NHL i natt

Såg NHL i natt och kan inte direkt påstå att Påhlssons "solomål" välkomnades av mig. Ser hellre en svensk lagkapten lyfta bucklan och än finns chansen för Daniel Alfredsson och hans Ottawa. Två hemmamatcher väntar och snabbt kan det vara kvitterat till 2-2 i matcher.

Tror vi ska göra om lite på framsidan när det gäller bloggarna på hemsidan. Det finns skribenter som underpresterar och har på tok för bra läge på sin bloggloggo. Dags att sänka deras egon!

Vårmarknaden i bilder

Förra helgen var det vårmarknad i Vindeln. Självklart hade jag kameran i högsta hugg och tänkte här visa några bilder som summerar det hela:
image3
Bild 1: Tobbe Holmströms och framförallt hans frus mördarhund försöker i princip döda mig.

image4
Bild 2: Grannen var ansvarig för godisregnet som lockade en hel del unga och gamla. Inga innebandyspelare sågs dock till där - vilket var positivt.

image5
Bild 3: Del av en vacker reklamskylt.

image6
Bild 4: Mannen på skylten får nog?

image7
Bild 5: En liten Lövgren och en liten Larsson.

Svaghet

En av mina svagheter som innebandyspelare(?) är helt klart Brämhults färskpressade juice. Grymt god - men dyr. Har nyss tömt en flaska och läst Jonas Holmströms blogg som uppdaterats. Kul att han gjort comeback och jag hoppas han rycker upp sig nu.

Hann ikväll också störa mig på att en person skrev "oke" istället för "okej" på msn. Jag blir irriterad på mig själv när jag slarvar och börjar en mening med liten bokstav på msn. Jag tycker alla som slarvar med att skriva på internet bör ta sig en funderare på konsekvenserna. Min personliga uppfattning är att majoriteten av befolkningen snart kommer skriva som krattor.

En annan tanke jag hade ikväll var att summera helgens vårmarknad i bilder på bloggen. Men eftersom kameran inte återfinns där jag är, får det bli någon annan dag.

Pressar

Sitter ute och pressar i solen idag och drömmer mig bort genom att titta i lite resekataloger. Tänkte göra någon resa till sommaren, mest troligt med Bowlarn, men frågan är när och var det bär av.

Igår var det första fyspasset och det var väl inte alltför många närvarande. En hel del förkylningar och annat. Men på onsdag tror jag det blir fler. Då har till och med jag fixat ledigt för att göra ett fystest.

Nu ska jag återgå till solen och njuta innan det är dags för jobb.

Smart umgäng

Läste i Aftonbladet i helgen att min gamla radarpartner "Krönikören" skrev 1,8 på högskoleprovet. Skarp kille är det enda jag kan säga. Den gången jag skrev det när jag gicl på gymnasiet hade jag under 1,0. Minns inte helt vad det var, men hursomhelst ljusår ifrån "Krönikörens".

Vilade från träning

I onsdags körde vi sista innebandyspelet på ett tag framöver. Personligen deltog jag inte, eftersom jag kände mig för sliten i kroppen av en liten förkylningen.

 Nu börjar försäsongsträningen och med den kommer spelare att vallfärda. Vi kommer att köra måndagar och onsdagar 19:30.
Men till veckan blir det på onsdag ett litet fystest för A-lagsspelarna.

På sista innebandyspelet deltog i alla fall:
Simon Larsson, Per Nilsson, Oskar Larsson, Sebastian Berg-Sandin, Emil Lindmark, Marcus Gunnarsson, Robin Högström, Lars Rudolfsson, Malin Larsson, Lars Forsgren.

Undertecknad och Mattias Lövgren var åskådare.

Killen som diskar korv

Jag vill bara visa upp de eventuella läsarna några idolbilder av Bowlarn. Mannen som diskar korv och tittar på BMX-tävlingar.

image1

image2

Ett tråkigt inlägg för de som inte är hardcorefans

Jag bjuder på ett "tråkigt" inlägg nu och sen kanske det kommer ett roligare. Vi får se.

