Gårdagen

Var i går på Fritidscentrum och såg damerna möta Vännäs AIK. Gästerna har ju gått ut och sagt att man hårdsatsar i år och i laget återfinns ex-Vindelnspelarna Ida och Evelina Eriksson bland annat. Men jag måste säga att det var Vindeln som imponerade mer på mig. Dom spelade efter sina resurser, men förlorade ändå med 2-1. Men ska Vännäs göra succé i ettan i år får dom nog bättra sig några snäpp. För deras spel imponerade lika lite som tränaren som brottades med en spelare på skoj efter matchen.

Uppsnappat samtal bland några vänner:

Anonym målvakt med nr .92 på ryggen: "Jag ska nog bara coacha fotbollen i helgen"
Anonym back med nr. 10 på ryggen: "Vet Mats (tränaren) om det?"

Imponerande

FIck syn på denna nyhet på innebandynytt.
Måste säga att hon verkligen gjorde en imponerande karriär i Vindelntröjan. Eller?

Börjar se slutet

Jag börjar se slutet på min aktiva "karriär".
Orsak: Jag är för fet helt enkelt - köpte nyss två glassar av Bowlarn och Curlarn på Q8.

Taktiktavlan återfunnen

Har hittat min taktivtavla som var borta, så nu slipper jag ligga sömnlös om nätterna. Nu är det bara att sätta sig ner och rita ner snygga bilder på den istället.

14 utespelare på träningen ikväll och om inte Hedman hade varit en karriärskille på tjänsteresa hade vi med andra ord varit tre femmor. Fast det var ju några andra borta också, så han ska väl inte få all skuld.

Känner mig riktigt sugen på att fara ner till stan i helgen och se innebandy på Nolia Cup. Gjorde idag klart med boendet och det blir inte tillsammans med dom andra Vindelnspelarna - jag väljer ett Dalenläger istället. Jag har alltid sett mig själv som en liten Judas och nu tar jag chansen att visa det. Men i morgon blir också att se innebandy - i form av Vindelns damer. Ska bli intressant att se om dom bjuder upp på nåt skönspel när Vännäs gästar. Har aldrig varit särskilt förtjust i Vännäs AIK så det "hårdsatsande" VAIK får gärna Vindeln tvåla dit.

För övrigt har jag läst på Bowlarns blogg att flickor 94 har börjat sätta sina kombinationer. Jag kommer självklart kopiera dessa och prova det på A-lags herrarna.

För övrigt nummer två: Så hoppas jag senaste Seinfeldboxen kommer i morgon. Börja prestera nu CDON.

Hemsidan

Hemsidan har varit lite av en flopp under sommaren. Men nu snart kommer det börja hända saker igen. Vi har ju gått i hallen nu på allvar och börjat träna, vilket kommer generera mer nyheter. Närmast står en liten lägeskoll med Lars Vilhelmsson och en uppdatering av floskellistan.

Var för övrigt över till Jonas Holmström ikväll och fikade lite med han, Simon Larsson och Lars Vilhelmsson. Teambuilding!

Skön avslutning

Det blev en skön avslutning på helgen då Manchester United vann, men spelet värmde inte direkt. Tre poäng var det viktiga i alla fall.

På innebandyfronten är det dags för en ny träningsvecka. Robert Hedman drar på tjänsteresa till Tyskland, men jag kan avslöja att han skulle skjuta in nån ny klubba under kvällen. Den killen har många klubbor kan jag lova.

När det gäller matcher så står det ju klart att vi möter Gimonäs Ungdom i DM. I övrigt så är det inbokat en match på hemmaplan mot Vildmännen. Vilken dag och tid är dock inte klart. Nu är det emellertid dags för lite sömn, innan en ny arbetsvecka inleds.

Återigen så maila in eventuella herrlagsfloskler på: [email protected]

På återseende

Njutning

Vill bara pigga upp mitt eget minne hur det känns att vinna.
Men visst tusan verkar det vara dåligt tempo i matchen? Skön sång från publiken i alla fall.

Titta och njut.

Reflektion

Vet inte om jag såg dubbelt efter en mindre armbåge i ansiktet torsdags.
Men ett tag blev jag markerad av båda tvillingarna Röring på fredagsinnebandyn. Eller är jag rent så bra att jag behöver markeras dubbelt?

En klassiker

image18

Ett ungdomslag i DM?

