I'm leaving

Ikväll lämnar jag Sverige ett litet tag och jag tror inte att jag kommer orka uppdatera bloggen då. Med andra ord blir det som det varit på slutet här - tyst -  ett tomt och obefintligt eko kommer skorra längs cyberväggarna.
Mitt mål är istället att skriva nån slags resedagbok.

Tjotjim

Våffelfesten i bilder

Innan lagjobbet igår erbjöds våffelmiddag för herrlaget. Totalt tio spelare dök upp på middagen. Vissa fick inte ledigt från sina familjer, andra skyllde på läxor. Här kommer i alla fall bilder från Våffelfesten:



Kökschef Captain Oskar Larsson och köksbiträde J. Holmström.


Hungriga barn i form av #21 Sandström, #12 Röring, #3 Röring, #18 Nilsson, #6 Ekström, #9 Andersson, #10 Nilsson.


Barnen som satt vid förstaklassbordet.


Per "Katten" Nilsson lapar mjölk.

Våffeldag

Ikväll väntar jobb med laget att lägga ut en matta på Fritidscentrum inför en konsert som kommer vara i morgon. Men först ska vi förtära lite våfflor tillsammans. Vem som betalar notan för kalaset?
Det gör syndare från årets och fjolårets trupp som av olika anledningar fått betala pengar till böteskassan. Med andra ord Lars Vilhelmsson, Jonas Holmström, Petter Nordin, Robert Hedman, Erik Röring och undertecknad står för kalaset!

Kungen är död?

Den där killen som kallas "Bowlarn" har tydligen en rätt inaktiv blogg på vår hemsida. Frågan är om han vill ha kvar den eller om jag snart är ensam kvar på tronen?

En man som säkerligen kommer vara på topp snart är Per Nilsson. När nu säsongen går in i ett skede där vissa bateljer kommer utspelas på "Kenneth Nilsson Arena", i folkmun kallad Älvbrinken, kommer Per Nilsson att vara en gud. Så är traditionen!

Skön avslutning

Måste verkligen säga att det blev en lyckosam helg. På lördagen vann vi med herrlaget mot Rundvik med 5-4. Mycket skönt att få tvåla dit Rundvik som är klara för division III. På söndagen fortsatte sedan P93 på den inslagna vägen och vann mot Ersboda med 5-4. Nu börjar formandet och slipandet inför kommande säsong. Ingen tid för vila. haha

Måste också passa på att återigen tacka för presenten jag/vi fick i samband med P93-matchen. Chokladen är redan avsmakad och det var en trevlig smakupplevelse.

Från dagens tidningar

Brukar inleda dagen med att läsa lite tidningar på nätet och denna dag fastnar jag för två nyheter. Den första är att hela den så kallade "Milleniumtriologin" kommer att gå på bio. Givetvis en hel del pengar inblandade i och med att den första filmen redan gjort succé på bio. Men jag välkomnar beslutet och ser fram emot både biofilmerna och sedan tv-versionerna.
Läs mer om detta här.

Den andra nyheten är mer lokal och hämtad från VK. Den har faktiskt ett innebandyperspektiv, för vore det inte för denna man så skulle en spelare i vårt lag förmodligen se ut som ett benrangel. VK skriver om arbetsnarkomanen som under en tid lagade hälften av alla måltider till vår spelare.
Läs mer om detta här

Epost-felpost

Jag står tydligen med i innebandydomaren Lasse Hammars adressbok på hans epost. Eller i alla fall har han vidarebefodrat ett mail till väldigt många personer. Rubriken lyder "Våren kursutbud för män i karriären".

1. Man? - det var väl att ta i.
2. Karriär? - nja inte riktigt.

Summering: Lär känna din publik!

Skön kaxighet

Det finns en liten notis på hemsidan om Vindelnbacken Mattias Widlund på hemsidan om det faktum att han gjort sitt första mål. I den nyheten så uttalar han sig om att han tror det skulle komma fler redan mot Strand.
Resultat: Två nya mål.

Att vara lagom kaxig och leverera ger en skön känsla.

Breaking news: J. Holmström skaffar hund

Enligt säkra källor håller Holmström den äldre och sambo på att skaffa hund. Tyvärr tror jag detta kommer innebära att hans lagkamrater kommer se honom mer sällan efter träningar och i samband med andra arrangemang med laget. Detta bör självklart kollas upp.

RIP

Vad har hänt sen sist?

Ja vad har egentligen hänt sen sist?

* Förlorat med uddamålet mot Strand.
* Stannade kvar efter matchen och såg lite av Vännäs-Gullänget/Kroksta. Fick bevittna när domaren Micke Lund dömde protest mot domslut med motiveringen "spelaren sa "men snygg" och det tolererar jag inte". Jag kunde inte hålla käften utan skrek från läktaren "ta det som en komplimang".
* Däremot höll jag igen en kommentar som jag tänkt säga idag när Jehovas vittnen helt plötsligt stod utanför dörren. Jag hade tänkt be dom bota min "hudsjukdom"/svinkoppor som plötsligt uppstått i ansiktet, men jag for istället på apoteket och köpte en salva. Känslan är nämligen det att salvan hjälper mer...
* I söndags var vi några från innebandyn som hjälpte till på 7-mila tävlingen i skidor. Räknar med att VIF dragit in fina pengar. Eller?

