Patetiskt

Det ar patetiskt att de andra bloggarna ar sa daligt uppdaterade.
Det ar patetiskt att jag och Bowlarn orkar sitta i Spanien och uppdatera bloggen.


Men sa ar livet ibland.


Bowlado och hans glasogon

Han har dom med sig overallt. Bowlado och hans glasogon sitter ihop. Han tar med sig dom aven nar han ska ga ner och surfa pa natet.

Det har blivit lite internet helt klart. Det trodde jag inte pa forhand som sagt. Vill samtidigt tacka Rep Nosslin for att han skrev alla de sista bokstaverna som ar i alfabetet, men tyvarr jag orkar inte kopiera in dom.

Vadret ar bra har och lite farg har vi fatt. Om det ar brun vi ar later jag vara osagt.

Nu ska jag surfa vidare och uppdatera mig pa lite nyheter.


Nyhet

Sitter for forsta gangen i mitt liv pa internet pa utlandssemestern tror jag. Darav de uteblivna sista bokstaverna i alfabetet. Bowlarn eller Bowlado som lokalbefolkningen kallar honom sitter pa en annan dator. Solen lyser med samma narvaro som Jimmy visar franvaro pa traningarna. haha

Nu ar det bara att invanta kvallen och lite god mat.
Kanske skriver nan fler gang under semestern. Vem vet.

So long strandraggare. 

Semester snart?

I morgonkväll är det dags att påböra resan med Bowlarn till fjärran land(?). Men att kalla det semester vet jag inte. Många av er har säkert noterat hans blogg som mer eller mindre bara handlar om cykling. Anta att han snittar ungefär två inlägg per dag som tar tillsammans fem minuter att läsa. Inte så farligt va?

Min dos den kommande veckan kommer att bli 24 timmar per dygn. För jag ger mig tusan på att han pratar cykling i sömnen också. Fem minuter per dag framstår inte längre som så farligt va?

Någon semester från träningen kommer det inte bli heller. Löparskorna ska packas ner (och användas för den delen också) så att man inte är förslappad igen när man kommer hem. Kvällens pass bestod av mjölksyreträning och var en bra genomkörare, något som säkert till exempel Emil Lindmark kan intyga.  Robert Lövgren som annars mest tränar med Dalen nuförtiden gjorde också ett välkommet gästspel.

Men hetast på träningen var självklart Abborrtjärns Casanova - Kristian Täljeblad - idag mötte han däremot inga grillbrudar. Istället lades fokusen på ryska konståkare.

På återseende alla strandraggare.


Pånyttfödd bloggare

Jonas Holmström har vaknat från det döda och börjat blogga igen. Givetvis mycket välkommet och förhoppningsvis håller formen i sig. Nu väntar vi bara på hans pånyttfödelse på träningen och att hans krämpor försvinner.

Fick sms från affischpojken på damsidan som besökt läkare och fått veta att han inte får gå riktigt för fullt på kvällens träning. Hans närvaro är dock lika välkommen som vanligt.

I dag hittade jag också ett vykort från den yngre brodern Larsson i postlådan. Frågan är bara om det skrevs före eller efter brödernas senaste fight och om han fortfarande är i livet. Det är väl bara att vänta och se när dom dyker upp i Vindeln igen helt enkelt.

I övrigt kommer säkert Bowlarn att vara lika kritisk som vanligt till närvaron ikväll, men jag tycker han borde koncentrera sig på att sanera dopningen i cykelsporten istället. "Jimpan" kommer för övrigt cykla ikväll. Huruvida han är dopad eller ej kan jag inte svara på.

Stöld

Rykten gör gällande att Jimmy Nilsson stulit bilderna ur min blogg och lagt in dom på en annan hemsida. Självklart kommer jag kontakta klubbens jurist för att inleda en rättslig process mot Nilsson.

Skämmes!

Matchen i bilder

En hyfsad klar seger rent resultatmässigt för Jimmy och hans damer.
Men varken vädret eller spelet värmde.
En som däremot värmde var självklart managern. Här bjuder jag på matchen i bilder:

image14

image15

image16

3-4-3 eller 4-4-2?

