Vem drar längsta strået?

Sista seriematchen för säsongen i helgen och det är då det avgörs helt och hållet vem som vinner den interna poängligan. Lars Vilhelmsson har hittills mäktat med 18 mål och 10 assist (28 poäng) och tvåan Robert Hedman står på 15 mål och 11 assist (26 poäng). Värt att notera:
* Tvåan Robert Hedman har missat de två senaste matcherna och är ruskigt spelsugen.
* Ettan Lars Vilhelmsson är bortrest och missar matchen.

Klarar Hedman av att göra tre poäng och passera Lars? Vill ens någon kedjekamrat till den gamle duracellkaninen passa honom eller har Lars betalat pengar åt sina medspelare för att få vinna den interna poängligan. Jag tror att innerst inne vill dom väldigt gärna vinna poängligan båda två, även om dom kanske inte skulle erkänna att det är så viktigt.

Min personliga gissning är faktiskt att Hedman gör tre poäng (2+1) och tar hem det. För egen del har jag 0+0 , men satsar som vanligt på att vinna poängligan. Se upp säger jag bara. I helgen blir det 30 poäng från min klubba.

Gammal

Jag och Jonas höll igår i en träning för pojkar 96/97 och det är tur det finns framtid i sektionen för min kropp känns då bara sliten och otränad. Tyvärr har jag inte skött min träning när jag går eftermiddagsveckor, men till kommande säsong lovar jag alla juniorer och spelare kring 30-strecket att jag kommer vara bättre tränad än någonsin.

*****

Förre Vindelnspelaren Anna Algotsson stänkte dit två mål igår när RIG säkrade seriesegern i division I. Det unnar jag henne verkligen.

*****

Ny herrträning ikväll. Med eller utan öronproppar?!

Pluggat

Vi körde med öronproppar igår på träningen för att få alla i laget att snacka högre på planen. Det funkade väl sisådär, men det känns som att vi inte gjort det för sista gången. Vi måste helt klart få upp snacket på planen för att lösa en del ganska lätta problem egentligen.

*****

Vet inte om det berodde på öronpropparna eller inte, men Jonas Holmström greppade först bollen och gjorde sedan assist på sitt utkast. Känns som det kan bli öronproppar på han nästa match.

*****

Innebandymagazinets starke man Marcus "Bowlarn" Gunnarsson gnäller om nån influensa i sin blogg och jag måste säga att det är skönt att han fokuserar på sig själv ett tag. Annars brukar ju hans blogg handla om mig och amerikansk fotboll.

*****

I anfallet efter Jonas utkast så fick han plocka ut bollen ur eget nät, efter att Johan Röring hängt upp den i nättaket. Herr Röring har varit het med målskyttet på träningarna på slutet och gjorde dessutom hattrick med pojklaget förra helgen. Tror han sätter sitt första för säsongen med herrlaget mot Obbola. Min gissning är också att det blir mer än ett.

*****

Stolpskott, klykskott, eller vad nu bloggen heter avslöjar att han ska tillkännage vem han är. Intressant kanske vissa tycker, för min del kan han gärna förbli hemlig. Kul i alla fall med en blogg som handlar mycket om "lägre" divisioner i innebandy.

*****

Jonas Holmström tecknade igår ett nytt ettårsavtal med klubben, även fast han gnällde att han ville ha superliganklasul. Hybris kallas det visst. Hela den här "Sven-Duva"-historien har ju stigit honom åt huvudet. Men jag kan redan nu avslöja att jag kan bjuda med Jonas på en superligamatch någon gång. Så där får han sin del av superligan.

Ytterligare skryt om återväxten

Ikväll är Robert Lövgren och Magnus Larsson på träningsmatch med pojkar 17-länslaget. Truppen är inte uttagen helt än, men båda är med i sluttampen och det känns riktigt kul att se att vi från Vindeln kan få fram bra spelare. Jag tror personligen att båda har goda chanser att komma med i den slutgiltiga länslagstruppen och detta är bara ett steg i vår framtidssatsning.

