen tvingades kliva av efter en period då hans puls gått upp kraftigt. Förklaringen antogs vara att han ätit nån slags energikaka i pausen. Håll fingrarna borta från kakburken!

*****

När Mats Jonsson i Umeå City gjorde mål, så spelades Peder Bodéns måljingel i högtalarna.

*****

#27 Dark Müsli i Dalen ville "plocka" en Öviksspelare.

*****

Man får höra mycket kul när man sitter bakom båsen på matcherna. Den platsen tillsammans med en plats på kortsidan är mina heta val när det gäller att se innebandy på Gammlia.

*****

Frågan är hur mycket Jonas Holmström och framförallt Marcus "Bowlarn" Gunnarsson hann se av det som hände på planen. De verkade mest upptagna med att snacka med folk på läktaren.

*****

Nya matcher i morgon. Frågan är vilken laguppställning Vindeln ställer upp med på läktaren?


Armhävningar

Här kommer lite armhävningsbilder från träningen i veckan. På första bilden gör en Vindelnback armhävningar på en arm. På den andra bilden så gör en Vindelnmålvakt armhävningar med klapp. Även om det mest ser ut som att han faller handlöst från taket och sekunden senare bryter bägge handlederna. Lyckligtvis varken föll han eller bröt några handleder.





Uppdatering

I veckan har vi haft två stycken innebandypass, med skiftande kvalitet om jag får säga mitt. Men det är ju nu vi har möjlighet att ha lite sämre dagar. Då toppar vi formen i serien istället.

*****

Det kommer mest troligt att bli en träningsmatch mot Strand inom en snar framtid. Kommer bli kul att se vart vi står och sedan få ett svar om ens "hårda" sommarträning gett något.

*****

Till helgen blir det Ligacupmatcher i Umeå och jag har bokat in mig på hotell Mollstråket redan. Det är inte ofta man får bo på hotell där det samtidigt renoveras i badrummet. Min "bortamatch" ger mig också ett bra tillfälle att se vad min nya bärbara dator går för.

*****

Jag och "Bowlarn" är nära nu att boka en riktig drömresa till en annan kontinent.

*****

Inte mycket mål från Tobbe Holmström igår. Antingen hade storebror Jonas mutat honom att inte göra så många mål eller också har alla glasstalrikar börja sabba den annars goda formen hos lillebror. Inga mål från mig heller i och för sig, men vad har man för förväntningar där?

*****

En ny ung spelare i laget spydde på träningen i måndags och förra veckan klev en annan av med spykänslor efter fysträning. Berodde det på en hårda pass eller på magsjukdomar?

Helgen

Har sedan i torsdags hunnit med följande:
* Slumpmässigt stött ihop och ätit lunch med en barndomskompis som flyttat upp till Umeå från Stockholm.
* Tränat innebandy på fredagkväll.
* Varit på innebandycup i Skellefteå på lördagen.
* Ätit god mat i en stuga utanför Skellefteå.
* Åkt buss till metropolen Adak.
* Spelat fotboll och bara fått med oss en poäng hem.
* Pratat innebandy med Jonas Holmström.
* Sett Malå city på nära håll.
* Börjat se slutet på säsongens fotbollskarriär.

Jörgen Persson till semi

Satt nyss och såg pingisen när 42-årige Jörgen Persson tog sig till OS-semi. Ingen dålig bedrift det! Man fick ju känslan av att det var som förr när han gick fram vid bordet. Men vilket nostalgi-OS det skulle ha blivit om även J-O Waldner, "Äpplet" och de andra varit med. Sverige kanske fyllde sin gamlingkvot genom att ha med Persson. Nu blir det i alla fall att följa hans äventyr i semin.

*****

Vi hade ju pingisbord hemma när jag var liten, men jag snappade aldrig upp det där riktigt. Brorsan däremot var ju vass i pingis om jag inte minns fel. Jag har i alla fall många minnen när man i barndomen varit på massa pingistävlingar när brorsan spelade. Och om jag inte minns fel så var även Johan Lundqvist i samma sits att han följde med och såg sina syskon spela.

