Den osminkade sanningen

Blev idag väckt av att Jonas Holmström stod och plingade på dörren. Många tror kanske nu att han säljer majblommor som alla andra som ringer på dörrklockar den här tiden på året, men så var inte fallet. Jag hade igår lovat att hämta en hyrbil i Umeå på eftermiddagen, vilket i verkligheten visade sig vara förmiddagen.

Det är inte många som får se mig nyvaken och osminkad...

*****

Passade på att luncha med Rebellernas basist, tillika föredetta innebandyspelaren i Vindeln, Emil Hägglund. Vi satt och stal sol på uteserveringen på Catarinas - som för övrigt totalt bräcker Subway när det gäller att göra mackor.

*****

Eftersom den man vi en gång kallade Bowlarn är så passiv med sin blogg så ska jag ta eget initiativ och ta bort hans bloggbild på hemsidan, så får han väl fixa tillbaka den om han planerar att göra en comeback.

*****

Det blir intressant att se vad Dalens herrar kan gräva fram när det gäller nyförvärv. Trots att dom tappat många nyckelspelare tror jag dom kan få ett intressant lag. Med senaste årens slutspelsstatistik kan det behövas lite nytt blod i laget.

*****

Det kunde för övrigt lika gärna ha blivit Jonas Holmström som fått smeknamnet Bowlarn, men ryktet gör gällande att han redan hade så många smeknamn redan...

Jasså natten vi möts igen...

Det känns kul att se att kommentatorfältet verkar fungera i bloggen. Har länge känt en stor oro att det inte skulle fungerat eftersom det varit så tyst. Så nu är det bara att ni stackars trogna/otrogna (?) läsare fortsätter i samma stil och vräker ur sig kommentarer.

*****

Är inne i ett en bra NHL-trend och har sett mycket matcher på slutet. Nu närmast väntar Columbus-Detroit och Detroit kommer mest troligt att säkra avancemang till nästa omgång. Har hittills sett två av tre matcher i den serien och Columbus som gör sitt första slutspel verkar mest bara nöjd att vara i slutspel. Det räcker inte om man ska vinna.

*****

Appropå vinna så kommer det på hemsidan snart presenteras vilka spelare som vunnit mest matcher i herrlaget. Den statistiken är ju självklart rätt kopplad till hur många matcher man spelat, så det som kanske är ännu mer intressant - det vill säga vilka spelare som har bäst vinstprocent kommer att presenteras efter det. Håll utkik!

*****

Jag ser rätt mycket tv på nätet och jag måste verkligen säga att det är ju hur underbart som helst med till exempel svtplay.se och de andra motsvarigheterna där man kan se gratis tv-program när man själv vill.

*****

Gick igenom inlägg och tänkte fetlägga de namn jag skrivit om, men insåg att det inte fanns något så därför säger jag Jacob Jonsson nu så jag får något att fetlägga.

Live från Industrivägen: En inblick i mitt liv

Detta sysslar jag och människolampan med just nu:
* En NHL-match på tv:n (New York Rangers-Washington Capitals).
* En NHL-match på datorn (Montreal Canadiens-Boston Bruins).

Det gäller att hålla sig uppdaterad.


Frispel

Real Madrids spelare Pepe fick frispel igår och gick lös. Torde rendera i en lite längre avstägning, eller vad tror ni:



Sjuk match

Kom hem efter träningen ikväll och rattade in canal+ sport på tv:n för att se andra halvleken av Liverpool-Arsenal. Det stod 0-1 till Arsenal efter 45 minuter och när matchen var slut var det 4-4.
Sjuk match.
Sjukt mycket mål.
Sjukt snygga mål en del också.
Sjukt mycket slarv i försvaren dock.

*****

Tror jag ska bjussa kroppen på lite sömn nu innan jag mest troligt söker upp nån NHL-sändning om nån timme.

*****

Måste dock inflika och säga att bara en poäng till Liverpool satt inte fel som Unitedsupporter, även om det i 90:e minuten såg ut att bli noll.

Dagens musiktips: Bob Dylan - It's all over now baby blue

Var länge sedan jag bjöd på ett musiktips, så här kommer ett:


Så ser eliten ut

I morse vid frukosten på hotellet vid Globen hamnade jag bredvid två stycken främlingar. Efter att ha pratat lite allmänt med dom frågade ena personen om jag var med och spelade SM-finalen igår. Jag måste säga att det är ju ett underbetyg till "eliten" i innebandy om även jag ser ut som att jag hör hemma där.

Frukost med Holtz

Ligger här i en säng på ett hotellrum vid Globen och ska strax sova. I mitt rum finns det för övrigt två sänger som bildar en dubbelsäng och eftersom detta blir min andra natt här, har jag självklart gjort det enda rätta och prövar nu säng nummer två.

Anledningen till att jag bor på hotell vid Globen är förstås att jag sett SM-finalerna i innebandy. Om man ska börja med dammatchen så överraskade den faktiskt på mig i kvalitet åt det positiva hållet. Annars brukar ju mest dammatchen vara ett stort sömnpiller innan man måste vakna till liv för att se herrfinalen. En final som detta år vanns av AIK och jag trodde faktiskt innan att det skulle bli dubbelt Stockholm.