Jag kan lova att vi kommer att få fram fler länslagsspelare de kommande åren.

Jag tror på Dalen ikväll

Jag tror Dalen vinner ikväll mot Falun. Bara en känsla jag har. I övrigt hoppas jag:

* Att Fredrik Hörnqvist har en spratteldag då bollarna träffar av honom.
* Att en del Dalenspelare som underpresterat i år kliver fram och presterar lite.
* Att det blir en riktigt het match och lagen spänner musklerna lite inför slutspelet. Förhoppningsvis kan det bli en grinig tillställning - inte för att jag tror domarna klarar det men...
* Att min vän Thobias Löfgren i Vildmännen en vacker dag visar att han håller i Superligan (Eller är det bara snack?)
*Att Thåström ger sig ut på turné snart (Inget angående innebandy och en jävla stor parentes-  jag vet).

Det lata alternativet

Jag tror jag kommer gå på det lata och enkla alternativet ikväll och se Dalenmatchen på tv istället för live. Det är ju alltid grymt kul att se idrott live, men idag orkar jag faktiskt inte. Känns som en skön soffa och gott fika hos festfixaren Suss väger upp träsmak i röven i Gammliahallen.

New look

Orkar inte skriva nåt, istället bjuder jag på min senaste look som jag utlovat tidigare. Titta, njut eller spy.

image25

Frustrerande

Måste säga att det kan vara riktigt jobbigt att arbeta eftermiddag och tänka på att alla andra i laget lirar innebandy just nu. Men varför gnälla egentligen? Jag har ett rätt välavlönat jobb och kan lägga undan rätt mycket pengar varje månad som kan resa för sedan till exempel.

Men ur innebandysynpunkt är det rätt surt att jobba eftermiddag.

Om jag ska gissa hur det ser ut just nu på träningen så tror jag Simon Larsson just blir tunnlad av 93:an Tobias Sjögren som han är tränare för också. Han blir sjukt tjurig, men kan inte visa det fullt ut eftersom det är en av hans spelare. Samtidigt står Lars i ett hörn och snackar till sig en 2+10 minutersutvisning för osportsligt uppträdande.

Oj, så farligt nära sanningen man kan vara ibland. Huvva!

Rättelse

Det är självklart ett Pojkar 96/97 som vi ska på cup med, precis som någon okänd man/kvinna med signaturen "Bowlarn" har kommenterat i ett tidigare inlägg. Jag ber om ursäkt för eventuella missförstånd som uppstått och hoppas att alla oroliga själar kan sova trots mitt gigantiska misstag. Annars finns sömnpiller...

Slut på Cast Away?

Det finns planer på att byta ut mitt Cast Away-utseende och det kan ske redan ikväll. Det kanske kommer något bildbevis i bloggen framöver hur det blev.

*****

Tyvärr krockar A-lagsmatchen med att vårt P91 spelar samtidigt, som så många gånger förr. Samt att Pojkar 93 spelar samma dag. Det är synd eftersom inte spelare i de yngre lagen inte kan spela med de äldre i samma utsträckning som vi kanske önskar. Men det man kan glädjas åt är ju att vi har både ett P91 och ett P93 lag under herrlaget. Dessutom kommer vi starta fler ungdomslag (planen är så i alla fall) och då kommer återväxten bli ännu bättre i innebandyn. Det kommer ju bli på bekostnad av en annan vinteridrott här i Vindeln, men dom har väl knappast brytt sig om oss nån gång, så varför ska vi känna någon sorg?

Framtiden ser helt enkelt så sjukt jävla bra ut.

*****

Jag och herr Holmström ska på cup med ett pojkar 95-lag är tanken nu efter säsongen också. Där har vi nog ett framtida lag i serie. Som sagt; framtiden ser ljus ut för de som vill spela innebandy i Vindeln.

Tack för mig


Jag tror SF har rätt...

...angående att carneval är bäst i Rio och film är bäst på bio.