Tvärålunds damlagstränare Jimmy Nilsson verkar inte ha bestämt än hur han ska spela i träningsmatchen mot ett flicklag. Han vaknade tidigt idag enligt hans blogg. Allt detta tyder på att han är väldigt nervös inför den kommande prövningen. Hans uteblivna närvaro på träningen igår torde också bero på att han satt i sin kammare och gick igenom videomaterial på kvällens motståndare.

Det är en pressad man som eventuella åskådare kommer få se stryka längs sidlinjen ikväll. Allt annat än storvinst är ett fiasko i mina ögon och en förlust kan innebära betydligt mer fritid för "Jimpan" då han mest troligt får sparken. Spelsystem ska inte spela någon roll. Han befogar över ett kvinnligt Real Madrid och ska mer eller mindre kunna singla slant om vilken position spelarna ska ha. 

Klarar han pressen och övervinner han rädslan att förlora?

Den som vill ha svaret kan ju se matchen eller invänta något drygt inlägg i min blogg. Vid eventuell fiasko ska Jimmy få chansen att skriva ett öppet brev i min blogg för att lugna fansen/firman i Tvärålund.

Vad håller vädret på med?

Det är för dåligt väder att vara strandraggare i.
Jag är besviken.


Affischnamn

Vindelns damer verkar ha skaffat en till hemsida. Jag antar det är för att dom känner att dom har nyheter så att det räcker för två stycken. Det mest komiska är hur som helst bilden som finns på startsidan där:

image13

Jajjemän. Självklart är det Per Nilsson som är dragplåstret på hemsidan. Jag har också alltid förknippat honom med damlaget. För er som vill ha en närmare titt på herr Nilsson så får ni det
HÄR.

Rätt gissat

Jag hade helt rätt i min gissning att det skulle dyka upp en målvakt på träningen - all heder åt dig Jonas Holmström. Någon som också imponerade var Kristian Täljeblad som gick från slutkörd till hur pigg som helst när han insåg att två tjejer hade en liten grillkväll bredvid där vi skulle stretcha ut i slutet. Starkt jobbat Mr. Casanova. Jag kan avslöja att pratandet med grilltjejerna gick bättre än stretchningen för honom.

Jag fick idag bära både Bowlarn och Jonas (dock inte samtidigt) uppför trapporna. Jag måste säga att dom olika viktklasserna spelade ingen roll för mig. Jag hade kunnat bära hela Berlinmuren eller varför inte Kinesiska muren på min rygg. En gissning är väl dock att kineserna skulle sakna sin mur mer än tyskarna.

Efter träningen badade jag och Holmertz och det påstås att vi såg en kvinna med hatt. Underskatta aldrig människor med hatt!

Bowlarn verkar redan ha packat ner träningsskorna inför resan. Kanon säger jag! Han ska få bära mig på sin rygg ner till stranden varje dag och om vi ska in till stan. Då sparar jag in eventuella busspengar och han får motion. En win-win situation.

Vi ses i morgon alla strandraggare.


Lycklig upptäckt

Upptäckte nyss en hel del euro i en byrålåda vilket innebär att jag slipper växla pengar inför resan till helgen. Så nu är det väl bara att packa antar jag. Var för övrigt förbi en sväng i Aborrtjärn idag och vem träffade man där om inte en av tre livsnjutande målvakter.

Frågan är hur många målvakter man får se på träningen ikväll. Jag gissar på en!
Personligen känner jag mig rätt död i kroppen på förhand och förhoppningsvis känns det ännu jävligare efter träningen.

Dags att fånga solen

Solen lyser ute och jag har nyss bokat biljetter till mig och Bowlarn. Vi har nu klart med alla biljetter kring resan, vilket känns skönt. Nu kan vi fokusera fullt istället på att lapa sol och tillfredsställa Jimmys bloggbehov. Men nu blir dat att lämna datorn för att ge sig ut i naturen och njuta. Bäst att passa på så länge det går.

Ikväll blir det att njuta lite träning också. 19:30, samling utanför Älvbrinken som vanligt. Vik inte ner er!