Vi möter tydligen ett ungdomslag i DM. Gimonäs Ungdom står för motståndet, ett lag som förra säsongen huserade i division III. Det blir säkert en bra match, lite synd bara att vi inte fick den på hemmaplan. Möjligheten finns ju att vi får möta IBK Dalen i en eventuell semifinal. Det skulle bli en brödrakamp som brorsan mest troligt skulle vinna, med tanke jag fortfarande misstänker honom som tjuv av taktiktavlan jag inte hittar.

Börjar för övrigt bli dags att lägga upp en uppdatering på floskellistan här på hemsidan. Har ni några herrlagsfloskler så maila dom till mig:
[email protected]

Postlåda

Har noterat att "affären" i huset som gör att det blir svårt att hitta parkeringsplatser på fredagar har satt upp en lapp på sin postlåda. Systembolaget har författat något i stil med "jag är en postlåda - ingen soptunna" och satt på locket på lådan. Det är många tror jag som brukar känna ungefär samma sak, men dom brukar nöja sig med att sätta en lapp med orden "ingen reklam tack" istället. Haha

Dagens "Jag synar"

Fick ett mail från förbundet idag som handlade om DM sign-in på onsdag. Dom tar som vanligt i med orden:

"OBLIGATORISK NÄRVARO FÖR DELTAGANDE LAG!!

KOM I TID. FÖR SEN ANKOMST KAN INNEBÄRA MISSAT DELTAGANDE DÅ LOTTNING SKER
SNARAST MÖJLIGT."

Varje år när jag varit där har det varit något lag som inte närvarat och likt förbannat fått spela DM. Kul också att man kan missa deltagande om man kommer för sent. Det är hårda ord av ett förbund som själv brukar missa sina egenutsatta deadlines med flera dagar. 

Jag tycker det känns ganska uråldrigt att man måste dit och se på samma information varje år och dra en papperslapp. Det är väl en sak om man bor i stan och ska dit, men tänk dig Vilhelmina om dom vill vara med i DM. Ska dom sitta och köra bil för att få äran att dra en papperslapp ur en förbundsarbetandes hand?

Slöseri med tid! Lotta DM med frivillig närvaro och skicka ut informationen elektroniskt. Sedan kan jag hämta det eventuella protokollet man får vid tillfälle.  

Tycks för övrigt minnas att ett elitlag inte hade nån representant på plats ett år när jag var där. Vore kul om förbundet hade vågat utesluta det laget...

Ändrat

Vindelns fotbollsherrar uppges nu ha bytt träningsdagar för att innebandyspelarna ska kunna träna fotboll också. Respekt eller bara sunt förnuft?

Klart är i alla fall att dom nu kan träna på alla fem vardagarna om dom kombinerar sporterna.

Inte lätt...

...att vara Manchester United-fan just nu. Eller svårt är det väl inte heller i och för sig. Men laget har i alla fall börjat säsongen ganska dåligt. Jag tror självklart på vinst i ligan och allt annat ändå.

IBK Dalen förlorade finalen idag i Czech Open. ILLA! Snart väntar Nolia Cup med betydligt tuffare motstånd som till exempel Ersboda och RIG. Eller?

Helt okej

Torsdagens träning var helt okej. Vi hade rätt bra intensitet och fart genom hela passet och under spelet var det hyfsat med närkamper i alla fall. Totalt var det 15 utespelare och två målvakter och fortsätter vi med att ha samma inställning som i torsdags och sedanförbättrar den, då kommer det här bli riktigt bra i år.


Förhoppningsvis blir det bra väder i morgon, eller rättare sagt idag eftersom inlägget är skrivet efter 24:00. Vi ska stå nere på kvarnområdet och sälja fika på Nationalälvens dag. Så ta chansen och kom förbi!


Premiären avklarad

Ikväll gjorde vi vårt första inomhuspass för säsongen på helplan. Det var totalt 12 utespelare som deltog och två målvakter. Dessutom fanns en penicilinätande spelare på plats och en som kom från fotbollsträning. För att vara första passet inomhus och med tanke på att hyfsat många ordinarie var borta så såg det helt okej ut. I alla fall i slutet av träningen. Blir intressant att se vad vi kan åstadkomma under säsongen.

Närmast till helgen väntar Nationalälvsdagen, så jag hoppas alla håller på baka fika vi ska sälja där.

Innan träningen idag hittade jag inte min mindre taktiktavla. Gissningen blev direkt att jag förmodligen ritat ner nåt intressant någon gång och sedan har min bror snott tavlan. Så blir det succé eller fiasko under säsongen för Dalens herrar, så vet ni vem som ligger bakom det.

