Död?

När jag ska läsa Jonas blogg möts jag bara av ett meddelande "unknown error in tag entrylist. ". Med tanke på att han en gång gav sig ut på djupt vatten och redigerade sönder hemsidan, så är säkert även detta självförvållat.

Det var kul så länge det varade.

R.I.P


UPPDATERING:
Nu funkar den igen. Skulle tippa att Jonas med sina teknikfingrar har fixat till det här, precis som han med sina "gröna fingrar" om sommaren fixar med blommor.

Det var alltså inte frågan om någon död, utan snarare koma.


Lite nya ansikten

Ikväll var det precis som planerat lite nya ansikten i form 93:orna Isak Nilsson, Emil Lindmark och Mattias Widlund. Jag måste säga att dom skötte sig över förväntan, vilket var kul att se. Själv hade jag varit mer nervös än dom tror jag, men dom verkade spela hur avslappnat som helst. Skönt att veta inför framtiden.

Totalt var det två målvakter och 14 utespelare på träningen:
Målvakter: Kristina Häggström, Lia Gass.
Utespelare: Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Mattias Lövgren, Jonas Holmström, Johan Bertilsson, Emil Lindmark, Johan Röring, Per Nilsson, Mattias Widlund, Per Lövgren, Oskar Larsson, Lars Rudolfsson, Robert Lövgren, Isak Nilsson.

Robert Lövgren är som sagt uttagen till distrikslags-SM som börjar fredag. Det är bara att önska honom lycka till och uppdateringar lär komma på hemsidan. Något som däremot är lite synd är att dom spelar två matcher redan på fredag, om jag inte är felinformerad. Annars hade det helt klart varit läge att fara och kika lite. Men Lill-Lövgren (Mattias) får väl ge fylliga rapporter från läktarhåll.

Två matcher sedan sist

Det har varit rätt usel uppdatering här på slutet, men det kommer bli bättring när jag köper en ny dator och skaffar internet i lägenheten. Sedan sist har jag hunnit se två stycken "toppmatcher" i Umeå.
Den första var kvartsfinalen i innebandy mellan Dalen och Storvreta i söndags. Umeålaget slarvade bort matchen och får egentligen skylla sig själv. Tappar man en sådan klar ledning och inte klarar av att stänga matchen i ett gigantiskt långt 5 mot 3 spel, då förtjänar man inte heller att få fram en femte och direkt avgörande match.

Den andra matchen var i måndags och då handlade det om hockeyderbyt mellan Björklöven och Skellefteå. Hade sittplats långt fram på övre läktaren (helt okej). Matchen var som väntat ingen höjdare rent spelmässigt, men vilken inramning. Det är ju som natt och dag när man jämför stämningen på hockeyn och innebandyn i Umeå.

Måste samtidigt berömma de som tog initiativet och de som skötte trummorna och hejarropen på vår sista innebandy mot Vännäs tidigare... Att inte ens sånt finns på en slutspelsmatch i innebandy är nästan skandalöst...

Hoppas på en het match.

I dag väntar match fyra mellan Dalen och Storvreta och jag hoppas på en riktigt het match. Förutsättningarna finns efter att förra mötet verkar ha varit småhetsigt efter slutsignalen. Inget av lagen vill vika sig och jag att nivån kommer att vara "på gränsen", precis som den var i tv-matchen mellan AIK och Täby. I tv-matchen var det mer eller mindre crosscheckingar i varje närkamp.

Jag gillar både att se och spela matcher som är småfula och heta, så jag hoppas på en sådan ikväll. Däremot så kommer jag bara se den...


Jag hoppas att Robert Lövgren tar sig med i SM-truppen som tydligen ska presenteras på måndag. SM börjar på fredag! Återigen - det har sagts här och i andra bloggar. Dom har för jävla dålig planering och framförhållning!

Man skulle kunna summera detta inlägg med att jag hoppas en massa saker.

Var uppmärksam!