Intrig

Bröderna Larsson är på semester och dom uppges ha rykt ihop. Inget nytt under solen med andra ord. Frågan är vem som blev tjurigast av dom båda. Det är aldrig fel när bröderna hamnar i närkamp på träningarna heller. Ser fram emot det igen.

Glödhet "Lingon"

På IBK Dalens hemsida kan man läsa små rapporter där spelarna säger vem som varit hetast under försäsongen. Johan "Lingon" Lindgren verkar vara den som varit hetast på innebandypassen. Kan bli intressant att se i vinter, om han nu behåller formen.

Tillbaka

Vi spelade lite innebandy under lördagen och det var verkligen dags kändes det som. Det var riktigt länge sedan förra gången och visst var man lite ringrostig. Vi var kring tio stycken.

Måste för övrigt citera Robert Lövgren med dagens sanning:

"Medan vissa far till Granö för att leka i vatten så ska vi riktiga män springa omkring och bråka om en liten vit plastboll. Manligt!"

Trästock och innebandy

Var igår på Trästocksfestivalen och jag är ju inte ens nära lika lyrisk som Bowlarn. Ni kommer säkert få läsa hans hyllningsrader till Marit Bergman till exempel. För mig var det helt okej musik, men inget som fastnade direkt. Kul att se live-musik, men det måste till typ Thåström för att jag ska tända till på det helt.

Idag 14:00 blir det lite innebandy. Det är då vi kommer att få svar på om jag är lösningen på Iksudamernas backproblem. Förhoppningsvis är Sebastian Berg-Sandin där också - han ska skolas in som den retsticka han är född till.

Det ryktas också om att Jimmy Nilsson ska vakta målet. Stålande säger jag bara, återstår att se om han dyker upp.

Förklaringen?

Jimmy har i en kommentar länkat till sin blogg.
Och där får man då se vad han gjorde istället för att träna:

"Det blev tre filmer ikväll med Lars, Krister, Hanna och Emma. Vi såg först Borat sedan såg vi The Texas Chainsaw Massacre och vi avslutade kvällen/natten med Demolition man."

Jojo, bra ursäkt det!

Klagomål

Jag är inte någon blogg-gud på något sätt, men dom andra på hemsidan underpresterar kraftigt just nu. Till och med Bowlarn som brukar vara pålitlig.

Simon är saknad.

Härliga mjölksyra

Man får härlig mjölksyra på många av försäsongspassen - tyvärr är det lite för dåligt deltagande. Till exempel den där målvakten med Nilsson i efternamn som lovar mycket och floppar lika ofta. Känn dig uthängd! haha. Kändes för övrigt lite ovanligt att det inte var Jonas man hetsade för en gångs skull när det gäller målvakter.

Förhoppningsvis tränas det flitigt på diverse semestrar och annat.

Hemma igen

Anlände hem på måndagkvällen klockan 19:30 ganska precis. Hann hem och lasta av grejerna och byta om, innan jag cirka tio minuter försenad dök upp på träningen.  Min hemresa blev en dag försenad, så det kändes skönt att jag ändå hann hem till träningen.

Kan summera min lilla minisemester med att vädret var väl som i övriga landet - ganska uselt, men kul med lite miljöombyte och att träffa lite folk. Utlovade att ni skulle få en bild på hur Emil"Krönikören" Wikström ser ut i dag. Självklart ska jag inte göra er besviken:

image12

Blir det dejt med "Krönikören" idag?

Tanken är att jag idag ska träffa Emil "Krönikören" Wikström och hans fru här nere i Dalarna. Får se om planerna går i lås. Dejten har blivit uppskjuten till idag och förhoppningsvis ska ingenting komma emellan denna gång. Och för er som bara tror herr Wikström är en myt, så såg han ut så här.

Jag ska förhoppningsvis kunna fånga honom på bild även idag och ge er en liten uppdatering.

Simon Larsson uppger som sagt att han bloggat färdigt. Jag väntar redan på Jonas comeback efter hans lilla bloggsemester. Ge folket vad dom vill ha.

Folk jag sett

Sitter hos fröken Forss systers och hennes sambo (en målvakts bror i Vindeln) och har nyss ätit. Tydligen cyklade Mora-Nisse förbi och i och med detta har jag snubblat färdigt angående folket här tror jag.