Sen filmkväll

Eftersom jag har jobbat eftermiddag så har jag nu helg efter fyra kvällars hårt slit! Detta ska nu firas med en filmkväll tillsammans med kusin "Snygg-Lars". För övrigt tror jag helgen kommer gå i sportens tecken för en gångs skull.
Fredag: Innebandyträning
Lördag: Se innebandycup i Skellefteå
Söndag: Fotbollsmatch om jag blir uttagen.

Däremellan ska jag väl hinna spela lite tramporgel som vanligt.

Tjo tjim!

Pensionärsvarning

Var ute 8:45 för att handla i morse, men jag hade ju uppenbarligen inte koll på att Konsum öppnar först 9:00. Lite pensionärsvarning att vara utanför affären på en vardag innan den öppnar på morgonen, men jag ser det som en ny erfarenhet.

*****

Drömde i natt om att jag drack kaffe av någon skum anledning. Eftersom jag aldrig dricker kaffe i mitt vakna liv så ställer jag mig självklart frågan om det verkligen är något jag trånar efter, eller om jag ska tolka det som någon slags mardröm.

*****

Nu blir det färska tekakor från bageriet med ost, skinka och dallassallad. Till det lite god Brämhultsjuice med smak av jordgubb och lime.
Tobbe Holmström njuter av livet med en glasstalrik i händerna efter träningarna. Detta kanske är mitt sätt att njuta?

Störningsmoment i höjdhoppet

Lyssnade idag på höjdhopp i mina hörlurar på jobbet och just när det skulle avgöras om Stefan Holm skulle hålla sig kvar i tävlingen kom några förmän för att prata om en rutin på jobbet. Jag bjöd på en snygg tankepaus när jag fick en fråga, samtidigt som jag lyssnade om Holm tog sig över 2,36m i sista hoppet.

Tråkigt nog rev Holm och kanske berodde det på störningen på Indexator. Jag måste för övrigt säga att jag kommit in i OS mer och mer ju längre det lidit. I början såg jag inget alls, men nu håller jag mig uppdaterad.

*****

Två och en halvtimme kvar på jobbet. Sedan bär det hem för att kanske gå en promenad och sedan plocka ihop lite i lägenheten. Rykten säger nämligen att någon från Franklins Fastigheter ska kolla till den så kallade vattenskadan i köket.

IM's-sågningen

Var igår, tillsammans med Simon Larsson, Mattias Lövgren, Lars Vilhelmsson och hans kompis, och såg Dalens herrar möta Ersboda SK. Ingen höjdarmatch dessvärre, men det kanske man inte kunde vänta sig heller. Hursomhelst alltid lite roligt att se innebandy.

Efter matchen gick resan vidare mot Vindeln där jag, Simon och Mattias skulle se Manchester United-Newcastle United på tv. Magarna skrek och mat skulle inhandlas till matchen. Valet blev IM's eftersom Mattias fått ett presentkort i födelsedagspresent av IM's största sponsor. Väl på plats så blev Mattias sågad av några innebandysupporters.

Inte lätt att vara en offentlig person som Mattias i heta innebandyvindeln.

Bröllop igår

Igår gjorde jag debut i bröllopsvärlden. Det var dock precis som jag påpekat tidigare inte jag som skulle gifta mig, utan en kusin. Så jag "Snygg-Lars" Vilhelmsson och de andra släktingarna intog Umeå stadskyrka med storm och fortsatte sedan ute i Norrmjöle.

Nu väntar innebandy i Umeå mellan IBK Dalen-Ersboda SK. Förväntad Vindelntrupp: Jag, "Snygg-Lars" Vilhelmsson och Simon Larsson. Någon joker kan dyka upp också.

*****

Frågan är om jag någon gång kommer komma närmare Bettnässand än igår?

En klassiker

Fick tips av Tobbe Holmström om ett youtubeklipp. Så ta chansen att se Vindelnspelarna 2005/2006 Jonas Holmström, Magnus Norqvist och Marcus Victorsson spela innebandy:



Bra träning igår

Igår genomförde vi en riktigt bra träning där vi hade fokus på försvarsspelet. Många bitar föll på plats och spelarna var heta som kaminer på planen. Rent tempo- och inställningsmässigt slog vi nog också många av fjolårsträningarna. Det känns också riktigt kul att de unga hungriga 93:orna tar för sig ute på planen.