Tänkte bara göra alla bloggläsare uppmärksam på att Robert Lövgrens blogginlägg "Lördagkväll på hemmaplan" är från förra helgen. Så att ni inte tror han gör samma sak ikväll tänkte jag...

Har Lunchbloggskillen sen lunch?

Missade igår min andra träning på grund av jobb. Det känns skönt att det är helg snart och att man sedan kan träna nästa vecka. Trodde Lunchbloggskillen skulle ha varit inne och skrivit något om gårdagens träning, men han kanske har sen lunch...


Lövgren kvar i leken del II

Nu har äntligen förbundet lagt ut lite SM-info. Robert Lövgren är uttagen till SM-lägret. Några spelare är redan klara för SM-truppen och sedan kommer fler namn komplettera truppen från SM-lägret.

SM-truppen

Med tanke på att SM är nästa helg och Västerbotten inte har tagit ut sin trupp än, så kanske man inte ska ha så höga förväntningar. Fruktansvärt usel planering!

Brorsan går från Dalen till Dalen

Det är offentliggjort nu att brorsan byter "jobb" kommande säsong och går från damlaget till herrlaget. Det är bara att gratulera honom till den utmaningen. Förhoppningsvis leder det också till att jag tar mig tid att se lite fler herrmatcher.

Noterar också i Holmströms blogg att han hade velat se brorsan som spelare i herrlaget. Jag tycker det räcker med att vi redan har en långsam back i form av undertecknad. Tycker Jonas ska fokusera på att rädda bollarna istället (även om det bara är fyra sekunder kvar av matchen). Det sista var lite elakt eftersom vi utspelare ska ta på oss det senaste målet.

Så ta chansen i Dalen istället för att lyssna på Holmströms lockrop!

Länslag

Har nyss nominerat Mattias Lövgren och Johan Röring till P-15 uttagningen i länslaget. Det känns faktiskt som att båda har en rimlig chans att gå rätt långt tycker jag. Tycker det är kul att vi börjar se återväxten både i A-laget och i sådana här sammanhang efter många år tidigare av utebliven ungdomsverksamhet.

Robert Lövgren har ju som sagt varit på breddläger för P17-länslaget och jag tror det var i dag han skulle få veta om han tagit sig med i SM-truppen eller inte. Bara att hålla tummarna.

Två matcher i Umeå

Under söndagen var vi ett gäng och såg lite innebandy i Umeå. Somliga av oss såg två matcher och de som gjorde det fick verkligen en bra dag. Vi inledde med kvalmatchen till division II mellan Sandåkern och Gällivare. Hårdsatsande SSK ledde med 7-0 efter en period och vann till slut med 9-7. Jag måste säga att gästande laget Gällivare imponerade bra mycket mer än Umeålaget och jag tror att SSK får det riktigt tungt i returen.

Jonas var lyrisk efter matchen och pratade om supporterresor till Gällivare. Man kanske får boka in sig på det om han skulle styra upp det, men det var nog mer ett skämt. Hursomhelst tror jag det skulle vara en sevärd match.

Sedan såg vi IBK Dalens herrar förlora mot Storvreta och det känns som det ska mycket till om Dalen ska lyckas vända ett 2-0 underläge i matcher. Trots skadorna känns det inte som om Dalen får ut max av alla sina spelare.


Jag jobbar eftermiddag i veckan vilket inte är bra för mitt innebandytränande. Men jag får väl träna desto mer individuellt när jag missar passen med laget.

På återseende.


Beklagligt

Jag valde bort tv-spelskväll hos herr Holmström på nytt igår. Slog ihjäl lite tid hos min tacosvän istället. Men jag tänkte bara skriva hur beklagligt det är att Jonas mer eller mindre tvingar till sig tv-spel av de yngre spelarna i laget, när det han egentligen behöver en långpromenad och frisk luft!

