Postens effektivitet

Hittade ett kort som jag fått av posten hemma idag där det stod något i stil med:
"Din post kanske kommer senare snart. Posten jobbar ständigt med förbättringar och bli effektivare....."

Jag får inte ekvationen att gå ihop. Om dom ska bli effektivare borde jag väl få min post tidigare än nu?

*****

Kusinen och lagkompisen Lars Vilhelmsson ringde mig tidigare idag och frågade vilken adress han bodde på. Eller i alla fall ville han veta om han bodde på A eller B. Avdelning koll?


Vildmännen-Spif

Var och såg Vildmännen-Spif idag, en match där det återfanns idel gamla Vindelnspelare. I Vildmännen: Simon Larsson, Thobias Löfgren, Jonny Granström och Fredrik Hägglund. I Spif: Billy Olovsson-Lindberg och Thomas Lindgren. På papperet var det en riktig toppmatch, men spelmässigt var det inte mycket att se. Spif drog det längsta strået i den så kallade toppmatchen.

*****

Kändes som det mest bara var folk från Vindeln på läktaren. Trevligt så man får känna sig som hemma. Man kan ju bli otrygg annars.

*****

Vinnaren Thomas Lindgren gled in i hallen en minut innan matchstart. Stjärnstatus?

Förbundet kommer bli rika

Nu har innebandyserierna börjat dra igång på allvar och om förbundet ska hålla sin hårda linje (vilket jag hoppas) så kommer dom bli rika. För böter ska väl utgå om jag inte minns fel om man missar att lägga in laguppställningar och om inte lag liveuppdaterar i den utsträckning som är bestämd. Är lite osäker på den sista punkten, men har för mig att det skulle utgå böter även där.

Förbundet kommer bli rik säger jag efter att ha försökt följa diverse matcher live på nätet.

Ett inlägg utan rubrik

Jag har fått kommentarer både från damtränaren Simon Stålberg och herrspelaren Johan Röring över inlägget jag skrev att jag åt nån oxfilé. Därmed kanske jag borde sadla om och enbart blogga om mat? Tobbe Holmström gjorde ju s

För övrigt gick jag och la mig innan midnatt igår för första gången på väldigt länge. Jag är nog slut som artist!

Ps. Idag blev det lasagne till lunch. Ds.


Händer det i alla lag?

Ikväll efter vi hade tränat så kommer det till vår kännedom att en anonym Vindelnspelare med tröjnummer mellan 14 och 16 hade lyckats glömma sina byxor med bland annat mobiltelefon i efter att träningen slutat.  Jag vet inte hur han tog sig hem, men det verkar helt klart intressant hur man lyckas glömma sina byxor i omklädningsrummet.

Jag har i samma lag bland annat varit med om en målvakt som glömde sin täckjacka i omklädningsrummet när det var 30 minusgrader ute.

Så min fråga är om sånt här händer i alla lag?

Såg Sandåkern vinna

Var igår med lite Vindelnfolk och såg Sandåkern besegra Sollefteå med 10-1. SSK spelade stabilt och gjorde vad man skulle, men faktum är ju att dom inte behövde slita ihjäl sig när Sollefteå inte direkt bjöd upp till dans.

*****

Innan jag la mig igår kväll så såg jag en gammal Nirvana-konsert och jag tror jag måste ladda inte alla album i telefonen så jag kan lyssna lite på jobbet i veckan. Nirvana och Ebba Grön är de band som fastnade mest hos mig i tonåren och som lever kvar än. Har ju länge haft planer att leta upp någon gammal Nirvana-affisch som prydde pojkrummet på cellovägen och hänga upp i mitt nuvarande boende.


*****


Kan förvarna alla fåfänga spelare att vi kommer börja ta nya spelarpresentationsbilder i veckan. Så blötlägg håret och sminka bort eventuella skamfläckar.


Gamla Stan i DM

Det blev Gamla Stan i nästa omgång av DM. Det som är lite tråkigt är att även den matchen är bortaplan, men det blir säkert kul för oss att se andra delar av Västerbotten på närmare håll. På minussidan är ju helt klart att klubben går miste om miljonintäkter i och med att vi inte spelar hemma. Eller hur var det där nu igen?

*****

En fördel med att vara en bitter industriarbetare som jag är att man tjänar rätt bra med pengar. Jag har för avsikt att lägga dem på innebandy, resor, god mat och god dryck. Så idag blev det whiskeymarinerad oxfilé och lite gott rött vin till. En del resor finns planerade också.

TJO!

Två Vindelnmatcher senare

Bloggfritt ett par dagar nu och under den tiden har vi hunnit spela två matcher. I söndags träningsspelade vi mot Strand i en match som slutade 2-2. Ett sömnpiller för publiken, men vi fokuserade att stå rätt i försvarsspelet. Det gjorde vi bra och vi fick dessutom väldigt mycket tid att spela runt bollen. I anfallszon kom vi dock inte till så många avslut på mål vilket skottstatistiken avslöjar. Vi sköt endast 14 skott på mål under 60 minuters spel, vilket är på tok för lite.

