Njut

Nyårsafton och här ger jag er chansen att njuta av Imperiets version av Bellmanlåten "Märk hur vår skugga".


Cupen

Vill bara inledningsvis tacka alla som gjorde cupen möjlig att genomföra. Ingen nämnd - ingen glömd. Jag tycker vi lyckades riktigt bra och förhoppningsvis kan vi arrangera fler cuper framöver.

*****

Jag tackade nej till några lag och hoppade slutligen på ett lag i cupen. Detta gjorde jag för att bedömde att laget borde ha goda chanser att slåss om den största pokalen. Tyvärr underpresterade vi och åkte ut redan i kvartsfinalen på straffar. Mycket kan man säga om straffar. Det är ju rena lotteriet när man är med och spelar, men vilken underbar publikunderhållning det momentet är...

*****

Hade vinnande lagets målvakt "Mäster Cee" som sovgäst natten mellan cupdagarna. Så jag känner självklart att jag har stor del i vinsten.

*****

Jag spelade för övrigt i publikfavoriterna Dynamo och vill som representant för laget tacka publiken för deras fina stöd. Utan er i ryggen hade vi inte ens tagit oss till kvartsfinal.

*****

Cupens höjdpunkt i mina ögon var annars när två gamla Vindelnspelare möttes. Simon Larsson dribblade sig elegant förbi fyra spelare innan han slutligen ställdes en mot en med en av mina favoriter i Vindelntröjan genom tiderna (Niklas Westman). Det som skulle avslutas med att även Westman dribblades av blev istället att herr Westman stod upp och gav Larsson en bröstvärmare han sent lär glömma.

*****

Skämt åsido. Jag gillar att spela i lag som ingen på läktaren håller på. Det blir desto mer skadeglada och sköna segrar när man väl vinner. Det kan nog lagkompisarna Jonas Holmström, Johan Lundqvist och Tobias Holmström till exempel intyga när vi vann mot Hörnefors säsongen 2003/2004 och hela läktaren var emot oss och skrek och buade matchen igenom. Underbart med känslor!

*****

Nu tror jag att jag ska ta mig en tur förbi Q8 och köpa en korv av Curlarns bror Bowlarn.

Juluppdatering

Ska väl göra som många andra bloggare i dessa tider och redovisa lite vad jag fick i julklapp. Bland annat fick jag detta:
* Pulsklocka.
* Biljetter till SM-finalen i innebandy.
* Bakbord.
* Kuddar till mitt kreativa fönster där man ska sitta och spela gitarr eller skriva.
* Biljett till nyårsrevyn (som äntligen inte är i vägen på Fritidscentrum).

*****

Nu på lördag drar årets innebandycup igång på Fritidscentrum. Förra året spelade jag inte alls, men i år har jag tackat ja till att spela med fjolårsvinnarna Dynamo. Det är självklart en svaghet att dom "offrar" en plats på mig, men dom var väl i behov av en gris helt enkelt. Jag har hoppat på för att jag tror laget har en chans att slåss om guldet, men det är en ruskigt tuff grupp laget hamnat i. Jag ska i alla fall kriga tills jag stupar...

*****

Det har funnits planer på att en av min gruppmotståndare Conny Forsberg skulle sova över hos mig. Men det verkar ha löst sig på annat sätt. Annars hade jag ju haft ett gyllene tillfälle att kräva gentjänst då han är målvakt. För utan mutor lär jag inte göra mål...

*****

Årets innebandycup är lite som kvalserien i hockey - det finns många sätt att ta sig till slutspel.

*****

För övrigt har jag varit lite agent till bröderna Röring i cupen, men det vet dom nog inte om. Jag vill bara att Johan och Erik ska veta att jag blev erbjuden en av era platser innan, men tipsade om er istället. Jag förväntar mig grymma presenter av dom, om dom vinner turneringen. (Skumt upplägg på hela det här stycket för övrigt. Först pratar jag om Röringarna och sedan direkt till dom. Knappast korrekt).

*****

För övrigt tror jag att jag ska ta tag i det grymt underskattade bandet Rebellernas hemsida senare under julledigheten.
www.rebellerna.se

Lägg adressen på minnet.

Stoppa pressarna!

Senast jag skrek att man skulle stoppa pressarna här i bloggen tror jag var när förbundet la ut en nyhet om att en av medarbetarna bytt efternamn. Man hade då varit sen på att lägga ut många andra nyheter, men namnbytet var givetvis hög prioritet.