Daniel Nilsson i A Clockwork Orange

Satt och bläddrade igenom lite gamla innebandybilder på datorn och en tanke slog mig att en ung Daniel Nilsson i Vindelns IF är rätt lik Malcolm McDowells karaktär Alex i Stanley Kubricks mästerverk "A Clockwork Orange". Däremot är dom inte lika till sättet för fem öre, se filmen om ni vill ha förklaringen till det. Bedöm utseendet själva i alla fall


Nå vad säger ni gott folk? Finns det någon likhet?

Kärlek är för dom

På fredag släpps Thåströms nya skiva och det ska bli ett sannt nöje att lyssna igenom den. Känner mig som ett barn på julafton som väntar på tomten. Förväntningarna är givetvis sjukt höga och jag hoppas jag inte behöver bli besviken. Här är i alla fall titelspåret som jag tyckte vid en första lyssning var "medel", men som nu efter några gånger blivit bättre tycker jag.


Sanningen om #4

Många har undrat varför nummer 4 i Vindelns herrlag varit borta en del den här säsongen. Förklaringen har varit att han bott och jobbat i Sävar, men nu börjar en ny version komma fram. En gemensam anonym vän till både mig och nummer 4 som jobbar på ett företag som bland annat säljer byggmaterial har snokat fram sanningen (?). Tobias Holmström ska inte alls ha varit i Sävar och jobbat, utan i själva verket suttit hemma och snickrat på en hemsida. Bloggen kan här presentera stolt:

http://hem.passagen.se/tobex

En del länkar visar väl mest reklam för mer tvivelaktiga sidor, men jag antar Tobbe måste få sin inkomst från nåt. Men njut av raggningsrepliker och de bilder Tobbe laddat upp i alla fall.


*****

Den förre Vindelnbacken Magnus Larsson som numera återfinns i Sandåkerns SK är uttagen till P17-länslaget i innebandy. Vi lyfter på hatten och gratulerar honom.

Skoterväder

Mycket trevligt väder idag så jag tog en liten promenad. Otroligt skönt måste jag säga. Jonas Holmström valde att damma av skotern och köra lite och det måste ju ha varit bra väder för skoteråkning. Hur snön var vet jag inte, men låt oss fokusera på hans skoter. Det är nämligen samma skoter som lillebror Tobias körde omkring på för några år sedan. Skotern har nog alltid varit i Jonas ägo, men lillebror brukade förut säga att det var hans. Skulle tippa att det mest handlade om att imponera på brudarna.

Och nu några år senare så kanske det var lyckat, för Tobias är ju sambo. Sedan om det berodde på skotern eller inte vet jag inte...


Världens kyligaste fotograf?

Detta måste vara världens kyligaste fotograf. TItta bara hur han tar upp kameran och fotar efter det han just varit med om. Jag undrar hur man själv skulle resonera i samma sits.

Se klippet här.

Två snygga mål

Rubriken säger allt.


Mina tips

Jag har inget direkt innebandyämne idag så jag tar istället tillfället att tippa SM-kvartsfinalerna i hockeyn som börjar ikväll.

Färjestad-Brynäs 4-1 i matcher.
Linköping-Skellefteå 4-1 i matcher.
Frölunda-Luleå 3-4 i matcher.
HV71-Timrå 4-2 i matcher.

Färjestad och Linköping känns som självklara vinnare i sina serier, däremot Frölunda-Luleå och HV-Timrå kommer bli ovissare. Luleå tror jag på allvar kan "skrälla" om en del gamla herrar i Frölunda viker ner sig. Challe Berglunds Timrå tror jag kan stå upp hyfsat mot HV71 och skulle man lyckas neutralisera HV71s powerplay kommer det bli riktigt jämnt. Men min gissning är att HV även i fortsättningen är starka i numerärt överläge och därmed tar hem serien med 4-2 i matcher.

Det är nu man får se vilka som är riktiga vinnarskallar!

Flera besökare

20 utespelare och tre målvakter på träningen ikväll, vilket är en rätt underbar siffra. Mycket spel blev det självklart och rätt bra fart också. Sex av spelarna var gamla spelare som numera återfinns i andra klubbar, frågan är om någon av dom drar på sig den gula Vindelntröjan kommande säsong?

Provspel

Fyra stycken kommande nyförvärv (?) var och provspelade på måndagsträningen och nu återstår det att se om styrelsen skjuter in lite pengar för att köpa loss spelarna. Eller det kanske inte behövs förresten - vet faktiskt inte vad dom har för marknadsvärde riktigt.

*****

Kvällen avslutades med innebandy hos familjen Raring. Tyvärr kunde inte Dalen stå emot den sjukt effektiva förstafemman hos Warberg. Jag kan inte blunda för det faktum att Martin Emanuelsson gjorde hela sju poäng (2+5). Mycket imponerande och jag lyfter på hatten! Passar även på att tacka för fikat hos Rarings, dock bör tilläggas att storebror Raring inte borde få ansvaret för inspelningen nästa gång.

I publiken satt min son "Gris-Lasse" och det är kul att se att någon fått färg i ansiktet trots det annars rätt usla vädret.

Här var det brant

Efter matchen igår blev det som vanligt när vi spelar hemma lite utemat och sedan idrott på tv med innebandymänniskor. Under NHL-matchen i natt uttalade för övrigt en lagkamrat som förmodligen vill vara anonym följande: "Ja just ja, det är du som har så brant toa". Det är andra gången dessa ord sägs från honom och vi får väl hoppats att han uppfattat toan som en brant nerförsbacke och inte en brant uppförsbacke.