När det gäller innebandynyheter har jag nog inte så många på lager. Jag satt i och för sig mittemot en tjej som spelar i IBK Söder på tåget ner till Mora igår, men hur intressant är det för er? Nej just det.

Måste nog trots allt droppa lite mer personer här. Vi hämtade mat på ett ställe i Mora och vem satt där om inte Badhus-Bosse med delar av sin familj, däribland en väns "rumskompis". Krångligt jag vet.

Inlägget kan summeras med att jag har sett en del folk på slutet och det intresserar nog ingen annan än mig själv.

På plats i Mora

I morse anlände jag till Mora och jag har spenderat dagen tillsammans med fröken Forss. Jag sov inget på nattåget vilket tog ut sin rätt ikväll då jag somnade till en film. Tragiskt, men jag får helt enkelt se om den del jag missade.

Vistelsen är precis som väntad hittills. Hon bodde ju i Vindeln under period, men har alltså flyttat hem till Mora igen. Och det är precis som skillnaden på att se ett lejon på en djurpark eller på savannen. Det är betydligt mer action i dess rätta element.

Simon överger tydligen bloggen och blir Vildmarksmänniska. Fler personener som lämnat rampljuset för att syssla med sådant är Robinson-Kent.

Resande

Idag bokade jag och Bowlarn en utlandsresa som kommer äga rum i slutet av juli. Jag tänker inte i detta läge hänga ut platsen, utan ni får själv spekulera i om vi ska till Finland, Brasilien eller något annat mysigt ställe.

Något jag däremot kan avslöja är att jag åker till Mora om lite mindre än två timmar. Har under dagen införskaffat min första mp3-spelare. Spännande med modern teknik. Musiken kan i alla fall behövas på nattåget till Gävle, innan jag ska byta till ett tåg som går mot Dalarna. Min gamla parallellslalompolare Emil "Krönikören" Wikström har informerat om att dom har olika dialekter i varje by. Så på något bissart vis känns även detta som en liten utlandsresa. Kan iockså avslöja för mina lagkamrater att tränignsskorna är packade, så jag tänkte inte bara ligga på latsidan.

Nu ska jag packa färdigt och sedan bara infinna mig i nåt slags flummigt lugn.

En av dom var där

Det regnade ikväll på träningen, men jag har inget emot att träna i regn. Det får bara det hela att verka mer som på film. En av Röringarna var på plats också, Han hävdade själv att han var Johan, och både numret på hans träningskläder och flaskan stämde för det. Men det kan ju lika gärna vara tvillingbrorsan. Det finns inga garantier. Jag måste erkänna att jag skulle nog inte märkt nån skillnad, eftersom jag bara ser skillnad på deras kläder typ.

Sedan var Bowlarn där som vanligt  och hade en scarf på huvudet, men solglassöongen hade han tydligen lämnat hemma.

Glädjande var också att Oskar Larsson var tillbaka i träning och förhoppningsvis gav kroppen hyfsade gensvar.

Har Simon landat?

Efter en mycket stark inledning på sitt bloggande med frekvent uppdaterande verkar nu Simon Larsson ha blivit som oss andra bloggare. Det har varit tyst i hans (Homers) blogg ett bra tag nu.

Vad har hänt?

Bowlarn viker in årorna

Just när detta skrivs viker Bowlarn in årorna för att få sina timmar skönhetssömn. Själv tänkte jag försöka summera kvällen eftersom min vakna tid inte är slut än på ett tag. Det blev mycket riktigt två stycken filmer som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Men vi bytte Spider-Man 3 mot Oceans 13. Detta skedde under pistolhot från Bowlarn och jag hade absolut inget att säga till om som vanligt. För att återgå till sanningen så tyckte jag den var helt okej som dess två föregångare i serien. Självklart mycket bra skådespelare som gör att det blri välspelat, men det känns lite segt ibland ändå.

Den andra filmen Zodiac var några pinnhål bättre och definitivt värt entrépengen. Jag gillar den typen av filmer, och vad jag menar med det får ni väl fundera ut själv om ni ser den.