Nu är det dags igen att stoppa pressarna tycker jag. Efter att jag surfat runt lite och läst kvällstidningarna på nätet ser jag att den förre (?) dörrvakten på Spy-bar "Fadde" har varit mycket i media de senaste dagarna. Eller vad sägs om dessa två otroligt intressanta berättelser:

* Fadde flyttar från mamma. Efter att ha bott hemma hos mamma när något förhållande kraschat ska nu Fadde skaffa eget lägenhetskontrakt. Jag önskar honom lycka till.

* Fadde extraknäcker som jultomte hemma hos tre familjer.



Jag hoppas ni andra har lika stort hjärta som Fadde...

Min julklapp till er

Nu har jag hunnit med:
* Kalle Anka och hans vänner på tv.
* Julmaten.

Och kvar är väl julklapparna antar jag. Men jag vill här i bloggen ge alla läsare en fin julklapp. Nämligen en bild på min största idrottsidol genom alla tider. Oj oj oj vilket hjärta den här mannen har och han har inspirerat mig i de flesta idrotter jag utövat. Det kanske märks på min spelstil också. Tyvärr är det inte jag som fått autografen på bilden, utan jag letade upp den på internet.


Utebandy

Vi lirade utebandy i måndags och det är något som tilltalar mig. Lite mer fysiskt spel och möjligheten att smälla på. Fredrik "Målgörarn" Sandström var glödhet i början, men han och lagkompisarna fick till slut se sig besegrad av ett bättre lag med bland annat kusinerna Vilhelmsson.

*****

Thomas Sjögren, en av många spelare som numera återfinns i Sandåkern, gästspelade och inledde matchen med att slå en felpassning så det blev ett baklängesmål. Lagkamraten Niklas Andersson var skeptisk och kommenterade det hela med "Det syns att du spelar i Sandåkern".

*****

Tippade innan säsongen i min hemsidepresentation att vår poängliga kommer sluta som följande:
1:a Tobbe Holmström, 2:a Niklas Andersson, 3:a Johan Röring

Efter halva serien ser det ut som följande:
1: Tobias Holmström, 2:a Niklas Andersson, 3:a Oskar Larsson, 4:a Johan Röring.

Känns som jag inte är helt fel ute i alla fall. Men ha då också i åtanke att jag uttalat mig om att ska ligga topp fem i den interna poängligan. Jaja, det är ju en bit kvar av serien.

*****

Tippade också att Lars Vilhelmsson skulle vinna utvisningsligan och att jag skulle vara glad om han motbevisade mig. Efter halva serien ligger Lars på delad 16:e plats med noll minuter. Fortsätt i den stilen!

Jobbuppdatering

Har sedan sist hunnit:
* Skriva på uppsägningspapper på jobbet.
* Ätit julbord med jobbet på hotellet.

Så vi blandar de positiva och negativa sakerna på jobbet nu. Den 22/3 är i alla fall min sista anställningsdag, om inte något revolutionerande händer. Cirka en vecka efter att jag slutar så åker jag och Bowlarn till USA och Kanada för att se hockey, så det blir ju en bra början på ledigheten.

*****

Driver just nu tesen med en spelare att en del i att många är sjuka/skadade nu beror på "för mycket tvspel och för lite friskvård". Det går ju inte att sätta ett likhetstecken emellan helt och hållet, men jag tror helt klart att det är en av anledningarna. haha

*****

Pojkar 93 gör sin sista match innan uppehållet och serieledande Hörnefors IF väntar. Som vanligt har jag ingen koll på motståndet, utan för mig är dom bara namn på ett papper och så ska det förbli. Förhoppningsvis kan vi ju göra en bra avslutning inför uppehållet.

*****

Hade inte varit fel att se IBK Dalens herrar idag, men pojkar 93 prioteras helt klart före.

*****

Ifjol delade Simon Larsson ut julklappar till sina medspelare i en krönika på hemsidan. Vem är tomte i år?

Vintertid

Under vinterhalvåret kryddas ofta tillvaron med lite mat/dryck som inte annars är tillgängligt. Nåja julmust finns ju som påskmust bland annat, men jag förknippar musten mer med julen. Och just att man inte dricker julmust så ofta, äter lussebullar, dricker glögg, gör att det blir riktigt gott när man förtär det under den korta tiden.

Lägg där till blodapelsin som finns under en kort period på vintern så blir det ju mumma. I övrigt är det sommar i sikte som vanligt.