*****

Fotbollsmatch imorgonkväll och frågan är om vi kan frälsa på Östvallen och ta tre poäng av Gunnarn. Den evigt omnämnde killen i denna blogg, Jonas Holmström, kommer ikväll vila från fotbollsträningen. Frågan är om han då blir uttagen till match på fredag. Jag tycker tränaren ska visa sitt missnöje och pondus genom att bänka stjärnan.

*****

Bröllop på lördag - dock inte mitt eget.

*****

Har denna vecka sett elektrikern och Vindelns Innebandys forward Tobias Holmström här på jobbet på Indexator. Varje dag har han förgyllt min vardag genom att visa sig här och dra kablar (eller vad han nu gör). Jag trodde tidens melodi var trådlöst?

Avdelning seriösa hyresvärdar

Det har som bekant regnat en del i Vindeln de senaste veckorna, vilket ledde till att det började droppa från taket i mitt kök och rinna i väggen för cirka tre veckor sedan. Förra torsdagen var det väl något slags regnrekord i Vindeln vilket gjorde att det på nytt började rinna vatten hos mig. Jag anmälde felet för Franklins Fastigheter första gången för tre veckor och har sedan varit i kontakt med dem ytterligare två gånger om att dom måste komma och kolla till problemet.


Men ingen har synts till! Snacka om att ta allvarligt på vattenskador.


Ingen rubrik

Igårkväll blev det innebandy och det var skönt att få komma igång igen. Tisdagskvällen spenderades med fotbollsträning på Östvallen. Känns inte som jag är i superhet form just nu, men det kommer på fredag när det är hemmamatch.

*****

Bröderna Röring sommarjobbar för närvarande på Indexator och det är ju alltid skönt att få se lite innebandylirare även på dagen. Annars ser man ju mest bara mittfältskollegan i fotbollen Jens Endfors på en sparkcykel.

*****

Avslutar med att slänga in en gammal Placebovideo. Var länge sen jag hörde den, men det är en skön låt:


Floorball tonight!

Ikväll blir det innebandyträning 18:30 på Fritidscentrum. Ska bli riktigt kul att komma igång och röra lite klubba och boll igen. Tjuvlirade lite i lördags så jag vet någorlunda vart jag står form-mässigt.

*****

Har sedan förra inlägget här på bloggen hunnit se Dalens herrar underprestera mot Umeå City och förlora DM-finalen. Umeå City spelade som de skulle som underdogs och backade hem och satsade på kontringar. I Dalen rullade man runt bollen, men ingen verkade vilja ta grovarbetet framför mål. Jag trodde faktiskt City skulle få det tungt i matchen när Dalen spelade på två femmor, men ack så fel jag hade.

*****

Träffade en av Vindelns IF Innebandys gamla styrelsemedlemmar Lasse Lundberg idag. Och hade analyserade att jag måste ligga väldigt dåligt till hos min bror, eftersom han inte värvat mig till Sandåkern. Jag kan bara själv hålla med om att det är beklagligt att inte några klubbar rycker i en sådan kvalitetspelare som mig. haha

*****

Ska bli intressant hur Dalens herrar klarar försvarsspelet i år. En hel del nya och intressanta backar, men jag tror att nyckeln är att #27 Dark Müsli spelar stabilt i år. Gör han det tror jag Dalen kommer vara bra.

Målvaktsposten är ju också förstärkt och det är viktigt att Dalen har lite mer att välja på. När Fredrik Hörnqvist har sina toppar är han riktigt bra, dessvärre kan han sprattla lite väl mycket och släppa in enkla mål också.

Översvämningar

Det har regnat mycket i Vindeln idag vilket bland annat innebar att det började droppa från taket i min lägenhet. Ett problem jag påtalade för några veckor sedan när det också regnade mycket. Men Franklins som jag hyr av verkar inte ta så allvarligt på problemet, så då får dom väl ha lite vatten i taket och väggarna då. Bra reklam för dom är det ju inte i alla fall.

Dessutom blev det översvämning på jobbet ikväll. Vi tvingades pumpa upp vatten ur källaren och tillkalla brandkåren för att bli kvitt allt vatten. Var tydligen riktigt nära att det kunde ha blivit nån elektrisk katastrof. Vad säger el-killen Tobias Holmström om sådan dramatik?