Innan vi lämnade Umeå så for Bowlarn till en bensinmack (så självklart). Men det var inte till någon Q8 som han jobbar på - utan Shell. Medan han inspirerat strök runt bland hyllorna med dansande steg så hade jag sms-kontakt med två stycken innebandyspelare.

Kanske dags att ge sig på en fjärde film nu. Såg den gamla Beckfilmen Brandbilen som försvann i morse. Från en tid då Gunvald Larsson inte spelades av Persbrandt. Svår att tänka sig för majoriteten av de fjuniga herrlagsspelarna.

Over and out.

Biokväll med Bowlarn

Det kommer bli en biokväll med Bowlarn. Vi tänkte köra på samma koncept som förra gången, det vill säga se två stycken filmer. Det lutar på förhand åt filmerna Spider-Man 3 och Zodiac. Till veckan väntar sedan träning måndagkväll innan jag på tisdag beger mig ner till Mora för att besöka fröken Forss, Krönikören och Ebba. Tror det kommer bli riktigt trevligt.

Sedan måste jag och Bowlarn börja titta på utlandsresor, så vi kan vara livsnjutare fullt ut.

Semester

Semester.
Skönt efter en otroligt grisig och dryg dag på jobbet.
Nu ska jag vara livsnjutare på heltid.

Roadtrip till fots

I eftermiddag har jag varit på en liten roadtrip till fots. Det hela började med att jag bokade en tågbiljett på internet som jag sedan skulle gå på Tipporama och hämta ut. Men bokningen var tydligen låst så jag fick ingen biljett i handen som planerat. Sedan styrde jag riktningen mot kvartets lilla hak Chu Le Mee för att avnjuta en god måltid. Efter den energipåfyllningen träffade jag Robert Lövgren och hans lillebror utanför ICA för att "göra upp".

Vad gör man efter att man träffat två Lövgrens? Jo, man går givetvis till Bowlarns jobb och sätter sig där och snackar lite gojja. Just innan stängningsdags begav jag mig till konsum för att köpa lite lunch för morgondagen. Jag var konsums sista kund ikväll (prestige (vilket även är titeln på en bra film)). Slut parentes.

Nu sitter jag här och inser att jag fått tillbaka mina tv-kanaler som har varit borta en längre tid. En ganska händelserik dag i mitt liv med andra ord. I morgon gör jag sista arbetsdagen innan semestern. MUMMA!.

Summering av kvällen

Det började med mjölksyreträning och jag ska villigt erkänna att mina ben ville inte vara med ikväll. Det gick bra alla löpningar i dom branta backarna, men när vi skulle gå ner igen var det som att benen levde ett eget liv - eller kanske rent var döda.

Därefter blev det ett bad i Aborrtjärn med en samling människor. Lite kuriosa är att innan vi skulle fara så höll jag och min målvaktskollega (glöm inte bort att jag stått en match i division V) Jonas Holmström på att få se en krock i korsningen vid våra hus. Så kan det vara när man bor i "centrum".

Tandläkarbesök

Var hos tandläkaren idag och jag fortsätter min positiva trend att inte ha några hål som behöver lagas. Jag gillar också att tandläkarna alltid ska försöka lära mig hur man borstar tänderna. Trots att jag alltid har trott mig kunna det så är jag tydligen inte bra nog enligt dom.

Det var kändistätt sedan på AYA när middagen serverades. Förutom sällskapet bestående av broder, Jonas Holmström och Johan Königsson, kunde man skymta Robert Hedman med fru och en gammal legendarisk hockeydomare.

Tripp till Mora

Sitter och surfar runt på lite olika hemsidor där jag ska hitta hur man egentligen bär sig smidigast åt för att komma till Mora. Men jag blir inte riktigt klok på hur man bokar de olika biljetterna. Därför kommer jag inom en snar framtid ringa till någon van Mora-människa.

Det hela ska förhoppningsvis leda till en tågresa ner till Mora nästa vecka för att hälsa på lite vänner.

Scoop del II

Nu är det klart.
Jonas Holmström har sålt sin omtalade bil.
Snacka om smaskigt scoop.
The END.