Avdelning: flummigt inlägg.

Slarv

Jag känner att jag slarvat med den individuella träningen de senaste månaderna, men nu ska jag ta tag i det. Min tanke är att utmana målaren "Rep Nosslin" och se vem som kan komma i form först.

I övrigt kommer mina nyårslöften bland annat som vanligt vara att:
* Inte skilja mig. Och eftersom jag inte har några planer på att gifta mig, så ska det nog gå bra.
* Träna mer.
* Resa mer.
* Göra 15 poäng i serien, men jag måste ta ett individuellt samtal med tränaren. Känner att jag inte får den speltid jag förtjänar...

Lite väl mycket förluster

Både herrarna och P93 förlorade i helgen och det var inga direkt imponerande insatser. Däremot var herrlaget på väg att hämta upp underläge, men då uppträdde vi lite för valpigt och skänkte bort matchen istället. Sett till tabellen är vi några snäpp bättre och det ska vi visa andra halvan av serien. Vi har många revanscher att ta nu...

*****

Anton Ekströms kommentar efter andra perioden mot Rundvik bevisar ju bara att han inte är torr bakom öronen än och har spelat för lite seniorinnebandy.
"Grabbar vi måste ju ställa upp och tacka också" var hans ord när övriga laget var på väg in i omklädningsrummet för att snacka ihop sig inför tredje perioden.

*****

Sveriges förlust mot Finland var dock bara bra för innebandyn i stort. Kul att det börjar bli mer och mer jämna matcher i landslagssammanhang.

*****

Marcus "Bowlarn" Gunnarsson gjorde debut som domare under söndagen och det smärtar att man inte fick se hans första framträdande. Men nånting säger mig att han har potential att dyka upp igen.

*****

I söndags fick Ekström och de andra i P93 spela två perioder när Röbäck fullkomligt körde över ett frånvarande Vindeln. Det var två perioder för mycket!

*****

Det kommer bli lite utebandy under juluppehållet och äntligen kommer mina egenskaper till nytta fullt ut.

Gästboksdebatt

Jag verkligen älskar de lag som har gästböcker på sin hemsida och därmed bjuder in folk att kasta hur mycket skit man vill. För närvarande rekomenderar jag IBK Söders (jag vet dom heter nåt Umeå City-aktigt) gästbok i herrtvåan. Där debatteras det flitigt nu angående att division II-laget haft med 8-9 superliga spelare i en match. Allt helt enligt reglerna men i sann Umeå City IBF-anda så plockar man ner lite spelare uppifrån och vilar sina egna. Utbildning kallas det visst.

Jag är inte skyldig till något inlägg själv, men passa på att läs innan de plockas bort. Sandåkern som leder herrtvåan brukar också låna spelare från ett superliga lag, dock inte i samma mängd. Annars är ju SSK mer kända för den så kallade Sandåkernmodellen, det vill säga att man rekryterar spelare/ledare med Vindelnanknytning. Summan av det är ju att man leder serien.

David Lundberg som är tränare i IBK Söder har ju tidigare gett mig ett lukrativt erbjudande att spela med dom när dom möter Sandåkern, så dom har nån spelare som kan plocka tränaren i motståndarbåset. Men med tanke på att dom lånat in 8-9 spelare så kanske en smartare lösning är att ringa mig redan nu. Ni har mitt nummer!

Korg-sorg

Brukar för det mesta handla på Konsum, men tidigare idag var jag på ICA. Och vad är det första jag tvingas se? Jo ICA har bytt ut sina gula korgar med texten "jag är singel" mot röda korgar utan text. Har inte vi singlar det nog jävligt? Ska ICA börja motarbeta oss också nu i vårt enorma sökande?

PR

Den bloggare som kallar sig "Klykskott" ska tydligen ta time out/lägga ner sin blogg. I sitt sista (?) inlägg nämner han Vindeln flera gånger. Jag kan bara konstatera: "All PR är bra PR".


Förlusten mot Strand

Precis som signaturen "Suss" skriver i förra inlägget hade det nog inte tyvärr hjälpt med lite mer hejande från läktaren för att vinna mot Strand. Med tanke på hur frånvarande alla parter i vårt lag kändes i den matchen är jag rädd att lösningen var nåt uppåt-tjack istället för sömntabletterna vi tuggade i oss innan matchen.

I en perfekt värld hade åskådarna fått pengarna tillbaka som de betalt i entré, men världen är inte perfekt och vi får istället försöka bjuda hemmapubliken på underhållning i nästa match istället.