Senaste tiden har jag varit en rätt flitig biobesökare och jag tror jag måste hålla i den trenden. Bortsett från att det är rätt dyrt att gå på bio så brukar upplevelsen blir rätt bra. Så länge inte någon jävel pratar eller skrattar sönder filmen förstås.

Jag tror också SF har rätt om att carneval är bäst i Rio. Därför måste jag nog fara till Brasilien och kolla upp det nån gång.

Turister i tillvaron

Var i söndags på Obs i Umeå tillsammans med Jonas Holmström och Sebastian Berg-Sandin innan Dalenmatchen. Hann där, med viss hjälp av Jonas, få kassören att tro att vi var turister. Jag kunde inte i farten fundera ut om Obs var en konsum eller ica-butik när jag skulle fippla fram medlemskort.

Nils: Är det här en konsum eller ica-affär?
Kassören: Ehhh, Konsum.
Nils: Okej, ja jag har inte koll på livet. Jag är bara en turist i tillvaron.
Kassören: Eeeh, okej.

Sedan när Jonas skulle betala en tidning:
Kassören: Jaha, ska ni flyga hem nu?`
Jonas: Ehh, jo.

Vi flög hem på kvällen i en Volvo S70, men mellanlandade som sagt först på lite innebandy.

Lite reflektioner

Vi spelade nu i söndags mot Täfteå och förlorade med 6-5 och det känns som det varit lite väl mycket stolpe ut den här säsongen. Frånsett några riktigt höga toppar har vi inte haft mycket marginaler med oss. Lite surt mot Täfteå också att dom får göra psykologiska 5-2 på ett frislag där domaren ber vår mur backa och då lägger Täfteå frislaget och domaren i fråga vågar inte vara rakryggad nog att döma bort det. Men men, det är ju svårt att ändra på nu. Vi spelade i alla fall upp oss och hade bud på kvittering.

*****

Ur ett framtidsperspektiv känns det ändå bra för vår del tycker jag. Vi spelade med tre 92:or från start idag, där jag tycker det var mest intressant att se Erik Röring prestera bra innebandy från sin backplats. Han gjorde debut där (han var i början av säsongen med några matcher som forward). Kul också med tvillingar där en är back och en är forward.

*****

Framtiden känns också helt okej när man till exempel ser pojkar 93 prestera bra innebandy och där finns det några riktigt intressanta spelare. Vi har den senaste tiden lyft upp några som tränar med oss och jag kan lova att nån ur det laget kommer att få känna på hetluften i A-laget den kommande säsongen.

*****

Sebastian Berg-Sandin (född 1991) gjorde sitt första A-lagsmål mot Täfteå och han har verkligen visat sig från sin bästa sida på slutet tycker jag med stabilt och enkelt backspel.

*****

Vi har bränt mycket straffar den här säsongen känns det som. När Lars Vilhelmsson ordnade fram en straff i den andra perioden kändes det som att det var dags att prova något nytt. Simon Larsson fick förtroendet och gick fram och satte den stabilt i nät.

*****

Vi var några som såg Umeå City i fredags och IBK Dalens i söndags. Båda matcherna var i Gammliahallen och ska jag summera det hela så blir det först och främst: ?jävlar så osköna bänkar det är där?. Om man ska recensera spelet så visar väl City styrka att vinna, men det känns inte som att laget kommer räcka till i Superligan. Men vem vet vad dom lyckas värva. Dalenmatchen mot serievinnarna Warberg var rätt tråkig och ljummen i två perioder, innan det blev rätt okej i den tredje perioden. Starkt också av IBK Dalen att lyckas knyta ihop säcken och avgöra i den tredje perioden.

*****

Warbergspelaren Joakim Hanssons klubba gick av och han hade tydligen bara en klubba ute vid bänken, så en avbytare fick springa och hämta en ny i omklädningsrummet. Tycker det är rätt pinsamt på den nivån att inte ha koll på klubborna bättre och det är inte första gången man ser nåt sånt där i Superligan faktiskt. Själv har jag cirka fyra-fem klubbor på bänken varje match. Det får väl anses som en rätt bra siffra eftersom jag inte brukar spela så ofta.