Igårkväll blev det en sen DM-match mot Holmsund och inledningsvis såg vi riktigt sega ut. Kanske berodde det på att vi spelat match dagen innan, men samtliga måste höja sig avsevärt. Vilket vi långsamt också gjorde och ju längre matchen gick gnetade vi på och i slutet började det ju faktiskt likna något. Trots några ramträffar lyckades vi inte vinna under ordinarie speltid. Så istället fick Nicke Andersson vara gubben i lådan och trycka dit avgörande i suddendeath.

*****

Var och såg Dalen-Falun i söndags också. Riktigt kul när det blir mycket fysiskt spel tycker jag. Däremot blir det ju oftast sådana matcher när domarna är dåliga och det var dom i söndags. Riktigt bedrövliga var dom och tyvärr har jag nog aldrig sett dom göra någon bra match heller. När det finns sådär usla domare i eliten är det inte konstigt att det mesta i lägre divisioner är skräp också.

*****

Vindelnmålvakten Jonas Holmström har avtjänat sitt avstängningsstraff i DM och är nu åter tillgänglig. Föreningen hälsar honom välkommen tillbaka och lär skicka blommor till hans jobb redan idag.

*****

Vi fortsätter få fram spelare med sköna kommentarer måste jag säga. Eller vad sägs om denna godbit av Robin Långström, sagt innan gårdagens match: "Ska vi ta med oss klubborna ut?"

Ledsen Mats

Umeå City-spelaren Mats Jonsson sa tydligen nyss på TV4 att laget skulle vinna med två bollar i morgon mot Pixbo. Det som måste kännas mest tråkigt för Mats och de andra i City är ju att innebandy spelas bara med en boll. Så vinst för Pixbo då?

Bara jag kvar...

En anonym herrmålvakt i Vindeln som är mellan 25-40 år föreslog att vi skulle samåka till träningen i onsdags. Han ändrade sig snabbt dock och hävdade att jag skulle vara för seg efter träningen och hans skulle tvingas vänta på mig. Tydligen kallade familjelivet för mycket. En gång i tiden var vi fyra sega musketörer i herrlaget som visste att man inte skulle stressa efter träningar. Tre av dem har gått vidare i livet med fruar, barn, husdjur och allt det andra.

Ensam är stark?


Serieträffsreflektioner och annat

Var länge sedan det kom något inlägg nu från min sida, så därför väljer jag att blixtra till och leverera ett. Var på serieträff i tisdags och där gav förbundet ett intryck om att de skulle bli "tuffare" när det gäller att hålla tider och ge böter för eventuella grejer som missköts. Jag hoppas de står för sitt ord och är konsekventa i sitt handlande, annars kommer det ju bli lika tafatt som vanligt. Ett första steg för förbundet blir då att ge böter till de som inte var närvarande på serieträffen. Blir intressant att se om de står för sitt ord detta år.

Annars var en av de hetaste nyheterna att de vanliga matchprotokollen skrotas och numera skriver man ut ett från internet och fyller i. För att sedan lägga in uppgifter på internet och slutligen skicka pappersexet till förbundet. Här tror jag att det kommer sluta i ett litet kaos, men det är nog förbundet insatta i. Förr eller senare måste man väl ta detta steg och då får man ju räkna med att det blir kaos i omställningsperioden. Det finns många föreningar som är dåliga på att sköta licensiering och annat och förhoppningsvis kommer det upp till ytan nu på allvar. Man kan ju få böter om det missköts och återigen. STÅ FÖR ORDEN NU!

Ytterligare en het nyhet var att det ska vara liveuppdatering på internet från matcherna i damtvåan och herrtrean. Här kommer det floppa kan jag nästan lova. Det finns många division II-lag som inte klarar det redan till exempel. Kan dessutom säga efter att ha spelat i division III att det finns otroligt många klubbar som har en "pissig" organisation och där måste det ju ske en rejäl förbättring om man ska klara detta krav. Men jag ser helt klart fram emot att följa alla herrtreanmatcher på internet till vintern.


Vindelns IF satsar denna säsong på att ha liveuppdatering från både damlaget och herrlagets matcher. Jag tror vi har större chanser än många att lyckas faktiskt.


*****


Det är dyrare att boka biljetter på nätet till Umeå Citys herrmatcher än till Dalens. Brukar man inte som nykomling försöka tona ner förväntningarna? City gör det omvända och tar "bra betalt" för underhållningen. Återstår väl att se om lagen presterar därefter.

För övrigt borde fler lag i Umeåtrakten, alla divisioner,  ta entré. Jag fattar inte att de väljer att gå miste om denna inkomst. Förhoppningsvis är väl en match underhållning precis som att gå på bio eller något annat. Men många klubbar har nog inte organisation nog för det dessvärre. Å andra sidan har ju vissa Umeålag fler moståndarfans på läktaren när de spelar hemmamatcher ändå...

*****

Förbundet presenterade för övrigt tränarnas tips redan på serieträffen detta år. De senaste åren har man floppat med att lägga ut tipsen, så nu valde man att ta tag i det direkt. Bra initativ måste jag säga.