Själv fick jag min friska luft igår när jag "plåtade" lite skotercross i Skivsjö. Tror för övrigt att jag tog en jävligt bra bild mellan Skivsjö och Ottonträsk, om inte snön ställde till det. "En parentes" som herr Holmström brukar säga.

I dag blir det för övrigt att fara och se Dalen-Storvreta och kanske en match innan också. Kommer att bli tomt när det tar slut snart på säsongen. Man får helt enkelt hoppas på att Umeålaget klarar sig långt i slutspelen.

Livsnjutare

Har varit och ätit riktigt god mat ikväll bestående av bland annat paj, älgkött, potatisgratäng, rådjur och lite annat smått och gott. Känns skönt att få leka livsnjutare ibland, men jag skulle föredragit att denna middag utspelade sig i något varmt land och att man satt utomhus. Men man kan ju inte få allt.



Vi vann tydligen mot Vännäs med 11-1 har jag läst i de andra bloggarna. JAHA. Det var ju kul - själv är jag ju som sagt mer intresserad av mat än innebandy. Så jag orkar inte kommentera matchen just nu. (Viss ironi)



Herr Lövgren den äldre var på breddläger ikväll. Det är bara att önska honom lycka till.

Lugn måndag

Det var en tämligen lugn måndagsträning. Vi körde bara lite övningar och inget spel alls. Många såg slitna ut efter två matcher på söndagen, men jag hoppas och räknar med en bra återhämtning så att vi är pigga och krya i morgon när vi möter Vännäs på hemmaplan.

Närvaro:
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Johan Röring, Tobias Holmström, Robin Appelvik, Thomas Eriksson, Lars Vilhelmsson, Niklas Andersson, Simon Larsson, Erik Nordin, Kristian Täljeblad, Robert Lövgren, Robert Hedman, Magnus Larsson, Nils Vilhelmsson, Oskar Larsson, Mattias Lövgren.

Såg att Anna Algotsson och Jennie Holmgren blev uttagna i F17-truppen för distrikslags SM. Tydligen så ska några namn bort, men riktigt kul för dom och för klubben trots allt. På herrsidan har vi kvar Robert Lövgren i förhandssnacket. Nu på lördag har dom breddläger innan den slutgiltiga truppen tas ut. Efter det får vi veta om vi även får med en spelare på herrsidan.

Åt för övrigt riktigt goda varma mackor igår med championstuvning på. Men det är ju inte direkt så att man har samma status som Tobbe så att andra fixar godfikat och efterrätterna åt en!

Summering av inlandsturnén

Resan började med den största skrällen av dom alla. Hela laget+medresta supportrar lyckades träffa in samlingstiden 06:30 utom den vanligtvis mest lojala Oskar Larsson. Jag tror han lider fortfarande av den sena ankomsten.

Robert Hedman kritiserade hårt Jonas Holmström kostvanor och att han hade köpt vitt bröd. Jag måste hålla med Hedman i den här frågan. Det är för jävligt när några få spelare sabbar för oss seriösa.

Men folk i allmänhet kanske tycker att Jonas var värd smörgåsen efter att ha hållit sin första nolla. Måste för övrigt säga att det är starkt att göra det i den pisstrånga hallen i Vilhelmina.

Vi fick tre återbud under helgen i truppen. Backarna Per Nilsson och Magnus Larsson, samt forwarden Lars Vilhelmsson. Men alla som spelade gjorde det bra, framförallt den första matchen som vi vann mot Vilhelmina med 8-0.

Det märktes i den andra matchen att vi hade 60 minuter i benen. Tror aldrig jag har sett oss så likgiltiga och stumma i benen. Då ska man ha i åtanke att Vilhelmina och Dorotea alltid spelar två matcher på en dag då de besöker "kustlagen".

Vi fick igång tre kedjor i helgen och alla tre producerade bra. Framförallt kul att se tredjekedjan med Niklas Andersson-Kristian Täljeblad-Oskar Larsson som såg riktigt heta ut.

