Kvalhelg

Var igår tillsammans med Vindelnmålvakten Jonas Holmström och såg två kvalmatcher i Umeå. Vi inledde 16:00 med att se Thorengruppen-K4 i Elofssonhallen. Den sporthallen är ju inte direkt anpassad för att publiken ska kunna se. Tycker det är beklämmande hur dåliga läktarna är på många idrottshallar (inklusive Fritidscentrum). Som åskådare ska man kunna se hela planen, men Fritidscentrum är ändå många klassar bättre än Elofssonhallen.

Matchen då? K4 vann den ganska övertygande och jag tror Thorengruppen kommer att få en tuff bortaresa och därmed missa uppflyttning. Något som inte höll klassen var målvaktsspelet, varken i Thorengruppen eller K4, och det kändes som varje skott nästan gick in.

*****

Sedan vidare mot Gammlia för att se Sandåkern möta Härnösand. Vi missade inledningen och kom när Sandåkern ledde med 1-0. SSK hade väl sedan inga problem att behålla sin ledning och vann till slut ganska betryggande. Men det känns som det är bra att ha med sig några måls försprång när man åker till Härnösand. Gästerna spelade lite mer Hawaii-aktigt och hade en del riktigt bra spelare. Känns som att om SSK får några mål i mot sig på bortaplan kan dom börja svaja rejält. Ledde väl med 7-0 ifjol när man söp bort det i första kvalmatchen och började gnälla efter insläppta mål. Sandåkern vann då första matchen, men bara med något mål och sedan förlorade man returen.

*****

RIG:s damer förlorade returen mot Hammarby och missar därmed chansen på att få spela i eliten. Tråkigt för de gamla Vindelnspelarna Anna Algotsson och Jennie Holmgren, men jag tycker inte RIG har något att göra i elitserien ändå så ur innebandysynpunkt i helhet tycker jag det var bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback