Fundering

Vi förlorade på nytt idag. Vi hade ledningen med 2-1, men spelar inte som vi ska tyvärr. Det får till följd att hela laget faller platt och släpper in massas onödiga mål som vi inte kan ta ikapp sen.

Synd att inte Dalens herrar spelar i vår serie. Det hade gynnat oss i vårt behov av poäng. Då kan dom ta en betryggande ledning och sedan avgör vi i slutet av matchen när dom viker ner sig.

Äntligen

Krisen är över. Det krävdes nog bara att jag efter långt sökande ventilerade mina problem här på bloggen.
Hittade den bakom en högtalare till stereon. Så nu kan jag andas ut.


Kris på Storvägen

Dagens I-landsproblem på Storvägen 45B.
Jag hittar inte min dosa till boxern.

Kanske nån dammråtta som sprungit i väg med den.

Comeback

Var länge sedan jag skrev träningsnärvaro på bloggen för alla nördiga fans (eller för min egen skull). Därför gör den funktionen comeback på bloggen ikväll. Kanske för att stanna?

16 utespelare+3 målvakter.
Vi spelade med tre femmor och rehabtränande backen Magnus Larsson var den som fick stå utanför spelet. Dock väldigt kul att se att han är tillbaka i träning efter sin svåra olycka.

Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Nils Vilhelmsson, Olov Englund, Robert Hedman, Johan Röring, Oskar Larsson, Simon Larsson, Roger Hägglund, Robert Lövgren, Tobias Holmström, Lars Vilhelmsson, Sebastian Berg-Sandin, Johannes Svanbäck, Mattias Lövgren, Erik Röring, Niklas Andersson, Magnus Larsson.


Over and out.


Disciplinerat mot Sandåkern

 Vi spelade disciplinerat mot Sandåkern som mest troligt kommer vinna serien. En 2-1 ledning blev 2-2 och sedan drog SSK ifrån i tredje perioden. Tycker dock att vi kunde fått med oss poäng. Hade vi spelat så här i tidigare matcher hade vi vunnit samtliga fyra.

*****

Min gissning är Sandåkern vinner serien och får kvala precis som ifjol. Jag tror dom missar i kvalet precis som ifjol också. För lite kyla och skalle för att lyckas... Men helt klart division III:s bästa lag.

*****

Domarna håller precis som förra helgen inte division III-klass. Tråkigt att domarkrisen lyser igenom. Svårt att spela för alla inblandade när man inte kan hänga med i den ojämna och inkonsekventa nivån. Och kan dom sluta blåsa för upprepade förseelser hela tiden?

*****

Pojkar 91 spelade 3-3 mot ett Holmsund som såg ut som dom blivit uppfödda med kost-tillskott. Man trodde nästan det var ett herrlag som skulle efter vår match.
Målen: 1-0 Sebastian Berg-Sandin (Mattias Lövgren), 2-3 Thomas Sjögren (Johan Röring), 3-3 Mattias Lövgren

Länslagskillar?

Var och kikade på länslagsuttagningar i fredagskväll. Vi har fortfarande med Mattias Lövgren och Johan Röring i leken. Svårt att säga hur det gick för dom i och med att dom hade ganska mycket taktikgenomgång, men jag håller mina tummar (två till antalet).

*****

I övrigt väntar jag fortfarande på att Bowlarn ska ta sin "Million Dollar Baby" och köra ner till Storvägen för att provsitta mina Million Dollar Sofas.

En fiende ibland oss?

Denna länk känns het inför helgens match,

Känns inte alls helylle när brorsan verkar vara i motståndarlägret. Eller agerar han bara som spion för vår räkning?

Röd kväll

Tisdagkväll blev en röd dag, eller i alla fall en röd kväll, trots att det var en vardag. Efter jobbet började jag blöda näsblod och det tog inte stopp. Forsade i ungefär en halvtimme och jag fick uppsöka morsan för att få hjälp. Till slut fick vi stopp på det.

Alla har vi en blödig sida.

Massage

Har bokat min första massage någonsin och på måndag är det dags. Då ska fru Hedman få knåda lite på min rygg. Har förmodligen en hel del låsningar och annat skit. Dessutom tycker jag det ska bli kul att hon får se en vältränad kille för en gångs skull. Eller hur var det nu med det där?


Match 100

Gjorde min 100:e seriematch i Vindelntröjan i söndags. Kunde ju ha slutat lite lyckligare. Under dessa 100 matcher så var helgens domare några av dem som hållit underligast nivå och som varit mest osympatiska. Det är ju domarkris i Västerbotten och jag tror detta tyvärr var ett tecken på detta. För i mina ögon höll dom inte division III-klass. Ett tecken på att det är dåliga domare tycker jag för övrigt är att man plockar massa utvisningar av typen "upprepade förseelser". Finns den utvisningen i elitserien?

Ena domaren recenserade för övrigt vårt spel så här "ni går enbart in för att förstöra". Det känns som att vi hade 300 frislag emot oss under matchen och 15 med oss.

Visst vi slarvar och tappar mycket boll på mittplan, men jag tycker vi inte förlorar på grund av det. Tidigare matcher har vi förlorat på grund av egna misstag, denna helg gjorde andra aktörer rätt mycket misstag i mina ögon.

Nej nu har jag gnällt klart för idag.

Innebandykväll

Sitter hos Jimpan Nilsson och ser innebandy. Dalen är på väg att spöa Helsingborg om de kan hålla nerverna i styr vill säga. Umeålaget brukar ju av historia kunna tappa matcher i slutet. Vi är ett välsvarvat gäng i form av Jimpan, jag, matchstraffskillen, bröderna Fritzson, bröderna Raring, Snygg-Lars och Shell-bruden.

Men jag tycker brorsan i Dalens bås måste kliva in i handlingarna på allvar nu. Beträda planen eller skrika något åt domaren i sann Jonas Holmström-anda.

Skaffade för övrigt lite fler tv-kanaler idag. Blir nog riktigt bra att kunna se lite fotboll och hockey. Får väl inviga det ikväll och kika lite, samtidigt som jag förhoppningsvis lägger in lite fler spelarpresentationer på herrlagets sida.

Nu börjar den tredje perioden. Dags att återvända till folkhopen i vardagsrummet.

Damlagstips

I herrlaget brukar vi tippa resultat och annat kring damlagets matcher. Nu har det prestigefyllda tipset avgjorts och rättas om vilka spelare som skulle stanna och vilka som skulle byta klubb från förra säsongen.

Det blev delat i toppen. Resultatet är som följer:

1:a Oskar Larsson och Lars Vilhelmsson, 14 poäng
3:a Per Nilsson och Simon Larsson, 13 poäng
5:a Robert Lövgren, 12 poäng
6:a Nils Vilhelmsson och Jimmy Nilsson, 11 poäng

Ledig dag

Har tagit ut en ledig dag idag för att fara och spela lite innebandy i Övik ikväll. Förhoppningsvis får jag kröna den lediga dagen med en härlig seger. Det känns som att vi har ett bra lag tillgängligt, men jag måste erkänna att jag har dålig koll på Övik.

*****

Bowlarn har fått hem sin nya miljonbil. Karln går in så hårt med bilkörningen att han uppges ha köpt en bil från 2007. Räkna med att se honom cruisa runt byn med sin "million dollar baby" rätt ofta.

*****

IBK Dalen förlorade i premiären - förlåt dom spelade oavgjort - men det kändes som en förlust. Det känns tyvärr alltid rätt osäkert när Dalen har ledningen i slutet av matcher. Man vet av historien att dom kan tappa matcher. Men jag hoppas dom jobbar bort och verkligen blir bäst när det gäller den här säsongen. I övrigt gillar jag ju tv-sändningen med kameravinkeln på kortsidan, men då brukar jag ju vilja se matcher därifrån också. Jag kan tänka mig att många störde sig på kameravinkeln. I övrigt kändes det rätt onödigt att ha intervjuer med domarna under matchen.

Fast det kommer bli riktigt bra med många matcher på tv den här säsongen.

*****

Nu väntar mat med matchstraffskillen.