*****

Nu ska jag gymma i jakten på att bli lika bitig som mina lagkamrater - nåja, som de yngre i alla fall.

Eksem

Har varit lite frånvarande här på bloggen på sistone. Vet inte vad jag ska skylla på riktigt. Kanske får dra samma "ursäkt" som när hockeylaget Södertälje ville bli av med sin stjärna Hannes Hyvönen och skyllde på att han hade eksem och spelförbud innan han lämnade klubben och försvann till Ryssland.

Mina inlägg på bloggen har uteblivit på grund av "eksem", men nu är jag på gång i igen tror jag.

*****

Kul att Per Nilsson kommenterat ett inlägg här på bloggen. En profil är tillbaka. Hoppas kommentarerna fortsätter hagla.

*****

Ett riktigt bottennapp mot Strand senast följdes upp av en helt okej träning i måndags. Nu får vi hoppas att vi kan få ytterligare en bra träning i benen innan vi gör vår sista match innan juluppehållet. Den träningen blir för övrigt på torsdag istället för onsdag.

*****

Juluppehåll och snö brukar kunna innebära lite utebandy också. Ett spel som gynnar mig mer faktiskt.

En (helt ny) karriär?

Jag har fått vara forward mycket på slutet och är det rent möjligt att jag kan bli lika grisig där som jag var när jag spelade hockey? Isåfall kanske jag kan göra karriär! Jag räknar med att åtminstone min bror har ringt innan säsongens slut för att försöka värva mig som forward.

*****

Det är väldigt få som kommenterar i denna blogg och det är lite tråkigt tycker jag. Inte ens Per Nilsson verkar ha "tid".


Handikappad var ordet

Var igår på bio och såg den uppskrivna svenska filmen "Låt den rätte komma in" och jag trodde nästan på förhand att jag skulle bli besviken. När somliga filmer är uppskrivna är det lätt att förväntningarna blir för höga, men i detta fall blev jag inte missnöjd. Så ruskigt oväntat att en svensk film med vampyrtema kan lyckas. Ett riktigt bra filmtips!

*****

Vi hann bara komma innanför dörren på SF innan min biodejt slängde ur sig orden "Fan vad handikappad jag känner mig utan klocka". En meter bredvid sitter en man i rullstol och frågan är om man är så handikappad utan klocka i det fallet.

*****

Mina två matälskare till bloggläsare (Johan Röring och Simon Stålberg) ska nu få ta del av vad som åts i samband med Umeåbesöket. Till middag oxfilé, strips och hot bearnaise på Olearys. Även om Vindelnledaren Fredrik Leong skulle hävda vänligt men bestämt "att det inte är någon bearnaise". Sedan under filmen slank det ner till popcorn för att hylla Vindelnmålvakten Jonas Holmström.


*****


Match på söndag och den stora frågan är väl om killen som är orolig för om han ska komma i matchkläderna finns ombytt?


Nyårslöften i förtid?

Hörde i måndags att Lars Vilhelmsson hade utlovat cirka 80 poäng kommande säsong. Själv kan jag då utlova hälften av det från min klubba. Så 80 poäng från Lars och 40 från mig. Men jag misstänker att vi båda måste vara i toppform för att ens ha chans på det, så du kan ju höra av dig "Snygg-Lars" när vi ska börja hårdträna!

Min poängbästa säsong hittills innebar sex inspelade poäng - så 40 bör ju inte vara någon omöjlighet.

Modern version av nattvarden

Drev nyss tesen att när folk sitter hema och äter kex med ost och dricker vin så är det en modern variant av nattvarden. Allting utvecklas, oftast till det positiva, och så även detta? Min kristna arbetskompis köpte dock inte mitt resonemang att detta skulle vara en form av modern nattvard.

Jag väljer i alla fall kex före oblat och min moderna nattvard sju dagar i veckan före den traditionella.

*****

Igår spöade våra 93:or Vännäs i innebandy. Skönt att några kunde prestera denna helg mot den klubben i alla fall. Efter matchen blev det fotboll på tv och Röringarna och herr Ekström slöt upp. Bättre närvaro kunde det ha varit och vart var till exempel "Snygg-Lars"?

*****

Kvällen avslutades med att HUVUDstyrelsen hade årsmöte och eftersom det aldrig är någon publiksuccé och det därmed blir mycket fika över, så kunde jag kombinera mötet med kvällsfika. Det gäller att vara kreativ!