Vem har glömt?

Ett par långkalsonger märkta med "Per" hittades efter träningen i torsdags på Fritidscentrum. Någon som vet vems det kan vara?

image24

Nördigt inlägg

Ett inlägg som så många gånger förr för alla hardcore-fans av herrlaget.

Närvaro tisdag 20/11
Målvakter: Adam Holmgren, Björn Granström, Jonas Holmström (skadad).
Utespelare: Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Sebastian Berg-Sandin, Robert Lövgren, Tobias Holmström, Lars Vilhelmsson, Mattias Lövgren, Johan Röring, Erik Röring, Per Nilsson, Erik Nordin, Magnus Larsson, Robert Hedman, Johannes Svanbäck, Fredrik Lundberg, Oskar Larsson, Kristian Täljeblad, Tomas Sjögren.

Närvaro torsdag 22/11
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Adam Grundström.
Utespelare: Nils Vilhelmsson, Magnus Larsson, Roland Adelsson, Sebastian Berg-Sandin, Jonny Granström, Johan Röring, Erik Röring, Robert Hedman, Niklas Andersson, Kristian Täljeblad, Simon Larsson, Per Nilsson, Olov Englund, Robert Lövgren, Tobias Holmström, Lars Vilhelmsson, Mattias Lövgren, Oskar Larsson, Tomas Sjögren, Erik Nordin, Johan Lundqvist (förkyld).

*****

Spelaren som inte brukar ha handuk och underkläder hade för första gången på länge lyckats ta med sig det ikväll på träningen. Kan det vara för att det togs upp i bloggen och spelarens mamma börjat packa åt honom?

*****

Såg Dalens herrar igår. Ett riktigt sömnpiller till att börja med, men sedan blev det väl lite bättre. Känns dock som dom måste börja sätta sina chanser och få lite självförtroende. Annars kan resan ta slut fortare än planerat i ett eventuellt slutspel.

*****

Blir svarta tröjor till helgen eftersom Spif är gula. Även dom sitter tajt på herr Englund, men i alla fall bättre än det gula stället.

*****

Nu är det nog dags för lite sömn innan en ny arbetsdag börjar. Sista dagen på förmiddagsveckan innebär en extratimme. Man får väl hoppas Robert Lövgren skickar ett omtänksamt sms och frågar hur det går på jobbet så att man får upp glädjen på topp.

Uppdatering

Matchen i helgen mot Täfteå vanns med 7-4. Vi spelar väl hyfsat tycker och borde avgjort matchen långt tidigare. Vi gjorde psykologiskt viktiga 3-0 genom Roland Adelsson, men då hävdade domarna att Kristian Täljeblad stått i målgården, så det dömdes bort. Syn på den! Istället kunde Täfteå göra 2-1 sedan. Det viktiga var hur som helst tre poäng och nu laddar vi för tre nya.

*****

Även Täfteå hade en spelare med nummer 99 precis som Thorengruppen och Sandåkern. Tar inte dom coola killarna slut i herrtrean eller har varje lag en 99?

*****

Vi hade tre comebacker i lördags. Veteranerna Olov Englund och Roland Adelsson gjorde comeback efter en tids träning och tillförde en hel del rutin och annat. Dessutom var Magnus Larsson tillbaka från sin höftskada som hållt honom borta från spel hittills. Känns ruskigt skönt att hans kropp ger bra gensvar. För spelsugen är han kan jag lova.

*****

Appropå Olov Englund så tvingades han byta nummer med undertecknad innan matchen. Hans tröja såg ut att vara några storlekar för små eller var det bara att han har så mycket muskler? Tajt var det i alla fall. Nummer 5 är ju det nummer jag en gång ville ha i hockey för att idolen Ulf Samuelsson hade det, så det kändes väl inte helt fel att dra på sig femman heller.

*****

Var på innebandytillställning hos familjen Lövgren igår och såg Falun slå Pixbo i förlängningen. Trots att festfixaren Suss var på jobbet så bjöds det på både match och fika. Trevligt trevligt.