Jag satte mitt första mål för säsongen och det vill jag tillägna min bror Henrik. Gör jag nämligen en poäng till den här säsongen är jag förbi honom i maratonstatistiken. Jag unnar INTE honom att ligga före.

Helgens skämt är för övrigt att det stod på matchprotokollet att det var 40 åskådare på Vilhelminamatchen. Vi hade med oss fyra supportrar och hade mer publik än hemmalaget. Vart dom hittade alla människor har jag svårt att förstå.

Jag måste byta klubba nu eftersom min gick av i en tilltrasslad situation i slutet mot Dorotea. Jag måste medge att jag sörjer lite...

Jag tycker det var riktigt starkt att vi kunde ladda om batterierna och vinna mot Dorotea efter att ha redan spelat och vunnit med 8-0 mot Vilhelmina. Lärorikt!

Närmast väntar derby mot Vännäs på onsdag 19:00, vilket blir säsongens sista match för vår del. Hoppas att vi kan avsluta på ett snyggt sätt och bjuda våra fans på lite underhållning.

Dessa schlagermänniskor

Inser att de flesta jag känner nog sitter och ser Schlager på tv just nu. Dom borde ha nåt vettigare att göra, till exempel som jag.

Jag ska inventera våra två ställ inför morgondagen och se vad som finns snart tror jag. Samt sätta upp några matchaffischer. Vad ska man annars göra en lördagkväll?

Så rätt!

Jag hade ruskigt rätt i min tippning att Simon Larsson skulle vara den som levererade när det gäller att göra hamburgare. Han tog tag i det direkt och var den som stod för stekningen!

I övrigt kändes vi ruskigt uppstyrda och ordentliga. Jag, Pelle Nilsson, Oskar Larsson, Simon Larsson, Mattias Lövgren och Robert Lövgren.

En del legender skymtade förbi - däribland gamla Vindelnspelaren Niklas Westman och Magnus "Holmarn" Holmström. Båda var dock lika usla på köpa hamburgare.

McDonalds nästa?

Idag ska några herrlagsspelare sälja hamburgare på buberget. Detta för att förhoppningsvis tjäna in lite extra pengar till innebandyn. Min stora fundering är ju vem i laget som egentligen passar bäst för att jobba på till exempel McDonalds. Jag tror att efter dagens prövning så kan vi ha kommit närmare svaret. Min spontana gissning är Simon Larsson. Jag tror han skulle passa i kläderna som man har på sådana ställen. Däremot skulle han få lugna ner sig på flörtandet - man måste skilja på jobb och fritid! Idag däremot får han och dom andra spelarna flörta hur mycket dom vill...

Jag återkommer med svaret på vem som är bäst lämpad för McDonalds och vem som egentligen flörtade mest.

Homer i etern!

Nu ligger Jonas Holmströms blogg länkad på hemsidan. Den fjärde i sitt slag och eftersom Jonas har tillgång till dator i sitt jobb så blir förväntningarna höga, då vi tre andra floppar totalt ibland på uppdateringen. Eftersom namnet Holmström innebandyblogg var upptaget så blev det till slut Homers innebandyblogg.

Robert Lövgren är för övrigt uttagen till breddläger för P17-länslaget. Som vanligt kul och bra för föreningen när vi ha spelare med i sådana sammanhang.

Ikväll ska jag träna med pojkar 90 för att få lite extra träning.

Något positivt...

...med gårdagen var att vi återigen var tre femmor på träningen, eller rättare sagt 16 utespelare och två målvakter. Men inställningen är på tok för dålig om vi ska ha med oss nio poäng i slutet av serien. Alla måste rannsaka sig och inse att det är svåra matcher vi har kvar.



Närvaro onsdag:
Målvakter: Jonas Holmström, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Erik Nordin, Thomas Eriksson, Mattias Lövgren, Lars Vilhelmsson, Tobias Holmström, Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Robert Hedman, Jonny Granström, Robert Lövgren, Robin Appelvik, Kristian Täljeblad, Oskar Larsson, Johan Röring, Niklas Andersson, Jennie Holmgren.