Vindelns herrlag blev tippad 9:a i division IV. Klarar vi av att nå denna topplacering är frågan. Skönt att slå ur underläge...


Ett inlägg om daminnebandy

Det hör inte till vanligheten att jag bloggar om daminnebandy så nu tänkte jag göra ett försök. Har sett Dalens damer gissningsvis tre matcher denna säsong och den spelare som imponerat mest på mig är nyförvärvet från RIG, Moa Schillström. Hon visar upp ett grymt spelsinne och har både producerat i form av mål och genialiska framspelningar.

En annan spelare som imponerar är Malin Bäckström, med sin rivighet och sin fart. Däremot väger hon lite lätt i närkamperna och får inte ut tillräckligt av sitt slit.

*****

Skellefteås damer är ett lag som överraskar på mig otroligt. Jag har grymt dålig koll på daminnebandy, men Skellefteå imponerar mer detta år än förra och då har dom inte lika namnkunnigt lag. Där ser man vad grym vilja kan göra. 4-4 mot Dalen idag var starkt. Även om Umeålaget såg svala ut. Dom kan floppa i år. Svårt att nå slutspel tror jag. 

"Didde" fick rycka in

Vid middagstid i fredags var vi ett gäng som spelade lite innebandy. Däremot kunde bara en målvakt närvara och vi fick i sista stund tag på en målvakt i form av 96:an Didrik Nilsson. I vanliga fall är han en lovande back i vårt 95/96-lag, men denna kväll fick han alltså pröva på något nytt orädd som han är.  En stor eloge till honom som ställde upp.

*****

For sedan vidare och såg Dalen-Granlo i Umeå. Gav upp efter två perioder då Granlo hade för lite att sätta emot och checkade istället in på Hotell Mollstråket och avnjöt bullar och nybakta muffins.

I morgon blir det förhoppningsvis ett tufft och grinigt derby mellan Dalen och Umeå City.


Ligacupen i bilder

Här kommer lite bilder från Ligacupen som var förra helgen i Umeå. De flesta är fotade med en riktig kamera, däremot finns lite bonusmaterial som en halvtaskig mobilkamera fångat. Se, njut eller blunda åt följande:

Foto: NILS VILHELMSSON
Dalenspelaren Ketil Kronberg river sarg.



Foto: NILS VILHELMSSON                          
John Lehnberg sviktar klubban.



Foto: NILS VILHELMSSON
Robin Nilsberth och Marc Dysli håller handen, alternativt firar ett mål.



Foto: NILS VILHELMSSON
Den lovande backen Filip Stenmark på badsemester med två lirare från Schweiz?



Foto: NILS VILHELMSSON
En Sandåkerntränare och en Södertränare i samspråk. Dom ska ju vara rivaler! Skulle Uniteds Ferguson och Arsenals Wenger sitta och mysa på läktaren så här?




Foto: NILS VILHELMSSON
Två målvaktsprofiler i bakgrunden som analyserar innebandy? Dessutom Erik Röring i förgrunden.


Så vill jag se Dark Müsli

I helgen avgjordes som sagt Ligacupgruppspelet och Dalen tvålade dit Umeå City i kampen om Umeå. Jag har tidigare sagt att jag tror att mycket av Dalens defensiv beror på om #27 Dark Müsli är dominant eller inte. I matchen mot Umeå City spelade han precis som jag ville. Smällde på, var smågrinig (på ett positivt sätt), visade attityd och inställning. Samt att han fick hänga dit några mål också som bonus.

Så vill jag se #27 Dark Müsli i Dalen.

*****

Jag vill se ännu mera skott från John Lehnberg också i Dalen. Ett grymt offensivt vapen för Umeålaget.

*****

Filip Stenmark spelade för övrigt otroligt moget i helgen. Man ska komma i håg att han född 1992 och spelar redan så moget som han gör. Frågan är hur han håller i Superligan?

*****

Tänkte för övrigt lägga in några bilder senare från Ligacupen som fastnat i min kamera.

Vad gör #17?

Sandåkerns SK vann för någon helg sedan en cup i Skellefteå. Det finns ett segerfoto på deras hemsida och vid en närmare granskning kan man undra vad förre Vindelnspelaren #17 Robert Lövgren egentligen ser bakom kameran. Är det en förvånad Lövgren eller bara en trött gäspning som är på väg ut? Vad tror ni?



Bilden är tagen från Sandåkerns SK hemsida.

Kanske värt att börja innebandyprogrammet

Nås av rykten om att de som går innebandyprogrammet har slutat köra strumpfotboll som en del på sina lektioner. Personligen har jag aldrig fattat varför dom gjort det till en början. Går man innebandyprogrammet ska man väl spela innebandy och inte halka runt i nå strumpor och spela fotboll under lektionstid, även om det är nån slags uppvärmning.

Detta beslut kanske gör det värt att gå om gymnasiet, om jag får lira innebandy på lektionstid. Med strumpor och med skor, men framförallt med klubba. Även om jag mest personligen använder klubban som en yxa på planen.