*****

Vi kommer i laget att starta en insamling till en spelare som får vara anonym. Antingen är det brist på pengar eller svårheten att tvätta som gör att spelaren ALLTID har glömt både handuk och underkläder. Det är ju snart jul så...

Möte med Widing

Träffade den gamla VF-kollegan och domaren Nisse Widing på förra Dalenmatchen. Tänk om alla domare hade lika bra känsla som han, då skulle inte många gnälla. Självklart var han snabb på att påpeka att jag redan hade dragit på mig tio utvisningsminuter i serien. Dessutom kom en gammal match upp i samtalet, där Widing och hans kollega delade ut en femminutersutvisning till mig och sedan efter slutsignalen ett matchstraff 2. Dagarna efter matchen gjorde jag debut på VF och lärde känna denna sköna figur.

Bör väl tilläggas att jag förtjänade alla 20 utvisningsminuterna, så Widing gjorde ett bra jobb.

*****

Ikväll är det ny match för Dalen. Hoppas dom kan höja sig lite ytterligare och slå AIK. Eftersom jag jobbar eftermiddag så får jag istället försöka se den på tv i efterhand. Att AIK har två riktigt bra spelare avstängda är ju positivt för Umeålaget.


*****


Såg Thorengruppen-Sandåkern igår, en match som slutade 3-3. Jag hade hoppats på betydligt hetare känslor, men klart är nog i alla fall att det är dessa två lag som kommer göra upp om seriesegern. För vår del blev det en sur förlust med 3-2 efter att vi haft en 2-1 ledning mot Sävar. Nästa helgs match mot Täfteå blir givetvis viktig och självklart är vi i behov av poäng. Men jag törs lova att vi kommer överraska och reda upp den situation vi besatt oss i.


Konsumentjournalistik

Har bedrivit lite konsumentjournalistik ikväll. Köpte för några dagar sedan en "Magnum Strawberry White" för priset 17 kronor på OKQ8. Mycket dyrt tyckte jag. Så ikväll provade jag att köpa en på ICA för summan 14 kronor. En skillnad på 3 kr, vilket är ganska mycket för en glass.

Jag antar att man säljer mindre glassar på vintern. Därmed tycker jag att OKQ8 försöker med samma medel som skivindustrin gör. När försöljningssiffrorna går ner på skivor så höjer man priset. OKQ8 gör alltså detsamma med glass. Säljs det mindre glassar - ja då höjer man tydligen priset. Rimmar illa i mina öron.


Jag hoppas någon från OKQ8 kan komma med ett bra svar varför det är så. Jag lovar att publicera det i bloggen då.


*****


Närvaron på träningen i torsdags var:
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Petter Nordin.

Utespelare: Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Mattias Lövgren, Johan Röring, Erik Röring, Oskar Larsson, Roger Hägglund, Robert Lövgren, Tobias Holmström, Lars Vilhelmsson, Sebastian Berg-Sandin, Tomas Sjögren, Robert Hedman, Niklas Andersson, Kristian Täljeblad.


Inlägget när Sven-Duva blev Sven-Ripa

Snart är det dags att fara och se på Dalens herrar i Umeå. Tre poäng räknar jag med för Umeålaget som sagt. Har skrivit ut biljetterna nyss och jag måste säga att Dalen kanske inte bidrar fullt att motverka mijöproblemen när dom har biljetter i A4-format. Men vad tusan ska jag klaga på? Jag jobbar på ett företag som säljer saker till skogsmaskiner och av skog kan det bli papper.

Jonas "Sven-Ripa" Holmström verkar för övrigt vara orolig att bli av med platsen i framsätet. Han tror att en av Röringarna kommer att försöka knipa den om de hämtas upp före.

*****

Sven, Sven, Sven är min vän.
Sven, Sven, Sven är min vän
Sven, Sven, Sven är min vän
Sven är en riktig kompis
Sven Ripa blivande elevrådsordförande

*****

Se tv-serien Bert för att förstå Sven-Ripa grejen. Var inte Holmström elevrådsordförande precis som Sven Ripa?
Knappast en tillfällighet...