Dessutom var en halvkrasslig Per Nilsson på träningen.



Skönt att Jonny åter var i spel efter sin utdragna vadskada. Förhoppningsvis ger kroppen bra svar och han kan göra comeback till helgen.



Vi åker på en skön bussresa på söndag. Avresa 06:30 för två matcher i inlandet. Grymt tillfälle att svetsa samman laget inför framtiden.

Jonas Holmström har för övrigt fixat en blogg nu. Bild på hemsidan kommer vid tillfälle.

Dålig uppdatering

Det är lite dålig uppdatering känner jag på min blogg, men jag ska rycka mig i kragen. Alla bloggarna på den här hemsidan har haft bra uppdatering i början och sedan har det trappats av lite.


I måndags var det lite manfall på nytt, men ikväll tror jag det blir bra med folk.
Närvaro måndag:
Målvakter: Jimmy Nilsson, Sandra Sjöstedt, Sanna Adipsadeh.
Utespelare: Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Robert Hedman, Robert Lövgren, Oskar Larsson, Per Nilsson, Robin Appelvik, Lars Vilhelmsson, Tobias Holmström, Niklas Andersson, Johan Röring, Jennie Holmgren, Malin Larsson.

Skrev för övrigt på ett jobbkontrakt idag, så nu kanske man får lite mer trygghet i livet? haha
 Jag hoppas att bröderna Larsson hamnar i närkamp även denna träning!

Ny vecka - nya möjligheter?

Så inleds träningsveckan inför inlandsturnén. Jag hoppas de flesta har återhämtat sig från skador och sjukdomar så att vi blir mycket folk på träningarna i veckan. Den enda frånvaron jag vet är att Magnus Larsson är sjuk, men det kommer nog att ramla in något meddelande om ytterligare frånvaro under dagen.

Vännäs gjorde samma resa igår som vi kommer göra på söndag. Det slutade med en vinst och en förlust för dom - jag hoppas vi får mer utdelning, men inlandsmatcherna är svåra möten.

Vi har för övrigt kvar att möta Vännäs igen i serien också. Så nu är det bara att tagga för de tre sista matcherna och förberedelserna innan!

Innebandy som vanligt

Gårdagen var fylld med innebandy och det hela började med att se Vindelns damer vinna mot Vännäs. Halvsömnigt till en början, men vändningen i tredje perioden var riktigt skön. Hade dom visat sån där skalle och moral hela året som dom gjorde i slutet hade dom legat kvar i ettan nu.

Nästa anhalt blev Vännäs för att se Spöland mot Hörnefors i herrtvåan. Hörnefors spelade för att hålla sig i kvar i tvåan och dom var väldigt nervösa till en början, men dom redde upp det hela till slut.

Pizza som vanligt när man är Vännäs. Ruskigt stora och goda pizzor. Såg för övrigt lite Dalenfolk där - borde inte dom vara hyperseriösa och undvika pizza? haha

Åkte hem och hängde med lite innebandymänniskor. Fick dessutom Vildmännens match refererad av Tobbe Löfgren på telefon.

Idag väntar IBK Dalens herrar. Avresa snart!

Lite folk igen

Igår var vi rätt lite folk igen. Skador/sjukdomar ställde till det, men det blev i alla fall elva utespelare och tre målvakter.
Målvakter: Jonas Holmström, Adam Holmgren, Jimmy Nilsson.
Utespelare: Nils Vilhelmsson, Simon Larsson, Robert Hedman, Oskar Larsson, Robert Lövgren, Niklas Andersson, Robin Appelvik, Thomas Eriksson, Mattias Lövgren, Lars Vilhelmsson, Tobias Holmström.

I övrigt tycker jag mycket är halvrörigt just nu...
Ska bli skönt med helg och förhoppningsvis ett tillfälle att vila skallen lite.