Närvaro söndag 20/5
Utespelare: Johan Röring, Simon Larsson, Per Nilsson, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Mattias Lövgren, Erik Röring, Sebastian Berg-Sandin, Kenneth Nilsson, Marcus Gunnarsson, Malin Larsson, Robin Högström, Lukas Högdström, Jacob Jonsson, Robin Eklund, Lars Forsgren.

Närvaro måndag 21/5
Målvakter:  Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Lars Vilhelmsson, Simon Larsson, Per Nilsson, Kristian Täljeblad, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Sebastian Berg-Sandin, Emil Lindmark, Mattias Widlund, Marcus Gunnarsson, Lars Rudolfsson, Johan Bertilsson, Robin Eklund, Lars Forsgren, Jacob Jonsson, Malin Larsson.

Dessutom tittade Jonas Holmström förbi.

Kusligt likt

Jag kunde inte hålla mig när Jonas Holmström slängde in det här citatet om hockeyspelaren Tomas Holmström:

"Han kan inte åka skridskor, men släng ut en puck några meter framför honom och han är garanterat först."
Ken Holland, Red Wings klubbdirektör



Det är kusligt likt ett annat citat.
"Han kan inte springa, men släng ut lite skräpmat några meter framför honom och han är garanterat först."
Vindelns klubbdirektör om målvakten och fansens kelgris Jonas Holmström.

Gårdagen innehöll det mesta

Som rubriken säger så hann det mesta hända. Först en promenad och sedan en biltur med Oskar Larsson. Vad fick man se då om inte en målande Per Nilsson? Han klättrade som en spindel uppför väggarna och kletade färg likt en spindel spinner nät.

På kvällen var det innebandyspel. Endast åtta utespelare, men lyckligtvis två målvakter. På tok för många måste ha vikt ner sig. 92:orna Mattias Lövgren, Johan Röring och Erik Röring är starkt misstänkta att ha stått i Umeå på Kulturnatta och höjt sin stämma i takt med den raspiga vandraren Nordman. Alla andra hade säkert också usla frånvaroanledningar till vårt FRIVILLIGA innebandyspel. haha

Dom som var där var i alla fall:
Målvakter: Jimmy Nilsson, Kristina Häggström.
Utespelare: Simon Larsson, Per Nilsson, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Marcus Gunnarsson, Robin Högström, Kenneth Nilsson, Malin Larsson.

Tre sleeping beauties

Det var tre sleeping beauties och en vettig människa i form av Oskar Larsson som såg hockey i natt. Till mitt eget "försvar" kan jag bara säga att det fanns dom som stämplade ut tidigare än mig, men det är egentligen ett rätt uselt argument.

Jaja, nya tag snart igen.

Sävar Cup kontra Nolia Cup

Noterar att vi fått lite inbjudningar till Sävar Cup på vår mail. Vi har aldrig varit med än och frågan är hur det blir nu. Anmärkningsvärt är anmälningspriset på 3 250 kronor. Om man lägger till 250 kronor så har man anmälningsavgiften till Nolia Cup (där vi då absolut inte har nåt att göra). Men jag tycker det är underligt att det kostar ungefär lika mycket att spela de två olika cuperna. Sävar Cup är för division II och division III-lag, medan Nolia Cup riktar sig till mer elitlag.

Det känns på nåt sätt som man får mer för pengarna i Nolia Cup.

Skönt med Canal+

Jag brukar göra många tappra försök när jag jobbar eftermiddag att se NHL på Canal+ på natten. Ofta slutar försöken i att jag somnar i en periodpaus, vanligtvis den mellan period två och tre. I natt somnade jag däremot i den tredje perioden. Det är alltid en fara att ligga ner i en soffa under en filt och se.... Men något som är skönt med Canal+ är att matcherna oftast repriseras på morgonen. Så idag vaknade jag upp och kunde se klart matchen på morgonen istället.