*****

I morse vid frukosten så satt tydligen poängligavinnaren Fredrik Holtz vid borden bredvid. Men precis som inte han kände igen mig, så kände inte jag igen honom, utan jag fick berättat för mig vem det var. Jag tror att vi kommer fortsätta vara rätt anonyma med varandra.

*****

SM-vinnarna på damsidan Balrog verkar bo på min våning på hotellet. Eller också var det bara ett gäng glada tjejer som satt ute i korridoren och sjöng förut under en timme eller så. Kanske måste ta tillfället i akt att "joina" deras fest istället för att sova.

*****

Däremot valde jag att inte köpa biljetter till efterfesten som anordnas. Gå runt och mingla med personer jag inte känner skulle ju vara ett hyckleri då jag mer eller mindre hatar alla klubbar utom min egen.

*****

Brorsan med sambo
bor på samma våning på Warbergs herrar, så jag antar att om jag kunde gå ut i korridoren och fira så fick dom sysselsätta sig med tröst då...

*****

Att Sven och Glenn dömer en herrfinal är ju en gåta i sig...

*****

De flesta innebandyprofilerna bor för övrigt hotellet så hade man varit autografsamlare hade det varit rena drömmen.

*****

Slutligen några ord till herr Holtz. Jag kommer förmodligen vara klädd i nån Thåströmtröja eller dylikt i morgon på frukosten om du vill sitta ner och prata om livet...

Ny dag - nya möjligheter

Ny träningsdag, men denna gång slapp vi några överdrivet griniga 93-or. Kanske har dom lärt sig att stänga igen och prestera istället? Eller var det bara jag som var ovanligt snäll i mitt spel?

*****

Truppbyggandet inför kommande säsong är självklart igång och på hemsidan presenteras nu John Stattin som klar för ännu en säsong. En viktig stöttepelare i vår defensiv och helt klart en värdig arvtagare till mitt grisspel. Vem i laget minns inte träningen när poängkungen Niklas Andersson skrek ut sitt vrede mot Stattin och John svarade med att flina. När man möter en forward som skriker av ilska vet man att man lyckats som gris!

*****

I morgon bär det som sagt iväg för SM-final i Stockholm där jag tänkte scouta in några tilltänkta spelare till laget. Nån Magnus som heter Svensson i efternamn sägs tydligen vara nåt för oss, om han nu är frisk och kan spela.

*****

Med Stattin klar har vi enligt hemsidan klart med tre spelare. Vilket gör att vi har ungefär lika bred trupp som Vindelns fotbollsherrar just nu...

*****

Frågan är vem vi ska presentera som klar nästa gång?

Ännu en comeback

Dags att göra comeback här känns det som. Jag menar efter återkomsten från utlandet har jag ju redan snurrat upp på tok för många medspelare i "Kenneth Nilsson-arena". Och dessa spelare måste helt klart hängas ut här!

Nej om sanningen ska fram så har jag nog inte snurrat upp någon. Däremot har redan två av våra 93-or gnällt lite på mig. Toby S  blev grinig när jag råkade hålla i hans klubba när han skulle lägga in bollen i öppet mål och Itzhak klagade för att jag tydligen stått i vägen.

*****

Lotteriet för NHL-draften i hockey är avklarat och det blir New York Islanders som får välja först. Detta innebär mest troligt att svenske Victor Hedman kommer gå som nummer två i draften och därmed hamna i Tampa Bay Lightning eller kanske Colorado Avalanche, om han sjunkit i scouternas ögon. New York Islanders är NHL-s sämsta lag både på papperet och framförallt på isen. Jag och Mr Bowlo såg för övrigt en match på Islanders hemmaplan när vi var på vår lilla NHL-turné och Hedman ska vara glad som mest troligt slipper han den skitarenan som hemmaplan.

*****

Detta inlägg är även en comeback i den bemärkelsen att jag har fetlagt namnen. Det var länge sedan jag orkade göra det i bloggen, men nu är det dags igen alltså.

*****

Vad gäller 93-orna i laget som klagade på mitt spel så säger jag bara att det stavas rutin och grisighet! Det är så vackert!

*****

På fredag åker jag ner till Stockholm för att se SM-finalerna i innebandy och herrfinalen blir en repris av fjolårets. Däremot blir det annorlunda damfinal och det är bra tycker jag. Personligen ser jag hellre Falun än Iksu i en final.

*****

16 utespelare verkar vara klar för IBK Dalens herrar, kanske dags för mig att slå på telefonen och se om Urban Karlsson ringt och efterfrågat mina tjänster.

Det var allt jag hade och säga i denna lilla comeback.

Boka in!

Från fjärran land kommer en hälsning: Innebandy Älvbrinken torsdag 17:30-19:00.
Ni från laget som eventuellt läser detta kan börja sprida det till varandra.