*****

Nytt frukostmöte i morgon med Jonas Holmström och frågan är väl om han vaknar i tid denna gång.

*****

Thobias "Kaaz" Löfgren berättar att han spelat 90 minuter för fotbollslaget Hås. Han har ju själv hävdat att han aldrig skulle göra det, men nu tvingades han ställa upp alltså. Men varken han eller Robert Hedman kunde frälsa laget från skogen och matchen slutade 0-0.

Musik i natten

Har suttit och spelat gitarr och tramporgel ett tag nu (dock inte båda instrumenten samtidigt). Jag lever ett ruskigt övermöblerat liv, men att ha en tramporgel i lägenheten är ju guld värt. Däremot är det nog dags att sova lite nu och tagga inför torsdagens frukostmöte med Jonas Holmström.

Först ska jag dock se klart Rederietavsnittet jag börjat se. Underbar serie!

Födomöten

Hade nyss ett litet lunchmöte med herr Jonas Holmström nere på hotellet. I morgon blir det ett frukostmöte på morgonen där vi ska fortsätta planera/se lite innebandy. Alla som eventuellt blir oroliga för att vi träffas och äter, så är det i alla fall bra att vi äter på hotellet istället för att ta en pizza eller annan snabbmat.

*****

Jag tror jag ska försöka se DM-finalen på fredag. Är ändå ledig så då kan man spendera lite tid i Umeå. Kan vara kul att se hur det första mötet för säsongen mellan Dalen och City slutar.

*****

Herrlaget/pojklaget har några spelare som befinner sig på Floorballcamp i Umeå för närvarande. Ska bli intressant att höra hur det gått för dessa spelare.

Dessa felaktiga rykten

Träffade en innebandyspelare igår som berättade att Vindeln Hockey försökt värva honom till sitt B-lag med bland annat motiveringen "innebandyn kommer inte få något lag". Detta påstående är ju bara skitsnack. Klart att vi kommer få ett lag som tidigare år med Vindelnprodukter i olika åldrar. Vi har inte som ambition att värva utifrån, utan vill helst satsa på spelare som är fostrade i kommunen. De spelare som lämnar i år kommer att ersättas med spelare från ungdomslag, samt äldre spelare så vi får en bra mix i laget.

För övrigt så svarade den tillfrågade innebandyspelaren bland annat "kommer hockeyn att få nåt A-lag då?". Otroligt kul motfråga från honom, även om jag inte vet om den var menad som ett skämt eller inte.

Min hälsning till hockeyledaren som försökte värva innebandyspelaren blir "om några år finns det inte mycket till ungdomslag i hockeyn. Då tror jag de flesta spelar innebandy. Och tänk så mycket tider det kommer finnas i ishallen då till de ryska konståkarna som brukar besöka Vindeln.". Jag har faktiskt en känsla av att jag kommer att ha rätt. Vilken underbar framtid vi går till mötes!

Den Druckne Matrosens Sång

Tänkte ta tillfället i akt och rekomendera denna låt som Thåström spelade på sin sommarturné i år. Det är en Dan Andersson dikt som är tonsatt. "Den druckne matrosens sång" är riktigt bra tycker jag.




Tillbaka på jobbet

Igårkväll gjorde jag första arbetsdagen efter semestern och jag trodde faktiskt det skulle vara mer ångestladdat än det blev. Jag tror att det faktum att jag inleder med en eftermiddagsvecka och får sovmorgon och bara behöver jobba fyra dagar underlättar. Annars är jag ett större fan av förmiddagsveckorna som brukar gå snabbare och som innebär att man kan träna på kvällarna.

*****

Fick höra av Jens Endfors på jobbet att vår gamla hockey- och fotbollstränare hade frågat någon i publiken på fotbollsmatchen i söndags vem den där nummer 18 (Vilhelmsson, himself) var och undrat om det var något nyförvärv. Man har tydligen inte gjort så mycket avtryck tidigare eftersom han inte kände igen mig. Bör tilläggas att jag arbetar på samma företag som min förre tränare.

Men tydligen ska orsaken att han inte kände igen mig ha varit att jag färgat håret. Jag tror dock stenhårt på spåret att jag inte gjort något intryck tidigare.