Matchen vann Ottawa med 1-0 och Daniel Alfredsson gjorde målet. Måste säga att mötet mellan Ottawa och Buffalo är mycket mer fartfyllt och aggresivt än det mellan Detroit och Anaheim. Men det är Detroit jag vill se som segrare i Stanley Cup.

Noterade lite reklam på sargen under matchen. Hur mycket tror ni Viagra betalade för att få ha McDonalds ord "I'm lovin it" efter sig? Känns ruskigt skumt att ha de två reklamerna bredvid varann - men humor!


Allt är som vanligt

Allt är som vanligt känns det som:

* Vädret är uselt.
* Bowlarn pratar enbart om Girot, cyckel och fritid och bistrot.
* Jonas Holmström pratar enbart med hundar.
* Min lägenhet är på fok för stökig och städning pågår.

Övrigt att notera:
* Ruskigt skönt att ha internet.
* Jobbar eftermiddag i veckan, vilket kommer bli mumma då torsdag är en röd dag.

Storbesök

Fick lite oväntat besök idag av Magnus "Holmarn" Holmström.  Han kom förbi och snackade lite idrott, vilket inte var fel. Det visade sig också att han bott i huset. Ska för övrigt tilläggas att många innebandylegender har bott i det här huset. Nu väntar jag bara på att fler ska flytta in. Men jag antar spelarna i laget är lite för unga och väntar dom lika länge som jag gjorde innan dom flyttar - då får jag vänta.

Men tänk att kunna gå över till Matte Lövgren och Per Nilsson som delar en tvåa och lyssna på lite sköna floskler. Vi får väl se vad framtiden har att bjuda på.

Det var som väntat

Det var som väntat igår när jag såg forboll i Hällnäs. Lars "Snygg-Lars" Vilhelmsson gjorde mål och blev varnad. Det var låga odds på det innan matchen. Det var lika låga odds på att trion Per Nilsson, Simon Larsson och Sebastian Berg-Sandin enbart tänkte på godis.

Tycker klubben ska ta tag i problemen och förbjuda spelarna att äta godis.

Mycket har hänt

Det har hänt mycket kul på slutet. Här kommer ett litet utdrag av det.

* Det har blivit helg och Detroit Red Wings tog i natt ledningen med 1-0 i matcher (själv somnade jag på soffan efter första perioden).

* Oskar Larsson har tagit körkort. Grattis till han och skönt med ytterligare en chaufför i laget.

* Jonas Holmström har lagt ut sin adress på hemsidan i ett desperat försök att få beundrarpost. (
se här)

* Johan Röring som självklart blev avblåst för "hög klubba" när han gjorde ett zorromål på träningen.

* Jag mötte Patrik Fritzson i en open-ice-tackling och fick in en tjuvsmäll på Robert Hedman. Det var en bra dag på jobbet igår med andra ord.

* Vi hade träning i onsdags där följande spelare var:
Målvakter: Jimmy Nilsson, Kristina Häggström.
Utespelare: Johan Röring, Simon Larsson, Per Nilsson, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Mattias Lövgren, Erik Röring, Emil Lindmark, Marcus Gunnarsson, Lars Rudolfsson, Malin Larsson.

* Fotbollssäsongen är igång och jag har hittills sett VIndelns herrlag få med sig en poäng i premiären. Idag blir det nog att fara och se kommunens överlägset bästa fotbollslag Hås.


Källkritiskt?

Mitt följande blogginlägg har blivit till en liten notis i innebandymagazinets papperstidning. Där kan man läsa om hur Simon Larsson mitt under match lämnade sin markering för att byta klubba. Förvisso! Problemet är ju bara att det var en träning på Älvbrinken, där vi spelade 4 mot 4 och det massiva trycket var mot ett tomt litet mål. Kul att det skrivs om Vindeln och alla klubbar mår ju bra av att ha ett ansikte i media, men är det inte lite nyhetstorka när man går in och gräver i små-le blogg efter nyheter.