Tiden stannade

Plötsligt stod han där och drogs mot skylten på ett magnetiskt sätt.
Tiden stannade och världen var helt perfekt för någon sekund.


image17

Hittade "Krönikören"

Försökte nyss ringa min vän Emil "Krönikören" Wikström, men inget svar. Hittade däremot en hemsida på internet där han fanns med - nån slags klättrarsida. Håll till godo:

Krönikören

Men vart är hjälmen?

Dagens sista Bowlare

Jag hoppas Bowlarn menar att det är han som gjort sitt sista fyspass för året, för jag kan lova att herrlaget inte gjort sitt sista bara för att vi nu går in i hallen. Tråkigt om han också gett upp hoppet på en plats i laget.

Nu måste jag, hur svårt det än är, släppa Bowlarn för en liten stund och fundera på nåt annat.


Spårlöst försvunnen

Bowlarn satt inte på gräsmattan som jag hade förutspått. Det känns lite oroväckande och jag undrar givetvis vart han tagit vägen. Har någon sett honom idag, tveka inte att kommentera. Ställen där han kan befinna sig är till exempel på Bistrot eller efter vägarna på en cykel.

Eller är han rent och badar?

Dagens schema

Dagens preliminära schema ser ut som följande:
* Fara upp till föräldrarna och sätta sig ute på gården för att läsa tidning och njuta av solen.
* Göra lite kändis-spaning. För sol innebär alltid en pressande Bowlarn på granngården.
* Eventuellt fika lite.
* Fara på jobbet och göra mina timmar.
* Stämpla ut och skynda sig hem. Ta en duscha, fika, surfa lite på nätet och sedan lägga sig.

Intressant liv må jag säga.

En hockeyspelare gästade tydligen vår försäsongsträning i måndags. Inga namn behöver nämnas, men tydligen var han i svimningstillstånd under träningen och såg tämligen halvdöd ut.

Helt appropå

Fick en kommentar angående mitt förra inlägg om konståkningen som löd så här:

"Du måste se i ett lite bredare perspektiv, kontsåkning är lite större än att springa och jaga en vit platsbit..."

Personen har säkert rätt. Jag kan inte veta, för jag har aldrig jagat plastbiten - jag jagar bara motståndarna som är ute efter plastbiten. Det funkar det med tror jag.


Inte långt kvar

Nu är det inte alltför lång tid kvar innan ryssarna beger sig bort från Vindeln. Den 12:e augusti är sista dagen för konståkarna om jag har förstått det hela rätt och det innebär att vi sedan kan gå in i hallen. Att dom har sitt träningsläger här varje år drar säkerligen in mycket pengar både i hyra och det faktum i att de handlar på affärerna här, till kommunen. Men i mina ögon är dom mest i vägen dessvärre.

Men som sagt; snart får vi gå in i hallen, vilket är efterlängtat.

Är förövrigt tillbaka på jobbet efter en fyra veckors semester som kändes som en. Missar de gemensamma träningarna eftersom jag går eftermiddag, men det lilla plus som finns är ju att jag får fredagen ledig. Kan vara en lagom start.

Det här var dagen...

...då två spelare ur laget fyllde år.
...då Jimmys "Real Madrid" tog en poäng mot Vännäs.
...då jag kände "typiskt, jobb igen i morgon".


Lördagkväll i Vindeln

Hade som sagt lite abstinens av utebliven innebandy under semestern så jag styrde upp det nu när jag kom hem. Det märks att suget finns hos många, för vi blev totalt 14 utespelare och en målvakt en lördagkväll 19:00. Tur att det är fler än jag som har samma prioritering i livet.

Fler underbara människor denna kväll var:
Jimmy Nilsson, Per Nilsson, Kristian Täljeblad, Robert Lövgren, Robert Hedman, Oskar Larsson, Mattias Lövgren, Robin Högström, Emil Lindmark, Isak Nilsson, Marcus Gunnarsson, Jennie Holmgren, Malin Larsson

Sedan kom Simon Larsson direkt han kom efter att ha spelat fotboll i Åsele. Skön inställning!

Snart far ju de ryska konståkarna i väg och då får vi gå in i den riktiga hallen igen. Då drar allvaret igång igen.


I Sverige

Sitter på Arlanda nu och är med andra ord hemma i Sverige igen.
Men nu till det väsentliga:

INNEBANDY I MORGON LÖRDAG 19:00 PÅ ÄLVBRINKEN. 

Och här kommer den mer lättlästa versionen:
Innebandy i morgon lördag 19:00 på Älvbrinken.