Mycket folk

Det var riktigt mycket folk på träningen ikväll och det är kul att vi kan vara det och driva upp tempot lite grann. Dessutom är det bra när gamla division II-spelarna kommer dit och spelar ut sitt register. Men jag måste säga att dom ser rätt slitna ut när dom är med. Förhoppningsvis är det inte bara för att dom är otränade utan även för att vårt unga lag har bra fart under fötterna.

Närvaron var i alla fall följande:
Målvakter: Jonas Holmström, Kristina Häggström.
Utespelare: Nils Vilhelmsson, Olov Englund, Thomas Sjögren, Mattias Lövgren, Niklas Andersson, Oskar Larsson, Robert Lövgren, Lars Vilhelmsson, Tobias Holmström, Simon Larsson, Roger Hägglund, Sebastian Berg-Sandin, Robert Hedman, Jonny Granström, Johannes Svanbäck, Roland Adelsson, Johan Röring, Erik Röring, Magnus Larsson.

*****

Verkar ha fått en inbjudan av Suss för att få se lite innebandy i framtiden. Mycket bra! Mitt knep att halvfjäska här i bloggen verkar ha gjort gott. Kanske läge att hyra in henne för att hålla i ett träningspass i herrlaget. Vore kul att se henne plåga sina söner lite...

För övrigt hoppas jag TV4-sport dyker upp i boxerpaketet snart.

*****

Dalenmatch i morgon och nu är det förbanne mig dags att vinna. Vår trupp från Vindeln på sektion I blir: Jonas "Sven-Duva" Holmström, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Johan Röring, Erik Röring. Upp till bevis nu brorsan - jag kräver en seger.


Festkväll

Har varit på innebandyfest ikväll med Suss, Elina och några andra slumpmässiga människor. Warberg vann med 7-6 mot Helsingborg. Kan inte säga att jag är så brydd över resultatet, men det är ju alltid kul att se lite innebandy.  Måste dock meddela festfixarna att eftersom jag går skift kan jag inte närvara nästa vecka.

Så vi ses om två veckor!

Ytterligare en dröm krossas

Jag har genom åren krossat många drömmar för folk innebandyn. Här kommer ytterligare en krossning. Efter matchen mot Thorengruppen var det någon spelare som sa till vår målvakt Jonas Holmström "landslaget nästa". Även om nu Sverige storförlorade mot Finland så måste jag säga sanningen:

Du håller inte landslagsklass Jonas.

Däremot håller jag med om att Jonas gjorde en riktigt bra match.

Vinst

Vår första trepoängare kom mot Thorengruppen. Och det gjorde den för att vi spelade ett tajt försvarsspel och agerade som ett lag över hela planen. Vi har spelat riktigt bra i två matcher den här säsongen. Mot de som tippas av många att komma etta och tvåa i serien (Sandåkern och Thorengruppen). Har vi samma inställning och spel mot alla andra lag också så tar vi många fler poäng. Det gäller bara att alla taggar till och gör jobbet varje träning och match.

*****

Vi dödade mycket utvisningar mot Thorengruppen och spelade ungefär 12 minuter i boxplay utan att dom gjorde mål. Vi hade ett powerplay och gjorde mål på det. Imponerande siffror.

*****

Det verkar finnas många spelare i division III som springer runt med det coola(?) numret 99 på ryggen. En trend kanske.

*****

Pojkar 91 vann med 7-2 idag och målskyttar ska enligt rapporter vara: Johan Röring 3, Sebastian Berg-Sandin 2, Erik Röring, Christoffer Holmström. För pojkar 93:s del blev det två förluster, men jag tycker dom har öppnat säsongen bra ändå. Spelarna och laget växer hela tiden och det känns kul och tryggt att vi har en bra återväxt.

*****

Tankarna just nu gäller om jag orka se lite Dalens herrar på onsdag. Nu när vi vänt vår negativa trend så gör nog dom det också. Dags att boka biljetter med andra ord.

*****

Slutligen är det värt att nämna att Mattias Lövgren gjorde sitt första A-lagsmål i seriespel. Bara att lyfta på hatten för en innebandyprofil och floskelkung.