Jag kan också känna att dom borde ha lite källkritik. Har själv läst 120 poäng journalistik och nog fick vi lära oss lite om källkritik i alla fall. Men åter igen. Kul att det skrivs om Vindelns herrlag. haha.

Har missat att lägga in närvaron för de två senaste träningarna. Därför kommer den nu.
Söndag 6/5
Målvakter: Magnus Lindström, Alexander Långström.
Utespelare: Johan Lundqvist, Simon Larsson, Per Nilsson, Johan Königsson, Robert Hedman, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Mattias Lövgren, Jonas Holmström, Mattias Widlund, Emil Lindmark, Anton Ekström, Kenneth Nilsson, Malin Larsson.

Måndag 7/5
Målvakter: Jimmy Nilsson och ett tomt litet mål.
Utespelare: Johan Röring, Simon Larsson, Per Nilsson, Robert Hedman, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Mattias Lövgren, Erik Röring, Sebastian Berg-Sandin, Emil Lindmark, Anton Ekström, Henrik Hörnberg, Marcus Gunnarsson, Malin Larsson.

Följande samtal utspelades på för övrigt på förra träningen angående min utbildning:
Nils Vilhelmsson: "Jag har ju läst 120 poäng journalistik".
Per Nilsson: "Varför just 120 och inte 125?"
Nils Vilhelmsson: "För att 20 poäng motsvarar en termin. Hur många terminer har jag då läst?"
Per NIlsson: "Nej. Jag tänker inte bjuda på någon floskel".

Det där kallas att inse sina begränsningar och samtidigt sin potential. Men eftersom det är en sån skön kommentar kommer den självklart dyka upp på listan ändå.

Proppar på träningen

Det blev rätt känslosamt ikväll på träningen och det är ju kul när det hettar till lite. För det första var vi mycket folk vilket var skoj. Sedan var det hyfsat närkampsspel i alla fall. Vi går fortfarande in på tok för ofta med klubban och bara petar istället för att smälla på rejält. Men några gjorde det.
* Malin Larsson satte in några smällar på Lars Vilhelmsson.
* Minst 80 kilo IM's mat (Jonas Holmström) gjorde en pöl av Simon Larsson.

Närvaro
Målvakter: Jimmy Nilsson, Magnus Lindström.
Utespelare: Johan Röring, Lars Vilhelmsson, Simon Larsson, Per Nilsson, Johan Königsson, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Mattias Lövgren, Jonas Holmström, Erik Röring, Mattias Widlund, Emil Lindmark, Lars Rudolfsson, Marcus Gunnarsson, Malin Larsson

I morgon väntar först veteranturnering i Umeå och jag har laddat kameran för att ge mig in i en tuff fotobattle med "Ragge". Sedan hem och avnjuta innebandygalan.

Veteranturnering i helgen

På lördag blir det en heldag med innebandy, dock inte att spela. Lördagsdagen börjar med att det utspelas en veteranturnering i Umeå där Vindeln deltar. På torsdag kommer det att läggas ut en laguppställning på vilka som kommer att delta. Varje spelare kommer att presenteras med en kommentar och det ryktas om att författaren till dom raderna vill vara anonym.
Lördagen fortsätter sedan med innebandygala i Vindeln. Mina förväntningar är framförallt högt ställda på tacosbuffén. Galan leds i år av Patrik och Ruth (eller Rutt som Mattias Lövgren tydligen trodde hon hette).

I tisdags spelade vi innebandy och tre av veteranlagets spelare var med. Vilka av följande namn det är får ni klura på själv:

Närvaro
Målvakter: Jimmy Nilsson, Jonas Holmström (den äldre).
Utespelare: Simon Larsson, Kristian Täljeblad, Robert Hedman, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Mattias Lövgren, Jonas Holmström (lammköttet), Sebastian Berg-Sandin, Fredrik Lundberg, Marcus Gunnarsson, Johan Königsson.