Bildbevis från Umedalen

Jag och Marcus "Bowlarn" Gunnarsson var som sagt på fotbollsmatch i fredags och såg Umedalens division VI-lag spela. Där återfinns den förre Vindelnprofilen Jimmy Nilsson som agerar tränare och ibland superinhoppare säger rykten. Denna match spelade han dock inte utan coachade "bara". Från andra sidan där vi satt såg han ut som ett litet penntroll så jag blev tvungen att ta fram kameran och zooma in och se om det var ex-keepern.



Tyvärr för Jimpans lag blev det förlust, men de försökte stundtals spela bra fotboll och missade några lägen som borde varit mål.


Seger i fotbollen

Söndag eftermiddag innebar fotbollsmatch mot Sorsele/Blattniksele. Jag var inte med förra mötet, men har fått beskrivet för mig att dom då hade en dålig målvakt. Personligen vet jag inte hur man tog reda på det och kan motivera det när Vindeln förlorade med 8-0 då.

Söndagens match slutade däremot med vinst för Vindeln. 4-1 skrevs slutresultatet och nu har laget nio inspelade poäng i serien. Serieseger och spel i nästa VM är väl det mest logiska nu för oss alla känns det som.

*****

Annars var ju självklart helgens stora fotbollsmatch när, förre Vindelnmålvakten i innebandy, Jimmy Nilssons Umedalen i division VI södra spelade i fredags. Förlust för hans mannar/pojkar/boys blev det däremot. Återkommer med bild från den matchen senare.

*****

"När börjar VI träna?"
Sagt av en anonym spelare i innebandyns herrlag som vägrat lämna besked om sin framtid i klubben hittills, men som lär dyka upp när träningarna börjar.

Nya planer

Jag får ibland infall och bestämmer mig för att vore kul att lära sig något nytt. De senaste tankarna jag haft har varit att lära sig att spela munspel och måla. Så nu har jag köpt ett munspel och en bok om hur man tecknar. Det återstår väl att se om något fastnar.

Mina grannar är ju van att höra mig spela gitarr och tramporgel, så jag antar att de inte blir förvånade när jag börjar ta ton med munspelet. Attraktivt värre att vara granne med mig med andra ord.

Fussball och annat skit

Fotbollsträning torsdagkväll stundtals i ösande regn och bland blixtar. Vi fick avbryta träningen ett tag när det var som värst. Fotboll är ju annars som bäst på en regnig plan då man kan glida fram i jakten på bollen/motståndaren. Nu är det bara att tagga inför söndag då Sorsele väntar på hemmaplan.

*****

Det har inte blivit någon film ikväll, däremot har jag surfat runt och kollat lite olika möjligheter på webbhotell för att göra en Rebellernasida. Satt och snackade med Rebellbasisten Emil Hägglund tidigare ikväll och vi kom fram till att det vore mumma med en riktig hemsida igen till vårt evigt pågående plojprojekt. Tillsvidare kan man ju avnjuta/hata några smakprov på
Rebellernas myspacesida.

*****

På lördag ska vi stå på parkeringen för Jakt&Fiske-mässan i Vindeln. Har för övrigt hört nåt rykte om att man måste betala 40kr i inträde på själva mässan. Hybris om ni frågar mig, men det kanske finns många jaktintresserade människor här omkring som tycker det är värt. Jag tillhör då inte den gruppen.

*****

Jonas Holmström återfanns som back på fotbollens träning. Vart hamnar han i Mats Carlssons egna Real Madrid på söndag?

*****

Lyssnar för övrigt på den tredje Stieg Larsson-boken lite då och då i telefonen när jag vandrar runt. Jag ser fram emot filmerna som kommer att komma, men frågan är hur folk kommer att ta emot filmerna efter all hyllning böckerna fått. Dessutom spelas ju 13 nya Wallanderfilmer in, vilket är great tycker jag. Dessa svenska kriminalfilmer är ju varken bra eller dåliga, men så enkla och hyfsat underhållande när man bara vill se film utan vidare.

*****

Att jag gjort comeback på bloggen måste ju min Jonas sörja, för han är ju omnämnd i mer eller mindre varje inlägg här. Eller också uppskattar han all uppmärksamhet han får. Jag måste ju egentligen bara säga att det är ett tecken på hur händelsefattigt liv jag själv lever när jag sitter och recenserar hans.