Klubbmässigt håller jag i eliten - kom ihåg det!

Tillbaka på jobbet

Tillbaka på jobbet efter en dags sjukfrånvaro och nu är jag "fit for fight" igen. Använder min fikarast nu till att skriva ett blogginlägg, vilket bara kan vara ett tecken på hur lite liv jag har.

*****

Simon Larsson har i veckan visat upp lite psycho-blick, vilket jag också har/har haft, så det är ju positivt för framtiden om någon kan ta över min psychoroll, så jag kan spela ut mitt register som zorro-kung istället.

*****

Ikväll blir det att se Umeå City som sagt och vi åker med en rätt stark laguppställning måste jag säga. Jag, Jonas "Sven-Duva" Holmström, Pelle Nilsson, Simon Larsson, Robert Lövgren och Mattias Lövgren.Var länge sedan jag såg Umeå City, men dom brukar ju kunna bjuda på rätt trevligt spel (för dom som nu gillar det).

*****

Min nya bild beskrevs i en kommentar som lite "Cast Away". Det tar jag enbart som en komplimang...
Bedöm själva likheten:
Tom Hanks i "Cast Away"

Ny bild

Kände att efter min comeback här på bloggen var det dags att byta presentationsbild. Den nya har jag valt därför jag tycker att den visar precis hur...
* ...Allmänt hårig jag är.
* ...Begåvad jag ser ut med halvöppen mun.
* ...Det oskarpa i bilden speglar min oskärpa.

Fick kasta in handuken

Jag har som sagt gjort comeback (igen) i bloggen idag och passade på att skriva ett inlägg under fikarasten. Klockan 12:00 kastade jag dock in handuken och sjukanmälde mig. Blir att vila upp mig nu innan jag förhoppningsvis är kry på fredag. För övrigt brukar jag inte vara sjuk ofta, så det är ju bra jag får känna på det också. haha

*****

Kilade in på apoteket och köpte lite alvedon idag. Noterade att det är skrivet med blindskrift även på förpackningen. Har aldrig ens funderat på problematiken med att vara blind och ta rätt medicin i medicinskåpet. Råkar man ta fel kan det ju få rätt otäcka konsekvenser som sagt, så det är ju ruskigt smart. Varje dag lär man sig nåt nytt.

*****

Säsongen börjar lida mot sitt slut och det är dags att förlänga lite olika kontrakt. Blev för övrigt klart med en ny förlängning ikväll och det lär väl dyka upp på hemsidan framöver vilka som förlänger kontrakten och vilka som inte gör det.

Återupplivningsförsök

Gör nu ett försök återigen att återuppliva bloggen. Floppar jag som vanligt är frågan...
Har varit några matcher sedan jag skrev senast och rent generellt kan man väl summera årets säsong i division III med att vi vinner mot "fel" lag och förlorar mot de vi ska vinna mot. Men vi har visat att det finns mycket talang och kunnande, som tyvärr inte alltid kommer ut.

*****

En av anledningarna till att jag skriver igen är att Thobias Löfgren (numera Vildmännen) har kört hårda påtryckningar mot mig. Och självklart vill jag göra honom glad.

*****

Noterar att Sävar skriver att vi var rätt bleka mot dom senast - och visst jag håller med. Tycker dock det är kul att dom själv tycker dom gjorde en jävligt bra insats. Borde man inte vinna med mer än 3-2 då?

*****

På fredag tror jag att det blir att se Umeå Citys herrar för första gången den här säsongen. Dom brukar ju kunna spela rätt bra. Ska också bli kul att se bröderna Samuelsson i Granlo som kommande säsong spelar i Dalen. Har inte sett dem sen Nolia Cup.

*****

Deltog inte själv igår på träningen på grund av lite sjukdom. Men det blev en jämn match i alla fall där det gråa laget kunde avgöra i sudden death. Och det blev ett bröderna Raring-samarbete. Johan Raring hängde upp den, framspelad av tvillingbrorsan Erik.

På återseende.